Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Gyári kerékszettek

- - - - -

• Please log in to reply
358 replies to this topic

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Az UST mindenképp kritérium?

Igen, ráadásul a gyári, nem az otthoni megoldás.
Tört küllõm idén ust-s kerékben és ragasztószalagosban is, nem kérdés, melyikben volt kisebb para cserélni. Ami viszont ennél is fontosabb, (hülye voltam, nem figyeltem eléggé) kicsit alacsonyabb nyomásnál egy nagyon gyökeres, technikás erdei ösvényen még a gyári felnirõl is le tudtam fordítani a külsõt egy tizedmásodpercre, ott a gettó valszeg le is esett volna végleg.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Az UST mindenképp kritérium?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Miért akarsz te gyári kereket ? 400 Euro-ért elég jó kereket tudsz magadnak fûzetni itthon is.

Jogos. Nem nagyon tudok semmit a keréképítésrõl, ezért gondoltam egyszerûbbnek a gyárit.
Este nézelõdtem kicsit az actionsportson, össze is sikerült rakni valamit, de ezt majd inkább a keréképítõsben feszegetem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Miért akarsz te gyári kereket ? 400 Euro-ért elég jó kereket tudsz magadnak fûzetni itthon is.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Nekifutok újra, hátha...

Azt hiszem elnéztem az elsõ körben, nincs a shimanónak 29-es QR15/X-12 szettje (csak az MT66). Keresgélek tovább, bár nincs túl sok támpontom.
A lentebb is linkelt DT M1800 400 euró alatt néha felbukkan. Kíváncsi vagyok, használ-e innen ilyet valaki. Azt írja a DT, 100 kilóig javasolt. Hááát, mihez képest? Mennyire komoly limit ez?
Nyáron nincs baj, de télen egyrészt több ruhát veszünk, meg a beépített bekecs is nehezebb.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Tudnátok javasolni 400 ájróig gyári 29-es kerékszettet? Mindenképp UST-t kellene, elöl 15-ös, hátul 142/12-es tengellyel.
Néztük már a lentebb linkelt 788-as XT-t, annak a tömege, ára rendben van. XC maraton a fõ felhasználás, nem túl odafigyelõs, 90kg körüli bringással.
Kösz elõre!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Létezik olyan,hogy menet felújítás.Az eredeti menet helyére egy nagyobb átmérõjü menetet furnak,amibe egy célszerszámmal belehajtanak egy olyan acélspirált,ami ugyanazt a menetet fogja adni mint elötte volt.Ezek különbözõ csavarmenet furatokhoz van átmérõ/menetsürüség szerint szettben(elõfúró-spirálpersely menetfúró és acélspirál).Jobb esztergályosoknál érdemes utánna kérdezni.Ilyen: http://www.beta-tool...img25957_hr.jpg A spirál: http://nagycsavar.un...time=1335981030

Igen, a második megfejtés a helyes... Mit lehet ilyenkor tenni? :(

GT-Atee

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Shimano-guruk? Semmi ötlet? Írjak japánba? :) Ha ezt nem lehet megoldani, lehúzhatja magát a shimano...

Bárhova írsz, elsõ dolguk lesz a magyar forgalmazót fogják javasolni, hogy velük egyezkedj.
A magyar forgalmazó meg kéri a számlát, ha nem tõlük lett vásárolva akkor meg javasolja, hogy ott próbálkozz, ahol vetted. Én így jártam, mikor Shimano-s gondom volt.
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Shimano-guruk? Semmi ötlet? Írjak japánba? :) Ha ezt nem lehet megoldani, lehúzhatja magát a shimano...

Japánoknak direktbe nem lehet írni, forgalmazóknak írhatsz. Magyaroknak is írhatsz vagy németeknél érdemes még próbálkozni, ha jól tudom ott van a központ.

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Igen, a második megfejtés a helyes... Mit lehet ilyenkor tenni? :(

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Nem kell az egész agyat cserélned. Az a menet a kazetta testben van. Sok helyen kapható, mondjuk nem olcsó, de a cseréje pár perc.

Azért a helyedben alaposan megnézném azt a menetet, mert a kazetta test acél, az a nagy csavar meg alumínium, és kicsi az esély arra, hogy az alu csavar szétbarmolja az acél menetet.

Pl.: M775 freehub body

Szerintem a kolléga erre gondol:

http://fcdn.mtbr.com...l_16_resize.jpg

amit ez a csavar tépett ki:

http://fcdn.mtbr.com...l_15_resize.jpg

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Nem kell az egész agyat cserélned. Az a menet a kazetta testben van. Sok helyen kapható, mondjuk nem olcsó, de a cseréje pár perc.

Azért a helyedben alaposan megnézném azt a menetet, mert a kazetta test acél, az a nagy csavar meg alumínium, és kicsi az esély arra, hogy az alu csavar szétbarmolja az acél menetet.

