Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Thommey:

monjda, mit ajánl!

könnyû, de hosszútávon megbízható teleszkópot keresek a DUKE SL helyett!
a hosszútáv miatt SID kilõvel, DUKE Race drága, de még szóbajöhet, ha eladtam az SL-t, esetleg DUKE XC Air?

küllõk? megfizethetõ, de olyan kéne, ami bírja is! HELP!

Mentem ma egy "kis" kört, itt a környéken az új építésû géppel. (részletek feljebb)

Uhh....Üröm, Nagykevély, Hosszúhegyi, Dobogókõ, Hosszúhegyi vissza, Üröm ... nagyon állat!
Rendesen mocorog alattam a nyereg, egészen jól csillapít az XTC váz.
Ami zavar, hogy ropog!
Normális ez?

Péter

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
én elöször lor-t nyaggatnám ilyen ügyben, hogy mit ajánl...
egyébként gyönyörû ez az agy... ;)

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
ide irom mert remélem yár ide oyan aki hozzátud szolni.

kaptam egy Pulstar agyas Mavic 220 UB controlos kereket és nincs benne a tengely/csapágy.
megkellene csinálnom.
tudna valaki segiteni hol/merre/milyen?
egyáltalánb lehetséges ezt megcsinálni házilag(nem az erdeticsapágyokkal stb.)
igazábol nem is tudom miyen kelene bele.
Ha valaki használ iyet segithetne

kép:
Feltöltött kép

köszi

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Akkor az új hírek:
Sun DS1XC+1.6-1.8 küllõk tárcsával feladtak a harcot=kuka
a tárcsaoldalon szétnyúltak a küllõk...
A Mellon Crossmax SL elsõkerekébõl, meg kiugrott egy küllõ!!!!
Szembõl nekiment egy nagy kõnek, de max 10-el, és kiugrott a helyérõl a küllõ. Az agynál. Szép 8-as van benne:(

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
jól megöltem a topicot! sorry!

azt hiszem maradok az ezüst küllõknél, nincs szükségem feketékre! Tök felesleges.

köszönöm a tippeket!

elhagytam a USE nyeregcsövem végét, eg fécsõ alakú kis izét, ami a nyerget tartja. Valahol a Komjádi uszi parkolójában. Kék színû.
ha megtalálod írj!
ha van neked elfekvõben: ÍRJ!

Péter

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Megvan az új váz! :) :) :) :) :)

Giant XTC TEam
RS DUKE SL U-turn
FSA V-drive
Sram9 fékkarok, AVid SD5 fékek
X7 rendszer, kivéve az alsõ váltót, azt ma vettem 1000HUF-ért, az 5.0-s
SUN CR18 as felnik
AC agyak + 2.0-s küllõk (ezt akarom lecserélni)
USE Alien ny.csõ
Ritchey WCS k.csapi
Ritchey nyereg
Zooge stücni
Ike Light kormány

és nem könnyû a BIKE. Nagyon húzza le a DUKE, asszem veszek elõre egy levegõs villát, ezt pedig megtartom arra az esetre, ha a párom vagy az én levegõsöm ereszteni kezdene!

bocs, hogy OFF voltam (hajt a lelkesedés), ha lemértem a komplett gép súlyát, akkor majd kicsit javítok!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

fekete küllõ szép, de rohadt nagy luxus, darabja majdnem 100Ft-al több, mint az ezüst...

Igen, MAGYARORSZÁGON, ha rendelsz külhonból, akkor a fekete dt húzott küllõ 0,5 Euro darabja, azaz 125 forint, hozzá való fekete réz pro-lock anyával. Neszeneked magyar piac. ;-) Én is innen rendeltem - www.starbike.com, ajánlásommal próbizzátok ki - mondjuk a postaköltség húzós, tehát 2 db küllõnél nem éri meg...mondok pár árat tájékoztatásul; Mavic XC717 ~10000Ft, 04 XT e.agy ~5000Ft, 04 XT h.agy ~8000Ft...stb...szóval olcsón ha kereket akarsz, akkor hajrá!

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
1.5-set érdemesebb venni ha tényleg a súly számít. Az 1.8 nem ad akkora súlyelõnyt, hogy érdemes lenne rákölteni. Bár ki tudja... ??? Lehet hogy hátra érdemes próbálkozni vele.

Haver 8x kiló, tárcsafékkel és 1.5-ös küllõkkel+ kb 370g-os felnikkel cc/maratonozik. Nincs gondja a kerekekkel.

'Szal én 1.5 küllõket vennék.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
nekem az elõbbi van!

fekete küllõ árak? ami már jó!

1.5-öst vagy 1.8-ast érdemes venni?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
fsa v-drive szempontból szerintem ne azt nézd, hogy melyik évbõl való, hanem a lánctányérokat...
van olyan változat, amin mind a három CNC 7075 alu, illetve van az olcsóbb változat, amin a legkisebb fogaskerék CroMo
na ezen múlik a súly de szerintem 640g és 700g között mozog..

