Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
szume: nekem elõl-hátul 3 keresztre van fûzve, elég jól bírja, pedig én is sokat megyek városban. én a 4 keresztet azért nem ajánlom, mert nagy kavarás van az agy környékén olyankor, túl sokszor keresztezik egymást a küllõk, és ez feszültséget kelt bennük. állítólag. én mondjuk tandemet fûznék 4 keresztre.

country: a mentes hátsó agy azért khirály, mert sokkal könnyebb, mint a kazettás, és csak annyira lesz félrefûzve, amennyire akkor is lenne, ha racsnit tennél rá. én annyit csináltam vele, hogy a távtartókat a racsni oldaláról átpakoltam a másik oldalra, utána átcentríroztam, és tök jó a láncvonalam. sõt, még egy kicsit a hátsó fogaskerék lehetne beljebb is :D
viszont a kazettás agy ugye jobban bírja, mert abban távolabb vannak egyymástól a csapágycsészék, vagy mi a tevének hívják azokat.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
SzuMe: Nem értem! :-\ Talán, ha vki elmondaná a tapasztalatait... Esetleg a különbözõségeket elmagyarázni azon túl, hogy ragasztva van... Vagy mi az, hogy felnire ragasztva van a külsõ gumi? ??? Ez nekem magas...

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
én szivesen kipróbálnék valamilyen örökhajtós egysebességes országúti gépet....
nem tudtok valakit aki vállalja az ilyesmik építését és netalántán még jártas is a témában?

bocs hogy így topicolvasás nélkül szólok hozzá...egyszer talán majd elolvasom)

thx - matula

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Az amelyiken ragasztva van a felnire a kulso, nem a drotperem tartja.

SzuMe

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Már megbocsássatok, de mi az, hogy szingós? ???

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ha mar fuzesrol is esett szo.
Hogyan erdemes az ilyen varosi gepeket fuzni?
Elol jo-e a radialis, vagy ugy szetrazza az agyamat?
Hatul szukseg van-e 4 keresztre?

SzuMe

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A mentes aggyal nekem az volt a bajom, hogy nem volt egyenes a láncvonal.
Most 1 kazettás 105-ös agy van hátul. Szépen kotortam 2 lestrapált fogsort, kiütöttem belõle a szegecset, és az alátéteket kiszedegettem a sorok közül.
Szép sorjában felpakoltam az agyra, középre(vagy ahogyan egyens a láncvonal) bevágtam egy 20-as tányért(52-20 áttétel), a végére egy 13-as és a zárótányér "hézagolta" pont ki, és kész!!!
Az agy: 5000 forint volt...ennyi a költség.
Alesa X-Plorer felnivel 4keresztre fûzve a legmostohább VIII. ker-i macskaköveken sincs semmi baja(futárgép)!!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
én is egy lánckereket használok 107-es monoval monti karral monti vázhoz. szal akkor azt mondod, hogy valszeg passzol a láncvonal? mert akkor varázsolok egy ilyen kereket oszt annyi.
persze országúti vázhoz.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Milyen kerekeket erdemes rakni egy SS gepre.
Gondolok itt a kullok vastagsagara, a felnire. Szingos, vagy nem szingos?
Elore inkabb monti agyat tegyek-e a tomitesek miatt?

SzuMe

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Menetes agy: Nem kellett félrefûzni, pont jó lett rá a BMX racsni. Én elöl többtányéros hajtókart alakitottam át, csak a nagytárcsát hagytam fenn, viszont azt a középtányér helyére, a csillagon belülre tettem fel. Igy a láncvonal egyenes.
Kontrás agynak sok a reakcióideje, sõt én egyszer felkenõdtem egy Golfra, mert pont olyan helyzetben állt a hajtókar, hogy fékerõ szinte 0, szóval nekem soha többet kontrás agy. Meg aztán szerelni is rémálom (számomra). Akinek teccik, használja.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
gyerekek volt itt szó egy menetes agyról. engem már csak az érdekelne hogy a megvalósításban ez hogy néz ki? annyira félre lehet azt fûzni hogy passzoljon a láncvonal?

nem tudok fûzni ezért kérdezem

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
"ácsi......a single speed-eken van fék!!"

félreértés, a felvetésben csak a hátsó fék lecserélése szerepel, az elsõ maradna

a fix gear az egy szép dolog, de nem hiszem, hogy rá mernék menni vele a szentendrei útra

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
a kontra télen meg esõben nagyon jó, mert nem kell naponta fékpofát cserélni. meg szép ;D én már befûztem egy kontrás hátsó kereket, csak még lusta voltam rá venni egy külsõt , meg beletenni a bicajba.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ácsi......a single speed-eken van fék!! ha ennyire 1szerü bringát akarsz akkor rakj össze egy fixit

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
a súly szempontjából igazad van, bár a "baromi" jelzõ szerintem nem találó ebben az esetben, ugyanis ha leszámítod a fékkarokat, a patkót (vagy ki-ki amilyen egyéb féket használ) és a bowdent, akkor már csak kb 2-300g plusz (hát igen)

jó jó, a reakcióidõben is igazad van - de hát ez mégiscsak a hátsó fék, sokan nem is használják, szerintem az itt elszenvedett vesztedég szintén elhanyagolható

viszont a single speed szépsége nekem pont az egyszerûségében rejlik, nincs bowden, nincs fék, nincs kar

és ami infót eddig sikerült beszereznem kontrafékekrõl, egy biztos: nem sokat kell állítgatni meg tisztogatni, karbantartani

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
En nem raknek kontras agyat. Nagyon megno vele a reakcioido, mert vagy fel fordulatot kell visszafele hajtanod, hogy fogjon, es akkor sem valami jol fog. Meg aztan baromi nehez is.

SzuMe

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
valójában kérdés:

felmerült már valakiben, hogy a hátulra kontrás agyat tegyen

súlyban ugyan nem segít sokat, de megoldja a hátsó fék problémáját

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hi!
Én tudok itt a közelemben egy Original régi olasz vázról(ill. full bringáról), aminek (majdnem) vízszintes papucsai vannak, csak nagyon lepra a gép. Kérdem én megérné e nekem megvenni, a vázat szépen lefestetni, kidekorálni és úgy eladni? Milyen értéket képv. egy ilyen váz? SS-géphet pont alkalmas! :)
vBalu

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
de milyen lesz a láncvonal?

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ha ugyis lecseréled, vegyél valami gagyi menetes országúti agyat, arra fel tudsz csavarni egy BMX racsnit, az egész kerül max. 1500-ba.