Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sztem nem...és igaza van...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
még mielõtt átnevezem a topikot magyar nyelvõrnek, ugye csak viccelsz?

Belsõ égésû. Ha robban, az már régen rossz!

LóFarkas, szted mi a különbség a fogasszíj, és a fogazott ékszíj között?
Ilyen alapon a tévét holnaptól monitornak hívom, mert ez nem a Keravill, hanem a bikkmakk.

Persze, csak mi, gépészbuzik nem toleráljuk az ilyen hibákat?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

(a multkor emlegetett Favoritot bebuktam, de csak leesik valami olcso gep meg a telen)

Devecser?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

robbanómotoros gépjármû

Belsõ égésû. Ha robban, az már régen rossz!

LóFarkas, szted mi a különbség a fogasszíj, és a fogazott ékszíj között?
Ilyen alapon a tévét holnaptól monitornak hívom, mert ez nem a Keravill, hanem a bikkmakk.

Persze, csak mi, gépészbuzik nem toleráljuk az ilyen hibákat?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
hali
nem futárkodom. viszont nem veled beszéltem a millenárison a nyiltnapon?
mainapság ezt viselem. a szín majdnem stimmel.

fixedgeargallery.com/2005/may/Ricsike.htm

country

Bocs de te nem hajti pajtis vagy véletlenül?
és nincs egy uy o.uti bringád szép fehér vázzal és rozsszin lilás sárvedõvel??

Lófarkas

á köszi. de a vége az felesleges volt..eléggé képben vagyok.
csak több geometriai adatot akartam megnézni hogy kiválasszam a megfelelõt.
Tehát a kérdésedre a válsz , igen építettni fogok...márha összeyön(pénz...)...
de többet nem mondanék.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
country

Bocs de te nem hajti pajtis vagy véletlenül?
és nincs egy uy o.uti bringád szép fehér vázzal és rozsszin lilás sárvedõvel??

Lófarkas

á köszi. de a vége az felesleges volt..eléggé képben vagyok.
csak több geometriai adatot akartam megnézni hogy kiválasszam a megfelelõt.
Tehát a kérdésedre a válsz , igen építettni fogok...márha összeyön(pénz...)...
de többet nem mondanék.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
[quote name='LóFarkas'] Kár volt belekezdeni, csak ugye unit okos volt, én meg persze nem állom meg szó nélkül, mert ehhez véletlen értek.
[/url]
Még mielõtt föld körüli pályára állsz a tudásodtól, jegyezzük meg, hogy a nyelvészek nem igazán tény, és észalapokon gyártják az értelmezõ szótárakat...
Részemrõl ennyi...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Az, hogy valakik nagy számban hülyeségeket ír, az nem az adott alkatrész hibája... Nem szeretem, mikor konkrét mûszaki elnevezéseket akanak megnyelvészíteni...
Üdv:Thy

Errõl vartyogok itt már egy napja fölöslegesen, wazz! Ha a valakik a hülyeségükkel már egy ideje többen vannak, mint az okosok, akkor teljesen mindegy, hogy eredetileg pontatlan volt, amit gagyogtak. Nyelvészet... A fogaskerék szó egyik jelentése már rég "kerékpár hátsó kerekén levõ lánckerék, ami a kerékpár hajtását szolgálja". Attól, hogy te nem szereted, a nyelv még változik.
Mintha a mûszaki elnevezések helyrajzi jogosságát már említettem volna... Ez továbbra sem a Mûegyetem. Téma lezárva. Kár volt belekezdeni, csak ugye unit okos volt, én meg persze nem állom meg szó nélkül, mert ehhez véletlen értek.

Yvorl: mondj többet! Milyen váznak udvarolsz? Vagy építtetsz, és ahhoz kell infó?

