Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

F I G Y L E M ! ! !

Hamisítják a Chris King fejcsapágyat!!!

http://www2.hibike.d...sel&menuID=2549

egyrészt b@ssszák meg!

másrészt pedig azért mindig azt kezdik el hamisítani, aminek az ára nem reális a megvalósítás árához, így egy hamisítvány ami ugyanúgy néz ki, jóval kevesebbõl kijön... persze gondolom a minõsége meg sem közelíti...

pl egy xtr hajtómûvet próbálhatnának hamisítani, de ami úgy néz ki mint az eredeti, nem sokkal jönne ki kevesebbõl...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Én csak a tõlem okosabbakat idéztem!

Rendben van, csak sokféle okos van. Okos lehet a cég marketingese és egy õszinte tesztelõ. Én kapásból nem veszek semmi olyat amit a gyártó szerint 2-év múlva biztonsági okokból selejtezni kell. Valószínûleg egy kínai gyártó sem mondja ezt, ezért azt sem veszem meg minden fenntartás nélkül. Ilyen alapon 2 évente lehetne nyeregcsövet, hajómûvet, telót cserélni amik megint aluból vannak. A két utóbbi még a stucninál is nagyobb terhelést kaphat. Komoly, versenyszerû igénybevétel mellett valószínû a csere szükségessége, de egy kocka DH stucni mikor fog kifáradni?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Én csak a tõlem okosabbakat idéztem!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Csak a legócskábbakat kell cserélni. A jobbfata autók futómûve is nagyrészt aluból van és azt sem cserélik 1-2 évente, pedig nagyságrendekkel nagyobb a terhelés. Vegyetek titán stucnit.

2-3 évet tekertem XC és MX versenyken egy Bike+ stucnival amit 176 gr-ról 125 gr-ra könnyítettem, szóval nem maradt benne túl sok anyag. Nem röntgeneztem meg, de nem tágult és nem repedezett meg a felülüte ahogy a küllõlyukaknál szokott.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Emil6: A jobbakat nem :) És a Syntace sem vállalna 10 év garit a cuccaira.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
F I G Y L E M ! ! !

Hamisítják a Chris King fejcsapágyat!!!

http://www2.hibike.d...sel&menuID=2549

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

Ide is berakom, végülis grammmániás cuccról van szó. Szóval akinek Syntace F99-es stucnija van és azt 2003 elsõ hete és 2004 45. het között gyártották, az garanciális cserére küldje vissza a gyárba. Tök mindegy, hogy kitõl, és honnan vette. Bõvebb info http://www.syntace.c...m?pid=1&pk=1172

Stucnit nem 1-2-évente kell cserélni? Már persze ha használja valaki? :-)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ide is berakom, végülis grammmániás cuccról van szó. Szóval akinek Syntace F99-es stucnija van és azt 2003 elsõ hete és 2004 45. het között gyártották, az garanciális cserére küldje vissza a gyárba. Tök mindegy, hogy kitõl, és honnan vette. Bõvebb info http://www.syntace.c...m?pid=1&pk=1172

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
a 10+20 meg kicsit sok. ebike-on olcsóbb

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ezek a jól ismert American Classic agyak, WTB logoval. Teljesen jól bírják, csak 1 baj van velük, nem szabványos a csapágyuk.

Nem hiszem, hogy bárki a világon bevállalná azt, hogy nem szabványos csapágyat gyárt sorozatban. Valószínûleg Kínából jönnek az olcsóbb csapágyak és nem valószínû, hogy nem milliós számban gyártják. Persze az egy indok lehet, hogy a kínai szábvány esetleg más. Valószínûleg a Discovery ûrhajóban vagy egy-két nem szabványos dolog, de egy az egész Földön kapható csapágyról nem mondanám. Meg egyszerûbb is legyártani egy szabványos alkatrészt, mint kitalálni egy teljesen újat, csak hogy szívassunk valakit.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Köszi! :-)))

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hi!

Ezeknek az agyaknak mennyi a "szokásos" bolti ára?
http://www.wtb.com/p...erdisclite.html

10+20e Ft kb jutányos, ugye?

Amúgy kb hogy bírják? Tapasztalat vkinek?

nekem komplett kerékben volt......kb 200 km-t bírt, (a hátsó) tehát mondhatjuk gyári hibásnak....és azt mondják hogy elég sok van hasonló......szal én biztos nem veszek többet....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Az állítólag az azt jelenti a valóságban hogy nincs...........

