Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem általában van egy határ, amíg értelmes ára van a könnyítésnek, és az alatt pedig hirtelen megugrik, és irreális lesz...
pl a 230g-os belsõim helyett veszek két 130g-os ricsit, az együtt 1400 Ft
viszont két maxxis pl a maga 96g-val már összesen 2E Ft-al több lenne...
na ez az, ami már luxus
kerekenként:
minusz 100g árkülönbség nélkül
még minusz 34g pedig már egy ezresért
na szerintem ilyenkor kell mérlegelni, és józan ésszel vásárolni

persze itt nem a versenyszerû felhasználásról beszélek, mert ott nincsenek ilyen kompromisszumok, oda kellenek a titán csavarok :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ez a súlycsökkentés legnagyobb hátránya, hogy sokat kell áldozni rá, és nem rendelkezünk a nagy uniós átlagfizetéssel, de mint ma a metrómoziban megtudtam, lehet örülni, mert 1,4%-al emelkedett az átlagkereset a múlt évhez viszonyítva.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hát elhiszem hogy király, de sajna én nem engedhetem meg magamnak egyenlõre

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
persze, hogy egy darab.nem olcsó, de kiválló:)
A jó dolgokért áldozni kell!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

2890ft

ez egy db? :o

6E Ft-ot belsõre?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A probike teambõl már több embernek robbant szét, mert a V-féktõl felforrósodott a felni, és ezáltal a gumi is. A súlya 126g.kb 2890ft körül van az ára a boltokban.Nekem 2.1-es Mythos XC-vel 3.5baron volt, és megakirály.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
sidi rider;

[hetente kell fújni, és asszem csak 130 gramm/quote]

hû hát ez nem egy nyerõ reklám! én maxxis SL belsõt használok szerény 125 grammjával (elvileg 110-et írnak rá, de lemértem), s a büdös életben nem kell utánfújni, legfeljebb félévente egyszer! (és fel sem ütötem) szóval asszem ennyit a latexrõl! ;)

és defektet is ritkán kapok vele - vagyis a 2 centis akáctüskét a 200 grammos sem ússza meg :-\

Sidi Rider

Sidi Rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Nekem autós van!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
gondolom errõl van szó:

http://cycleus.webmi...tubeaircomp.htm

itt 120g-nak írják
csak szingós szeleppel van, vagy van autószelepes is?

Sidi Rider

Sidi Rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Én 4 és 5 között, de 1,7-es gumival! Tereptõl függ!

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Mekkora nyomáson használjátok a latexeket?

Sidi Rider

Sidi Rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Én 2 éve használok Misi latex belsõt, V-fékkel, és semmi baja, elsõ-hátsó 1szer van ragasztva, hetente kell fújni, és asszem csak 130 gramm! Felültéses defektem nekem sem volt vele a 2 év során. Csak pozitív élmények fûznek hozzá!

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Biztos nem tesz jót neki a forró felni...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Ja állítólag a michelin-t csak tárcsával érdemes használni.

ezt pls fejtsd már ki részletesebben!
ja és mennyibe kerül ez a misi latex, és hány g?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én nagyon régóta latex Michelin-t használok, de csak jótz mondhatok róla.Felütöttem többször a felnit, de sosem kaptam defektet. Szúrásosom volt, de azzal is lassan eresztett. És még a Tip-top készlettel ragasztani is tudtam. A többit nem tudom lehet e ragasztani. Nekem hetente egyszer kellett fújni.
Ja állítólag a michelin-t csak tárcsával érdemes használni.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Akkor tán én is beszerzek majd ilyet, kösz a gyors választ!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
ggx:

Nekem megfelnek bár volt már náhány rossz tapasztalat is. Azért nem kell a legrosszabra számítani. Minden azon múlik hogy mennyire agresszívan mész. Az elsõ mátra maratonon egy defektem se volt. Azóta volt néhány durva felütéses, és egy-két szúrásos, de szerintem azokbál a belsõ vastagsága nem számított volna. Egyszer felnin jöttem be és a belsõnek semmi baja nem lett. Ragasztani meg annyiszor ragasztod amíg lesz hely rajta.

eric:

A noname belsõk súlya általában 250 g. Súlykorlát nincs mert a belsõt a kölsõ nem engedi szétrobbanni. A külsõknél is csak nyomáskorlát van.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Huh, ha neked a Conti belsõ 230g akkor nekem vajon mennyi lehet a noname?!

És egy könnyû belsõnél meg van szabva hogy x kg-tól nem ajánlott? Mondjuk az én ~85 kilómmal beszerezhetek ilyen belsõt?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
és vajon mit várjon az ember egy 96g-os belsõtõl? egy maratonra kockázatos?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
kiscsango:

Használtban sikerült kerítenem egy párat reális áron.
http://www.bikemag.h...umName=album272

ggx:

A Conti belsõben a Supersonic a legkönnyebb, bár 1.0-tól (Race 26 Supersonic 45 g - ilyet szeretnék egyszer!) 1.95-ig (95 g) van sokféle, és ez a legdrágább mind közül. Általában mindegyik 95-100 g között van. Bár én már láttam olyan belsõ amire eredetileg 1.5-1.75 méretezés volt belesütve, és 1.95-2.1-ként árulták. Ez volt a Ritchey. A Maxxist az Avex hozza.

pcycle:

A latex belsõk legkönnyebjei 130 g körül mozognak és tényleg jobb a defektállóságuk, de a levegõt is gyorsan engedik, és úgy tudom ragasztani sem leget. Ez már totál versenykellék. A szúrásos behatásnak jobban ellenáll, de a felütést az sem bírja nagyon.