Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hol is van a tárcsás SL ára most kb?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
thy.:
érdekelne, hogy igy elsõre mi a vélemény a hoperól. fékerõben hol van kb az avid mechanikushoz képest? nem mintha grammmmániás lennék, de elõre nekem is ilyen jön, aztán jó lenne tudni.
kössz
málna

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Én meg csak elméleti alapon írtam ::), mert húzott küllõt még nem próbáltam annyira. A 36 db 2mm es küllõ (réz anya), aero felnibe fûzve, egyik irányba sem volt túl rugalmas, viszont nem is illik ebbe a topicba. :P
Viszont az ugrálásokat jó lesz majd azzal gyakorolni, mert az SL-t nem szívesen gyilkolnám szét, mert a legnagyobb negatívuma mégiscsak az ára... :-\

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Egyetértek az elõttem szólóval kerék ügyben. Valami ilyesmit akartam én is írni. Tapasztalatból írtam, mert én is V fékes SL-t nyúzok, s nem csak 5 percig próbáltam. ;)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Az XTR ugyan kibírta a gardát, csak éppen nem volt fékereje. Nekem a beégéskor is egy újjal volt húzva,pixel meg kettõ hárommal tépte

::) Akkor még egy ujjal, de ha nem béreltek az utolsó nap bringát, hanem ezzel kellett volna menned, akkor is jobb lett volna, mint az XTR?
Bár most már mindegy, a hope úgyis viszi a pálmát ;D

A SL-t meg annyira ne húzd le, mert ez a disces változat volt, mit fogsz akkor szólni a v-fékeshez, abban elöl ha jól emlékeszem csak 18 küllõ van nem 24....
Másrészt ez az oldalra megtolom izomból teszt a lapított aero küllõk miatt elég gázos, de a csavaró erõknek biztos jobban ellen áll, mint a húzott 1.8-1.5 küllõk. Plusz függõlegesen is merevebb lehet, (csak ezeket nehéz kipróbálni) és CCre inkább ezek számítanak.

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
bocsesz a html-ért

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Ha esetleg megkérdezed tõle:
Emitt

az övé 46-os méretû, és nem tudja a tömegét,már beszéltem vele felsõcsõhossz ügyben...atomjaira szétszedni meg nem fogja a két szép szememért :)

az 1-2 kg tipp nagy segítség volt, köszi ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ha esetleg megkérdezed tõle:
Emitt

Egyébként valahol 1 és két kiló között. ;D ;D ;D
bocsesz 8)

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
sziasztok!

meg tudná nekem valaki mondani mekkora a tömege egy Heavytools Pico váznak 50-es méretben? saccc/kb is elég lenne..

köszi elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás
Dolomiti-Superbikán volt kis bringásbolt és felszerelés kiállitás. 25 Euro-ért (kb.6300Ft) lõttem 1 Vetta-Carbon nyerget. Az ülés tök puha, jó kényelmes. Csak 1 hibát találtam benne, hogy a nyereg ad 1 kis hangot, mikor mocorgok rajta, szóval kicsit zörög. Nem mértem, de 150gr volt kiirva a nyeregre. Ez már elég grammániás! ::)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
ez az én bajom
:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A vaságy azért túlzás, de a hiperlightos cumókat 70-75 kg-s riderekre tervezik ez tény.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem az AC kerekeim merevek ;D ;D naná singletrack, meg csõtengely:)
De te vasággyal vagy 60kg, én meg a holdon 80:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én nem azt tapasztaltam hogy rugalmas lenne az SL. Arra megy amerre én akarom, nem kolbászol a kövek között, s ami a legfontosabb a pedálozási energia nem veszik el a küllõk nyúlásával, tekeredésével. Az eddigi AC kerekimnél százszor merevebb.

Hát azért még mindig nem versenyképes a tárcsafékek súlya (a teljes cumó). Nem véletlenül használnak a világkupában, még a legnagyobb dagonyában is V-féket Crossmax SL-lel a legtöbben (lásd Sladming). Gardán sajna nem tudtam kipróbálni hogy mit virított volna azon a jó kis fékégetõs szerpentinen a mostani V-fék rendszerem. Súlyban meg....

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
De az sl kerekek meg rudalmasak, mint állat. Nekem egy nagy csalódás volt, mert a fûzött kerekeim merevebbek....ellenben gyönyörûek:)
Az XTR ugyan kibírta a gardát, csak éppen nem volt fékereje. Nekem a beégéskor is egy újjal volt húzva,pixel meg kettõ hárommal tépte
Én azért nem vagyok v-fék hívõ, mert ugyanabban a súlyban vannak a tárcsák is, akkor meg minek szarozni:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Hi grammániások, hosszú kényszerpihi után újra itt!!!
Ha igazán könnyíteni akartok a gépen akkor felejtsétek el a tárcsaféket. Igaz hogy most ez a divat meg a menõ de igazán csak sárban van létjogosultsága. Egy jó felni-fékpofa-bowdenezés kombóval is lehet ugyanolyan fékhatást elérni. Van ám tapasztalatom. A versenygépemen a Crossmax-kerámiás pofa-Nokon kombináció talán még jobb fékhatást produkál mint az XT tárcsa. A súlyról meg nem is beszélve. Sárban is tesztelve (Ózd, kisnána) nem romlott a fékhatás. Mondjuk ez a kerámiának köszönhetõ.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Aki dönget az kiméli a féket 8)
Aki meg olyan mint én, fogy a fékkarba kapaszkodik lefelé :o, az a Tengerszemtõl lefelé is megprököli a a Hayes fékbetétet :-[. Tiszta korom lett utána a teló lába, és azóta igen hamar megjön a fék hangja. Viszont a fékerõ megmaradt, bár eredetileg sem volt olyan jó, mint egy jól bowdenezett avid mechanikus.

A Juicy szétégetése mindenképpen csalódás számomra (a lájtos XTR kibírta u.a. utat lefelé Pixel alatt.), szerintem az új avid tárcsa lehet a ludas, már csak azért is mert nekem nem tetszik . A Hope szebb is, meg normális lukak vannak rajta. (csak hogy tudományos alapokra helyezzem az érvelésem)
Szóval aki könnyíteni akar a lován és a tárcáján, az hopeot vegyen :-)

Thy: csak elõre kerül hope, vagy hátra is?

Kiváncsi leszek a VT súlyára (ugye azt is leméritek). 13kg alatt kell lennie... és abból igazán sokat már nem is lehet faragni ::) (Bár az általad most említett tuningok itt is levinnének pár száz grammot)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Pedig szét fogja. Ha úgy dönget vele, mint eddig, akkor nagyon hamar Hope mono mini liquid lesz. :P

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Avid Juicy leugrik (úgyis szétégett a gardán:)))
helyette jött a Hope Mono mini

Csak szerényen, és vesszen a férgese... 8)
Majd, ha a hope minit is le akarod cserélni feltétlen szóljál ;D, de ha lehet, azt ne égesd szét elõtte ::)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Majd kérjük a részletes tesztet. ;D