Pl.: M775 freehub body

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hali! Segítség kellene, hátha valaki találkozott már a problémával: Shimano XT, WH-M775 kerékszett hátsó agyára van szükségem, ugyanis a kazettarögzítõ óriáscsavar szépen kiszaggatta a menetet az agytestbõl. Külön nem kapható, ami azért elég meglepõ egy shimano-tól, mikor minden kis bizbaznak van száma, kódja, rendelhetõ... Ilyen agy a világon nincs külön, 24 küllõs, ráadásul ugye ez egyenes fejû küllõhõz van, létezhet, hogy el kell dobni ezért a kereket? Elég abszurd... Vagy vadásszak unikum agyat, mint a Pulstar volt régen pl? Ott se biztos, hogy a küllõket megtarthatnám... Meg nem is 24 küllõsek...

http://techdocs.shim...69830728616.pdf

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Szia!

Hétvégi erdõzéshez teljesen jó a DT swiss, nekem a gyári szettem X1800, nagyon jól bírja a strapát, igaz jó nehéz is, karbantartani nem kell túlságosan...
maratonozásra nem biztos hogy ezt ajánlanám a súlya miatt...
esetleg szétnézhetsz a fûzött kerekek közt, de csak ha 80kg körül / alatt vagy actionsports

Sziasztok!

A két kerék közül melyiket ajánlanátok merev vázba, hétvégi erdõzéshez és olykor maratonozáshoz.
DT Swiss M 1800 TL 29" Laufradsatz Disc 15mm/X12
Shimano WH-M788 XT Disc QR15 / 142x12 Laufradsatz

Annyi kérdés lenne még, hogy mindkét kerékhez használható 2,2" - 2,3" gumi, továbbá karbantartás szempontjából melyik egyszerûbb olcsóbb?
Esetleg hasonló árkategóriában egyéb ajánlás is jöhet.

Segítségeteket elõre is köszi!

Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Hogy tudhatom meg, hogy a DT SWISS X 1600 SPLINE kerékszettben milyen küllõk vannak és hogy azt hol lehet kapni? Tudom, google, de itt nem lelem.

Megtaláltam

Ilyenkor azért érdemes lenne megosztani az eredményt is, hogy esetleg másnak ne kelljen keresgélnie. Egyébként DT competition küllõ a megoldás, kintrõl bárhonnan lehet rendelni.

A gyártóknak egyébként nyugodtan lehet írni, eddig Canyon, DT stb. simán válaszol ilyen kérdésekre is.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

komporio

komporio

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

A két kerék közül melyiket ajánlanátok merev vázba, hétvégi erdõzéshez és olykor maratonozáshoz.
DT Swiss M 1800 TL 29" Laufradsatz Disc 15mm/X12
Shimano WH-M788 XT Disc QR15 / 142x12 Laufradsatz

Annyi kérdés lenne még, hogy mindkét kerékhez használható 2,2" - 2,3" gumi, továbbá karbantartás szempontjából melyik egyszerûbb olcsóbb?
Esetleg hasonló árkategóriában egyéb ajánlás is jöhet.

Segítségeteket elõre is köszi!

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Hogy tudhatom meg, hogy a DT SWISS X 1600 SPLINE kerékszettben milyen küllõk vannak és hogy azt hol lehet kapni? Tudom, google, de itt nem lelem.

Megtaláltam

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nem kell értened hozzá különösebben. Amit linkeltem tegnap két oldalt is, mindegyiknél csak a kívánt alkatrészeket kell kiválasztanod, a webshop megfûzi/megfûzeti és a kész kereket kapod. ;)
Természetesen sok más oldal kínál hasonló szolgáltatást, nem tudtam most hirtelen többet megkeresni. Ezeknél akár 260-270 EUR áron fûzethetsz XT agyra vagy Superstar Switch Evo agyra tubeless kerékszettet mondjuk Mavic XM819 rendes UST-s felnivel.

DT swiss agyak esetén ez a tool számol tömeget is: Welcome
...vagy jó referencia lehet agyak, küllõk, felnik valós tömegére ez az oldal: Räder - Gewicht von Teilen auf der Waage - MTB-News.de

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Annyiban nem szeretnék, hogy én ehhez nem értek. Hogy kellene nekiállni? Összesen tudom milyen súlyú kerekeket szeretnék, de külön a felni, küllõk, agy már nem vágom. Hogy kell a küllõhosszt kiválasztani? Ember lenne itt Gyulán, aki összerakja, centírozza, csak akkor már mindent oda kell tegyek az ölébe.

Most lehet azt gondoljátok, hogy ehhez nem értek, akkor minek nekem egyáltalán drága kerék, de a minõség mániám azért megvan. Még így is hogy nem vagyok szakértõ, meg tudom érezni a különbségeket kerék-kerék közt. Elmenni kerékpár boltba, hogy akkor a kritériumoknak megfelelõ kereket rakjanak már össze nekem, akkor mindenhol olyan összeget tesznek hozzá kisker árra, hogy akkor már a 80.000Ft-os határt simán kitolhatnám 100.000Ft-os gyári kerékszettre is. Tapasztalatom, hogy online vásárolva 20eFt-okat lehet spórolni.