Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Khmmm. A SRAM kiváló láncokat gyárt. Nem nyúlik, mint a Shimano, és @][Ðð@ erõs.

Jah, biztos. PC49 elszakadt ( <500 km-el!), elõtte PC69 2500 km-t bírt. Csere után a soron ugrott az új lánc. Szintén SRAM. Ekkor döntöttem úgy, hogy 9-es rendszer nekem nem kell.
PC48 olyan 2000 km után csereérett, 5.0 sor láncot cserélgetve talán kihúzza 4000-t.
Outin 3000 után cseréltem a HG-t.

Cygnuson "szar" KMC lánc van, lassan 2000 km lesz benne, és semmi baja!

Erõsen gondolkodom egy SS montin (KHS éppen tetszik is), buliszinten maratonozni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
"És nem kell forgáspont?????"
A Softail titánnál mûködik. Acélnál problémásabb.

Sztem nemsoká ismét el fog törni.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
:raczki: Béke van.

Én láncot a 62 kilómmal soha nem fogok szakítani, pláne nem a fixin, ahol nem tud megcsavarodni, mint egy váltóson. De váltóssal se szakadt még láncom kb 30000 km alatt.

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Nem te vagy az eggyetlen aki lecseszett ilyenekért.... akkor én kérek bocsánatot énnekem a Triálra van ráálva az agyam és ha alattam elszakadt a Sram és lefejeltem (bukóban) a pinpongasztal szélét jót nem fogok mondani róla....

Tudom azt is, hogy nehéz a KMC de nálunk vannak olyan alkatrészek aminél teljesen lényegtelen....

Te a Sramot tuti nem fogod elszakítani hisz egy 42T-s lánckeréken annyira el van oszlatva a terhelés, hogy kizárt hogy csak úgy el tud szakadni....

Még1xbocs....
Az itt Ragadt vendég....

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

A KMC K710 (KMC Kool) az a lánc Magyarországon kapható legerõsebb lánc! :icon_wink

Nem hiába használja egész Magyarország Triálosai ezt a típust....

A PC1 meg mivel Sram már jó nem is lehet.... puha az anyaga, gyenge szóval nem az igazi....

Ennek a fele marhaság, a másik fele meg csak triálban számít, más felhasználás esetén jelentéktelen. Tegnap vettem ezt a csodás k710es KOOL láncot, mert még mindig nincs sehol PC-1. K* jól néz ki, cserébe viszont nehéz, mint a sár és zörög. Nem z410 szinten, de van egy kis hangja, ami nálam nagyon rontja az élményt:( A Sram láncai pedig a hozzáértõ bringások 80%-a szerint nagyon faszányosak. Triálra lehet, hogy nem, de az elég speciális világ. Hogy puha az anyaga... persze. Szakadni is csak akkor szakad sztem, ha rosszul van összerakva vagy megcsavarja a váltó (pfuj), megüti valami stb. Pl. Odacsapod párszor ugrálás küzben, persze hogy meggyengül. De a PC-1 et nem extrém használatra tervezték, ugyebár. A KOOLt meg igen. Én a jövõben nem veszek ilyet, te meg nem veszel amolyat, és mindenki boldog:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az ott rugó???
És nem kell forgáspont?????
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Van par kep a geprol.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Merida CX500

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

szume:
neked milyen KHS hegeszgetés van foyamatban?

Unit-tol megvettem az eltorott KHS gepet es az hegesztette meg Pajti ba.

Merida CX500

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ez már nagyon :offtopic:

Szerintem nemis nagyon lehet általános véleményt csinálni a láncokról. Nekem SRAM PC58 van, havernak SRAM PC99. Isteniek. Volt más gyártótól is már láncom, mind s@@r volt. De a mostani nem szakadt még soha. lehet azonban, hogy másnak egyedi igénye van, és azért "falja" a láncokat. Van úgy, hogy ami az egyiknek a menyország, az a másiknak a pokol.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Nah kész lett !!! :)
meghegesztve és kicsinosítva. :cheers:
hogy tetszik a designem???

szume:
neked milyen KHS hegeszgetés van foyamatban?

Feltöltött kép
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ma elkeszult a KHS. Sajnos ugy nez ki, hogy a hegeszteskor elhuzodott a hatso haromszog, ezert nem egyenes a lancvonal es nem futnak egy vonalban a kerekek. Mukodes kozben nem annyira erezni, de a szimmetriamaniamat zavarja.

Merida CX500

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Shimano? Azt nem nevezném láncnak!

És egy láncon nem fogod érezni, hogy nyúlik csak egy idõ után pl megnyúlik az egész álltalában: 10-15mm-rt de az nem baj hisz amelyik lánc nem nyúlik az merev és sokkal gyengébb is kivéve ha nem valami brutális bmx láncról van szó....

A Sram-ra nem mondnám, hogy erõs mert anno 1 hónap alatt szakítottam 1-et (Triál) 1 tonnás szakítószilárdság ide vagy oda....

A Connex viszont tényleg jó és olcsó csak nem nagyon lehet mivel összarakni habár énnálam minden összekopik....:icon_wink
Az itt Ragadt vendég....

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Khmmm. A SRAM kiváló láncokat gyárt. Nem nyúlik, mint a Shimano, és @][Ðð@ erõs.
White Horse

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Btw. a montin KMC K710 van, érdekes piskóta alakú lemezkékkel, a belinkelt honlapon felsorolja feature-nek a "noise reduction"-t, de azért messze nem hang nélküli, bár tény, hogy halkabb, mint az outin az 500Ft-os. Amit cserélnék is le rögtön PC-1-re, ha lehetne kapni...

A KMC K710 (KMC Kool) az a lánc Magyarországon kapható legerõsebb lánc! :icon_wink

Nem hiába használja egész Magyarország Triálosai ezt a típust....

A PC1 meg mivel Sram már jó nem is lehet.... puha az anyaga, gyenge szóval nem az igazi....
Az itt Ragadt vendég....

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Felraktam a Z410-es lancot meg a gagyi racsnit. Nagyon durvan ut a racsni. Olyan tojas van benne, hogy egyik helyzetben 1 centi holtjateka van a lancnak, kicsit arrebbforditva meg teljesen feszul. Asszem be kell szereznem egy normalisabb racsnit. A lanc hozzaer a lanctanyer mellett gyarilag fent levo rockringhez, ugyhogy eleg zajosan megy a dolog.

Merida CX500

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Btw. a montin KMC K710 van, érdekes piskóta alakú lemezkékkel, a belinkelt honlapon felsorolja feature-nek a "noise reduction"-t, de azért messze nem hang nélküli, bár tény, hogy halkabb, mint az outin az 500Ft-os. Amit cserélnék is le rögtön PC-1-re, ha lehetne kapni...

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Errõl jut eszembe, lehet már PC-1-et kapni?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A legtöbb SRAM széle "csapott".
White Horse

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kb 0,5-1mm kanyar van benne, és a 700 Ft-os Sram PC-1nek olajozás után 1 hétig nem hallottam a hangját! Egyáltalán, semmit, nyeregbõl kiállva sem. Földöntúli élmény:) A PC-1 és általában a jobb láncok a belsõ szemein a lemez éle ferdén le van csapva, úgyhogy simábban kapja el a fogaskerék.Most nem találok jobb képet Feltöltött kép

KMC z410: http://home.earthlin...cchain/english/

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ha neked hangos, nem lehet, hogy nem jó a láncvonalad?

Nekem a Locust CX zúgása elnyom minden zajt.