Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6549 hozzászólás a témában

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
mennyire van értelme egy hajtómû lánctányérjait kifurkálni?
csinált már valaki ilyet?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Köszönöm.
Apropó: defekt-ellenállás...?
Kevláros? Vagy drótos? 3500-ért kapni, ez nem tudom melyik változat.
Ha nem olyan kiemelkedõ lehet hogy a Fast Fred-et választom.

Azért megnézném még a FlyWeight-et is a helyedben!!! Ezerszer jobb a mintázata mint a Fast Frednek és létezik 430 grammos változata is ami kevésbé hártyavékony, és kopásállóbb és valamivel magasabbak a mintái mint a 330-nak!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.567 hozzászólás
Azért nem teljesen (de majdnem) :
epicwolf: http://www.ebike.hu/...ermekek/314.jpg
exiwolf: http://www.wtb.com/i...lf_1.95_lge.jpg

Ezek elsõ-hátsó külsõk egyben?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
jól látom, hogy az epicwolf és az új exiwolf ugyan az a külsõ? Legalábbis így képrõl azonosnak tûnik a mintázatuk

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.567 hozzászólás
Igen-igen, de errõl beszéltünk, állítottam fel téziseket. Ez egy 2.1-es könnyû külsõ, ergo gyorsan kopik (Contim már volt, és azt biztosan tudom, hogy gyorsan kopik). Azért venném az Exiwolfot, mert méretéhez képest nehéz, és nagy a felülete, de az eddig használt 2.1-hez képest "sokkal" könnyebb. Viszont szerintem tartós, mert a wtb-k tartósak. A mintázata sokkal nagyobb mint a Continak.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
continental explorer pro-t nézted már?
hasonló a mintázata, 2.1-es méretben 500g és az ebike-on 2990 Ft

...itt van...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.567 hozzászólás
Én megtaláltam amit megveszek (ha lehet kapni, és nem 12 darabja)
http://www.wtb.com/p...es_ExiWolf.html
Nekem elõl egy jó régi WTB Enduro Raptor van fönt, és nagyon jó kis gumik ezek az biztos. Az Exi Wolf 1.95-ös méretben, majdnem akkora, mint egy normál 2.1-es (casing, footprint).
Súlyát tekintve van benne anyag, de egy 2.1-hez képest nem nehéz. Ez most a CC külsõ topic? :) (Csak mert ott is pont ilyen csevegés megy)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
itt van infó a schwalbe köpenyvédelmi rendszereirõl....katt....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm.
Apropó: defekt-ellenállás...?
Kevláros? Vagy drótos? 3500-ért kapni, ez nem tudom melyik változat.
Ha nem olyan kiemelkedõ lehet hogy a Fast Fred-et választom.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Bigzero, én használok, párban vettem, de aktuálisan csak elsõ kerékre, az 1,7- es szélességût. Normál külsõnek tartom, mindenbõl jó átlagos, sártûrése jó, gördülés közepes, kapaszkodik rendesen, fékezhetõ is elég jól. Nem tudom mennyiért adják, 2000 alatt jó.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És persze Pana FireXC-t senki sem használ...:-(

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Ritchey gumik fõleg a nagyobb bütykök miatt nehezebbek, mint pl a Schwalbe v Continental gumik - volt mindkettõ, s az oldalfal érzésre tök azonos vastagságú. Mellesleg egy Speedmax nem is nehéz. Bár tény, hogy a WCS ZMax/Zed-Race a legdrágább itthon kapható xc gumik. Én már sajnos sokszor beszívtam az ultrakönnyû gumikkal (pl próbáltam a már emlegetett Maxxis Flyweightet is), maradok a megbízható nehezebb daraboknál.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.567 hozzászólás
Igen én fogalmaztam egy kicsit rosszul, a "nehéz és drága" dolgot a ritchey, és pl. a schwablehoz képest írtam. A wcs-ek ugye elég drágák, és azoknak az 1.9-es gumiknak súlya, máshol egy "light" típusú 2.1-es. És ez ugye ballonos, és felütéses defekt ellen is véd.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Igazán elmerülve a tartósság (fórumokból összeszedve), súly, ár tényezõkben, azt kell mondjam, hogy a ritchey gumik relatíve „nehezek”, és drágák http://www.ritcheylo...harts/tires.pdf. 500 gramm felé csak a WCS-es járnak, de azok drágák (ugyan cécézem, de szerintem maradok a 2.1-nél). Viszont „XC-Rider” által ajánlott külsõk között a Scwalbe Skinny Jimmy, és a sima Jimmy is meglepõen könnyû, és a Jimmy light ára 6000-6500 (500g) pénz. A Contiknál az a gyanús, hogy már vagy 2 éve mindenhol akcióban vannak, majdnem fél áron. Egyszer vettem is, és el is fogyott hamar.

