Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Egyébként visszatérve a pénzes-világnézetes témára. Szerintem lehetne ebben a témában egy Showhajtás (jól írom?). Nem bánnám, ha egy kicsit többen is eszükbe kapnának.

Ezt fejtsd ki kicsit bõvebben, pls. Thx.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Melon!

Itt konkrét dolgokat találsz egy neves gyártó honlapján.
DT Swiss

Még soha nem láttam titán küllõt. Ha pedig igen, akkor pedig nem fogtam, hogy mi is az (tudjátok: néz, de nem lát effektus ;D). Ha megnézek egy gépet tuti, hogy nem a küllõket kezdem el nézni, mert annak az esélye, hogy valaki titán küllõket használ magyarországon az kb. 1-10'000-hez. Talán a nagyon elvakult profik, vagy az ultra gazdag milliomosok (akiknél persze nem nézzük azt, hogy honnan szedte a pénzt ;D ;D).

Egyébként visszatérve a pénzes-világnézetes témára. Szerintem lehetne ebben a témában egy Showhajtás (jól írom?). Nem bánnám, ha egy kicsit többen is eszükbe kapnának.

Figyeljétek ezt. Milyen rendszer ez?
Kép 1

Kép 2
Egyébként nem csúnyák a heggesztések...

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Hopsz, el sem jutottam a MondMag rovatig... Így már korrekt, szóval majdnem annyit lehet spórolni, mint a kelvár-/drótperemes külsõ cseréjével.

Még egy kérdés:
Küllõk kapcsán kint kapni titán ötvözetbõl 2mm-es küllöket a 2-1.5 acél változat súlyában, igaz -ha emlékezetem nem csal- $2.50/spoke volt a prájsz :o
Idehaza még nem hallottam róla...
Találkozott már valaki ilyennel élõben?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Misi!
Teljesen igazad van, ennek ellenére a legtöbb embernek nem csak az elsõ reakciója az, amit önmagadról is írsz. Eszükbe sem jut kicsit mögélátni a dolgoknak (mennyit dolgozhatott érte, mikrõl mondhatott le, lehet-e egyebe ezen kívül, etc.).
Már nem nézik, honnan volt/van a pénzed; tökmindegy ("gengszter-idol"). Csak ami perpillanat van; ebbõl vonnak messzemenõ következtetéseket.
Továbbá vannak az "öntudatos-nagybetûs" kerékpárosok, aki még izotóniás italért is pulzusmérõvel jár a boltba. Rengeteget teker, tehát jó kondiban van. Örömmel látja, amikor a nála sokkal drágább gépen tekerõt sííííííímán megelõzi (lásd: maratonokon...); a felsõbbrendûek magabiztosságával teszi, majd a célterületen megvetõ "én-már-szétszereltem-elraktam-letisztítottam-a-kerékpárom" tekintettel sajnál le. Kár.
Én próbálok továbbra is pusztán a kerékpározás öncélú gyönyörûségéért kerekezni; annyit, amennyit sikerül. Sokszor sokkal többet szeretnék, de nem jön össze. Nem számít. Valóban: Yasec nagyon jól megfogalmazta anno.
(Azért szerencsére sokan észre sem veszik, mi van alattam. Tavaly is inkább csak a Shimano kerekeket nézegették, hogy "hûdekúl". Vegyenek egyet, majd megtudják.)

Mellon:

Küllõanyaák tömegadatai (2x32 db esetében, átmérõxhossz, alu/réz):

2.0x12 ---> 20 / 64 gramm
2.0x14 ---> 23 / 71 gramm
2.0x16 ---> 26 / 82 gramm

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Ne réz, hanem alu küllõanyát használj. Az könnyebb. Súlyban kb. a harmada (asszem). És ez a kerék külsõ kerületén van. A Pótkerékben vehetsz is. Kb. 400 forint 32 db. Ja és a színe fekete.

Nah, akkor nem hiába voltam kibukva az újságban megjelnt (válasz -tech) cikkre.
Hogy lehet olyat írni, hogy aki lemérte az tudja?
Miért nem lehetett odaírni, hogy x gramm rézbõl, y aluból 64db anya.
Mintha mindenki digitmérleggel és egy-egy szett (vagy legalább egy-egy tucat) tiszta réz és alu küllõanyával rohangászna.

