Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

bringalopás (történetek, tanulságok)

• Lépj be és szólj hozzá
86 hozzászólás a témában

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
hehe, jól hangzik, hogy "árusoknak" :)

ehh, ez ugyanaz a bringa, mint a linken, egy motornál még elmenne a módszer, de ezt nem olyan nehéz felemelni.... körültekintõ volt a gazdája:) vagy inkább :(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
bocs a dupláért, de hûûû mit találtam :D
U-lakattal lezárt lopott: http://kerekparpiac.hu/node/2011

másik blogban valaki elõtúrt egy képet:
Feltöltött kép

költõi kérdés: a lopáskor is így tetszett lakatolni? :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
devecseren a házakból felszámolták a lomit, és a meggyeserdei volt laktanyában alakítottak ki egy piacot az árusoknak.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

de azt meg momentán bezárták ha minden igaz

én is hallottam valami ilyesmit, de ettõl függetlenül Deveserben kb. minden második háznál lomi van, meg Devecseren kívül is van sok "brazil", aki lomizik, pl. nálunk Tapolcán és környékén

Ja..., ha már lomi, régóta az a nagy kérdésem, hogy vajh' õket megkeresi-é a jóságos APEH-ünk???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Devecser tényleg lomis helyként indult. ma már nem tudom mennyire az.

ami biztos tele van lopott gépekkel az a Verseny utcai piac.

de azt meg momentán bezárták ha minden igaz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Haver már több bringát is vett Devecserben. Õ meg van gyõzõdve, hogy azok ott mind nyugaton lomizott bringák. Szóval, ez így nem teljesen igaz. Ügye ?

Devecser tényleg lomis helyként indult. ma már nem tudom mennyire az.

ami biztos tele van lopott gépekkel az a Verseny utcai piac.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Haver már több bringát is vett Devecserben. Õ meg van gyõzõdve, hogy azok ott mind nyugaton lomizott bringák. Szóval, ez így nem teljesen igaz. Ügye ?

szerintem a nagy részük tényleg lomis, de mivel ......., hát igen ... sanszos, hogy van lopott is

ismerõs járt már úgy, hogy a "romaplázában" ráismert a saját ellopott (bocsánat! kõcsönvettt) fûnyírójára

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás
Marci

mivan80

mivan80

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Emlékszel nagyjából az idõpontra, mert akkor visszakeresném. Vagy ha tudod linkeld ide légyszi!
köszi

Tök véletlenül megtaláltam neked. :)

Amúgy pont itt olvastam, linkelem:
http://bikemag.hu/ki...nsagos-lezarasa

És be is másolom:

"Csabi szerint:
2009. augusztus 23. ekkor: 20:24
Sziasztok. Lakásból vitték el úgy hogy a radiátor csõvéhez volt abus zárral kötve. (400 ezer forint volt, 1 évi sporolás). Amit el akarnak vinni azt elviszik:( "

A tanulság, amit akarnak elviszik, ha máshogy nem , téged szednek le róla. :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
volt egy sztori, bár már egyel a lopás utáni fokozat. kb 10 évvel ezelõtt, csak nyár.
aránylag belvárosi bringabolt, nem túl nagy, eladótérben jópár bicikli - fõleg montik-.
2-en voltunk a tulaj meg én, érdeklõdtem, asszem vmi vázat akartam venni.
egyszercsak bejön egy "jól szituált" fószer -ránézésre épp 2 börtönbütetés közti szabadidõt töltötte az egerentyû borozó és az ázott ürge italbolt közti ingázással- amúgy nem cigány. udvariasan köszön, aztán különösebb udvariaskodás nékül bekapcsolódik a diskurzusba úgymint "fõnök mikor jön át megnézni ? " fönök urunk arcán egy kis ideges rándulás, és kissé kellemtlenül érzem magam grimasz :), majd idegesen odaveti hogy "egy jó fél óra múlva, józsikám". mire emberünk rámutat a kupac biciklire "van ilyen vagy 15 darab" és angolosan távozik bokros teendõit végezni (merthogy a térre járt a bokrok közé hugyozni :) )
szal akkoriban még nem feltétlen devecserre került minden lopott cájg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Lehet, hogy Dura ace volt az ! :)
Amúgy 1 millkás gépet nem piacon árulnék. Ott biztosan nincs komoly, hozzáértõ vevõ. Legalább is, igen kicsi rá az esély.

