Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Na akkor tegyünk rendbe a dolgokat.
A Biker árlistájában van American Classic kerék illetve A-Class nevû kerék.
Az A-Class kerekek gyártója a felnikrõl ismert Alex Global Technology. http://aclass-wheels.com
Eléggé zavaró így a honlap, elõször én is beugrottam, de amikor bizonyos keréktípusokat nem találtam az American Classic honlapján kicsit jobban rákerestem és ekkor derült ki a turpisság.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

Nem olcsó, de a Mavic biztos drágább.

Az országutisokat nem ismerem, de a mtb szettben van 60e ért (E+H együtt) van tárcsa és V fékkel is használható kereke a Mavic-nak is (Crossland)... Igaz ez már 2 kiló fölött van, de nem lehet rossz a minõsége ennek sem.
60ból füzethetsz ugyan könnyebb kereket, de nem biztos, hogy minõségben is hozza ezt a szintet.
Sajnos a minõségre nincs mérõszám mint a súlyra, így csak a marketing szövegekre tudok hagyatkozni...
Az SL q**a drága, de nem sok panaszt hallani rá, az enduro disc-es változatban már megfizethetõbb ::) kategória (139e Ft és 1835g) és csak 150g-al nehezebb, mint az SL (és 105e Ftal olcsóbb :o)) +Ez már valódi USTs felni (bár UST esetén elveszik az ultralight belsõ+külsõ lehetõsége, amit én mondjuk nem bánok, de itt gondolom vannak híve)
Viszont ennyi pénzbõl már elég jó kereket lehet füzetni is, akár a Thomey által jelzett 1692g-s változatot is.
Jó lenne tudni, mennyire jók a Mavic kerekek, és mondjuk mennyit bírnak az FRM agyak, de nem könnyû az összehasonlítás,
és idehaza gondolom nem sok fut egyikbõl sem.

Thy talán mindkettõt kipróbálhatja az idén, és hallunk valami véleményt majd ::)

Addig maradnak a kõ nehéz kerekeim. Egyszer lemérem Nektek, csak nehogy sokkot kapjatok ;D ;) (mindenestül szerintem 4 kiló is lehet a kettõ: Mars 9000+36db 2mm küllö és réz anya, X-plorer aero felni,normál belsõ, Scwalbe B.J. 2.1" DD külsõ)

ui.:
A-class & American Classic, mindkettõ szerepel a biker listájában

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Én úgy emlékszem, hogy a Bikernél amclassic kerekek vannak, amclassic logoval, de majd holnap megnézem ha el nem felejtem.
Mivel ez Biker szerzemény, nem sok köze van a Velotrade-es boltokhoz. Legfeljebb annyi, hogy a Velotrade a nagyobb boltokkal kötött szerzõdést, akik sok cuccot tartanak, pl. ezt is.
Alex kerekek vannak? Ki árul olyat?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Andris:Az A-class nem egyenlõ az American Classic-kal. Az A-class kerekek az Alex-ék gyártmánya. Nagyon zavaró a Biker honlapján ez a dolog ...

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
A-Class ALX 300-at biztos lehet szerezni, nekem is az van. Velotrédes boltból hozták nekem rendelésre, 60.000,- volt gyorszárral eggyütt. Marha jó kis kerék, de amint látom más súlyt írtak oda (lehet saját mérésük), gyári adat szerint 1770 g

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Kösz az infót kiscsango. Eddigi tapasztalataim szerint ami a nagyker listán megvan nem biztos hogy a valóságban is van, de reménykedjünk. EGyébként zoggi agyakkal vannak a kerekek, és kérdéses, hogy kompletten jönnének Amerikából, inkább õk rakhatják össze.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Akkor van egy jó hírem: http://www.biker.hu/...ie_3.html#Kerek
csak görgess le a kerekekig.
Ezek benn vannak az országban, saját szememmel láttam. Innentõl csak a boltoson múlik, hogy hoz-e. Ha rendelsz, biztos hoz. ;)
Nem olcsó, de a Mavic biztos drágább.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
kiscsango: Pontosan arról írtam, hogy nincs AmClassic komplett kerékszett Mo.-on, csak külön minden: felni, agy, küllõ, igy lehet beszerezni. A gyári kerék azért mindig jobb, mint a házilag (szerelõ által) barkácsolt. A probléma az ár, a legolcsóbb Amclassic kerékszett 400$ körüli, aztán, 800, 1000$ + vám, illeték. A 16-20 küllõsök pedig csak gyárilag fûzötten léteznek, ilyen felniket nem is árulnak külön. És máj 1. után is marad a vámprobléma a nem Eu-s termékekkel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van latex dh belsõ is?
2.4-es gumiba?
hutchinson green tube az az?

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Amclassic szerencsére már van, a Biker importálja. Sk. fûzni valami könnyû felnivel olcsóbb, 40 körül biztos kijön. Tavaly még láttam nagy csomó Mavicot, meg mindenféle egyéb kereket, de nem szoktam figyelni mert nem vagyok a gyári kerék híve.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Mivel te is arról beszéltél, arra válaszoltam, nyilván oútiról van szó. Én is sokallom de kb. ennyi az ár, és még nem is lehet kapni! Gyárilag fûzött MAvic-ot, Gipiemmet, Bontragert, Campagnolo (nehezen) kaphatsz, de csak egy-egy kósza példányt. AmClassicot már csak szerelõ által összeállítva. A leginkább az utóbbi éri meg, mert összerakják 50-60e között és a szett kb. 1500gr. (esetleg 1450gr).

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Most országútiról beszélsz, vagy montiról? Én egyébként kerék alatt nem gyári kereket értettem. Nagyon sokallom az árakat amit írtál.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
De ez még nem oldja meg a defektveszélyt, sõt. A könnyû keréken könnyû külsõ, ami jobban kap defektet, aztán pont versenyen kapni, még rosszabb. Ha latexal megy +költség, nem is beszélve a versenykerékszett költségével, ami horribilis (olyan ami igazán jó súlyban 180e körül kezdõdik!!). Ennek ellenére szokás, csak annyi eltéréssel, hogy nem ezeket az igazi versenykerekeket használják, hanem olyanokat, amik általában 1700 gr. (+ 80-120e) körül vannak (egy-két embernél max. 1600), és alig könnyebbek egy edzõkeréktõl (1900-2000gr.).

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Akinek drága, az csinálja ugy mint az országútisok. Külön edzõkerék, ami olcsó és bírja, + könnyû versenykerék.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hiába nyerek 30g-ot, és 1500ft ot belsõnként, ha utánna 10percig defektet javítok:(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja hát Thommey-val is errõl beszéltünk, de õ azt mondta, hogy neki megéri azért, mert a latex anyag egy plusz védelmet nyújt a felütés ellen, ami sok esetben nagyon fontos lehet

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
bocsesz, félreértettem, de akkor is dráááága

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ez a misi latex-ra az ár

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
namégegyszer,

A súlya 126g.kb 2890ft körül van az ára a boltokban

Miiii, hooool? A Maxxis Ultralite? Ha igen, megjegyzem, hogy 1200-ért veszem...de ez itt ugye nem a reklám helye...;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ez így is van.Meg kell nézni, hogy meddig éri meg a ft/g arány.de nekem a felütés elleni védelem miatt megéri.