Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Korbeerdeklodtem SS ugyben. A kovetkezo infokat tudtam meg:
Ugy nez ki, hogy megis kaphato a B+ SS agy, amirol az ujsagban irtak.
Vazakkal kapcsolatban is felmerult bennem egy kerdes. Mi van a trekking vazakkal? Osszehasonlitasban az orszaguti vazakkal, melyik hasznalhato jobban varosban?
A Magellan trekking vazanak vizszintes papucsa van.
Azt hallottam, hogy az orszaguti vazakra nem nagyon lehet sarvedot rakni. Ez mennyire igaz?

SzuMe

maty

maty

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
triatlon:DIN571 régi nevén650C általában26-osnak mondják ,trekking,outi DIN622 régi neve700C olvastam már 27-nek meg28-nak is(ezért kezdtem el kérdezõsködni..)van még a nagyobb régebbi outi méret:DIN635 régi nevét nemtom,ez márinkább 28-as,de ami tuti 28 az a "paraszt"bike kereke ami asszem DIN640 régi nevét ennek se...de biztos hogy úgy kezdõdik hogy 28X...És a gumifalcos 28-asnak,ami 28X1/2 , DIN neve már nincs is mer soha nem is vót..amugy kössz a Mali-t...

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Akkor próbáljátok meg ugy elképzelni, hogy eredetileg kicsi kerekek voltak elöl-hátul, aztán lett hátra a nagyobb kerék, igy az egész hátulja, töbek között a középcsapágy is megemelkedett.
Azért irtam, hogy relative emelkedett meg, tehát valamihez képest, ami nem feltétlenül a föld.
Igy talán már érthetõbb voltam. ;)
Tudja valaki, hol lehet kapni kb. 85-ös lyukkörrel 48-as nagytányért, ami jó az egysebességes láncokhoz? Montis van nekem is, de ott más a modul.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
...mármint bringánál... Nehogy má, valaki kötözködjön velem, mert félreérthetõ voltam... :P
;D

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Ém sem akarok kötözködni, de én sem értem a középcsapágy-izét... 2 tengely között van a középcsapágy (...azért közép ;D ), s ha bármelyik végpont változik, vele a közép is, de nem ellentétes irányban...Olyat én még nem láttam, hogy az elsõ le, középsõ fel, hátsó marad, ahol volt... ::)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Meg mindig nem ertem, hogy miert kerult relative feljebb a kozepcsapagy. Mihez kepest?
Mert a foldhoz kepest nem.

SzuMe

ui.:Nem kotozkodni akarok.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Elõször is, a középcsapágy RELATIVE kerül feljebb, pont ellentétes a hatás, mint amikor hosszu utas telót raksz egy merevvázba.
Az 571 az a kistriatlon kerék.
A 622 a 27", triatlon méret
A 700 a 28", országút.
Nehéz hozzájutni a triatlon kerékhez? :o
Boltban próbáltad már?
Viccen kivül, nézd meg a Maliban, õk istenitik a triatlonosokat.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Az a 27-es, nem? DIN-ben hogy hivjak?

SzuMe

maty

maty

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
hagyjuk ezt a gumi témat ha ilyen"bonyolult"...én a triatlon kerékméretet nagyon optimalisnak tartom csak nehéz hozzájutni..tudtok olyan helyeket ahol...?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
27-es kerek altalaban a trekking gepekben van.
A 622-es meret az a gumi peremenek az atmeroje. A 27-es meret a gumi kulso atmeroje.

SzuMe

maty

maty

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
27szer2.54-685.8 ilyenrõl te hallottal mar?én komolyan kiváncsi vagyok a kerék méretre!ruszki 27-es vagy mi?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Collban merve van a 27 ill. 28. Szorozd meg 25,4 -el!

SzuMe

maty

maty

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
mit értetek 27 28-as kerék alatt?dumáljuk ezt meg DIN szabványba...622,635,571.....amugy még most is sokat nyomom egy paraszt bringával és õrûlt jo érzés válto nelkûl...most épitünk egy outi egysebest ...azt még nem probaltam..

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
http://www.absss.org/interbike.htm

Vannak szep gepek.

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ha elore raktal kisebbet, akkor hogyan kerulhetett feljebb a kozepcsapagy? Az csak lejjebb kerulhet.

SzuMe

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Nem, 28-asba raktam elõre 27-es kereket ( a váz saját villájába). A hajtómû is spéci, nem egyforma a kettõ, csak hosszra (175 mm).
Egyébként olyan vagyok, ha valamit be lehet paszirozni, akkor berakom. Ha kell, átszabjuk érte a vázat (vagy fogaskoszorut).

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szoval egy 27-es kereku gepbe hatra 28-ast raktal?

SzuMe

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Régi a váz, nem tetszett a geometriája, és igy meredekebb lett a fejcsõ és a nyeregcsõ, relative lejjebb került a kormány, a középcsapágy pedig feljebb. No és az áttétel is módosult kissé, igy most pont jó.
Fékezés eccerû. A féktüskéket tesóm hegesztette fel elöl-hátul, pont a kerekek méretéhez igazitva. A V-fékeknek amugy is van annyi állitási lehetõségük, hogy elbirja mindkét kerékméretet (kipróbáltam).

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Miert jo, hogy elol kisebb kerek van? Hogyan oldod meg a fekezest elol?
Trekking villat raksz bele?
SzuMe

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Pedál montis, húzott küllõ drága gépre való. Elöl 27", hátul 28" kerék, minél szélesebb (28-32) sima gumi, akármilyen olcsó felni, inkább 32 küllõvel. Szingósat én még nem próbáltam, kissé macerás beszerezni, kicsi a választék.