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az eggbeatert légyszi a mi házunk elõtti kukába dobjad, ha már semmi szükséged rá, asszem egybõl rutinos kukabúvár lennék... ;)

fekete küllõ szép, de rohadt nagy luxus, darabja majdnem 100Ft-al több, mint az ezüst...
számold ki... :-X

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
FSA V-Drive 2003 175 mm 22/32/44 725 g 730 g +0,69% ISIS

FSA V-Drive 2004 175 mm 22/32/44 647 g 650 g +0,46% ISIS, w/out crank bolts

szerintem nekem a 2003-as van!

viszont jön holnap, ha nem késik egy újabb napot a fõ könnyítésem, egy Giant XTC TEam váz
(sajnos kék színû, pedig egy hétig vadásztam fekete-sárgára)
EZ 1.5kg minuszt jelent, mivel eddig XC-missionnal nyomtam! :)

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Tisztelt hölgyeim/uraim önök megnyerték a "mi sántít a hozzászólásban" mai forduló különdíját, ami egy elõre meg nem határozott idõpontban (talán aug. vége felé) az önök tiszteletére rendezett tüzijáték!

Valóban, egy apróságok elfelejtettem.
Rajtafelejtettem a két NEM KÖNNYÛ Shimano pedálomat. Ezek szerint a két pedál kb. fél kiló, nekem meg itthon figyel az Eggbeater, csak mert nem jött be! :)

Milyen könnyû pedál van még?
TIME-okat néztem, de azok állítólag nem túl jók és nem is olcsók, bár az Eggbeaterhez képest....

Én inkább SPD rendszerût vennék, de nem tudom milyet.

Filóztam rajta, hogy eladom a kerekeimet és fûzetek újat, most maradt egy kis mellékes zseton, mert nem tudtam nyaralni menni.
De kb a kétszeresét fizetném rá, és csak 100-200 grammok spórolnék!

Mondjuk az már párban 200-400gramm, ami meg már majdnem fél kiló! :)
SUN Mach IV-es felniket néztem, amit még meg is tudok fizetni!
Utána már duplázódik az ár, minusz 20grammért!

Aztán meg ott a kisördög, hogy hamár fekete felni, legyen fekete a küllõ is, akkor meg már hülyén néz ki az ezüst agy. De lehet, hogy azt meg majd lefújom!

Mennyibe kerülne szerintetek kb. 64 darab fekete, már könnyûnek mondható (nagyon könnyû, hamár fizetem a fûzést, érje is meg) , de még erõsnek is számító küllõ?

A felni ebike-on 4000-5000 körül figyel! (SUN Mach IV) szerintem korrekt!

vagy van ez, de a B+ termékeit valahogy sohase favorizáltam, de ez lehet, hogy csak sznobság, le kéne már küzdeni! :)

http://www.ebike.hu/...rek/170.adatlap

De ebbõl nincs hátsó kerék! Csak elsõ!

örülök, hogy fut a topic!
köszönöm!

ciao

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mégis mennyibe kerülnek a könnyebb dt küllõk?
nekem is dt 2.0-val fûzték a kerekem, de gondolom az alappal.
ha bemész fûzetni, és cask annyit mondasz, hogy dt 2.0 akkor az a champion lesz?
ja olyan 30 és 40 ft között volt darabja....

a vdrive súlya tényleg nem stimmel, ahogy dante írta, 647g
ha esetleg monoval együtt mérted, akkor is olyan 900 körül kéne lennie

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
flame,

küllõn ha tudsz, spórolj súlyt, kevés más helyen tudsz ilyen olcsón 160-180 grammot lefaragni, ráadásul ott ahol számít (perdület, fizika, másodikos tananyag ;-))

de amit leméregettél az nekem gyanús - 1200 grammos v-drive? ez még középcsapággyal együtt is sok! nekem is ilyen van, s lemérve valahol 650 gramm körül volt!

a kerekeid nem vészesek, egy 100-200-at le lehetne mondjuk mindkettõbõl faragni...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Hali!

DT revolution 2.0/1.5: 283g / 64db / 264mm
DT revo 1.8/1.5: 261g

ezzel szemben 2.0-s DT Champion 444g

..hát kb ennyit:)

remélem tudtam segíteni!

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Hi

Leméregettem pár dolgot a cuccaim közül, gondoltam megosztom, úgysem lesz több ilyen alkalom, hogy váz nélkül hevernek itthon a cuccok. (remélem)

Use ALien Alu ny.csõ 220g
FSA iziszes V-drive 1200g
RS DUKE SL U-turn 1950g
hátsó kerék 1980g (A.C. agy Sun Cr18-as felni, Schwalbe nem light belõs, Mythos IRC XC gumi, alap gagyi küllõk és sram9-es sor)
elsõ kerék: 1580g ( u.a. )

Mennyivel lehet könnyíteni a keréken, ha könnyebb küllõket veszek és milyeneket vegyek?
Eladhatóak ezek a küllõk?

Kormánycsapágy mennyit számít?

P.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://weightweenies.starbike.com/

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
tud valaki olyan oldalt, ami alkatrészek súlyával foglalkozik (vagy nem azzal, de megvannak) nagy mennyiségben (sok cucc megtalálható)?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Anno ezt már én is kérdeztem (ha jól emlékszem pont ebben a topikban) a válasz több helyrõl is sajna elég negatív volt, csak ott lehet kapni ahol bringabontással is foglalkoznak (nekem 2 helyet ajálottak, az X-Factort illetve a Probike-ot)