Igazából õ sem árulta, csak lehozta, pózolni, igazából a vázra keresett vevõt, mert a többit szíve szerint meg akarta tartani, én a példát inkább arra hoztam, hogy én nem hagynám egy olyan placc közepén a brinyót ahol tömegesen járnak a "naccsaládos, nem megfelelõ jogokkal rendelkezõk", akik közül minden 2. szeretlek Juci és egyéb rácsos tetoválással rendelkezik!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

...Hogy többek közt mi mentett meg ? Mikor ellépek a bringámtól, az álló bringán az elsõ váltókart elmozdítom, mintha a kis tányérra váltanék. Ez megzavarja õket és kicsit lelassítja, ha esetleg elindulna. A másik, hogy patentpedálom van...

Jó és hasznos ötletek, köszi õket!
Mindig többedmagammal bringázom és csak és kizárólag barátnõmnek vagy egy velem bringázó bicajostársnak adom megõrzésre oda a bicajt arra az 1 vagy 2 percre, amíg elintézem "szükségleteimet". Viszont, az így is simán elõfordulhat, hogy valaki kikapja a bicajostárs kezébõl a bringát és pattanna fel rá és rohanna vele el; na, itt jól jöhenek ezek a tanácsok, én megfogadom õket! ;)

Azzal viszont nem sok mindent tudok tenni, hogy ha feltörik a bejárati ajtót, majd külön feltörik a nehéz vasból készült pinceajtót és eljutnak az ezen belül is külön zárral zárt (!) kis pincefakkunking, ott már nem gátolja meg a legdurvább U-lakat sem a fokozottan rászoruló állampolgártársunkat a bringám ellopásától... :( Bár azt megnézném, hogy mennyire lepõdik meg, ahogy elvágja flexszel a gázcsövet, amihez hozzálakatolom a bringát!
Na mindegy, lényegtelen; egy lépéssel úgyis mindig elõttünk járnak...

Edit: ja igen, sztorim is van. 1995-ben történt, hogy vidéken (Sopron környéke) otthagytam az akkori montimat õrizetlenül egy ötpercre egy bringatárolóban, egy üzlethelység elõtt. Mire kiértem, egy másik mountain bike-kal együtt csak a hûlt helyüket találtuk. Egy ismerõs, aki történetesen pont arra járt viszont látta, hogy egy bizonyos csoport két tagja épp 1 perce viharzott el nagy sebbel-lobbal mellette, és mintha az egyik bicaj hasonlított volna az enyémre.
Nos, azonnal rendõrség hív - és mivel a bicajomon látott srácot tudtuk, hol lakik, irány a "naccsaládos" lakás meglátogatása. Akik persze mondogatták azonnal a rendõrnek, hogy az "õ fijukat õt asztat mán 2 hónapja nem látták ittho', bisztosur!"
De nem ez a lényeg, hanem hogy a bicaj meglett. :) A másik ellopott monti gazdája ismert egy "lomizós" bandát, akik Ausztriából hozták me a "lomtalanítani kipakolt" (hát igen, néha vadiúj) bringákat. Másnap reggel a kapuvári piacon ott volt mindkét ellopott bringa, átszerelve más-más nyereggel, valamint egyéb apróságok cserélve voltak rajtuk. A rendõrség megemlítésére és egy ismerõs segítségével (akinek voltak olyan kapcsolatai, amelyek számomra a mai napig sem ismeretesek) 1 héten belül visszakaptam a bicajom és meglett a másik eltulajdonított bringa is. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Kimentem vasárnap a Veszprémi lengyel piacra, .... ha jól emlékszem duratec vagy valami hasonló hátsó váltóval, ....