Az hogy "nehéz és drága", mind relatív fogalom! Nekem inkább legyen +100 g a gumiban, így kevesebb lesz a felütés, nagyobbak a bütykök, ballonosabb lesz és még a tüske is nehezebben megy bele. Pl.: a Maxxis Flyweight-ot hol lehet értelmesen használni? Mondjuk nekem még nem volt de nem is kéne.
A Ritchey gumik ára olyan 3750 Ft körül van, de tartósságba még nem találtam jobbat (na jó, van 1 semi-slick gumim, 1500-ér vettem, hátul használom, állandóan driftelek vele, kb. 5000 km-t mentem vele, de kopásjelek még nem mutatkoztak).
De abban tényleg egyetértek hogy a Contik gyorsan kopnak!
Peace!:afro:

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Már bocsánat, de ugyann kit érdekel?
miinden eladott termékhez biztosítani kell a garanciális feltételeket, vagy lehet azt mondani, hogy azért ilyen olcsó, mert már nincsen rá gari.
Mondjuk tényleg olcsók, és jók azok a csövek...nekem is sokáig fájt rájuk a fogam, de mostmár kibékülök a Thomsonnal is:D

Ezek szerint Téged!

Pont azért írtam, mert szerintem is ez a sz@r az egészben. Ahogy olvasható én is az alkatrész utánpótlást hiányolom!

Megoldás mondjuk, ha a bolt (forgalmazó) felajánl valami mást (akár nyeregcsövet, akár mást, ami tetszik vagy szükséges) ugyanabban az értékben. Illetve elteszik a meglévõ készletet garanciális alkatrészraktárnak.

Ha új alkatrészrõl van szó, akkor olyan nincs, hogy azért olcsó, mert nincs rá gari...kedves kollega...mint ahogy olyan sincs, hogy a leértékelt termékre nem jár gari (ez gyakori kérdés pl. leértékelt ruháknál).
Talán használt cuccra ezt el lehet sütni, de újra nem!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ezeknek az akcióknak a legtöbbje amiatt lehet, mert megszûnt az adott modell a termékpaletta átrajzolása miatt nem?
én aszfaltra és száraz földre conti double fighter dual-t használok, 490g, nagyon alacsony gördülési ellenállás, viszont keményebb terepen gyenge
ezt is olcsón vettem, mert a conti megszûntette a modellt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.567 hozzászólás
Igazán elmerülve a tartósság (fórumokból összeszedve), súly, ár tényezõkben, azt kell mondjam, hogy a ritchey gumik relatíve „nehezek”, és drágák http://www.ritcheylo...harts/tires.pdf. 500 gramm felé csak a WCS-es járnak, de azok drágák (ugyan cécézem, de szerintem maradok a 2.1-nél). Viszont „XC-Rider” által ajánlott külsõk között a Scwalbe Skinny Jimmy, és a sima Jimmy is meglepõen könnyû, és a Jimmy light ára 6000-6500 (500g) pénz. A Contiknál az a gyanús, hogy már vagy 2 éve mindenhol akcióban vannak, majdnem fél áron. Egyszer vettem is, és el is fogyott hamar.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja, a Zmax télleg nem szereti a vizes aszfaltot! Városban mentem (2004 Eger Bükk maraton elõtt egy nappal), kaptam 1 piros lámpát, hirtelen behúztam a féket (LX) és majdnem az oldalamra estem:scared: ! De amúgy sz.tem is egész jó, nem fikázomén le, csak azt mondom, hogy az excavader sokkal jobb nála!

A minotaurt meg az explorert aszfalton/terepen használtam. Amúgy tetszettek, csak sz.tem gyorsan kopnak.

Amúgy van v.kinek tapasztalata a schwabe black fire-val kapcsolatban? Kaptam egyet ajándékba (kevláros, nevével ellentétben kék és 1.75-ös) még nem próbáltam, de ha v.kinek van tapasztalata lécci írjon!:beer:

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Idézet:

A Maxxis Minotaur És a Conti Explorer Pro úgy kopnak mint az állat szóval nemmtommér tartós:chin: ??
Bár a tartósság relatív de Minotaurt kb. 800 km alatt elkoptattam ELSÕ keréken, az explorert (sárga-fekete kétkomponensû) pedig kb. 1200 km alatt (elõl-hátul használva).
De a Z-max télleg tartós, bár közel sem nevezhetõ könnyûnek.

Nem tudom hol használtad õket többnyire, de nekem 2 évet bírtak és nem csak versenyhasználat allatt (fõleg a Conti). A jó öreg Z-max HardDrive drótos külsõm meg több mint 6 éve használom edzõguminak elõre (nehéz mint a kõ) és köszöni szépen teljesen jól megvan, csak a vizes aszfaltot nem szereti.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja a mintázatához képest tényleg nem túl nehéz, bár a Mátra maratonon kicsit idegesnek éreztem (elõtte vettem), szóval nem is mertem túl gyorsan menni Kékesrõl lefelé, de ez lehet hogy ez a túl nagy nyomás miatt volt (3.5 bar/60kg)Szerintem az Excavader sokkal jobb, csak mikor voltam fent Pesten akkor a nagykerben nem volt csak Zmax, szóval az lett. Különben a többi gumihoz képest tényleg jó!
:beer: