Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3027 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mcr, dropoff?

http://www.marzocchi...mtb&IDAnno=2145

mind2 freeride, de utólag sztem már inkább az endúró kategóriába sorolnám õket.
tehát kimélõs, nem odaverõs villák.

Loynis

Loynis

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Z1:)

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

fontos, hogy melyik évjárat, mert 03-ban még csak rugó+elasztomer az exr comp, 04-ben már a comp-ban is van olaj

viszont ha minden igaz 03-ban az exr comp csak rugós változatban volt...
szal ha levegõs, akkor elvileg nyílt olajfürdõs
a becsúszó színérõl ebben az esetben kiderül, mert teflonos az amiben van olaj

http://www.bikedirek...l/marzocchi.htm
Ezt a linket találtam, a második "MX Comp Air 85mm Federweg" egyedrõl lenne szó, én a becsúszóról nem tudom megítélni, hogy teflonos-e, a felette lévõ teló sárgás-aranyos becsúszója eddigi hiedelmem szerint a magnézium miatt van, nem? 2004-es szeptemberi villáról lenne szó, csak használtan veszem (egy nálam is könyebb arctól, pedig én <60 vagyok), csak városban használt áll. A honlap viszont nyíltan ír a nyílt pezsgõfürdõrõl. Akkor hogy is van ez?
Mennyire ajánljátok ezt új gépbe? Emiatt elveszik a teljes körû gari, vagy csak az alkatrészre? A keró gyári telóját mindenképp ki kéne cserélni...
Amúgy sorry a kavarás miatt, most veszem észre, hogy az ár sávjában már EXR Comp néven megy, biztos elírták a címet...
...And Justice For All

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
meg amit mindig mondani szoktak itt:
dirtre streetre merevvilla kell:-P

de gondolom ugysem igazi dirtre meg streetre kell.
de ha leírod a típust akkor megmondják az okosok;)
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
milyen típus?
mert a márkát már írtad...
:-)

Loynis

Loynis

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
üdv srácok!

Valaki tudna nekem mesélni arról hogy a 2001-es Marzo Bomber mennyire fogja bírni a Dirt/Street igénybevételt úgy, hogy még cak gurultak vele és nem vették komolyabban igénybe.
Szóval mintha zsír új lenn olyan most.
Fel tudtok világosítani??

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

hogy etas, hscvs és 130at mozog, akkor fel kell, hogy világosítsam: nincs ilyen villa.

csak a 2004-es Z1 Freeride ;)

+ nem a csavar tartja a bolton tengelyt a lábban, ez már az eredeti qr20-nál is bebizonyosodott, úgyhogy elég lesz az 1 csavar is oda
de eddig a manitou hex lock a legjobb (maxxle-t még nem láttam közelrõl sajna)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
egy pike 2,3 kg. inkább tanujjjanak meg villát csinálni, ami nem csak jó, hanem könnyû is... és akkor nem csavarokon kéne súlyt spórolni.
ha az acél stiftet kiszakítod egy manitouból akkor gratulálok, ahhoz tényleg lámának kell lenni.. vagy mániákusnak (haver is mindent nyeregcsõvel húz meg, hogy jól meg legyen húzva :D )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a manitou féle acél stift-okosság megjegyzem egy k.rvajó, és követendõ dolog, mert ha kiszaggatod a menetet (jó, tudom lámaság, de a boxxikból is szeret kiszakadni pl), szóval akkor egy 20forintos tételt kell cserélni, nem egy komplett külsõ szárat. (amit valszeg nem kapsz kapcsiból itthon mert ugye máli...)

és azért 1 csavar, mert könnyebb. nem sokkal, de már így is sokkal nehezebb, mint egy pike pl. Ha meg az az extra erõsség kell, akkor ott a 66, vegyed azt. Amire a Z1-et kell használni (intended use vagymi) arra elég az 1 csavar is. punkt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
http://www.marzocchi.../8401/Z1FR3.jpg

Posted Image
mi a gond ezzel? jó, lehetne 6 milis a csavar, meg ilyenek...
de psylo... ott meg gyorszár van ehelyett.
szal ez full elég, full jó.
és sehol egy alu lapka meg hasonló okosság.
a villa tudásáról: jellemzõ, ennyire belefeküdni. nem tök mind mi van vele, benne? mi kell. csillapítás ki-be, kompresszió, elõfeszítés. hogy belül ezt hogy csinálja a villa, teljesen lényegtelen, mûködjön.(nem neked málna)
na szal megnt félrebeszélek jól.
jaj!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
"a maniou villái csak a minute-tõl felfelé (árban) készülnek az usa-ban. ebbe bele tartozik a flick is "
akkor a flick még ott készült? vagy nem az ellenkezõjét akartad mondani?

mellesleg ez csak + szempont akart lenni. a z1 fr 3 nem entry level?

