Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Olcsó és jó a Wellgo. Vagy most jó áron van az apróban a Corratec pedál.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Halihó!

Segítséget szeretnék kérni.
Elérkezettnek látom az idõt az SPD-m cseréjére. Nem tudna valaki ajánlani egy jó pedált 10e Ft körüli áron?

(akár jó minõségû használt is lehet)

Kicsit már nézelõdtem és az Shimano egyik új pedálja, a PD-M540-es elég jópofának tûnik (XTR felépítés, csak nem olyan igényes anyagokból, viszont csak 350gr - na itt kapcsolódok a topikhoz ;D )

Hallottatok esetleg errõl valamit?

Elõre is kösz mindenkinek.

Gyk. voltam

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Thommey:
errõl a panaracer Xair belsõrõl mi a véleményed?
szerintük másfélszer elasztikusabb, mint a latex:

http://www.panaracer...e_xc.html#mxcin

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A Bikernél elõsször több mint egy éve láttam A-Class kerekeket, amiben American Classic agyak voltam saját logóval. A Zoggie agy is Amercan Classic tesó, meg a Ritchey, meg a WTB, meg a Syncros is.

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hát szóval ideraktatok egy linket, ha arra kattintok akkor a kerekeket nézve van rajt:
- A-Class ALX 300
- A-Class ALX320
- A-Class ALX400
- A Class ALX430
- A-Class ALX600
- A-Class Vectra D2
- American Classic CR-350

Az A-Class és az American Classic teljesen más.
Szerintem nem próbálják átvágni az embereket, mert végülis rendesen kiírták a nevüket a kerekeknek. Amúgy meg a fényképek alapján is meg lehet õket különböztetni:
- A-Class: El kell képzelni egy téglalapot és az egyik átlója vagy piros vagy sárga, az általa kettéosztott terület meg szürke-fekete. Persze a "téglalap" valójába egy körív... :)
- American Classic: sárga paca

Egyébként ez van még a kerekemen egy pici matricán:
USA ROLF PATENT
NO. 5931
844 CANADA
ROLF PATENT
NO. 2136053

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
A wtb kerekek viszonylag olcsóak és könnyûek, ezt már én is megcsodáltam. Viszont az mtbren van néhány negatív vélemény (az agyak estek szét) a korábbi évjáratokra vonatkozóan.
Nagy csodák ritkán fordulnak elõ, ha olcsó és könnyû akkor nem valószínû hogy erõs és tartós lenne. olcsó és könnyû persze relatív, de 1775g 47 e ft-ért nem rossz. (Disces változatban)

Puding próbája az evés....

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát ennek én is beugrottam, egymás alatt van az AmClassic (pl. CR-350) és A-Classic (pl. ALX400). Most vagy direkt csinálják, vagy õk sem tudják hogy a kettõ nem ugyanaz! Ennyit az itthoni szintrõl...

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
A Biker árlistájában nincsenek kerekek...
Az alkatrészeknél írják az árakat is. Tény, hogy kicsit zavaró. Egyébként nekem az a gyanúm, hogy ezek az amclassic tavalyi modelljei.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
www.csekert.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Wtb keréxett?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Na akkor tegyünk rendbe a dolgokat.
A Biker árlistájában van American Classic kerék illetve A-Class nevû kerék.
Az A-Class kerekek gyártója a felnikrõl ismert Alex Global Technology. http://aclass-wheels.com
Eléggé zavaró így a honlap, elõször én is beugrottam, de amikor bizonyos keréktípusokat nem találtam az American Classic honlapján kicsit jobban rákerestem és ekkor derült ki a turpisság.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Nem olcsó, de a Mavic biztos drágább.

