Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

bringalopás (történetek, tanulságok)

• Lépj be és szólj hozzá
86 hozzászólás a témában

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
http://www.mozgasvil...sid=24239851106
Szia Itt a link.. van egy két normálisabb bringa is de a legtöbb gyeremk és (nekem) nem túl értékes gép! De hát sose lehet tudni... meg én amúgy se értek a bringákhoz XD
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
"Körülbelül 180, feltehetõen lopott kerékpárt találtak a rendõrök a fõváros XX. kerületében egy férfi lakásán, illetve az általa üzemeltetett kerékpárüzletben."

Melyik kerékpár üzlet ez?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most ebbe miért kell belekötni, hogy berakta? Talán van annyira fontos, hogy külön is itt legyen, nem?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Bevenevem? said

Kiegészítés a kiegészítéshez: (képek):
http://www.police.hu...48322/bicaj.doc

ha el is olvastad volna a linkelt cikket akkor ezt be se kellett volna rakni.
(már az origo-s cikk is tartalmazta ezt a linket)

vendég_Bevenevem?_*

vendég_Bevenevem?_*
  • vendég

Valeria Victrix said

Kis kiegészítés az elõbbi posthoz:
"..., akik a képeken látható kerékpárokban sajátjukra ismernek. Kérjük, hívják a 421-1800/218 városi telefonszámot, illetve névtelenségük megõrzése mellett tegyenek bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén." (velo.hu)

Kiegészítés a kiegészítéshez: (képek):
http://www.police.hu...48322/bicaj.doc

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kis kiegészítés az elõbbi posthoz:
"Tekintettel arra, hogy ezen kerékpárok feltehetõen bûncselekmény elkövetésébõl származnak a Budapesti Rendõr-fõkapitányság XX.-XXIII. kerületi Rendõrkapitánysága várja azok jelentkezését, akik sérelmére hasonló bûncselekményt követtek el, akik a képeken látható kerékpárokban sajátjukra ismernek. Kérjük, hívják a 421-1800/218 városi telefonszámot, illetve névtelenségük megõrzése mellett tegyenek bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén." (velo.hu)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

180 gyanús bicikli egy rakáson Pesterzsébeten
Feltehetõen lopásból származik az a körülbelül 180 kerékpár, amelyet egy pesterzsébeti lakásban és üzlethelyiségben találtak a rendõrök. A gyanús biciklik nyomára internetes hirdetésben akadtak. A rendõrök várják a biciklik eredeti tulajdonosainak jelentkezését.

http://www.origo.hu/...hattak-meg.html

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az a legjobb ha valami alul nyitott kis táskával álcázod, különben betömik a hang nyílását, akkor csak halkan tompán szól. Szóval jobb ha meglepiként csak megszólal. Akkor már tömködhetik, szólt annyit, hogy a közelbõl rá tudsz 'csapni'.

Messzebbre elmenni viszont csak olcsó riasztó kinézetü bringától szabad.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
okos kis szerkezetnek tûnik,
kérdés, ha elterjed, vajon mit találnak ki a tolvajok a hatástalanítására

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Lehet akusztikus riasztót is használni ha csak egy boltba ugrasz be
és halló távolságban maradsz a bringától. Éppen most találtam ilyent
ami nem is olyan drága.

Feltöltött kép

Riasztó - Bicikli, Motorkerékpár

A beépített 110 decibeles sziréna megszólal azonnal,
amint valaki jogosulatlan megmozdítja a kerékpárt, vagy a motort.
Képzeljük csak el, vajon a tolvaj egyáltalán melyik kerékpárral

fog próbálkozni, ha az egyiken van riasztó, a másikon pedig nincs!

Ha valaki piszkálja a biciklinket és megmozdítja, a riasztó 110 decibeles hangerõvel megszólal kb. 10-15 mp-ig, majd újra kezdi, amíg
ismét nyugalmi helyzetbe nem kerül. Felszerelése történhet bárhol
a kerékpáron vagy olyan eszközön amit meg szeretnénk óvni.

http://hobbyrendeles.hu

A szerkezet mellé mechanikai védelmet is javaslunk használni! (zár, lánc, lakat, Pitbull, stb.)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
gerincet megtarthatod pl. elsõkerék lezárásához, de egy masszív fõlakat mindenképp újíts be. :)