Lehet, hogy Dura ace volt az ! :)
Amúgy 1 millkás gépet nem piacon árulnék. Ott biztosan nincs komoly, hozzáértõ vevõ. Legalább is, igen kicsi rá az esély.
Marci

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Kimentem vasárnap a Veszprémi lengyel piacra, körülnézni, igazából rejtett terv volt, hogy egy türhetõ gépre alkudjak, illetve körül nézzek lopott bringa fronton! Háát ... Igazából 3 valamire való bringát láttam +1-et. Volt egy treking amit 60-as irányárban céloztak, de én a rendszerre pillantva kicsit magasnak találtam legalábbis azon a piacon az árat.
Láttam egy feketés szürke trek dirt bringát, de azzal nem foglalkoztam mert nem érdekelt.
Illetve láttam egy olasz nagyon jó állapotú verseny gépet. Sajnos a márkát nem jegyeztem meg, de amennyire én a verseny gépekhez értek bõven ár alat kínálták irányáron 110-ért. ahogy elnéztem alig használt volt, bár a kormány bandázs hiányzott róla. Maga a gép fekete volt, ha jól emlékszem fehér selle nyereggel, és a jobb oldali fék felett volt rajta egy szerintem esésbõl vagy falnál való eldölésbõl kopás, horzsolás egy csíkban, ha jól emlékszem duratec vagy valami hasonló hátsó váltóval, és volt egykét piros hátsó fogsor. Két verseny pedál volt rajta, ha elkötötték, biztos nem boltból, vagy teherautórol.
Ezenkívül írdatlan mennyiségû városi olcsó gépvolt mindenfelé, amit azért gondolnék nyúltnak, mert a javukon elöl hátul lámpák voltak, amit szerintem még az osztrákok sem dobnak ki a géppel együtt!
Ezenkívül egyébként volt kint egy fullkarbon Merida, de az a tulajával volt kint, mert azt a fazont ultra futó versenyekrõl ismertem, és nem igazán akarta ár alatt adni a bringát. (Bõven 1 milla fölött kért volna érte) Egyébként a vicces, hogy otthagyta a placc közepén, és vagy 3-4 percig nyugodtan nézegethettem anélkül hogy odajött volna!

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
kösz!

mivan80

mivan80

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Emlékszel nagyjából az idõpontra, mert akkor visszakeresném. Vagy ha tudod linkeld ide légyszi!
köszi

Már nem tom, mikor és melyik blogban olvastam, de tessék itt egy , ahol 4. emeleti erkélyrõl fûjták meg a cangát (2. hozzászólás):

http://criticalmass....optak-paripamat

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Igen, lakásfeltöréses bicaj lopásról hallottam már... Kifigyelték, betörtek és vitték, pedig a lakásban is lakatolva volt a bringa.. Vagy itt, vagy a CM-en olvastam a károsult írását...

köszi

mivan80

mivan80

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Köszi a sok hozzászólást!

Sportgépet alap, hogy sehol nem hagyjuk kint. Vonaton meg mindig a közelemben van lezárva. Vonatos sztorija van valakinek? Hallottatok már ilyenrõl, hogy valakinek a vonaton babrálták a bicóját, esetleg el is vitték?

Ami miatt kicsit parázok, hogy esetleg kifigyelnek, és betörnek a kecóba, amikor nincs itt senki. Tudtok ehhez hasonló esetrõl?

Igen, lakásfeltöréses bicaj lopásról hallottam már... Kifigyelték, betörtek és vitték, pedig a lakásban is lakatolva volt a bringa.. Vagy itt, vagy a CM-en olvastam a károsult írását...

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Köszi a sok hozzászólást!

Sportgépet alap, hogy sehol nem hagyjuk kint. Vonaton meg mindig a közelemben van lezárva. Vonatos sztorija van valakinek? Hallottatok már ilyenrõl, hogy valakinek a vonaton babrálták a bicóját, esetleg el is vitték?

Ami miatt kicsit parázok, hogy esetleg kifigyelnek, és betörnek a kecóba, amikor nincs itt senki. Tudtok ehhez hasonló esetrõl?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ezt a sztorit én is hallottam már CM fórumon. komoly szervezés.

amúgy sportgépet sehol nem otthagyni, olcsó városit meg jó U-lakattal lezárni és nem lesz semmi probléma.