Bianchi pista a lap alján: http://www.bianchiusa.com/pista.html

pista concept (lehet h ugyanaz, lusta vok... Magyarázó ábra: "open geometry graphic" link a lap alján) http://www.bianchius...ta_concept.html

Itt egy Giant: http://www.wiggle.co...15361&UberCat=0

Ha konkrét váz érdekel, írd be... Általánosságban:
- Magasabb középcsapi, hogy ne érjen le a pedál
- Meredekebb nyereg-és fejcsõ, hogy élesebben forduljon
- Rövidebb tengelytáv; az elsõ kerék is hátrébb van, mint egy oútin, meg a hátsó is elõrébb van. Aerodinamikusabb is, meg a fordulékonyságot is segíti. A komfort meg ugye nem számít
- Mindenhol szûkebb helyeket hagynak a kerekek körül, sárvédõ stb úgyse kell, és kisebb a légellenállás
- Oldalirányba, és nem elõre-hátra merev villa, mint azt a Nova Moserje is demonstrálja:) A vázakat is vaskosabbra építik, mert sok a nyeregból kiállva zúzás, és így kevesebb energia vész el. Kerekek dettó.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
FIXI is not SINGLE SPEED!

FIXI is MODESTY!!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
elég unalmas ezen rágódni pont annyira mint a single speed elnevezésen való lamentálásnak. remélem azok akik ennyire mereven ragaszkodnak a köznapi nyelvben a mûszaki kifejezések pontos használatához azok a kocsijukat is robbanómotoros gépjármûnek, a kuplungot tengelykapcsolónak, a váltót nyomatékváltónak hívják és a boltban is mélyhornyú golyóscsapágyas hátsó agyat kérnek.mivel van elöl és hátul is minimum 1-1 lánckerék ezért valahogy meg kell õket különböztetni és nekem jobban tetszik ha két külön kifejezést használunk rá.mégha ettõl a "szakemberek" frászt kapnak is.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Szerintetek a google miért dob ki 235 találatot a "lánckerék" keresésre a bikemag.hu site-on belül, és miért 315-öt a "fogaskerék"-re? Ha végignéznénk mindet, kiderülne hogy a lánckerekek java része a hajtókar lánkerekeire utal, és a hátsó szektorban mindenki csak fogaskerekekõl tud. K***ra mindegy, hogy a Mûszakin mit hogy hívnak, mert ez nem a Mûszaki, hanem a Bikkmakk. Ha a bringások java része valamit fogaskeréknek hív, akkor az fogaskerék. Minden nyelv minden szava ment már át jelentés-, hangalak-, vagy írásmódváltozásokon, és alég soknak vannak dialektális stb jelentésváltozatai is. Ezek a változások mind abból indultak, hogy vki "hibásan" kezdte használnio a szót, aztán elterjedt.

Az, hogy valakik nagy számban hülyeségeket ír, az nem az adott alkatrész hibája...
A férfiak közül nagyon sokan ku**ának, meg ri**ncnak nevezik a nõket helytelenül..de gondolom te ettõl nem veszed ezt alapnak, és mondod a párodnak.
Nem szeretem, mikor konkrét mûszaki elnevezéseket akanak megnyelvészíteni...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Sziasztok.
Figyuzatok nem vagyok nagy google keresõ meg amugyis ...
Szóval tudtok oyan oldalt ahol páyaváz geometriai adatok vannak??
A Colnago Dream pista és a C 50 pista adatait tudom, azt megtaláltam de kiváncsi lennék másra is...

ugyanis ugy nééz ki nagy szükségem lessz rá...:) ha minden yol megy decemberben már lessz kép amit belinkelhetek :)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Na jó, a fixi nagyságrendekkel nagyobbat harap... Van pár emberke, aki nem rakott csipeszt a nadrágszárára, és a fixi letépte a jobb szárat, vagy teljesen lehúzta róla az egész gatyát:) még mindig jobban járt, mint Trevor.

Hoppá: http://www.alleycat.hu/pixelpost/ Ez itt lakik Budapesten. Gondolom futáré.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ez hogy a francba sikerult neki?