Bocs, ez a rész mehet majd a MondMag-ba, itt az a lényeg, hogy valaki számszerûsítené, mennyi is az annyi?
Mert nem mindegy, hogy minek a harmada (talán a harmada ???)...

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Nem tudom, hogy miért féltek felrakni az alkatrész-listát. Mi a baj azzal, ha valaki a könnyû gépeket szereti (még ha nincs is hozzá technikai tudámi -mint pl én :)-), vagy esetleg annyiért vesz kerót, minta amennyit más kocsira sem költene. Én csak a saját példámból indulok ki, és tudom azt, hogy kurvár@ meg kellett dolgoznom azért, hogy összerakjam a mostani gépemet. És igen is büszke vagyok arra, hogy nem anyuci-apuci ganézta össze a rávalót, hanem én dolgoztam meg érte. És ha már egyszer az én pénzembõl pakolok össze egy kerót, akkor had döntsem már el én, hogy milyen legyen. És nagyon nem tud az érdekelni, hogy más esetleg mit szól hozzá. Tudom, hogy még így sem lesz egy nagyon ütõs keróm, mert azért lesznek rajta alkartészek, amiket idõvel (pénzzel) le fogok cserélni, de ez akkkor is az enyém lesz.
Bár bevallom, amikor én is megláttam a Corratec-et, és a Morati-t az újságban nekem is az elsõ gondolatom az volt, hogy biztos valami burzsuly kölyöknek telik ilyenre, és még titokban szidtam is, hogy neki milyen jól megy. De aztán belegondoltam abba, hogy lehet, hogy rosszabbul áll anyagilag, mint mondjuk én, csak több, és kitartóbb munkával sikerült ezt a gépet összehoznia. Egy átlag ember (mint pl szüleim ;) ) fel sem bírják fogni, hogy egy ember hogy költhet 50'ezernél többet keróra. Meg hoy minek jár digitális mérleggel vásárolni. De ez teljesen normális, mert nekik is más értékrendjük van, és nekünk (itt most a gramm-titán-karbon mániásokra gondolok) is. Valamelyik félnek mindenféleképpen toleránsnak kell lennie. És általában én vagyok a toleráns, mert egy alapértékrend szerint nekik van igazuk. De az érem másik oldalán viszont meg nekem (nekünk), mert legalább nem drogra, alkoholra (na jó arra néha igen ;)), és nõkre (na jó arra is ;) ;)) szórjuk el a pénzt. És most itt idézhetném akár Jasec mestert is, de mivel nincs nállam az újság így nem teszem. Ha jól emlkszem õ valami kocsis példát hozott fel. És neki is teljesen igaza van (az õ szemszögébõl persze).

Na jó itt most lelövöm magam, mert már elég sokat pofáztam. Tartsatok ki az igazatok mellett, és ne engedjétek magatokat befolyásolni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
zOrg írta:

(Jómagam egészen szórakoztató megjegyzéseket kapok néha, úgyhogy szinte féltem idemásolni az alkatrészlistám...)

Na én sem teszem már fel a listát. :) Pedig nem is vagyok, csak fele annyiba, mint Te. De a kerékpározási tudás osztva bicikli értéke mutató nálam sokkal kisebb... ;)

Számolgattam amúgy, 40 ropi kellene a két új kerekemhez. Tárcsás Rigida Taurus, FUNN hátsóagy a mostani kerékbe, a mosatni hátsóagy meg a Taurusba, home made 180 gr Bolt-On elsõagy, fekete küllõk. Ezzel a setuppal még egy kilót lefaragnék a Fast Fredeken kívül. Kb 11.8 - 12 kg lenne. Majd augusztusra.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
zOrg: ha már Tamáskának a középrészénél tartunk az én EBmel is lesz azért valami ???
valamely este majd zargatlak ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Valahogy így vagyok vele én is...
Nyárra jó lenne utazgatni, de mindennapi használatra...SOHA ! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
meg persze ha belvárosban tanulsz/dolgozol mindennap akkor gyorsabb és kényelmesebb a tömegközlekedés - egy átlagos új autóra meg csak a havi casco 25-40 róka, amibõl hamar összejönne egy csúcsgép

