Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek v1.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
646 hozzászólás a témában

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Hát most úgy tûnik én is elnapolom kicsit a cuccot mert vázat veszek én is!!!  ;D 16,5"-os PolariX!!!! Végre!!! Aztán majd elõbb utóbb tárcsa is lesz!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Köszi Major!

Sajnos még az egész várat magára egy kicsit, mert elõször vázat veszek(jövõ hónap), majd telót(ki tudja mikor), majd után lesz tárcsafék! :(

kislust

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Nagyjából igen!!! A legtöbb helyen felrakják, és beállítjá ingyen! De az tiszte, hogy ez csk elsõ!!!!! A hátsó még legalább ennyi!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Major!

Ez úgy értendõ, hogy beviszem V fékkel, otthagyok 40-45e-t, majd kijövök egy tuti felszerelt olajos tárcsafékkel? ::)

kislust

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
kb 40-45 körül mozog!!! Ha többér akarják ráddumálni menyj más boltba!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Major!
Mennyibe kerül egy olajos deore szett(elõre)?

kislust

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Meghoztam a döntést! Olajos Deore lesz belõle, de egyerõre csak elõl, hisz ez is éppen eléggé megterheli a kasszámat!!!
Majd elmesélem mien! Aztán majd ha meglesz a PolarX-om akkor elõbb utóbb hátulra is veszek 1-et!  8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Én azt hittem, ez a szétszedem, légtelenítem, szimmeringet cserélek, stb dolog nehéz. De ha valakinek van egy kis technikai érzéke, akkor nem is olyan nagy cucc az egész. A telómat sem mertem szétszedni addíg, amíg nem láttam, hogy kell, most meg már bekötött szemmel is menne.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szia Major!

Ha már ilyen jól kiszámoltad látható, hogy nem nagy a különbség árban. A hidraulikus egy egész más világ. Sokkal igényesebben, precízebben van kidolgozva az egész és a fékhatás össze se hasonlítható. És itt nem csak a fékerõre gondolok, ami természetesen jobb, hanem a fékezés milyenségére. A hidraulikus olyan mint amikor beülsz egy sportautóba- mindent leközvetít az útról neked és ezért finomabban vezérelhetõ, ráadásul 1 ujjal, így a többivel a kormányt foghatod stb.... Én egy '98-as FORMULÁ-val DH-zok és nagyon szeretem, képzelem akkor milyenek ezek az új kis SHIMANO finomságok. Ezért ajánlom.
Amiért nem ajánlom: macerás. Ha olyan vagy, hogy nekiállsz, rajz alapján szétszeded, szimmeringket cserélsz, légtelenítesz, olajat cserélsz stb... akkor jó, de ha még egy telót se tudsz berakni, akkor inkább felejtsd el, hacsak nem a szervízben laksz. Azért nem kell megijedni, ha egyszer jól össze van rakva akkor csak betétet kell cserélni idõnként.

lcs

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Megin új kérdés!!!!!: Utána számotam a dolognak, és ha azt vesszük, hogy a Deore bowdwnws, vagy olajos, akkor ezek az árak: bowdwnnnél ( tárcsafék cucc 18800, kar 5000, bowden (izmas) 2000 tuning bowdwnház 5000) ez kb 31000 FT alsó hangon ha én szerelm magamnak, míg az olajos ( tárcsa cucc+kar+olaj+csõ+szerelvények 40000) "csak" 9000 rubó a különbség, ami akérhogy is nézzük nem túl sok!!!! Akérdés jó  e már annyira a 2001-es rendszer, hogy érdees legyen belefktetni súlyos 10ezreket vagy inkább most nyomjam bowdenessel, és majd azt fejlesszem itt ott kicsit ? ? ? ? ?

Plííííííííz HELP!!!!!!!