jah a qr20nál biztos jobb az az egy egy csavar, de nem lett volna egyszerübb (jobb) a 2*2 csavar? de...

mellesleg a flick tényleg jó kis villa. bár nekem még mindig nem derült ki mit akar a srác. z1 fr 1 et? abban van eta, de 150et mozog... a 3ban nincs eta és 130at mozog. a 2es csak csillapításban tér el a 3tól. szoval ha azt mondja a srác, hogy etas, hscvs és 130at mozog, akkor fel kell, hogy világosítsam: nincs ilyen villa.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem, hanem ami olasz azt el is mérik ~8 mm-el.
lásd monsta.
meg shimano gagyi cuccai. meg ez meg az:-)
amúgy szeressük itáliát. pizzát legalább tudnak(tak) csinálni:-)
najo, ez egy meglehetõsen értelmetlen, és lekezelõ megnyilvánulás volt, de én a marzó miatt továbbra sem fogom szeretni õket. mondjuk ez meg az én személyes problémám.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
de ami olasz az szar, nem? :wtf:
csak ami USA, meg ami német, pláne ha handméd
olasz telók
taiwan telók

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a maniou villái csak a minute-tõl felfelé (árban) készülnek az usa-ban. ebbe bele tartozik a flick is. ;)
a marzo viszont a freeride villáit még mindig otthon (italy) csinálja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

mellesleg az új z1nek is csak 2*1 +1 csavaros az átütõje. nem tudom, miért, ez van. a flicken hagyományos van. jah meg a flick kaliforniában készült, a marzot nem tudom, de sanda gyanúm, hogy ez már nem made in italy.

az az 1-1 csavar engem bõven meggyõzött. mérföldekkel jobban néz ki, mint egy qr20 akármi. a flickrõl miért hiszed el, hogy amerikai? ma már NAGYON kevés mindent csinálnak usabán... (nem mondom, hogy ezt sem). Mindenesetre a Marzo csak a nagyon entry level villáit gyártatja tajvániában.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
fontos, hogy melyik évjárat, mert 03-ban még csak rugó+elasztomer az exr comp, 04-ben már a comp-ban is van olaj

viszont ha minden igaz 03-ban az exr comp csak rugós változatban volt...
szal ha levegõs, akkor elvileg nyílt olajfürdõs
a becsúszó színérõl ebben az esetben kiderül, mert teflonos az amiben van olaj

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Nyugtassatok meg: ugye a Marzo EXR Comp megnevezés végén nagyon sokat számít, az >>>>>"AIR"<<<<< kifejezés? Ezután a fél internetet átkutattam, mire egy német cég honlapján láttam ezt a telót, mint MX Comp Air (a képen EXR Comp volt a telóra írva), levegõ-olaj-coil rugózással, 150 euróért. Tehát ez nem azonos a "normál" EXR Comppal, ami rugó+MCU, jól látom?
És errõl a telóról mi a véleményetek? Érdemes megvenni ezt 60kiló környékén lévõ szelíd xc-s túrázós arcnak? Aki esetleg nem durván, csak bénán használja, mennyire tudja tönkrevágni? (Nem magamra gondolok:D)
Köszi elõre is a válsaszokat
...And Justice For All

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

ja a Shermanben nem RTWD van, hanem Rapid Travel 2.

akkor az valóban keményít és az RTWD hasonló mûködésû az uturnhoz

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
no srácok, látom nagyon össze vissza minden.

1. a semi bath + tpc megoldás tényleg probléma-mentes, mert ugyan olyan "hatûsfokú", mint a nyílt olaj, csak könyebb. az meg hogy érzékeny az olajszintre: nem kell havonta olajat cserélni, évente egyszer nem lehetetlen belõni.
2. a U-turn valamennyit keményedik, van egy ilyen táblázat, talán 30%ot teljes leültetésnél. ez így van. az rtwd nem keményedik, mert nem a rugót állítod, hanem a nyomórúd "kilógását".
edit: a rapid travel szertem keményedik. a blackben legalábbis... akko' suxx
ebben a tekintetben mind1.

szvsz egyértelmû (azonos ár és észérvek mellett), hogy flick.

mellesleg az új z1nek is csak 2*1 +1 csavaros az átütõje. nem tudom, miért, ez van. a flicken hagyományos van. jah meg a flick kaliforniában készült, a marzot nem tudom, de sanda gyanúm, hogy ez már nem made in italy.

valamint a marzot a mali forgalmazza, akit nem kell bemutatni...
a velotrade egy fokkal jobb, ha lassan is de legalább szereznek alkatrészt.

szóval gondold meg, de jól döntesz a shermannal

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
egyrészt ez 24"es kerékhez van, másrészt, õ olyan villát szeretne, amit késõbb egy fully vázban is tud használni !? :scratchhe
arra meg kicsit kevés a 80