Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

shamat

shamat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hellókák!
Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen értékre kell beállítani a sebességmérõt egy 26"-os 1,95-ös külsõvel rendelkezõ kereékhez. Nekem van egy régebbi, talán már több éves Cateye talán Mity órám. A beállítási lehetõségek 130 és 229 értékek között lehetnek 1-es lépcsõben.
Mondja meg valaki, hogy hányasra állítsam a fent említett kerékmérethez. Sajna nincsen leírásom, amely ezt megadná.
Köszi és üdv.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
VAlszeg, hogy nem(csak) ezt értették programozhatóságon, hanem eufémizmussal arra utalnak, hogy minden út elõtt jó beállítani a kiindulási magasságot (ahonnan elindulsz), mert mivel légnyomás szerint mér, elállítódik.
Más: tud valaki valamit az ATECH (18 funkciós) pulzusmérõrõl?

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

eddig Velo7 van hadrendbe állítva és amúgy nem rossz.

engem nem gyõzött meg... gyenge és bóvli, gyermekbetegségei vannak bõven, pedig elvileg kiforrott modell...
edit: oops, elnéztem, az a velo8...
...And Justice For All

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Zsír. Tehát olyasmi, mint a memóriacellás cucc, csak itt manuálisan én adom meg az értéket...máris kiszélesedett a paletta.

Amúgy az Astrale8-at néztem... elég okosnak tûnik, a márka mindenképpen marad, mert eddig Velo7 van hadrendbe állítva és amúgy nem rossz.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

A biker honlapon úgy írják némely órához, hogy "programozható" odométer. Mit lehet ezeknél programozni?

elem kiszedés után megmondhatod neki mennyin állt az odométer, és így az új elemmel ugyanonnan folytathatod a km gyûjtést, nem 0-ról.

elasottegertetem

elasottegertetem

törzsvendég

• fórumtag
  • 956 hozzászólás
nekem vezetéknélküli van, a háttérvilágításos :) én teljesen megvagyok elégedve vele. bár õrültem volna ha olcsóbb lett volna, de ez igy is szerintem megéri
Lassan járj, ugyanoda érsz :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A biker honlapon úgy írják némely órához, hogy "programozható" odométer. Mit lehet ezeknél programozni?

jannesz

jannesz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hol vehetnék Magyarországon vagy Ausztriában VDO MC1.0-t?

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Üdv!
Nekem Mity 8-as van, 4600.- volt. U.ez csak zsinór nélküli a Micro Wireless, de 8.5-9e. Ft. Egy két plusz szolgáltatásban különbözik csak. Pl. háttérvilágítás. Na bumm... :scratchhe

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Zsinor nelkulibol nem kapsz olcsot.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

sztok,

tudtok esetleg egy olcsó, de jó sebességmérõt ajánlani? igazából lehet egyszerû, mert csak a pillanatnyi sebességre és a megtett távra vagyok kiváncsi. és ha ez még esetleg kábelnélküli is lenne, az lenne a legjobb!

elõre is köszi a tippet!

newbiker

üdv,kábel nélküliek már elég extrásak,alap dolgokat tud már pl cateye mity,tomo,sigma alsóbb sorozata,vdo

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sztok,

tudtok esetleg egy olcsó, de jó sebességmérõt ajánlani? igazából lehet egyszerû, mert csak a pillanatnyi sebességre és a megtett távra vagyok kiváncsi. és ha ez még esetleg kábelnélküli is lenne, az lenne a legjobb!

elõre is köszi a tippet!

newbiker

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Kicseréltem a drótot (hangfalvezetékre) és most egyelõre megy rendesen! Remélem marad is így; egy forrasztást egy kicsit elszúrtam, nem lett túl szép, és nem látszik tartósnak... majd meglátjuk. kösz a hozzászólásokat!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Most egyébként olyanokat csinál, hogy néha méri a sebességet, néha nem... (perceken belül, kipróbálom megy, lerakom, megint teszt, nem megy, és így tovább)

ez szvsz drót kontakt hibát sejtet..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Most egyébként olyanokat csinál, hogy néha méri a sebességet, néha nem... (perceken belül, kipróbálom megy, lerakom, megint teszt, nem megy, és így tovább)

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Biztos nem volt messze, az volt az elsõ amit megnéztem...
Amúgy elõször csak simán nem mérte a sebességet. aztán kicseréltem az elemet, akkor se kép se hang. aztán kicseréltem még egy párszor, egyszercsak jó lett. de a saját foglalatában továbbra sem müxik, illetve egyszer igen, aztán megint nem. szóval nem értem a dolgot. megpróbálom kicserélni a kábelt, nincs $kedvem$ most új órát venni... :S
Meg ha jól emlékszem a gyári új foglalat meg majdnem annyi mint egy új óra sajnos :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

messze került a 2 érzékelõ egymástól.. mármint a mágnes az érzékelõtõl
ha másik gépen müködött, másik dróttal és csatlakozóval, akkor vagy messze van, nem érzékeli a mágnest, vagy eltört a drót.
más nincs
amúgy kaphatú úgytudom csak új drót+foglalat+mágnes

kapható, csak nem biztos velo 2nél megéri, mert úgy emléxem valami 2k fölött van, és nem olyan masszív mint ami a dobozban volt..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
messze került a 2 érzékelõ egymástól.. mármint a mágnes az érzékelõtõl
ha másik gépen müködött, másik dróttal és csatlakozóval, akkor vagy messze van, nem érzékeli a mágnest, vagy eltört a drót.
más nincs
amúgy kaphatú úgytudom csak új drót+foglalat+mágnes

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Helló

Nekem van egy Cateye Velo 2-es órám, kb. 4 éve gond nélkül mûködött, ám most nem írja ki a sebességet. átnéztem a redundás dolgokat, a vezeték nem szakadt el, a csatlakozások stimmelnek a bölcsõn, stb. magával az órával nincsen baj, mert ráraktam a bátyám bringájára, és ott ment.
Szóval van vmi ötlet, hogy mi lehet még a baj? mágnes, ilyesmi, az nem romolhat elvileg, igaz? (nem tudom hogy ott van-e vmi ami elromolhat, mert egy mágnes nem tud). Vkinek ötlet? Elõre is thx.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Nem elég, ha veszel egy 2000 Ft-os gagyit jó hosszú kábellel külön görgõzéshez, és használod tovább a Flight deck-et? Ha pedálfordulatot (is) akarsz, arra is be lehet állítani egy mezei km-órát. Mágnest felragasztod a hajtókar belsejébe, érzékelõ a láncvillára, és kis számolgatás után beállítható, hogy stimmeljen.

Hali LóFarkas! Az minden oké amit mondasz, de ettõl még a görgõn az elsõ kerék nem forog. A pedálfordulatszámmérés pedig nem lényeg sztem, de 2 km-óra el se férne a kormányomon, ha fel van rakva a könyöklõ akkor meg fõleg. Ez csak mint extra menne el:D

Szal ha egy mód van rá át szeretnék térni a vezeték nélküli technológiára, ha ehhez alkalmas órát találok, ha nem akkor vagy +próbálom meghoszabbítani a vezetékét és valahogy kihézagolki a küllõk és villa közti távot a hátsó villánál, vagy beszerzek egy Cateye Astrale8-at.