Az országutisokat nem ismerem, de a mtb szettben van 60e ért (E+H együtt) van tárcsa és V fékkel is használható kereke a Mavic-nak is (Crossland)... Igaz ez már 2 kiló fölött van, de nem lehet rossz a minõsége ennek sem.
60ból füzethetsz ugyan könnyebb kereket, de nem biztos, hogy minõségben is hozza ezt a szintet.
Sajnos a minõségre nincs mérõszám mint a súlyra, így csak a marketing szövegekre tudok hagyatkozni...
Az SL q**a drága, de nem sok panaszt hallani rá, az enduro disc-es változatban már megfizethetõbb ::) kategória (139e Ft és 1835g) és csak 150g-al nehezebb, mint az SL (és 105e Ftal olcsóbb :o)) +Ez már valódi USTs felni (bár UST esetén elveszik az ultralight belsõ+külsõ lehetõsége, amit én mondjuk nem bánok, de itt gondolom vannak híve)
Viszont ennyi pénzbõl már elég jó kereket lehet füzetni is, akár a Thomey által jelzett 1692g-s változatot is.
Jó lenne tudni, mennyire jók a Mavic kerekek, és mondjuk mennyit bírnak az FRM agyak, de nem könnyû az összehasonlítás,
és idehaza gondolom nem sok fut egyikbõl sem.

Thy talán mindkettõt kipróbálhatja az idén, és hallunk valami véleményt majd ::)

Addig maradnak a kõ nehéz kerekeim. Egyszer lemérem Nektek, csak nehogy sokkot kapjatok ;D ;) (mindenestül szerintem 4 kiló is lehet a kettõ: Mars 9000+36db 2mm küllö és réz anya, X-plorer aero felni,normál belsõ, Scwalbe B.J. 2.1" DD külsõ)

ui.:
A-class & American Classic, mindkettõ szerepel a biker listájában

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Én úgy emlékszem, hogy a Bikernél amclassic kerekek vannak, amclassic logoval, de majd holnap megnézem ha el nem felejtem.
Mivel ez Biker szerzemény, nem sok köze van a Velotrade-es boltokhoz. Legfeljebb annyi, hogy a Velotrade a nagyobb boltokkal kötött szerzõdést, akik sok cuccot tartanak, pl. ezt is.
Alex kerekek vannak? Ki árul olyat?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Andris:Az A-class nem egyenlõ az American Classic-kal. Az A-class kerekek az Alex-ék gyártmánya. Nagyon zavaró a Biker honlapján ez a dolog ...

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A-Class ALX 300-at biztos lehet szerezni, nekem is az van. Velotrédes boltból hozták nekem rendelésre, 60.000,- volt gyorszárral eggyütt. Marha jó kis kerék, de amint látom más súlyt írtak oda (lehet saját mérésük), gyári adat szerint 1770 g

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Kösz az infót kiscsango. Eddigi tapasztalataim szerint ami a nagyker listán megvan nem biztos hogy a valóságban is van, de reménykedjünk. EGyébként zoggi agyakkal vannak a kerekek, és kérdéses, hogy kompletten jönnének Amerikából, inkább õk rakhatják össze.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Akkor van egy jó hírem: http://www.biker.hu/...ie_3.html#Kerek
csak görgess le a kerekekig.
Ezek benn vannak az országban, saját szememmel láttam. Innentõl csak a boltoson múlik, hogy hoz-e. Ha rendelsz, biztos hoz. ;)
Nem olcsó, de a Mavic biztos drágább.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
kiscsango: Pontosan arról írtam, hogy nincs AmClassic komplett kerékszett Mo.-on, csak külön minden: felni, agy, küllõ, igy lehet beszerezni. A gyári kerék azért mindig jobb, mint a házilag (szerelõ által) barkácsolt. A probléma az ár, a legolcsóbb Amclassic kerékszett 400$ körüli, aztán, 800, 1000$ + vám, illeték. A 16-20 küllõsök pedig csak gyárilag fûzötten léteznek, ilyen felniket nem is árulnak külön. És máj 1. után is marad a vámprobléma a nem Eu-s termékekkel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van latex dh belsõ is?
2.4-es gumiba?
hutchinson green tube az az?

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Amclassic szerencsére már van, a Biker importálja. Sk. fûzni valami könnyû felnivel olcsóbb, 40 körül biztos kijön. Tavaly még láttam nagy csomó Mavicot, meg mindenféle egyéb kereket, de nem szoktam figyelni mert nem vagyok a gyári kerék híve.