Nekem volt hasonlóm, de nem vágta le, csak qra átszúrta az ujjamat. Igaz akkor szerencsémre volt szabadonfutó....Feltöltött kép

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
http://www.zweknu.or...=p@602&c=T&ft=TA képet én is belinkeltem már a fixi fórumba figyelmeztetésül, hogy senki ne nyúlkáljon fixi lánc környékén, ha állványon van a gép és forog a hajtás... Kurva nagy lendkerék van hátul, úgyhogy megrág mindent, ami a fogaskerékhez kerül. A pali fórumtársam a bikeforums.net-en; a láncot tisztította, és a lánc elkapta a rongyot. Utánanyúlt... Közvetlen a csont fölött teljesen lenyisszantotta az ujja végét. A kórházban még a csontból is le kellett faragni, hogy össze tudják varrni a bõrt :eek:

Szerintetek a google miért dob ki 235 találatot a "lánckerék" keresésre a bikemag.hu site-on belül, és miért 315-öt a "fogaskerék"-re? Ha végignéznénk mindet, kiderülne hogy a lánckerekek java része a hajtókar lánkerekeire utal, és a hátsó szektorban mindenki csak fogaskerekekõl tud. K***ra mindegy, hogy a Mûszakin mit hogy hívnak, mert ez nem a Mûszaki, hanem a Bikkmakk. Ha a bringások java része valamit fogaskeréknek hív, akkor az fogaskerék. Minden nyelv minden szava ment már át jelentés-, hangalak-, vagy írásmódváltozásokon, és alég soknak vannak dialektális stb jelentésváltozatai is. Ezek a változások mind abból indultak, hogy vki "hibásan" kezdte használnio a szót, aztán elterjedt.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Miért kék az ég? Egyébiránt mindkét szó használatban van, sõt, a fogaskerék az elterjedtebb, és egy nyelvésznek ne próbáld megmagyarázni, hogy az egyik helyesebb a másiknál. Amit gyakran használnak és a beszélõk többsége elfogad, az helyes.

Nem azért, hogy belepofázzak, de alapvetõ különbség van a lánckerék, és a fogaskerék között. Azt nevezzük fogaskeréknek, amelyik másik fogaskerékhez közvetlenül kapcsolódik. Lánckeréknek pedig, amelyik értelemszerûen láncal kapcsolódik a hajtáslánc többi tagjához...
Mint ahogy nem fogaskerék a bordásszíj által meghajtott bordáskerék sem...
Csak a pontosság kedvéért...és ez nem nyelvi kérdés...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

http://www.zweknu.or...=p@602&c=T&ft=T

my god...
behányok

:)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

az az enyim :)
reggel mentem munkába, elítélendõ módon nem a bicajutas oldalán a hídnak, aztán a szigetnél a fincsi vaspadkánál nem sikerult a bunny és jól odavágtam a hátsó kereket. mire átértem a hídon, levegõ nulla, pumpa, belsõ otthon, nekem meg valahogy be kellett érnem idõre.
Persze egész nap paráztam nehogy valami baja legyen, de megnyugtató tudni hogy lelkes SS rajongók vigyáztak rá napközben. Köszike :)

most már itthon van drágám épen, hiánytalanul, épp ragasztom a belsõt :)

;)
Ha szeretnek egy SS-t osszehozni tavaszra sokat kell leskelodnom, igy ezt sem hagyhattam ki.
Kell a tapasztalat, ki milyen modon csinalja, csinalta...

(a multkor emlegetett Favoritot bebuktam, de csak leesik valami olcso gep meg a telen)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

Ez hogy a francba sikerult neki?

Merida CX500

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Miért kék az ég? Egyébiránt mindkét szó használatban van, sõt, a fogaskerék az elterjedtebb, és egy nyelvésznek ne próbáld megmagyarázni, hogy az egyik helyesebb a másiknál. Amit gyakran használnak és a beszélõk többsége elfogad, az helyes.

De jó, hogy van internet ;-(((

LóFarkas!

Annyit kérdeztem csupán, hogy miért tartod ocsmánynak azt a lánc- elnézést fogaskereket...

Rajz-földrajz szakos pedagógus végzettségû beszélgetõtársad most korrekt esztétikai választ várna az ocsmányság témakörében, de ha gondolod, megoldhatom másik felvetett - az ég kékségére vonatkozó - problémádat is.
"Minden hozzám tartozik!"

Azt sajnálatosan nem értem, hogy miért baj, ha megpróbálunk (próbálok) szakkifejezéseket használni. Ha jól emlékszem a lánckerék lánccal kapcsolódik, a fogaskerék fogaskerékkel (jah, jártam a BME-re is valaha). Ha nyelvész vagy, akkor azt is írhattad volna, hogy: "jogos az észrevétel, de....(itt jöjjön a többségi elv)".