Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Persze. Mindig.
;D ;D ;D ;D ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Vole nagyker ismét teljes kapacitással dolgozik!  ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Kell valakinek 2 XT tarcsafek??

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ma voltam fent elõször Hegyen a 2002-es hidra Deorékkal (+200-as Grimeca tárcsák). Ugyan ez életem elsõ tárcsaféke, de azért viszonyítási alap van bõven. Nos, maximálisan meg vagyok elégedve vele. Gyk. a felszerelés után is fogott már, nem volt vele gubanc, de ahogyan ma kicsit kopott összefele a lelkem még ütõsebb. És gyanítom javulni fog ez még. Nem nyúlik, nem taknyos. Blokkolni símán erölködés nélkül 1 ujjal, de adagolgatni is egészen szépen lehet (igaz nem egy XT). Egyszóval nekem nagyon bejött, azt hiszem jól választottam.  ;)

IMRE

IMRE

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hát igen,a Loctite csavarrögzít?t nem véletlenül találták ki.... ;D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ahoi mindenkinek!

olaf: neked van Avid tárcsád, ugye? Well, nekem is, csak az õrületbe kerget, hogy csilingel a tárcsa a féktesben minden kisebb útegyenetlenség hatására. Kiküszöbölhetõ ez a hanghatás, vagy normális dolog?

Amúgy a cucc remekül teszi a dolgát, amikor kell. Már miután beállítottam, mert a Bergusonnál úgy rakták fel, hogy majdnem elveszítettem a rögzítõcsavarokat.

Megjegyezném, hogy elõször egy Diatech fékkel próbálkoztam, azt is a Bergusonék tették fel, és mire hazaértem egy 70km-es túráról, kézzel lehetett tekergetni a rögzítõcsavarokat. Asszem maradok mégis Kerékvár-hívõ. Amit õk raktak össze nekem, az még nem esett szét idõ elõtt.

--Trifo

MIRACLE

MIRACLE

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Udv!
Nagyon kene a segitsegetek!!!!Lehet,hogy nem kozvetlenul a temahoz tartozik,de Deore hidrafek kemenyebbre allitasaval kapcsolatban ha erdemlegesen tudnatok segiteni az nagyon jol esne!
Elore is koszi:Miracle

Fulopke

Fulopke

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
;D :oÜdv minden rombolónak!!Elég gáz a netre jutnom,ezért irok ilyen késve a témában.Szóval kb 110 kg vagyok,a gépem most 21 kg és imádok a környékbeli lejtõkön "ereszkedni",a tömegadatokból kiderül hogy ehez fékre van szükség.Amikor épitettem a gépet csak az rst szettre volt pénzem,agyak+fékek elérhetõ áron.A nagykovácsi dh verseny után vettem hátra avid bowdenest.Elöl rst 190-es tárcsa,hátul avid 160.Ez már egy pehelysúlyú emberkének bejönne,de én sajna nem vagyok az,tél spórolás,most xt elöl 160-as tárcsával,hátul avid az rst 190-es tárcsájával ami nagyon fog.(adapter saját kézimunka)1 ujjal blokkolható mindkettõ,és eddig nagyhideghegyen próbaltam jeges,havas talajon nagyon bejött.adagolható,csúszáshatáron fékezhetõ a gép még velem is.Persze az én leszoritóerõm akkora mint 1 kamazé!!Ha meglesz a 203-as tárcsa az xt-hez akkor nálam tuti a fék.

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Hát én alátételet pakoltam, de elõtte csúnya dolgot csináltam. Na mindegy most már mûködik

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
;D ;D ;D ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olaf!

Megspórolhattad volna a sok gondot, ha elõtte szólsz Nekem, mert én megmondtam volna Neked, hogy a Hügi agynak, amit vettél a tárcsa felfogató felülete 3 mm-rel bejjebb van, hogy a Magura Louise-hoz, meg más egyoldalról nyomó úszó házas fékekhez jó legyen, ezért a többi fék felszerelésekor egy boltban is kapható alátétgyûrût kell venni, ami kihézagolja a 3 mm-eredet.....

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Jó tanács!!!! Ha tárcsára cseréltek nézzétek meg hogy az agy és a tárcsa kompatibilis-e! Tapasztalat:DT agy és Avid tárcsafék csak hosszas tuning után hozható össze, bas.a meg Amúgy az Avid bivdenes kúúúúúúúúl! ;D ;D

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Vagy nagyon le ltt húzva  ahajdú és a az X -Factor

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
elnyelte a "ki a legjobb fej a fórumon?"  ;D
abból kettõ is van

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
kedvenc boltom hova tünt el?

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Skacok akinek van vmi tapasztalata HAYES bovdenas tárcsa fékkel az ossza már meg velem!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Majd fotózd le!!!  ;) Kiváncsi vagyok rá...

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Fekete piros felirattal meg egy kicsit a kidolgozáson javitok.

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Pedig nagyon szép színû!!! Nekem nagyon bejön. Olyan "masszív" kinézet. Karcolás se látszik meg rajta!  ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Milyen színûre ? ? ?