Ralph_Fiennes

Ralph_Fiennes

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Helló MAJOR!
Én ugyan nem dobtam fel a témát ilyen nyíltan,mint ahogy Te tetted,de egy cipõben járunk.
Igaz én inkább az árlistákat és egyéb leírásokat böngészve próbálok keresni,illetve írhatom múlt idõben is.Márcsak azért is,mert én már döntöttem:DEORE mechanikus 18800 Ft+ bowden szett hátulra 2000Ft. Sajna csak a jövõhét végére lesz a bringámba szerelve,mivel még a bowdent rendelni kellett.Én most csak a hátsó agyra rakom,mert egyrészt anyagilag csak egy megy egyszerre és ugye általában a hátsó kerékbe hamarabb ugrik bele egy 8as ;) és ugye a "V"féknél már mindjárt gond van a terepen( megáll,fék kiakaszt,utánállít,STB...),persze késõbb jöhet elõre is,és mégkésõbb majd olajos is,de még itt tartok.
Bocs a bõ léért,de én szerintem DEORE mech., ja és a paramétereim:186cm,76Kg, a gép egy 21"-os MAGELLAN SERPENS.
Tehát jó vásárlást bármelyiket is választod,de a végeredményt megírhatnád!

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Nagyon gondolkodóba ejt a bowdenes és az olajos Deore!
A olajosról ódákat zengenek, visont a mechanikus is jó darab, és 20-25 e-el olcsobb!!! É ez két féknél 40-50 rongy, mi nem elhnyagolható! Nemtom érdemes e áldozni +40et!!!! HELP!!!!  :-[

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Szasz Major!

Én 82kg körül vagyok ,a bringán elöl hátul deore mech. figyel a hátsot tudom blokkolni de az elsõt csak kavicsoson tudom ahol csuszik a gumi,de ha betonon elõre helyezem a testsulyomat akkor egy elsõfék is szaltót eredményezhet hidd el nekem már sikerült. :-[

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
ÚJ kérdé: Szerintetek mechanikus Deore megtart enegem elöl rendesen ? (83 kg vagyok) ?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hi Mindenki!

Érdemes ellátogatni a Zöldpont honlapjára (és az üzletbe is ;D)

[www.extra.hu/zoldpont]

Tárcsafékek :

XT - 49500 HUF!!!
Deore hidr. - 39500 HUF
Deore bow. - 19500 HUF

Jó mi?

Üdv:
Volvo-man

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Major!
Vegyel elore magura louise-t /35akciosan/ hatulra meg vegyel
deoret /19e/+egy jo fekkar 60-bol kijossz cakkpakk.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Ez eléggé elszomorít!  :'( Mert szívem szerint Deore olajost venném, ha mondjuk a 2 kerölne ennyibe!  ;D De ilyen érak mellett nem is tudom mit csináljak! Lehet, hogy egy RST-t kéne tuningolni, vagy inkább egy Deore mechanikust rakjak fel? Help! Azt hallottam, hogy a Deore mechanikus nagy súlínál nyúlik elõl, és én sajna 82 kg-ot nyomok!  ::) ide ugye már illik az olajos?!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nos, mivel mindan boltban szinte más az ára mindennek, meg mindenkinek megvan a maga helye, ahol olcsóbban szerzi meg, amit akar, így körülbelüli árakat mondok:
A Hayes mechanikus 28 ropi tárcsával, fékkar nélkül. Ehhez egy jó XT még húsz, egy Avid 2.0 SL 8-9 ezer. (a fékkar plusszba')
A Hayes olajosa 57, az XT 55, a Grimeca System 8 (úgy néz ki pont, mint az XT) kb 40, ezek mind tárcsával, fékkarral, mindennel, mert olajosak. A Deore olajos 45, a bovdenes 18-20, az RST bovdenes 18-24, az Avid bovdenes 34-36, ezek is tárcsával, a bovdenesek kar nélkül, kivéve az RST, amihez jár, de sz*rt nem ér. (a fékkar) se.
Magura Louise 45, GustavM gondolom már nem érdekel.
(még sokkal több...)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Tuttok nekem áradatokat mondani??? Valami kialakult cuccokra! Bowdwnwsnél karral együtt! Esetleg használt is érdekel!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Természetesen egy bovdenes tárcsaféken elméletileg kell, hogy segítsen a merevedd bovdenház, ez általában a hosszanti szálas. De mindezek ellenére a bovden miatt mindíg is nyúlik, és szinte soha nem éred el a maximális fogáspontot. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem lehet blokkolni. Hátul könnyebb blokkolni, mint elöl, azt mindenki tudja. Szvsz csak akkor végy Avid bovdenest, ha van egy kúl fékkarod (Avid SD1.9/2.0, XT/XTR, Paul, Steinbach stb..) és nem akarsz tõlük megválni. Ha nem így van, vegyél inkább olajosat!