Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az eggbeatert légyszi a mi házunk elõtti kukába dobjad, ha már semmi szükséged rá, asszem egybõl rutinos kukabúvár lennék... ;)

fekete küllõ szép, de rohadt nagy luxus, darabja majdnem 100Ft-al több, mint az ezüst...
számold ki... :-X

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
FSA V-Drive 2003 175 mm 22/32/44 725 g 730 g +0,69% ISIS

FSA V-Drive 2004 175 mm 22/32/44 647 g 650 g +0,46% ISIS, w/out crank bolts

szerintem nekem a 2003-as van!

viszont jön holnap, ha nem késik egy újabb napot a fõ könnyítésem, egy Giant XTC TEam váz
(sajnos kék színû, pedig egy hétig vadásztam fekete-sárgára)
EZ 1.5kg minuszt jelent, mivel eddig XC-missionnal nyomtam! :)

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Tisztelt hölgyeim/uraim önök megnyerték a "mi sántít a hozzászólásban" mai forduló különdíját, ami egy elõre meg nem határozott idõpontban (talán aug. vége felé) az önök tiszteletére rendezett tüzijáték!

Valóban, egy apróságok elfelejtettem.
Rajtafelejtettem a két NEM KÖNNYÛ Shimano pedálomat. Ezek szerint a két pedál kb. fél kiló, nekem meg itthon figyel az Eggbeater, csak mert nem jött be! :)

Milyen könnyû pedál van még?
TIME-okat néztem, de azok állítólag nem túl jók és nem is olcsók, bár az Eggbeaterhez képest....

Én inkább SPD rendszerût vennék, de nem tudom milyet.

Filóztam rajta, hogy eladom a kerekeimet és fûzetek újat, most maradt egy kis mellékes zseton, mert nem tudtam nyaralni menni.
De kb a kétszeresét fizetném rá, és csak 100-200 grammok spórolnék!

Mondjuk az már párban 200-400gramm, ami meg már majdnem fél kiló! :)
SUN Mach IV-es felniket néztem, amit még meg is tudok fizetni!
Utána már duplázódik az ár, minusz 20grammért!

Aztán meg ott a kisördög, hogy hamár fekete felni, legyen fekete a küllõ is, akkor meg már hülyén néz ki az ezüst agy. De lehet, hogy azt meg majd lefújom!

Mennyibe kerülne szerintetek kb. 64 darab fekete, már könnyûnek mondható (nagyon könnyû, hamár fizetem a fûzést, érje is meg) , de még erõsnek is számító küllõ?

A felni ebike-on 4000-5000 körül figyel! (SUN Mach IV) szerintem korrekt!

vagy van ez, de a B+ termékeit valahogy sohase favorizáltam, de ez lehet, hogy csak sznobság, le kéne már küzdeni! :)

http://www.ebike.hu/...rek/170.adatlap

De ebbõl nincs hátsó kerék! Csak elsõ!

örülök, hogy fut a topic!
köszönöm!

ciao

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mégis mennyibe kerülnek a könnyebb dt küllõk?
nekem is dt 2.0-val fûzték a kerekem, de gondolom az alappal.
ha bemész fûzetni, és cask annyit mondasz, hogy dt 2.0 akkor az a champion lesz?
ja olyan 30 és 40 ft között volt darabja....

a vdrive súlya tényleg nem stimmel, ahogy dante írta, 647g
ha esetleg monoval együtt mérted, akkor is olyan 900 körül kéne lennie

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
flame,

küllõn ha tudsz, spórolj súlyt, kevés más helyen tudsz ilyen olcsón 160-180 grammot lefaragni, ráadásul ott ahol számít (perdület, fizika, másodikos tananyag ;-))

de amit leméregettél az nekem gyanús - 1200 grammos v-drive? ez még középcsapággyal együtt is sok! nekem is ilyen van, s lemérve valahol 650 gramm körül volt!

a kerekeid nem vészesek, egy 100-200-at le lehetne mondjuk mindkettõbõl faragni...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Hali!

DT revolution 2.0/1.5: 283g / 64db / 264mm
DT revo 1.8/1.5: 261g

ezzel szemben 2.0-s DT Champion 444g

..hát kb ennyit:)

remélem tudtam segíteni!

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Hi

Leméregettem pár dolgot a cuccaim közül, gondoltam megosztom, úgysem lesz több ilyen alkalom, hogy váz nélkül hevernek itthon a cuccok. (remélem)

Use ALien Alu ny.csõ 220g
FSA iziszes V-drive 1200g
RS DUKE SL U-turn 1950g
hátsó kerék 1980g (A.C. agy Sun Cr18-as felni, Schwalbe nem light belõs, Mythos IRC XC gumi, alap gagyi küllõk és sram9-es sor)
elsõ kerék: 1580g ( u.a. )

Mennyivel lehet könnyíteni a keréken, ha könnyebb küllõket veszek és milyeneket vegyek?
Eladhatóak ezek a küllõk?

Kormánycsapágy mennyit számít?

P.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://weightweenies.starbike.com/

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
tud valaki olyan oldalt, ami alkatrészek súlyával foglalkozik (vagy nem azzal, de megvannak) nagy mennyiségben (sok cucc megtalálható)?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Anno ezt már én is kérdeztem (ha jól emlékszem pont ebben a topikban) a válasz több helyrõl is sajna elég negatív volt, csak ott lehet kapni ahol bringabontással is foglalkoznak (nekem 2 helyet ajálottak, az X-Factort illetve a Probike-ot)

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
M.o-n (de fõleg Bp-en) lehet valahol Easton cuccokat kapni? Hol?
Kösz

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Charon bácsi jól idézget:)
Ha arra használod, amire való, akkor akár több mint egy évig is nyugodtan mehetsz vele. Csak ne legzél túl nehéy, vagz durva rider:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
DS1XC reviews
UFO

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Tud valaki infót szolgáltatni a Sun UFO felnirõl? Tudjátok 360gr, stb...

A felni katalógus súlya 389 gr, a valóságban kb. 370 gr körüli. Ezt nekem is csak monták. Egykamrás CC felni. Fekete vagy ezüst színben, 32 lyukkal, a BikeMag hiredetésben elírták. Szerintem nem olyan ropi mint amit a súlyból lehetne következtetni. A fékfelületbõl szerintem nem vettek ki anyagot, a súlymegtakarítást a keskenysége és az alacsonyabb peremmagasság eredményezi. Ára 9900 Ft. Nekem is ez lesz, majd ha lesz pénzem.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az UFO-ról

Én csak egy dolgot tudok: rengeteget eladtunk belõle..egy sem jött vissza hibával, és mindenki meg van elégedve vele.Persze ne 2-3évre tervezz vele, mert ez versenyfelni.
Üdv:Thy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A pehely felnik sosem lesznek tartósak, de a normál xc alatt - bármit is jelentsen ez ;) - csak kibírja.
Alattam a ds1xc gurul és eddig semmi komoly gondja nincs.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Thommey (és a többiek) : Ne nevessetek ki, ha buta a kérdés ! Ha UFO felnivel csinálnék 1 tárcsás elsõ kereket normál xc használatra, mûködõképes lehetne vagy kizárt dolog, hogy tartósan használjam ?
kösz

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Hope még bekopóban, de nagyon adagolható:)
Könnyû felni: Sun DS1 XC, vagy UFO

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
kértelek edem.

TheDeath

TheDeath

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
EdEm!
Némi infóval több kellene, de egyébként is az AmClassic van az elsõ helyen. De ha már itt tartunk ár/érték arányban egy nagyon tutti és pillekönnyû felnira mit mondtok? ::)
TD