Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Beszéltem a Balázzsal,és mindent elhoztak a vázakon kívül:)
Szal Probike,a titán nagyhatalom:)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hali
lemértem a zzyzx pedált. 336g
ez azert nem valami yo...de cseréltem alkatrészre igy megérhette.
Szerintetek becserélyem még ezt is :) egy VP pedálre ami 320g ??

igazábol tetszeni mindkettõ tetszik (de csak egy kicsit :) ) és az lenne a kérdés hogy ki használt VP pedált és mik a tapasztalatok?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
noé balázsék hozták be, probike,megabike nagyker ( asszem )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ide a Bestparts elsõ csapata hozta be, amit a második csapat folyatott. Most meg nyílván már nem folytatja. Remélem mindent a valóságnak megfelelõen írtam. A maradék hazai készletrõl érdeklõdj a Probike-nál!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nálunk elérhetõek vhol a cuccaik?
Nem a vázak érdekelnek,hanem alkatrészek...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

(...)Szerintem a bringákkal foglalkozók szakik nemsokára céget alapítanak és kihozzák a saján, független titánvázukat. Egy kis bankhitel, egy kis EU támogatás, aztán meglátjuk.

Nem valószínû. A 3 hegesztõmester eleve a Mora Aerospace fõállású alkalmazottja, azon kívül egy fejlesztõmérnök volt (az összes hihetetlen megoldás az õ szakállas fejébõl pattant ki) és Mirek a kereskedelmi vezetõ plusz Vera az ügyintézõ. Ennyi.
"In idem flumen bis non descendimus"

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Meg ha jól tudom õk húzták ki a Cannondale-t is a csõdbõl.Mármint az American Biclycle Group

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ha valaki szeretne féláron (580-900 euró) Morati vázat venni akkor gyorsan klikkeljen a Morati honlapjára és ha jó a méret akkor vigye!

Ismétlés a tudás atyja!

A Honywellrõl egy kis adalék. Nem tudom mennyire nézitek át a Praktiker, vagy aZ Obi katalógusokat, de tavaly nyáron volt benne egy kb. 2999 Ft-os Honeywell ventillátor. Valószínûleg nem a Morati gyártotta, és nem is a Boeing.De könnyû volt, mert mûanyag volt.

Szerintem a bringákkal foglalkozók szakik nemsokára céget alapítanak és kihozzák a saján, független titánvázukat. Egy kis bankhitel, egy kis EU támogatás, aztán meglátjuk.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ha jól tudom csak repcsi,meg ûrcuccokkal fognak foglalkozni?

A Morati a Mora Aerospace külön© részlege volt.
A márka 2004-ben csapatot alakított, mely még abban az évben sikereket ért el - fejbõl megnemmondom melyik csoportban.
A Mora Aerospace tulajdonosa az amerikai Honeywell (2003 közepe óta).
(Mellesleg a Boeing is Honeywell érdekeltség.)
A Honeywellnek van némi köze az ABC-hoz (American Bicycle Group - akik nagyjából mindent felvásárolnak Ámerikában...)
Ha megnézed a honlapot szerintem azonnal érteni fogod mire gondolok...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Tudom, nem elsõsorban a legleglegkönnyebb, de:
Végkiárusítás a Morati-nál - mivel cég effektíve megszûnt...
http://bikemag.hu/te...orati_1995-2005

Ha jól tudom csak repcsi,meg ûrcuccokkal fognak foglalkozni?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Tudom, nem elsõsorban a legleglegkönnyebb, de:
Végkiárusítás a Morati-nál - mivel cég effektíve megszûnt...
http://bikemag.hu/te...orati_1995-2005

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Srácok!!! Ne keverjetek össze egy másik fórumlakóval! XC_Rider vagyok!!!!!!!!! Már amióta fórum létezik. Egyébként a Scandi tényleg jó anyag, és jól elnyeli a rezgéseket, feltéve ha jól van megcsinálva a váz. A Fusion istencsászár volt kényelmileg is pedig merev váz.Ja és nem GAGYI TOJVÁNI, hanem minõségi kézzel készített NÉMET cucc!!!! A Kona na az Tojváni!!!!

