Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed - SÖR
Posted 2005. October 28. - 15:44

Posted 2005. October 28. - 15:34

Belsõ égésû. Ha robban, az már régen rossz!
LóFarkas, szted mi a különbség a fogasszíj, és a fogazott ékszíj között?
Ilyen alapon a tévét holnaptól monitornak hívom, mert ez nem a Keravill, hanem a bikkmakk.
Persze, csak mi, gépészbuzik nem toleráljuk az ilyen hibákat?
Posted 2005. October 28. - 15:28

(a multkor emlegetett Favoritot bebuktam, de csak leesik valami olcso gep meg a telen)
Devecser?
Posted 2005. October 28. - 15:25

robbanómotoros gépjármû
Belsõ égésû. Ha robban, az már régen rossz!
LóFarkas, szted mi a különbség a fogasszíj, és a fogazott ékszíj között?
Ilyen alapon a tévét holnaptól monitornak hívom, mert ez nem a Keravill, hanem a bikkmakk.
Persze, csak mi, gépészbuzik nem toleráljuk az ilyen hibákat?
Posted 2005. October 28. - 15:17

nem futárkodom. viszont nem veled beszéltem a millenárison a nyiltnapon?
mainapság ezt viselem. a szín majdnem stimmel.
fixedgeargallery.com/2005/may/Ricsike.htm
country
Bocs de te nem hajti pajtis vagy véletlenül?
és nincs egy uy o.uti bringád szép fehér vázzal és rozsszin lilás sárvedõvel??
Lófarkas
á köszi. de a vége az felesleges volt..eléggé képben vagyok.
csak több geometriai adatot akartam megnézni hogy kiválasszam a megfelelõt.
Tehát a kérdésedre a válsz , igen építettni fogok...márha összeyön(pénz...)...
de többet nem mondanék.
Posted 2005. October 28. - 13:43

Bocs de te nem hajti pajtis vagy véletlenül?
és nincs egy uy o.uti bringád szép fehér vázzal és rozsszin lilás sárvedõvel??
Lófarkas
á köszi. de a vége az felesleges volt..eléggé képben vagyok.
csak több geometriai adatot akartam megnézni hogy kiválasszam a megfelelõt.
Tehát a kérdésedre a válsz , igen építettni fogok...márha összeyön(pénz...)...
de többet nem mondanék.
Posted 2005. October 28. - 13:20

[/url]
Még mielõtt föld körüli pályára állsz a tudásodtól, jegyezzük meg, hogy a nyelvészek nem igazán tény, és észalapokon gyártják az értelmezõ szótárakat...
Részemrõl ennyi...
Posted 2005. October 28. - 13:02

Az, hogy valakik nagy számban hülyeségeket ír, az nem az adott alkatrész hibája... Nem szeretem, mikor konkrét mûszaki elnevezéseket akanak megnyelvészíteni...
Üdv:Thy
Errõl vartyogok itt már egy napja fölöslegesen, wazz! Ha a valakik a hülyeségükkel már egy ideje többen vannak, mint az okosok, akkor teljesen mindegy, hogy eredetileg pontatlan volt, amit gagyogtak. Nyelvészet... A fogaskerék szó egyik jelentése már rég "kerékpár hátsó kerekén levõ lánckerék, ami a kerékpár hajtását szolgálja". Attól, hogy te nem szereted, a nyelv még változik.
Mintha a mûszaki elnevezések helyrajzi jogosságát már említettem volna... Ez továbbra sem a Mûegyetem. Téma lezárva. Kár volt belekezdeni, csak ugye unit okos volt, én meg persze nem állom meg szó nélkül, mert ehhez véletlen értek.
Yvorl: mondj többet! Milyen váznak udvarolsz? Vagy építtetsz, és ahhoz kell infó?
Bianchi pista a lap alján: http://www.bianchiusa.com/pista.html
pista concept (lehet h ugyanaz, lusta vok... Magyarázó ábra: "open geometry graphic" link a lap alján) http://www.bianchius...ta_concept.html
Itt egy Giant: http://www.wiggle.co...15361&UberCat=0
Ha konkrét váz érdekel, írd be... Általánosságban:
- Magasabb középcsapi, hogy ne érjen le a pedál
- Meredekebb nyereg-és fejcsõ, hogy élesebben forduljon
- Rövidebb tengelytáv; az elsõ kerék is hátrébb van, mint egy oútin, meg a hátsó is elõrébb van. Aerodinamikusabb is, meg a fordulékonyságot is segíti. A komfort meg ugye nem számít
- Mindenhol szûkebb helyeket hagynak a kerekek körül, sárvédõ stb úgyse kell, és kisebb a légellenállás
- Oldalirányba, és nem elõre-hátra merev villa, mint azt a Nova Moserje is demonstrálja:) A vázakat is vaskosabbra építik, mert sok a nyeregból kiállva zúzás, és így kevesebb energia vész el. Kerekek dettó.
Posted 2005. October 28. - 12:22

