Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3027 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
akkor kellenek új csavarok is a tárcsához és elég korrekt alátétek, hogy ne kolbászoljon jobbra balra. mert ugye a pm-es féknyereggel még tudsz valamit variálni utána is, de a tárcsával?. de most komolyan errõl van szó? hogyan gányoljunk? vegyen mindenki megfelelõ adaptert :)

akkor ugye errõl beszélünk? ha igen és csak a pike az alternatíva, akkor inkább a pike.
Feltöltött kép

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nemis beszélve a 2000 forintos adapter árakról :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
endre: mennyi merevseget vesztesz, ha az agyon rendesen feltamasztva kijjeb teszed a tarcsat egy 6 furatos gyuruvel, es mennyit, mikor az amugyis kolbaszolo adaptert adapterezed tovabb? hm? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

mint lelkes marzó fan én lebeszélnélek a do compról a pike javára. megnyomogatva sem volt az az igazi marzo fíling (én azt mondanám, hogy a pike finomabban mozgott) és azért a tajvani marzók sosem tartoztak a cég zászlóshajói közé.

az igazi drop off viszont jó választás lenne, de az ugye lényegesen drágább. az átütõtengelyt meg ne becsüld le, mert visszasírnád. ha tudtam volna átütõs lábat szerezni a do1-hez nem adtam volna el semmi pénzért. ;)

Szóval pike:chin: Nem akartam ennyit költeni telóra, de úgy látom nem lesz más választásom. Átütõtengely nem gond (sõt azt én is elõnyére mondtam), mivel most fogok még agyat venni.

Amit kinéztem Drop off comp az ez lenne: És jól el van írva mert ez 2004-es és a bikkmagban is megtaláltam a 2004 jan-februári szám 7-ik oldalán zsír ugyanez mint ebikeos linkemen.
ha lehet ÍGY linkeljünk, köszi
Itt a marzó honlapján nem tudom miért nincs rendes kép róla.
Szóval azt mondjátok ezt a comp változatot nem érdemes megvenni, évjárattól függetlenül?

A pikeal amúgy semmi bajom, elég nagytudásu teló, csak az ára sok kicsit nekem- a konkurenciához képest meg nem sok szerintem. Marzoval szemben csak elõnyöket tudok mondani: könnyebb, átütõtengely, állítható út, meg állítható minden:) Sõt ami nekem még fontos hogy rövidebb 520 mm szemben a ~540-es marzóval. A 2006-osnak tömör a fékhídja vajon? De ezzel most lehet a Rock shox topicba kéne átfáradnom.

Ja igen azt elfelejtettem mondani, hogy merevgépbe lesz téve egyelõre. De késõbb tervbe van véve fullyváz.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
igen, ha lehet, inkább a féknyereghez rakni..

de miért is lenne hülyeség? ;) amíg manitou villám volt és nem érte el a fék a tárcsát, én is így használtam, és soha semmi baj nem volt vele.. nem lazult le a tárcsa, nem kolbászolt, mûködött. persze én is elkerülném, de semmivel nem gányabb, mint bárhova máshova tenni az alátétet (csak macerásabb)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
tam: hát ezért én kérek elnézést akkora hülyeség volt :D természetesen a villa és az adapter közé pakolunk alátéteket. csak elegánsabb egy rendes adapter.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
akkor már inkább a féket alátétezzük

sztem
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy kijjebb pakolod az agyon a tarcsat vizszintesen es parhuzamosan [!] 3mm-el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tututewe

tututewe

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
köszi. ez elszomorít, mert kell vennem egy új adaptert. vagy?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és nem csak a qr20-hoz, hanem a többi boltonoshoz is, kivéve a pike, a boxxer meg a gyevi bíró

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mert szelesebb maga a villa, igy a fekkonzol is tavolabb lesz a tarcsatol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tututewe

tututewe

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
egy kérdésem lenne.
miért kell egy qr20-as telóhoz másféle tárcsafék-adapter, mint egy nem qr20-ashoz???

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
ja DO Compot ne! Pike-ot igen!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mint lelkes marzó fan én lebeszélnélek a do compról a pike javára. megnyomogatva sem volt az az igazi marzo fíling (én azt mondanám, hogy a pike finomabban mozgott) és azért a tajvani marzók sosem tartoztak a cég zászlóshajói közé.

az igazi drop off viszont jó választás lenne, de az ugye lényegesen drágább. az átütõtengelyt meg ne becsüld le, mert visszasírnád. ha tudtam volna átütõs lábat szerezni a do1-hez nem adtam volna el semmi pénzért. ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ennyit az ebike-ról :P

ITT vannak a 2005-ös oem marzo villák.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Várjál, te lehet az elsõ telót nézted a linken azt az MZ comp-ot?
Görgesd lentebb és azt keresd hogy Z1 Drop off Comp.
ÉS itt van ebikeon ugyanez csak Z1 helyett MZ van írva:
http://ebike.hu/term...mplavallas/1588

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na ja, de ez nem 2005-os, azt kar volt idekeverni. Az MZ az meg egy teljesen mas kategoria, nezd meg az MZ compot pl.

A drop off az alu becsuszos, csillapitott, tobbet mozgo valami.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

tehat konkretan melyik telorol lenne szo? olyan nincs hogy MZ Drop Off Comp.

Erre gondoltal?

Igazándiból ami itt van:
http://www.mali.hu/i...pic=trade-names

De külsõre nem ugyanaz a két villa.(mármint matricaügyileg) Ezt az MZ-s elnevezést az ebikeról szedtem ott így van jelölve és 2005-nek van mondva, de valószínü el van írva, vagy nem tudom mi lehet, mert marzo honlapján ilyen néven nem találtam villát a 2005-ök között, meg egyéb más évjáratok között sem.
Gondolom a malinál lehet jól írva, ott Z1 doc.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tehat konkretan melyik telorol lenne szo? olyan nincs hogy MZ Drop Off Comp.

Erre gondoltal?

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
2005-ös MZ Drop Off Comp teló vásárlásán gondolkozok. Freeride-ra szeretném használni és 185-ös tárcsával. 80-85 kilóhoz kellene.
Visszaolvastam vagy 100 oldalt. A drop off -ról elég jókat olvastam, de a régebbiekrõl. Errõl a 2005-rõl elég kevés infót találtam benne. Igazándiból végigolvastam a manitou és a Rock Shox telós topicot is.
Mi a véleményetek a választásomról? Manitouban elõsször black-en gondolkoztam, de annak nem igazán tenne jót a 185 tárcsa, meg az inkább endúro villa, mint freeride, becsúszó is csak 30-as.Splice detto csak acél becsúszó.Stance kõnehéz, magához képest gyenge nyak. Rock Shoxból még Pike-on gondolkoznék ,de az meg nem mozog olyan finoman ,viszont bolton tengelyes, állítható utas, és drágább is a Drop off-nál. Súlyt nézve a drop off 2400g lenne nyak nélkül:scared: ? Úgy vettem ki hogy 80 kilóhoz még talán nem túl puha a gyári rugó.

2006-os Manitou és Rock Shox-okról meg nem nagyon van még menettapasztalat. Meg a marzókról sem gondolom :)