1000000000 szeres elnézésedet kérem, tíz kiló hamut szorok a fejemre, és szaggatom a ruhám .....bocs de q. álmos vagyok ....még 1x elnézést kérek

de a lényeg a szkandi váznak Te vagy a gyakorlati tudora :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

(amibe a szkandi mondjuk merevben más lehet,a súlyon kívûl - de errõl XC-Racer többrt tud ) hogy kifáradni mennyivel hamarabb fog az easton alu mint a tojváni szakndium ...ez az amit sztem momentán gyakorlatból senki sem tud....

Srácok!!! Ne keverjetek össze egy másik fórumlakóval! XC_Rider vagyok!!!!!!!!! Már amióta fórum létezik. Egyébként a Scandi tényleg jó anyag, és jól elnyeli a rezgéseket, feltéve ha jól van megcsinálva a váz. A Fusion istencsászár volt kényelmileg is pedig merev váz.Ja és nem GAGYI TOJVÁNI, hanem minõségi kézzel készített NÉMET cucc!!!! A Kona na az Tojváni!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Bocs,Lfelejtettem írni,h tag nélkül,igen....
King is King Kikapu-nak értendõ....
Épp most néztem az oldalon a Treké mellett szereplõ The King cikket,hááát,supersexy amúgy,fõként 23-as méretben,de hiába találom gyönyörûnek, nekem ne legyen 10 alatt a mozgása:) (mondjuk 10 fölött se sokkal :D )
tudom h ezt nem lehet ilyen egyszerûen megválaszolni,de inkább easton v scandium?

az idei king kikapu szkandium (bézbollütõ csõ) és 4" - t mozog....

sztem fullinál tök mindegy,,,(de easton csöves king kikaput úgysem fogsz kapni, itthon tán használtba se nagyon....) súlyban kb ugyanaz, fullinál a rezgéscsillapítás nagyjából mindegy (amibe a szkandi mondjuk merevben más lehet,a súlyon kívûl - de errõl XC-Racer többrt tud ) hogy kifáradni mennyivel hamarabb fog az easton alu mint a tojváni szakndium ...ez az amit sztem momentán gyakorlatból senki sem tud....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Akkor még valszeg nem láttat az új 9.9-est?:scared:

azért ez nem csúnya és hasonlóan filigrán mint a régi 9800. A gyáriak és a cikk szerint 300g-mal könnyebb lett a váz mint a 9.8!!! Azért az durva nem?

Váááááá,és ááááááá,és úúúúúúúúúúú:D
Ez disznó szép!
Vazzz...végre újra vékony:)Tényleg nem láttam még ezt!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Bocs,Lfelejtettem írni,h tag nélkül,igen....
King is King Kikapu-nak értendõ....
Épp most néztem az oldalon a Treké mellett szereplõ The King cikket,hááát,supersexy amúgy,fõként 23-as méretben,de hiába találom gyönyörûnek, nekem ne legyen 10 alatt a mozgása:) (mondjuk 10 fölött se sokkal :D )
tudom h ezt nem lehet ilyen egyszerûen megválaszolni,de inkább easton v scandium?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Még nem döntöttem el teljesen, Kikapu Deluxe is esélyes lehet v King K. ,ha van...Kikapunak Lméletileg csak 3,5' az útja.Bikemag mégis 100-at ír,súlynak meg 2442 g-t. Villa nem behatároló tényezõ mert 80/100-as könnyû CC villát is bele tudok tenni majd, vagy a U-turnos Psylot...
Meg az alkatrészek is eléggé felsõ-kategória szóval csak tõlem függ,mennyit hozok ki a vázból...
Vitzes de rögeszmésen ugyanazon dolgokat könnyítem; olyan megfontolásból h most majd az erõs össztelós váz és villa nyeli el az energiákat, nem parázom a legkönnyebb felnitõl,persze csak 36 küllõ mellett :) Meg jöhetnek a 350 g-s gummák is,mert felütés helyett majd a gép kimozogja... Hasonló megfontolás van a nyeregcsõnél, valszeg a BBB nem számít a hûûûdekönnyûek közé:)
Ugyanakkor a stucninál meg a kormánynál nem merek nagyon variálni...
Tudom h ez kicsit ellentétben áll Atom elméleteivel (homogenizált merevség/súly/erõsség,stb) de sztem a nyeregcsõnek tök mind1,h a vázad milyen erõs/könnyû,a kérdés csupán az,h mennyi terhelést kap? Ha merev váz,akkor sokat,ha nem,akkor kevesebbet.