Posted 2005. October 28. - 12:11

Posted 2005. October 28. - 10:04

Az, hogy valakik nagy számban hülyeségeket ír, az nem az adott alkatrész hibája...Szerintetek a google miért dob ki 235 találatot a "lánckerék" keresésre a bikemag.hu site-on belül, és miért 315-öt a "fogaskerék"-re? Ha végignéznénk mindet, kiderülne hogy a lánckerekek java része a hajtókar lánkerekeire utal, és a hátsó szektorban mindenki csak fogaskerekekõl tud. K***ra mindegy, hogy a Mûszakin mit hogy hívnak, mert ez nem a Mûszaki, hanem a Bikkmakk. Ha a bringások java része valamit fogaskeréknek hív, akkor az fogaskerék. Minden nyelv minden szava ment már át jelentés-, hangalak-, vagy írásmódváltozásokon, és alég soknak vannak dialektális stb jelentésváltozatai is. Ezek a változások mind abból indultak, hogy vki "hibásan" kezdte használnio a szót, aztán elterjedt.
A férfiak közül nagyon sokan ku**ának, meg ri**ncnak nevezik a nõket helytelenül..de gondolom te ettõl nem veszed ezt alapnak, és mondod a párodnak.
Nem szeretem, mikor konkrét mûszaki elnevezéseket akanak megnyelvészíteni...
Posted 2005. October 28. - 09:37

Figyuzatok nem vagyok nagy google keresõ meg amugyis ...
Szóval tudtok oyan oldalt ahol páyaváz geometriai adatok vannak??
A Colnago Dream pista és a C 50 pista adatait tudom, azt megtaláltam de kiváncsi lennék másra is...
ugyanis ugy nééz ki nagy szükségem lessz rá...

Posted 2005. October 28. - 09:29

Hoppá: http://www.alleycat.hu/pixelpost/ Ez itt lakik Budapesten. Gondolom futáré.
vendég_Charon_*
Posted 2005. October 28. - 09:18

Ez hogy a francba sikerult neki?
Nekem volt hasonlóm, de nem vágta le, csak qra átszúrta az ujjamat. Igaz akkor szerencsémre volt szabadonfutó....

Posted 2005. October 28. - 09:14

Szerintetek a google miért dob ki 235 találatot a "lánckerék" keresésre a bikemag.hu site-on belül, és miért 315-öt a "fogaskerék"-re? Ha végignéznénk mindet, kiderülne hogy a lánckerekek java része a hajtókar lánkerekeire utal, és a hátsó szektorban mindenki csak fogaskerekekõl tud. K***ra mindegy, hogy a Mûszakin mit hogy hívnak, mert ez nem a Mûszaki, hanem a Bikkmakk. Ha a bringások java része valamit fogaskeréknek hív, akkor az fogaskerék. Minden nyelv minden szava ment már át jelentés-, hangalak-, vagy írásmódváltozásokon, és alég soknak vannak dialektális stb jelentésváltozatai is. Ezek a változások mind abból indultak, hogy vki "hibásan" kezdte használnio a szót, aztán elterjedt.
Posted 2005. October 28. - 08:12

Nem azért, hogy belepofázzak, de alapvetõ különbség van a lánckerék, és a fogaskerék között. Azt nevezzük fogaskeréknek, amelyik másik fogaskerékhez közvetlenül kapcsolódik. Lánckeréknek pedig, amelyik értelemszerûen láncal kapcsolódik a hajtáslánc többi tagjához...Miért kék az ég? Egyébiránt mindkét szó használatban van, sõt, a fogaskerék az elterjedtebb, és egy nyelvésznek ne próbáld megmagyarázni, hogy az egyik helyesebb a másiknál. Amit gyakran használnak és a beszélõk többsége elfogad, az helyes.
Mint ahogy nem fogaskerék a bordásszíj által meghajtott bordáskerék sem...
Csak a pontosság kedvéért...és ez nem nyelvi kérdés...
Posted 2005. October 28. - 07:59

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. October 27. - 23:11

az az enyim
reggel mentem munkába, elítélendõ módon nem a bicajutas oldalán a hídnak, aztán a szigetnél a fincsi vaspadkánál nem sikerult a bunny és jól odavágtam a hátsó kereket. mire átértem a hídon, levegõ nulla, pumpa, belsõ otthon, nekem meg valahogy be kellett érnem idõre.
Persze egész nap paráztam nehogy valami baja legyen, de megnyugtató tudni hogy lelkes SS rajongók vigyáztak rá napközben. Köszike
most már itthon van drágám épen, hiánytalanul, épp ragasztom a belsõt

Ha szeretnek egy SS-t osszehozni tavaszra sokat kell leskelodnom, igy ezt sem hagyhattam ki.
Kell a tapasztalat, ki milyen modon csinalja, csinalta...
(a multkor emlegetett Favoritot bebuktam, de csak leesik valami olcso gep meg a telen)
Posted 2005. October 27. - 21:44

vendég_unit_*
Posted 2005. October 27. - 19:57

Miért kék az ég? Egyébiránt mindkét szó használatban van, sõt, a fogaskerék az elterjedtebb, és egy nyelvésznek ne próbáld megmagyarázni, hogy az egyik helyesebb a másiknál. Amit gyakran használnak és a beszélõk többsége elfogad, az helyes.
De jó, hogy van internet ;-(((
LóFarkas!
Annyit kérdeztem csupán, hogy miért tartod ocsmánynak azt a lánc- elnézést fogaskereket...
Rajz-földrajz szakos pedagógus végzettségû beszélgetõtársad most korrekt esztétikai választ várna az ocsmányság témakörében, de ha gondolod, megoldhatom másik felvetett - az ég kékségére vonatkozó - problémádat is.
"Minden hozzám tartozik!"
Azt sajnálatosan nem értem, hogy miért baj, ha megpróbálunk (próbálok) szakkifejezéseket használni. Ha jól emlékszem a lánckerék lánccal kapcsolódik, a fogaskerék fogaskerékkel (jah, jártam a BME-re is valaha). Ha nyelvész vagy, akkor azt is írhattad volna, hogy: "jogos az észrevétel, de....(itt jöjjön a többségi elv)".
http://www.zweknu.or...=p@602&c=T&ft=T