Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Started by
Ras
, 2002. September 09. 22:33
Posted 2011. May 23. - 09:22

Visszacserélték gariban a pulzusmérõproblémás Ciclosport órámat, kaptam egy ugyanolyat, így adok neki még 1 esélyt. Más gyártótól 50%-al drágább lenne hasonló tudású óra. Végülis az pozitív, hogy a garanciális ügyintézés gyors és problémamentes, és 2 év gari van rá. Kérdeztem a kereskedõt, azt mondta, hogy ciclosportot, VDO-t szoktak visszahozni, hasonló, de nem kirívó arányban, amivel szerinte viszont egyáltalán nem szokott gond lenni azok a cateye órák.
Azt viszont csak megerõsíteni tudom, amit vki írt, hogy ezeket az analóg vezetéknélküli Ciclosportokat a notebook wifije teljesen meghülyíti, ha fél méteren belül van, akkor 199 km/h-t ír ki ezzep persze elb*ssza a futott km, átlagseb stb adatokat. Úgyhogy inkább lent hagyom mindig a bicón a garázsban. Nálam a tartó zörgés dolog nem jelentkezett.
Azt viszont csak megerõsíteni tudom, amit vki írt, hogy ezeket az analóg vezetéknélküli Ciclosportokat a notebook wifije teljesen meghülyíti, ha fél méteren belül van, akkor 199 km/h-t ír ki ezzep persze elb*ssza a futott km, átlagseb stb adatokat. Úgyhogy inkább lent hagyom mindig a bicón a garázsban. Nálam a tartó zörgés dolog nem jelentkezett.
Posted 2011. May 23. - 08:52

Na megvolt a Sports-tracker elsõ éles bevetése. Nagyon meg vagyok vele elégedve. X6 is jól bírta. Szünetekkel együtt kb. 4,5 óráig ment a GPS és az akksi 75%-ra esett csak le. Igaz offline módban használtam, hogy a hálózat ne terhelje.

Két hét múlva lesz egy több mint 8 órás menetünk, kíváncsi vagyok azt is kibírja -e. De a számok alapján biztos ki fogja.

Két hét múlva lesz egy több mint 8 órás menetünk, kíváncsi vagyok azt is kibírja -e. De a számok alapján biztos ki fogja.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. May 18. - 13:48

Jaaa! Köszi! Ez kikapcs akkor.

Posted 2011. May 18. - 13:41

Lépésszámláló. Az aldis órámban a pedometer még megtett távolságot is mér valamilyen rejtélyes módszerrel...
Posted 2011. May 18. - 13:27

Srácok! A Nokia Sports Tracker-ben ez a pedometer micsoda?
Erre az egyre nem tudok rájönni...
Erre az egyre nem tudok rájönni...
Posted 2011. May 18. - 11:12

Nekem Nokia X6 van és még a gatyám zsebébõl is navigál meg dumál, úgyhogy szerintem az erdõben sem fogja elveszteni a jelet. 
Egy ilyet rántottam be hozzá ebay-rõl:
http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWNX:IT

Egy ilyet rántottam be hozzá ebay-rõl:
http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWNX:IT
Posted 2011. May 18. - 08:46

Nokia Sport Tracker-t és Endomondót használtam 1-2 éve, még az elsõ verziókat. Mindkettõvel az volt a problémám, hogy a pulzusmérést nem tudtam megoldani, illetve minden második túrámon a GPS log hiányos volt, mert elment a vétel az erdõben. (Nokia 6120c, E51 + Nokia külsõ GPS, majd E52-vel szintén.)
Utóbbi probléma, vagyis a GPS jellel nem tudom, van-e gond a többi telefonon; egy biztos, Samsung Galaxy S-sel + Endomondóval még mindig van sajnos, párom így használja és gyakran plusz km-eket mér bele az útba, amikor rossz a vétel.
Ami viszont jó hír: rengeteget fejlõdött mindkét szoftver, az Endomondo is belehúzott, plusz mindkettõ kezel Bluetooth-os pulzusmérõ öveket. Párom rendelt netrõl Polar WearLink+ Bluetooth-os jeladót néhány hónapja, nagyon komoly a kütyü! (Nokia Sports Tracker szintén támogatja, van ismerõsöm, aki azzal használ ilyet.) Arra figyeljetek csak, hogy ez a mellkasi jeladó nálunk nem forgalmazott termék, csak rendelni lehet, a netrõl!
Utóbbi probléma, vagyis a GPS jellel nem tudom, van-e gond a többi telefonon; egy biztos, Samsung Galaxy S-sel + Endomondóval még mindig van sajnos, párom így használja és gyakran plusz km-eket mér bele az útba, amikor rossz a vétel.
Ami viszont jó hír: rengeteget fejlõdött mindkét szoftver, az Endomondo is belehúzott, plusz mindkettõ kezel Bluetooth-os pulzusmérõ öveket. Párom rendelt netrõl Polar WearLink+ Bluetooth-os jeladót néhány hónapja, nagyon komoly a kütyü! (Nokia Sports Tracker szintén támogatja, van ismerõsöm, aki azzal használ ilyet.) Arra figyeljetek csak, hogy ez a mellkasi jeladó nálunk nem forgalmazott termék, csak rendelni lehet, a netrõl!
Posted 2011. May 18. - 08:30

probald az endomondot, az asszem van symbianon is. azt at tudod tolteni garminconnectre
nah az jo, ill van egy free, ami tetszett meg, de nem talalom. szerintem itt irta vki.

