Jelentkezz be Regisztrálj

bringalopás (történetek, tanulságok)
Írta 2010. március 16. - 20:38

Sziasztok!
Tartozunk egy beszámolóval, hogy hogy is alkult a vázas történet. Aki volt a szezonnyitón, az tudja mirõl van szó...
Aki nem azoknak annyit elmondok, hogy 2008 szept. 23-án elloptak tõlünk egy Spec STJ FSR-t, meg egy Cube nõi bringát. A rendõrség helyszínelt, de 2 hónap után annak rendje-módja szerint le is zárta az ügyet, semmi fejlemény sem volt.
De a szezonnyitón jött RÖFI és mondta, hogy mintha az Enikõ vázát látta volna a BikeMag aprón hirdetni...háát így indult a történet.
Szóval, vasárnap 4- re megbeszéltük a találkozót a sráccal, aki árulta a neten a vázat. Elõtte felkerestük telefonon a rendõrséget, és kértünk 2 civil ruhás nyomozót, akik nagyon segítõkészek voltak, és pontosan ki is értek a címre, ahol találkoztunk velük, és együtt mentünk be a gyerekhez. A nagyanyó nyitott ajtót, aki szívesen beinvitált minket és megmutatta a vázat. Amíg mi egyeztettük a számot szólt az unokájának, hogy jöjjön be, mert a vevõk itt vannak. De õ pénz helyett egy rendõrigazolvánnyal szembesült, mivel a vázszám egyezett. A srác csak annyit mondott, hogy õ nem tudta, hogy lopott, persze ezt még senki sem mondta neki, így ezzel már el is árulta magát. Ezután egybõl indultunk is a rendõrkapitányságra, ahol a gyereket 1,5 órán keresztül hallgatták ki, amikor elmondta, hogy õ ezt egy munkatársától vette, aki meg tartozás fejében kapta vkitõl...pff ez így elég lenyomozhatatlannak tûnt... Persze nem nagyon hittek neki, de elngedték ujjlenyomat vétel után. Ezután tõlünk vették fel a tanúvallomást, majd visszakaptuk a vázat.
Ismervén a magyar rendõrség hozzáállását a dolgokhoz, illetve hogy hosszú hétvége volt, úgy vettük hogy ez az ügy ennyi volt, mert a forró nyomot hagyták kihûlni...
De ma reggel csörgött a telcsi, egy ismerõsünk volt a rendõrségrõl, aki elújságolta, hogy a gyereket ma megint bevitték a rendõrségre, ahol már 6 rendbeli betörést is beismert (!). Szóval a srác eléggé megszívta.
Nagy szerencsénk volt, hogy egy magasrangú nyomozó kezdett el foglalkozni az üggyel, aki nem veszi fél vállról, mivel még mással is gyanúsítják a srácot.
Ma az általa mondott nevekhez ment a rendõrség házkutatni, úgy még ki tudja miket fognak találni....Talán az én vázam is meglesz?
Egyenlõre ennyit tudok most nektek írni az ügyrõl, de ha lesz még vmi fejlemény, akkor azt is megírom.
üdv:Peti
Írta 2010. március 15. - 22:14

"just chillin killin"
Írta 2010. március 14. - 22:25

http://bikemag.hu/fo...post773477Közel másfél éve lopták el ezt a két bicót. Most az apróban megjelent egy hírdetés a CUBE vázról. Nagy vonalakban írom:Gyerek felhív ráígér nagyobb ár (Már volt érdeklõdõje)- civil rendõrrel civil autóval kimegy- gyerek meglepõdik, váz srác utazik az örsre. Itt tart a sztori, állítólag adósság fejében kapta, de ezt majd a rend õrei kiderítik és reméljük meglesz a tolvaj és esetleg egy két alkatrész...Ha tudok még valamit írok!
Rossz volt a link.
De amúgy kíváncsi vagyok a részletekre, ha van vmi dobd fel ide, hagy tanuljunk.

Írta 2010. március 14. - 21:17

Írta 2010. március 02. - 14:17

Írta 2010. február 20. - 16:12

lakatot nyitották, nem barmoltak semmit.
http://criticalmass....eeper-sem-szent
Írta 2010. január 23. - 10:27

Az enyémet meg megpróbálták ellopni, de nagyon lúzer volt a tolvaj...

Ezt meg itt írtam le: http://criticalmass....z-en-tortenetem
Írta 2010. január 13. - 21:58

Nekem már 3 bringámat is lenyúlták. Még azt is amit egy lomizásból mentettem, régi csepel 28-as, lefújtam keréktárcsa arannyal és egy gázcsõ volt a kormánya....no comment
Írta 2010. január 10. - 00:42

jobban mint a tolvaj ha rendõrt küldesz rá.