hát a king nálam is esélyes lenne :)

na úgy van hogy a 04-es kikapuk még 3,5"-t mozogtak, tavalytól lett bézbóllütõ csõ, 1 : 2 linkplate áttétel és 4" út....illetve a the king 2,5"
valamint a régebbi king kikapuk easton ultralite csõ, tavaly már szkandi (persze nem íszton) a king meg szintén szkandi...(tavalyi karbon támvilla, v-fék csonk 2,5")
súlyban meg olyan 2,7- körül van taggal, (saját mérés) a king kezdetûek tán 10-15 dekával könnyebbek...
szal a 2442 gramm esetleg tag nélkül és a legkisebb váz (16-os).....de még azt sem hiszem....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

30-as....de a váz kicsit több mint 3 kg-jához sztem tök jó a 254 grammos pazzaz......(persze májerfaktora nincs :) )sztem nem ott léne lesporolni azt az 5 dekát egy alapban nehéz vázról...de Te tudod

Még nem döntöttem el teljesen, Kikapu Deluxe is esélyes lehet v King K. ,ha van...Kikapunak Lméletileg csak 3,5' az útja.Bikemag mégis 100-at ír,súlynak meg 2442 g-t. Villa nem behatároló tényezõ mert 80/100-as könnyû CC villát is bele tudok tenni majd, vagy a U-turnos Psylot...
Meg az alkatrészek is eléggé felsõ-kategória szóval csak tõlem függ,mennyit hozok ki a vázból...
Vitzes de rögeszmésen ugyanazon dolgokat könnyítem; olyan megfontolásból h most majd az erõs össztelós váz és villa nyeli el az energiákat, nem parázom a legkönnyebb felnitõl,persze csak 36 küllõ mellett :) Meg jöhetnek a 350 g-s gummák is,mert felütés helyett majd a gép kimozogja... Hasonló megfontolás van a nyeregcsõnél, valszeg a BBB nem számít a hûûûdekönnyûek közé:)
Ugyanakkor a stucninál meg a kormánynál nem merek nagyon variálni...
Tudom h ez kicsit ellentétben áll Atom elméleteivel (homogenizált merevség/súly/erõsség,stb) de sztem a nyeregcsõnek tök mind1,h a vázad milyen erõs/könnyû,a kérdés csupán az,h mennyi terhelést kap? Ha merev váz,akkor sokat,ha nem,akkor kevesebbet.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Kíváncsi leszek a végleges súlyra,mert a tavalyi modellnél sokan arra panaszkodtak,hogy a 19-es verzió 1450g körül van,emi már nem kevés...viszont a 9800-as óta az egyik kedvenc vázam,bár az akkori filigrán kinézet jobban tetszett,de a Wannaride-éra is csorgattam a nyálam...
Majd jól megemelgetem:D

Akkor még valszeg nem láttat az új 9.9-est?:scared:
Itt a cikk és hozzá képek a cyclingnewsról:
http://www.cyclingne...tures/trekmtb06
http://www.cyclingne...kmtb06/cimg3120
(aztán next photo :D)

azért ez nem csúnya és hasonlóan filigrán mint a régi 9800. A gyáriak és a cikk szerint 300g-mal könnyebb lett a váz mint a 9.8!!! Azért az durva nem?

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Robi te meg küldj 1 mailcímet, és megtudod azt ami érdekelt
Kona Dawg-ba milyen nyeregcsõ kell? Olvastam 27.2-õt és 30-at is... A második esetén vmi jó tipp, vagy 27.2-es + szûkítõ variáció a jobb? Szeretnék vmi könnyebbet venni, de azért nem USE Alien árának a magasságában.

30-as....de a váz kicsit több mint 3 kg-jához sztem tök jó a 254 grammos pazzaz......(persze májerfaktora nincs :) )sztem nem ott léne lesporolni azt az 5 dekát egy alapban nehéz vázról...de Te tudod