Posted 2011. May 18. - 07:38

Nem találtam jobb topikot a kérdésnek.
A Nokia Sports Tracker programot ismeritek? Most telepíttem és próbálgatom.
Mér mindent ami érdekes lehet egy futás, biciklizés utáni kiértékeléshez. Táv, átlag sebesség, szintkülönbség, még pulzust is tud mérni csak kell hozzá egy kiegészítõ. Az egész offline megy és GPS alapú.
Eddig futás után mindig Google Earth-ben vonalzóztam ki, hogy merre és mennyit futottam. Na ennek most vége.
A Nokia Sports Tracker programot ismeritek? Most telepíttem és próbálgatom.
Mér mindent ami érdekes lehet egy futás, biciklizés utáni kiértékeléshez. Táv, átlag sebesség, szintkülönbség, még pulzust is tud mérni csak kell hozzá egy kiegészítõ. Az egész offline megy és GPS alapú.
Eddig futás után mindig Google Earth-ben vonalzóztam ki, hogy merre és mennyit futottam. Na ennek most vége.

Posted 2011. May 16. - 21:16

Nekem egy SIGMA BC 1009 STS vezeték nélküli órám van,10000-ért vettem tehát jó áron!Egy konzolon van egy SIGMA PAVA lámpával ami nem zavarja be-akkor sem ha ha lámpám két lépcsõben jelzi a kimerûlését,meg a nagyfeszûltségû zizegõ távvezetékek sem,úgyhogy egy nagyon jó kis órám van!Amúgy a SIGMA nem gyárt gagyikat,letették már a névjegyüket!
Nagy János
Posted 2011. May 15. - 23:46

cateye is perfekt
bármék
bármék
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. May 15. - 19:05

Posted 2011. May 14. - 23:20

Posted 2011. May 14. - 20:49

Kiderült,h nem kehet megrendelni,még a franciaországi raktárukban sincs...
Aztán találtam egy webshopot,amirõl már kértem és kaptam is véleményt,és szerencsére jókat mondott róla az újabb segítõkész fórumtárs.
Most végig kerestem az elsõ 10 oldalt,h hátha volt szolt a Sigma 1609-rõl és egy helyen volt,ott jókat mondtatok róla.(Kb. az elsõ 7 oldalon a sigma szóra volt találat...
) Szóval ez az óra lesz,ha tényleg jó vélemények vannak róla.
Aztán találtam egy webshopot,amirõl már kértem és kaptam is véleményt,és szerencsére jókat mondott róla az újabb segítõkész fórumtárs.

Most végig kerestem az elsõ 10 oldalt,h hátha volt szolt a Sigma 1609-rõl és egy helyen volt,ott jókat mondtatok róla.(Kb. az elsõ 7 oldalon a sigma szóra volt találat...

Posted 2011. May 14. - 00:01

sigma 1609 - ebayen asszem 4-5e. en vezetekest vennek...
Köszi!Ez tökre tetszik.

Posted 2011. May 13. - 23:14

Posted 2011. May 13. - 22:55

Akkor a testbike-s vélemények most se jók.(ott szinte csak dicsérték...)
Akkor nem tudsz/tudtok valami hasonló kat.-ban jó vételt?(5-8e) Meg a vezeték nélkülieket nem kell nézni,mert alapból nem megbízhatók ebben az ársávban?Itt nem is rég ezt olvastam.
Csak a vezetékessel a vezetékelés a bajom.
Nem egyszerû..
Akkor nem tudsz/tudtok valami hasonló kat.-ban jó vételt?(5-8e) Meg a vezeték nélkülieket nem kell nézni,mert alapból nem megbízhatók ebben az ársávban?Itt nem is rég ezt olvastam.

Posted 2011. May 13. - 22:49

Posted 2011. May 13. - 22:37

olvass vissza egyket oldalt...
OK.Bocs.
Amúgy,ahogy most visszaolvastam csak Dormi nem épp jó kritikáját találtam.:'(
Posted 2011. May 13. - 21:55

Sziasztok.
Ha van valakinek tapasztalata a CICLOSPORT CM 4.1-el az megosztaná velem?
Thx.
olvass vissza egyket oldalt...