szume: na, ez a túl nehéz téma az, ami nem játszik szerintem. ha méretben stimmel az a váz, vedd meg, mit érdekel, hány kiló. elég nehéz manapság normális használt vázhoz jutni. nem fox vele bunnyzni, piroslámpánál meg oda kell neki lépni, és gyorsítani, úgyhogy szerintem tökmindegy a súlya.
nekem volt egy colombus slx csöves triatlon mali vázam, baromi könnyû volt, most meg egy sima acél van. oké, kicsit nehezebb, lehet érezni amikor viszed fel a lépcsõn. de én gyorsításnál nem érzékelem a különbséget.
az a sárvédõ, amire gondolsz, nem sokat ér. ha rendesen esik, ettõl még tiszta víz lesz a hátad meg e feneked, meg teleszórja a lábfejedet és a nagy lánckereket elõl. ettõl jól fázni fog a lábad, a láncod meg telemegy dzsuvával, ami nem olyan frankó. márpedig -legalábbis nálam - az egysebességes pont arra van, hogy ki lehessen vele menni esõben, hóban is.
isukim: egy jó outi felni, rozsdamentes küllõkkel frankón befûzve biztos, hogy bírni fogja a magyar utakat. ilyesmivel mennek ám a versenyzõk is, néha macskakövön is