Írta 2010. január 09. - 22:00

Ha az a cél, hogy a tolvajoknak para legyen a bringalopás, akkor tök mindegy hova rakod a csalibicajt. Ill oda, ahol nem kell sokat várni rájuk.
A Blahán egy rikító bringára simán lecsapnak egy órán belül.
Én meg simán benne lennék abban, hogy a rendõrséget kihagyjuk...és nem ejtünk foglyokat sem...grrrr.
Írta 2010. január 09. - 18:09

Kolin4
Én benne lennék, nagyon is. Mondjuk az elte körül nem láttam mostanság semmit. Mondjuk monst nincs szezon!
Írta 2010. január 09. - 15:10

A közgáz elé tett ki egy bringás csalibiciklit. Az önkéntesek felváltva figyelték a biciklit és ha lopási kísérletet észlelnek, akkor hívják a rendõrséget. Ha jól tudom semmi nem lett belõle, mert a tolvajok nem jöttek és a rendõrség is nagyon passzívan állt a dologhoz. A rendõrség amúgy felháborító módon szarik bele a bringalopások és lakásbetörések felderítésébe.
Írta 2010. január 08. - 22:11

No, javaslatok?
Írta 2009. december 03. - 10:33

...
Ha a rendõrség nem segít, szerintem össze tudunk szedni annyi bringást, és annyi vascsövet, hogy szakszerûen leápoljuk a mocskokat.
Hát a rendõrség szntem nem nagyon tud mit csinálni. Még ha tetten is érik õket, akkor sem fogják több évre leültetni, max pár nap és kijönnek, folytatják a tevékenységüket.
Arra a 2 emberre 2 bringás szntem elég lenne, én attól paráztam h ha kötekednék nehogy elõkerüljön valami kés, mert egyedül akkor lehet h el lennék intézve. Az a baj h akkor kéne intézkedni amikor épp ott vannak, de az meg elég váratlanul jön. Helyi (ttk-s) arcok kellenének, és ha vki látja õket akkor egy körtelefon...
Írta 2009. december 03. - 02:15

Ha a rendõrség nem segít, szerintem össze tudunk szedni annyi bringást, és annyi vascsövet, hogy szakszerûen leápoljuk a mocskokat.
Írta 2009. december 02. - 23:55

A haveromnak az innen lopták el a merida montiját októberben, benne a két héttel korábban tõlem vásárolt Marzocchi maraton xc telóval.
Valahol a porta környékén volt lelakatolva. Utána összerakott maradék alkatrészekbõl egy ócska gépet, meg vett egy 15000 forintos u lakatot és legközelebb ezzel ment. Mire végzett, az új lakaton látszott, hogy babrálták...de nem tudták kinyitni.
Össze kéne dogni, kifigyelni és rajtakapni õket, és kicsit megpuhítani az arcukat, a rendõrség ugyse tud mit tenni, ebbõl többet tanulnának. Csak én egyedül lehet pórul járnék. Amúgy mostmár mindig ha sétálok a parkolóba figyelek h látom e õket vagy a kocsit valahol.
Írta 2009. december 02. - 23:20

Írta 2009. december 02. - 22:09

Valahol a porta környékén volt lelakatolva. Utána összerakott maradék alkatrészekbõl egy ócska gépet, meg vett egy 15000 forintos u lakatot és legközelebb ezzel ment. Mire végzett, az új lakaton látszott, hogy babrálták...de nem tudták kinyitni.
Hali!
Hétfõn láttam két alakot az elte ttk parkolójában. Belenéztek kocsikba, meg egy bringának a zárját el kezték basztatni, de megzavartam õket. Utána nemsokkal láttam, hogy egy régebbi típusú fehér suzuki swiftel mentek el, rendszámot nem tudok mondani, mert "meglepõ" módon hátul nem volt rajta rendszám.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. december 02. - 16:56

Az akkor nem véletlen!..."meglepõ" módon hátul nem volt rajta rendszám.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. december 02. - 15:21

Hétfõn láttam két alakot az elte ttk parkolójában. Belenéztek kocsikba, meg egy bringának a zárját el kezték basztatni, de megzavartam õket. Utána nemsokkal láttam, hogy egy régebbi típusú fehér suzuki swiftel mentek el, rendszámot nem tudok mondani, mert "meglepõ" módon hátul nem volt rajta rendszám.