Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2005. december 09. - 10:08

Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen értékre kell beállítani a sebességmérõt egy 26"-os 1,95-ös külsõvel rendelkezõ kereékhez. Nekem van egy régebbi, talán már több éves Cateye talán Mity órám. A beállítási lehetõségek 130 és 229 értékek között lehetnek 1-es lépcsõben.
Mondja meg valaki, hogy hányasra állítsam a fent említett kerékmérethez. Sajna nincsen leírásom, amely ezt megadná.
Köszi és üdv.
Írta 2005. november 09. - 09:55

Más: tud valaki valamit az ATECH (18 funkciós) pulzusmérõrõl?
Írta 2005. november 03. - 22:44

eddig Velo7 van hadrendbe állítva és amúgy nem rossz.
engem nem gyõzött meg... gyenge és bóvli, gyermekbetegségei vannak bõven, pedig elvileg kiforrott modell...
edit: oops, elnéztem, az a velo8...
Írta 2005. október 24. - 19:14

Amúgy az Astrale8-at néztem... elég okosnak tûnik, a márka mindenképpen marad, mert eddig Velo7 van hadrendbe állítva és amúgy nem rossz.
Írta 2005. október 20. - 17:24

A biker honlapon úgy írják némely órához, hogy "programozható" odométer. Mit lehet ezeknél programozni?
elem kiszedés után megmondhatod neki mennyin állt az odométer, és így az új elemmel ugyanonnan folytathatod a km gyûjtést, nem 0-ról.
Írta 2005. október 20. - 17:22

Írta 2005. október 20. - 17:12

Írta 2005. október 17. - 10:52

Tudja valaki, hogy hol vehetnék Magyarországon vagy Ausztriában VDO MC1.0-t?
Írta 2005. szeptember 01. - 20:17

Nekem Mity 8-as van, 4600.- volt. U.ez csak zsinór nélküli a Micro Wireless, de 8.5-9e. Ft. Egy két plusz szolgáltatásban különbözik csak. Pl. háttérvilágítás. Na bumm... :scratchhe
Írta 2005. augusztus 31. - 13:35

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 31. - 13:28

üdv,kábel nélküliek már elég extrásak,alap dolgokat tud már pl cateye mity,tomo,sigma alsóbb sorozata,vdosztok,
tudtok esetleg egy olcsó, de jó sebességmérõt ajánlani? igazából lehet egyszerû, mert csak a pillanatnyi sebességre és a megtett távra vagyok kiváncsi. és ha ez még esetleg kábelnélküli is lenne, az lenne a legjobb!
elõre is köszi a tippet!
newbiker
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. augusztus 31. - 11:42

tudtok esetleg egy olcsó, de jó sebességmérõt ajánlani? igazából lehet egyszerû, mert csak a pillanatnyi sebességre és a megtett távra vagyok kiváncsi. és ha ez még esetleg kábelnélküli is lenne, az lenne a legjobb!
elõre is köszi a tippet!
newbiker
Írta 2005. augusztus 29. - 15:18

Írta 2005. augusztus 28. - 19:44

Most egyébként olyanokat csinál, hogy néha méri a sebességet, néha nem... (perceken belül, kipróbálom megy, lerakom, megint teszt, nem megy, és így tovább)
ez szvsz drót kontakt hibát sejtet..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. augusztus 28. - 19:43

Írta 2005. augusztus 28. - 19:34

Amúgy elõször csak simán nem mérte a sebességet. aztán kicseréltem az elemet, akkor se kép se hang. aztán kicseréltem még egy párszor, egyszercsak jó lett. de a saját foglalatában továbbra sem müxik, illetve egyszer igen, aztán megint nem. szóval nem értem a dolgot. megpróbálom kicserélni a kábelt, nincs $kedvem$ most új órát venni... :S
Meg ha jól emlékszem a gyári új foglalat meg majdnem annyi mint egy új óra sajnos

Írta 2005. augusztus 28. - 15:58

kapható, csak nem biztos velo 2nél megéri, mert úgy emléxem valami 2k fölött van, és nem olyan masszív mint ami a dobozban volt..messze került a 2 érzékelõ egymástól.. mármint a mágnes az érzékelõtõl
ha másik gépen müködött, másik dróttal és csatlakozóval, akkor vagy messze van, nem érzékeli a mágnest, vagy eltört a drót.
más nincs
amúgy kaphatú úgytudom csak új drót+foglalat+mágnes
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. augusztus 28. - 15:42

ha másik gépen müködött, másik dróttal és csatlakozóval, akkor vagy messze van, nem érzékeli a mágnest, vagy eltört a drót.
más nincs
amúgy kaphatú úgytudom csak új drót+foglalat+mágnes
Írta 2005. augusztus 28. - 15:30

Nekem van egy Cateye Velo 2-es órám, kb. 4 éve gond nélkül mûködött, ám most nem írja ki a sebességet. átnéztem a redundás dolgokat, a vezeték nem szakadt el, a csatlakozások stimmelnek a bölcsõn, stb. magával az órával nincsen baj, mert ráraktam a bátyám bringájára, és ott ment.
Szóval van vmi ötlet, hogy mi lehet még a baj? mágnes, ilyesmi, az nem romolhat elvileg, igaz? (nem tudom hogy ott van-e vmi ami elromolhat, mert egy mágnes nem tud). Vkinek ötlet? Elõre is thx.
Írta 2005. július 21. - 13:12

Nem elég, ha veszel egy 2000 Ft-os gagyit jó hosszú kábellel külön görgõzéshez, és használod tovább a Flight deck-et? Ha pedálfordulatot (is) akarsz, arra is be lehet állítani egy mezei km-órát. Mágnest felragasztod a hajtókar belsejébe, érzékelõ a láncvillára, és kis számolgatás után beállítható, hogy stimmeljen.
Hali LóFarkas! Az minden oké amit mondasz, de ettõl még a görgõn az elsõ kerék nem forog. A pedálfordulatszámmérés pedig nem lényeg sztem, de 2 km-óra el se férne a kormányomon, ha fel van rakva a könyöklõ akkor meg fõleg. Ez csak mint extra menne el:D
Szal ha egy mód van rá át szeretnék térni a vezeték nélküli technológiára, ha ehhez alkalmas órát találok, ha nem akkor vagy +próbálom meghoszabbítani a vezetékét és valahogy kihézagolki a küllõk és villa közti távot a hátsó villánál, vagy beszerzek egy Cateye Astrale8-at.