OFF látva manapság az egyre inkább araszoló kocsisorokat nem is vagyok biztos abban, hogy akarok-e egyáltalán...bár hosszú útra jó lenne, de hát az ritkán van, azért meg fenntartani... ::)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Dettó.
Ráadásul abból a pénzbõl, amibõl a gépet megépítettem túl jó autót nem igazán kapni, amennyire én tudom.
És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy a bringám csúcsgép /számomra !/, a csúcsautó meg... ;)

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Jelenleg kishazánkban nem annyira megszokott, hogy adott esetben az ember többet költ a kerékpár(jai)ra, mint az autójára.

Mondjuk az én esetemben akármilyen kerékpár kimerítette volna ezt a tényállást, mivel nincs autóm és egyelõre nem is tervezek venni. :)

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Tamáskának szerintem "jár a pont"; mindemellett szerintem Téged sem mindenki rokonszenvvel vizsgálgatott a Fuel 100-zal anno... ;) Tévednék?

Õszintén szólva nem tudom, hogy ki mit gondol a Fuel 100-amról. Igen, megvan, 10,8 kg ;D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Jelenleg kishazánkban nem annyira megszokott, hogy adott esetben az ember többet költ a kerékpár(jai)ra, mint az autójára. Pedig nekem csak azért kell a négykerekû, hogy jó messze elvigye a kétkerekûm - na, jó: nem egészen. 8)

Ytse!
A Trek-ed megvan még?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Tamáskának szerintem "jár a pont"; mindemellett szerintem Téged sem mindenki rokonszenvvel vizsgálgatott a Fuel 100-zal anno... ;) Tévednék?
(Jómagam egészen szórakoztató megjegyzéseket kapok néha, úgyhogy szinte féltem idemásolni az alkatrészlistám...)

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

EB Triple Ti: ha összejön a darabszám, akkor szeptemberben lesz, cirka 80 darab ezresért.
Gyári specifikáció szerint 186 gramm párban.

Thx, azért 80 rugót nem költök pedálra, jó lesz nekem a CrMo is :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Flash! A-AAAAA!! saviour of the universe! ;D ;D ;D

Feltöltött kép

oksa. köszi. :)

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Nomost ez nem úgy megy sztem, hogy mi a nagy kunszt. Ha nekem van 1millió HUF diszkrecionális jövedelmem, akkor én okos vagyok, ha tudok venni egy Scott Strike-ot? Az nagy kunszt? Mert az 9 kiló, és tárcsafék is van rajta, meg fulltelós is. Nem azzal van a baj, hogy az emberek nem tudják, hogy mit kellene venni, hanem az, hogy hogyan teremtsék elõ a rávalót. imho. :-X

Azt hiszem félreértettél. Amit mondani akartam az az, hogy egy merevfarú váz merevvillával alapból elég könnyû, szóval erre akármilyen más alkatrészeket pakolhatsz, 10 kilónál könnyebb gépet kapsz. Persze racionális keretek között, szóval nem DH felnire meg ilyesmire gondoltam...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Tomi!

Light-speed vagy... ;D

OFF
Középrész ügyében héten hívlak. Fotószessõnt cimbitekkel jövõ hétre lehetne idõzíteni.
ON

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Dear Ádám!

Nem a "kunszt" érdekelt, ellenben az említett fórumtársak mindannyian elsõ teleszkóppal nyomják.
A legkönnyebb 4 gép, akikkel találkoztam Specialized, Cannondale, Merida és Trek. Talán a custom Speci M4 viszi a pálmát(?) 8.6 kilóval.

A saját legkönnyebb összeállításom 9.5 kiló volt Manitou Mars Elite telóval. Azóta szereztem egy AMP-t, jóval könnyebb, csak nem nagyon akarnám leszerelni az XTR-t...

EB Triple Ti: ha összejön a darabszám, akkor szeptemberben lesz, cirka 80 darab ezresért.
Gyári specifikáció szerint 186 gramm párban.