Chrystian

Chrystian

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Stp1.
Azt hiszem igazad van, láttam azt a pár videot a gerinclakat minõségérõl.
Igaz ami késik nem múlik, elõbb utóbb lehet h hûlt helyét látnám.
Aszem beszerzek egy U-lakatot. Azaz 2-t mert ha a hardy-val megyek valahova azt is a gerincel zártam eddig, de azt nem tudnám elviselni ha attól szabadítanának meg, úgyh a gerinc jó lesz kiegészítõnek v dísznek :)
Köszi a jó tanácsot :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az a gerinclakat és annyit ér mint bármelyik f*s sodrony...
ha eddig nem lopták el majd fogják.
vegyél rendes zárat (U-lakat, lánc [>10mm])

Chrystian

Chrystian

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hy All :)
Öcsémnek nem egész egy hónapja lenyúlták a Mongoose bmx-ét. Tárolni sajna nem sok helyen tudjuk, így a lift melletti tárolóban volt, amit ugye nem szabad zárni :(
Na mindegy, szal mellette meg az én Caprine Epik Disc gépem kb 60 e értékben. Ugyanolyan zárral védve, az a kb 3 cm átmérõjû az a golyós megoldásos valami :)
Az én gépemhez még sosem nyúltak hozzá, a technikám annyi -mivel elég keveset bringázom- mikor lerakom a gépet, ülésbilincs kilazít, nyereg csövestõl ki, és levegõ kienged. Nagyon sokszor "piszkálódtak" már abban a helyiségben, de gondolván kinek kell egy "félig hiányos két defektes" vacak.
Pedig már egy éve ott tárolom mindig. Bár lehet csak szerencse, de ha belegondolunk
elég nyûg az illetõnek ilyen állapotban elvinni a gépet, mert nem tud vele hamar meglógni.
A másik gépem az természetesen szoba, csak hát mindent ott sem tárolhatok :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

kolin said

ott is szoktak lenni bringák? érdemes kinézni?

hát ha nem zavar, hogy lopott... :D
a pesten ellopott gépek nagy része ott kötött ki.
és senki nem menjen egyedül.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

stp1 said

úgy hallottam ebben a hónapban újranyílik Pestszentlõrincen.

ott is szoktak lenni bringák? érdemes kinézni?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Bikertigger said

stp1 said

ami biztos tele van lopott gépekkel az a Verseny utcai piac.

de azt meg momentán bezárták ha minden igaz

úgy hallottam ebben a hónapban újranyílik Pestszentlõrincen.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Dvecserben nagyon elszáltak az árak.

Nyáron talán egy ktm országuti bringa volt 30 ezerért, ami pöpec volt.

A többi csak drágán (15-25 rugó körül) adott rozsdás ócskavas volt, vagy sok tízezerért adott fiatalabb gépek. Szerintem az apróban sokkal jobbakat lehet túrni.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
ohh, szegények, nekik milyen rossz...

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

stp1 said

devecseren a házakból felszámolták a lomit, és a meggyeserdei volt laktanyában alakítottak ki egy piacot az árusoknak.

Én úgy tudom a polgármester mászott rájuk a helyi adó miatt, volt is errõl talán egy házon kívülben riport film. Az ártatlan huron a 3 milliós ülõgarnitúrából nyilatkozta, "hogy mink már megfizetnénk az adót de a mi kis hasznunk is meg maradjon, merhát ezzel igen sok ám a munka, meg nagy a család! Meg eleve csak a gyerek tud írni aki meg nincs 18 uhogy nem kap vállalkozóit."
Egyébként én is vásároltam már ott, mondjuk nem bringát, hanem hifit, aminek a fele rossz, ellenben ami mûködik az pöpec!
Azt ellenben nem tudom, hogy háznál vannak e most, mert ha nem az nekünk nem jó hír, ugyanis a háznál lehetett jól vásárolni, fõleg vasárnap délelõtt, meg pénteken és kedden amikor a ház ura nem volt othon és a 70 éves mamának fogalma nem volt minek mi azértéke. (Egyik cimbora vett két sátrat 4000-ért, csak hát az egyikhez nem volt rudazat, na az egy vitorlázó ernyõ volt, amin talán csak a kötélzeten kellett valamit megjavítani.) Azért már az atomik léceknek õk is tudják az értékét!