Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

bringalopás (történetek, tanulságok)

• Lépj be és szólj hozzá
86 hozzászólás a témában

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Egy nyomozó mesélte. Vidéki városban az uszoda elõl ,megszaporodtak a bringa lopások. Csapdát állítottak, elkapták a társaságot, a módszer a következõ volt.
1. Három fickó bement az uszoda büfféjébe, ittak egy kávét.
2. Az elsõ elindult ki, amikor elment a bringa mellett erõvágó ki kabát alól, zár elvág, megy tovább.
3. A második kicsit késõbb az elvágott zárat vette le a brigáról és már ment is tovább.
4. A harmadik felpattant a gépre és usgyi...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
amióta ellopták azt a bringát, amihez fogható nem lesz soha többet, csak haverral együtt merem otthagyni, pl. bolt elõtt. õ pedig ölne azért, ha valaki hozzányúlna, és én is így vagyok ezzel, ha esetleg én maradok kint a vasakkal...

ja, a megoldás lopás ellen:
sehol nem otthagyni a szeretett gépet.
én akármilyen lakattal sem hagynám ott...ha kocsikat törnek fel, meg bankokat rabolnak ki, majd pont egy lakat lesz nyerõ...persze a tipikus balf_szok ellen a bálamadzag is véd...

én inkább valami ócska, de jól mûködõ vasat használnék, mintsem valami drága lakatot...és aki ellopja, csak röhögni rajta mekkora segg (és persze rohadjon meg).

http://forum.bikemag...read.php?t=3297

Izomtéridõninja-geológus!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás
Elmondom, én hogyan lettem majdnem bringa nélküli bringás.
Haver gipszkarton lapokat vett és a szállítókat várta. Megkért, hogy mivel én közel melózom hozzá, menjek már oda és foglaljak 1 parkolóhelyet, mert õ nem tudott még idõben eljönni a melóhelyrõl. Bringával voltam, odagurultam a házhoz, a bringát a kapunak támasztottam, néztem, jön-e egy teherkocsi az utcába. Fél szemmel mindig néztem a bringám is. Kb. 30mp múlva egyszer csak egy srác odalépett hozzám és megkérdezte, hol van a trolibusz megállója. És itt a lényeg !!! Abban a pillanatban elfeledkeztem a teherkocsiról és a bringámról is. És a srác pont a másik irányból jött, mint amerre a bringám volt. És beszélt, kérdezett, tehát vonta el a figyelmem. Egyszer csak valahogy beugrott, hogy a BRINGA !? Odanézek és nincs ott !! Nézek végig az utcán és egy másik csóka már rajta ült és már távolodott el de közben állandóan visszanézett felém. Ordítottam 1 óriásit és elindultam felé. Erre õ leszállt a géprõl és elment.
Hogy többek közt mi mentett meg ? Mikor ellépek a bringámtól, az álló bringán az elsõ váltókart elmozdítom, mintha a kis tányérra váltanék. Ez megzavarja õket és kicsit lelassítja, ha esetleg elindulna. A másik, hogy patentpedálom van. 1 amatõr erre nincs felkészülve a sima talpú cipõjével és az én emberemnek is folyamatosan le-le csúszkált a lába a pedálról.
Azt meg sem merem mondani, milyen drága bringáról beszélek nem egy olcsó városi csótányról.
Amatõr voltam de néha a szerencse is még ott van a mi oldalunkon.
Remélem, tanulságos volt.
Vigyázzatok ti is, ezek nagyon profik !

És még valami !
Az sem mindegy, mihez kötöd a gépet ! Haver U-lakattal kötötte ki a gépét egy vaskerítéshez. Erre a kerítést vágták el és vitték el a bringát.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Sztori 1:
Még 2001ben a fehérvári skála elõtt zártam le valamilyen vékony zárral a bringatárolóhoz, elmentem a kb 20méterre levõ fagyishoz és vettem fagyit, amire visszafordultam már eltûnt, max egy perc lehetett, de inkább kevesebb. Hihetetlen. Szerencsére egy 7éves ócskavas volt, csak át volt fújva ezüstre.

Sztori 2: 1994 nyarán a "babakocsi"tárolóból lopták el a bmx-emet 2 haverével együtt, a tolvaj meglett és a másik 2 bringa, az enyém nem, a biztosító fizetett.

Sztori 3: 2002ben az egyik orvosi rendelõ elõtt hagytam lezárva a bringát, mikor visszaértem a zár egy kicsit el volt vágva. Gondolom vagy nem tudta elvágni (elég vastag volt) vagy valaki elzavarta.

Sztori 4: Kerékpárüzletben már többször próbálták eltolni ismerõsök viccbõl, de soha nem jött össze nekik. :)

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Lépcsõházban korláthoz volt kikötve egy vékony sodronylakattal.Napközben lopták el,amikor a legtöbben jártak a házban.Megjöttem vele melóból délután,15 perccel késõbb már nem volt ott.Kifigyelték mikor jövök meg.Egy 20 ezres monti volt,akkoriban ez egy fizetés (nem bankszektori) volt.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
le kell zárni a biciklit :P :o
Szimplakert, rozsdás fixi, biciklitároló szoba sarkába a hûtõ mögé berakva, nulla lakat.

u-lakattal vagy lánccal fix, masszív helyre kell lakatolni. ennyi.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Kérnék mindenkit, akinek lopták már el bringáját, vagy látott, hallott ilyesmirõl, írja le a történteket, hogy tanulhassunk belõle, és minél jobban felkészüljünk/védekezzünk az ilyen esetek ellen!