Ezt mondjuk könnyen ki lehet deríteni:
-Akkor lenne a két agy és hozzá egy garnitúra csapágy...:)

Az én AC hátsó agyam még elsõ szériás, azaz már 4. éves lesz és csak most kezd meghalni a csapágya.

Ezek szerint jól bírja... Hmm.... Megfontolandó....

Köszi!!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Az állítólag az azt jelenti a valóságban hogy nincs, vagy nehezen beszerezhetõ hozzá a csapágy, mert a forgalamzó/k nem hoznak alkatrészeket az agyakhoz, max csak rendelésre, több hónapos átfutással. (Tapasztalat) Egyébként nem jellemzõ hogy gyorsan tönkremenjen. Az én AC hátsó agyam még elsõ szériás, azaz már 4. éves lesz és csak most kezd meghalni a csapágya.

Tüzes Paripám

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ezek a jól ismert American Classic agyak, WTB logoval. Teljesen jól bírják, csak 1 baj van velük, nem szabványos a csapágyuk.

Ja, nekem is ezt magyarázták a boltban ahol könnyü tárcsás agyak után kutattam... Állítólag van hozzá csapágy ha szükség lenne rá.

Az elsõ agy tengelye itt is az AC-féla 2darab "féltengelyes" megoldás?

Ja, és a kb 30rugó elfogadható szerintetek?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Tüzes Paripám

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Hi!

Ezeknek az agyaknak mennyi a "szokásos" bolti ára?
http://www.wtb.com/p...erdisclite.html

10+20e Ft kb jutányos, ugye?

Amúgy kb hogy bírják? Tapasztalat vkinek?

az üzlet

az üzlet

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Valószínû hogy nem lesz félár, mert akkor nincs nyereség. A festmények is az alkotó halála után kezdenek drágulni.

Sziasztok!

Kérnénk egy kis figyelmet!!!

Morati téma idõrendben:

- 2005. február-március: leáll a nyeregcsõgyártás, mert drága és nem találják versenyképesnek
- 2005. május: leáll a Classic kormány gyártása, mert nem találnak megfelelõ csõ beszállítót

Tehát: nyeregcsõ és kormány lassan egy éve NINCS.

- 2005. október leáll az egész gyártás, akciós listát küldenek, melyben szerepel pár bentragadt tétel.

Egyvalamit(!!!) lehet féláron kapni: stucnit.
Ezenkívül van még rajta pár váz, 1db országúti villa, 1db M-bar, az egykori 55ezer ft-os kormányszarv és országúti nyeregcsõvek 27.0 méretben. Nem féláron.

A honlapjukon lehet, hogy így tudják adni, mivel Õk a gyártók. Ha valaki szeretne valamit, akkor abból tudunk hozni, ami a honlapon van. Természetesen olcsóbban, mint a régi hazai kisker ára, de a félár az nem mûkszik.

Amúgy: hoztunk 3 vázat és 3 stucnit (rendelésre, mint "nagyhatalom"), ebbõl egy 1.4-es még megvan. Meg is lehet nézni nálunk. Sajnos féláron nem tudjuk adni, mert nem féláron vettük.

Tehát: sajnos NINCS semmilyen készletünk - azon az 1 vázon kívül - akciós Morati cuccokból!

/Így nyereség sincs és nem is lesz nagyon, de azért köszi ;-(((/

Az is érdekes, hogy mióta nincs Morati, milyen hatalmas az érdeklõdés iránta...

Reméljük most már minden világos.

Üdv.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Jó üzleti érzék, tuti lesz rá kereslet, fõleg, hogy már nem gyártják.
Vajon õk is féláron adják, vagy õk úgy tesznek, mintha misem történt volna? :)

off:
Egyébként abszolút nem kötekedésbõl, de a kisbetûvel írt név csak az én szememet bántja?

Valószínû hogy nem lesz félár, mert akkor nincs nyereség. A festmények is az alkotó halála után kezdenek drágulni.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Jó üzleti érzék, tuti lesz rá kereslet, fõleg, hogy már nem gyártják.
Vajon õk is féláron adják, vagy õk úgy tesznek, mintha misem történt volna? :)

off:
Egyébként abszolút nem kötekedésbõl, de a kisbetûvel írt név csak az én szememet bántja?