Hali!
Kb. fel eve hasznalok deore mechanikus feket. Tapasztalataim
a kovetkezok: Elegge turelemjatek beallitani, nekem elsore
nem is sikerult, ugy hogy teljes felulettel erintkezzen a betet
a tarcsaval. Kivettem a fekbetetet es lereszeltem belole ahol
kellett. Igy mar sokkal jobb lett. Hatulra egyebkent, nekem
tokeletesen bevalt -ha kell adagolhato ha kell blokkolhato-
elore viszont kicsit gyengusz. Teljesitmeny fokozaskent az
elso fekkart kissebb bowdenhuzasura alkitottam ami segitett
is de persze nyulosabb lett. Vettem hozza alig**or bowden-
hazat ami sz*rt sem ert. Blokkolni ezt is tudom de sokat kell
huzni rajta. Szerintem elore erdemesebb egy olajos xt- t venni
arba meg igy is avid alatt maradsz.!
udv.:tormy
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek v1.
Indította
Major
, 2001. július 19. 23:28
vendég__*
Írta 2001. július 27. - 10:49
vendég__*
Írta 2001. július 27. - 03:23
Írta 2001. július 25. - 21:50
Azt hallottam, hogy a RST DX + XT kar merev bóvdenház, golyóstoll rugó + valami normáli agy nagyon tud fogni, és elég olcsó is! Mi a véleményetek?
Írta 2001. július 25. - 18:21
Írta 2001. július 21. - 00:05
Kösz a tanácsot! De pl a kicsit jobb bóvdeneseket (Avid) milyen karral érdemes húzni ?? Nomeg milyen bóvdennel!
Írta 2001. július 20. - 20:48
Major
Ez nem ilyen egyszerû. A tárcsafékeknek alapvetõen ugye 2 különbözõ variációjavan, ami akövetkezõ három:
(és nem zavarja õket a víz, meg nem koptatják a felnit, de nehezebbek) Õk a Dia Tech spiral stop, az RST DX, a Logan mechanikus, és esetleg a Deore mechanikus. Van a jobb kategória (+20 e HUF) itt olyan versenyzõk vannak, mint az Avid CPS, és a Hayes bovdenes. Ezeket már megéri megvenni, ha nem találsz olcsóbban olajosat. Azok mindenki egyöntetû véleménye szerint sokal jobbak érzésre, adagolhatóságra, fékteljesítményre, meg mindenre, mint mechanikus társaik, kivéve itt is az alja kategóriát (Grimeca system1, Magura Julie, és co.)
Ez nem ilyen egyszerû. A tárcsafékeknek alapvetõen ugye 2 különbözõ variációjavan, ami akövetkezõ három:
- olajos/hidraulikus
- bovdenes
- szemi-hidraulikus
Írta 2001. július 19. - 23:28
Most szeretnék átyergeli én is erre fékvariánsra, de nem tudom melyik is legyen a nyerõ! Annyi mindent hallottam, olvastam, meg minden, hogy már nem is tudom hogy mit mivel kell összeheggeszteni, buhrálni, kicsit bütykölni, meg minden! Szóval akinek van valami kisztelt szettje, olyan ami azér ELÉRHETÕ, SZOLÍD ÁRÚ, az kérem ossza meg velem!
Elõre is köszi!
Elõre is köszi!

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére