Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Nem o ajanlotta. A csoves megoldast ebben a topicban ajanlottak.

SzuMe

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
És ezt a csöves megoldást õ ajánlotta??? Akkor majd megkérdezem Fityisz-t, hogy õ mennyiért adna nekem...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
En is voltam a Hajduban, de Attila azt mondta, hogy 3-400 forint darabja a hezagoloknak, azert valasztottam a csoves megoldast.
De azota mar fixi a gep, ugyhogy mindegy :)

SzuMe

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Jo kössz! De valszeg a Hajdús fog adni már csak 18-as lánckerék kellene hátra olcson. Ha van valakinek akkor rjon!! Ja és lehetõleg új.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Hezagolok helyett teljesen jo a 40-es pvc-cso.
En a heten csinaltam egy ilyen megoldassal agyat.
Leirasa volt itt a topicban.

SzuMe

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Valakinek nincsen hézagoloja szétbontott fogaskoszorúból??? Ja meg ha van hátsó 18-as fogaskerék az is kéne, mert mostanság én is rájöttem, hogy megcsinálom Single Speedre miútán láttam, hogy haveromnak nagyon király lett.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a múltkor a Hunyadi sport-ban próbáltam egy 47es shimano csónakot, egy pár volt nekik.......nekem nagy volt..........talán még megvan ::)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
En a Budakeszi uton dolgozom. Oda fel kell tekernem. Tegnap megprobaltam 42-16-al, de nem nagyon birtam, mert nem vagyok edzett. Nagyon regen bicikliztem mar ugyhogy meg edzenem kell.

SzuMe

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
szerintem az 52-19 (áttétel: 2,73)bõven jó városban. mondjuk attól függ mennyire szereted a pörgést. ez az 52-19 inkább taposós, de minden gond nélkül tudod követni pl: a 4-6-os villamost ami 50km/h körül is szokott menni. Onnan tudom, hogy én 42-15-öt hajtok (2,8-as áttétel). az autókat simán lenyomom a zöldnél és elég sokáig tudom tartani az elõnyömet. szerintem ha nagyon kis áttételt hajtassz (pl:42-19) ugyan egy bizonyos sebességig nagyon gyorsulsz de utána már nem tudod fokozni a lábfordulatot és ekkor még nem mész elég gyorsan ahhoz, hogy biztonságban légy az autók között. A hegyre menetel nekem 42-15 -tel sem gond. A hármashatár hegyen lakom. Az a lényeg, hogy nem szabad hagyni, hogy leessen a lábfordulat. Ameddig csak bírod ki kell állni a nyeregbõl.(érezni ahogy csavarodik alattam a bicaj). Éppen ezért spd nélkül szerintem nem lehet rendesen SS-el közlekedni. Mindenképp szükség van a lábaid felfelé húzó erejére különben véged. Ez a fix-re fokozottan érvényes.(belegondolni is rossz mivan ha lecsúszik a lábad).

Egy kérdés: ti mekkora ugrást (pl patkára fel) tudtok minden körülmények között biztosan megcsinálni fixivel? nem arra gondolok amikor klasszul kijön a hajtókarállás. nekem eza legnyagyobb problémám. volt már egy pár alkalom, hogy elég csúnyán odavágtam a felnit szegényt (sziszegett is rendesen utána).

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Mas cipobol nem kell akkora, csak a shimanobol. Masbol eleg a 45-os. A japanok valahogy elneztek a meretezest.

SzuMe

tutifuro

tutifuro

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hát aki NAGY LÁBON él az költsön is rá.
Lory_B- nek volt hírdetésben ilyen 47-es hegedûtokja eladó
Laci

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Koszonom szepen a tanacsot! SPD lesz rajta, csak azert nincs meg rajta, mert nem kaptam hozza cipot(47-es kell)
Hajtokarbol viszont sajna 175-os van. Megprobalok beszerezni 165-os, vagy 170-es hajtokart.

SzuMe

tutifuro

tutifuro

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Szerintetek egy 42-19-es attetel az nagyon gaz varosban?
Inkabb 52-19 kellene?
Fixit csinaltam a gepbol, de meg nem mentem vele.

SzuMe

SZIA!
Gratulálok a gépedhez.
Mindenképen a 42 19-et használd. Legalábbis én ezt javaslom.
Indokaim: Ahogy találkozásunkkor mondtam mintegy 7-8 télen használtam fix bringát. Ezt adta az egyesület télre. Nagyon meg lehetett tanulni vele pörgetni és körkörösen hajtani a pedált.
Városban a sok a fékezés meg a megindulás ilyenkor fantasztikus a kis áttétel.
Szerencsére Bp. körül hegyek is vannak erre is fel lehet menni ezzel az áttétellel. Gond csak a lefelével van -ha nem raksz rá féket- hisz a mozgásmennyiségedet az mV négyzetet azt neked azaz a lábaidnak kell visszafogni.
Ez nálad törölve mert van féked. Viszont csúszós úton megint isteni akár a motorfék a négyütemû motron.
42-19-el simán lehet akár 30km/h-val pörgetni legfeljebb jól kimelegszel.
Rövid hajtókar (170mm) ajánlatos fõleg kanyarban és pörgetni is jobb a röviddel.
Jó ss-et kivánok.
UI.
A képen nem látom, hogy milyen a pedálod. Legalább egy klipxet tegyél rá, legfeljebb kiemel a nyeregbõl de nem veri össze-vissza a lábad.
Üdv tutifuro

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én 44-16 os áttételt használok.............igaz az enyém szabadonfuós...... ::)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szerintetek egy 42-19-es attetel az nagyon gaz varosban?
Inkabb 52-19 kellene?
Fixit csinaltam a gepbol, de meg nem mentem vele.

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Keszen van a gepem!

Feltöltött kép

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szerintem Magyarorszagon egyszerubb csinaltatni, meg valszeg olcsobb is.

SzuMe

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hátja, a tárcsás ss agyak arany árban vannak :-\ ----paul, phil wood, planetX..................

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Ez a roncs nem a Tied, ugye?

Bagira

Roncs? :(

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Tárcsás singlespeed agy, szabadonfutós, csak "exluzív" márkákból van, ha jól tudom.
Ami biztos, ChrisKing, Nicolai. Van még talán egy-kettõ (Hadley?) de az most fejbõl nem megy.