Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Ugye a CS-rõl szériás cuccról beszélsz? Mert az S-t szét lehet szedni.
Egyébként ez engem is érdekelne, hogy hogy bírják megoldani ezt, hogy ne legyen cserélhetõ benne az elem...
Szerintem megoldható, max. a vízállósága nem lesz olyan jó utána.

Hát szétszedni ugyan széttudtam (aránylag egyszerûen) Az elemet 3,02V mértem (valószínûleg nem az merült le!) Új elemmel sem mûködik :-(
Esetleg valakinek nincs egy nem használt Polar Cs pedálfordulat jeladója eladó olcsón?

POLAR CS pedálfordulat szenzor | POLAR kiegészítõk | www.zerge.info

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Valaki szedett már szét polar pedálfordulatszám jeladót

Ugye a CS-rõl szériás cuccról beszélsz? Mert az S-t szét lehet szedni.
Egyébként ez engem is érdekelne, hogy hogy bírják megoldani ezt, hogy ne legyen cserélhetõ benne az elem...
Szerintem megoldható, max. a vízállósága nem lesz olyan jó utána.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Valaki szedett már szét polar pedálfordulatszám jeladót, elemcsere miatt? Állítólag nem lehet cserélni benne, addig használható, amíg tart benne az elem. Nekem ez most 3 év után lemerült. de a magyar ember élelmes ! nem hiszem hogy nincs rá megoldás, és el kell dobni egy lemerült elem miatt. Szívesen várok minden építõ szándékú ötletet a roncsolásmentes szétszedéshez.

a pulzusmeros topikba linkeltem... szvsz eleg pofatlan huzas a polartol, igy lehet inkabb maradok a sigmanal.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Vidra581:A hõmérõ pontosan mér? :)
Néztem én is,1 ezrest lehet hogy tényleg megérne...

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Valaki szedett már szét polar pedálfordulatszám jeladót, elemcsere miatt? Állítólag nem lehet cserélni benne, addig használható, amíg tart benne az elem. Nekem ez most 3 év után lemerült. de a magyar ember élelmes ! nem hiszem hogy nincs rá megoldás, és el kell dobni egy lemerült elem miatt. Szívesen várok minden építõ szándékú ötletet a roncsolásmentes szétszedéshez.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Aldi-ban kapható most egy Bikemate márkájú sebességmérõ. 990 forint. Maga az óra elviselhetõen néz ki, a mágnesen meg a szenzoron látszik, hogy azért mégse valami minõségi darab, de nagyon sok mindent tud, és jól mûködik.
Kerékátmérõt mm-ben lehet beadni neki.
seb, max seb, átlag seb, eltérés az átlagtól, óra, kalória, zsír (testsúly és életkor megadása), hõmérõ meg még biztos van valamit amit kifelejtettem.

Állítólag van rá 3 év garancia is, bár nem tudom, hogy azt az Aldi érvényesíti-e, de szerintem 990ért nem is lényeges...

Csak azért javasolom, mert pl. haverom múlt nyáron vett 4000ért Blackburn Atom 2.0-t és az nem hajlandó bekapcsolni neki magától pedig úgy volt írva hogy automata bekapcsolós.
Jah és van benne cr2032es gombelem, aminek darabára jó minõség esetén 600 forint. :) Mondjuk ez nem jó minõség, de legalább van benne.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Heló!
Van egy Sigma bc 1106 vezetékes órám. Van hozzá 2 db "bike 1"-es konzolom. Valaki nem szeretné elcserélni velem az õ "bike 2"-es konzolját? Esetleg valami tanács, hogy hogyan lehetne átalakítani egyszerûen "bike 2"-essé? Elõre is köszi!

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Barometrikus, de nem is az a baj, hogy hülyeségeket mér, hanem hogy semmit sem mér. Mindig ugyan annyit mutat, amit én állítottam be neki.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
GPS-es, vagy barometrikus a magasság mérése? Mert ha utóbbi, akkor azt az idõjárás is megõrjítheti.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Sziasztok!
Most vettem egy Blackburn Delphi 6.0 órát. Minden tipp-topp, és szépen mûködik, csak 1 dolog van, amit nem bírok beüzemelni.
A magasságmérõ valahogy nem akar mûködni. Soha nem volt még magasságmérõs órám, szóval nincs tapasztalatom minek kéne történnie.
A kézikönyv szerint beállítpttam hogy méterben mérjen, majd az alap magasságot is (116m). Ezek után elmentettem, de így sem mér változást, akár hova mentem.

Valami ötlet? El kell indítani egy külön gombbal? A beállításban kell valamit matatni?
Nem hiszem, hogy túl felkapott darab, de hátha másnak is van.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Beírom ide (is), hátha valaki tud ötletet adni:

Kellene Nokiámhoz (E51), valami bringás tartó, mert akkor mehetne GPS, meg lehet össze tudnánk hozni ezt-azt bluetoothal még bátyámmal hozzá (pedálfordulat mérõ, stb), csak kellene valami olyan mobiltartó a bringára, ami elég stabil ahhoz, hogy ha netán kátyút fogok, vagy vmi 'erõsebb' ütést nyom a kerék vissza a kormányra, akkor garantált legyen, hogy a telefon azért ott marad. Láttam párat neten, de gondoltam megkérdezem hátha van valakinek tapasztalata konkrét márkával, esetleg árban jót tud ajánlani valahonnan, szóval egy próbát megér.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Dikk. Ez megvan?

Ovi Store: Sports Tracker

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
Csucsu, végül hogy döntöttél?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Ha ilyen árban gondolkodsz, mint a Delphi 6.0 akkor inkább a Sigma BC-2209 MHR-t ajánlanám helyette. Német online shopból 90 Euróért lehet rendelni. Nekem is ilyen van, nagyon elégedett vagyok vele.

Azért vicc, hogy magyar boltok 40ezer ft körül vesztegetik, németbõl meg ~25000 ft + postaköltségért meg tudod szerezni.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata a blacburn delphi 5 vagy 6 órákkal kapcsolatban?

Ha ilyen árban gondolkodsz, mint a Delphi 6.0 akkor inkább a Sigma BC-2209 MHR-t ajánlanám helyette. Német online shopból 90 Euróért lehet rendelni. Nekem is ilyen van, nagyon elégedett vagyok vele.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én amúgy ideiglenesen vettem egy CM 4.1-et, de megõrjít az, hogy magától indít és stoppol. Így kb csak a megtett út + pillanatnyi sebesség mérésére alkalmas és mivel wireless, ezért még az sem játszik, hogy kiveszem és akkor nem mér. Amikor netán lámpákhoz érek, ahol nem lehet haladni rendesen, mert rövid távok vannak, elcseszi teljesen az átlagot így az nem mérvadó. Akkor legalább arra a pár m-re jó lenne, ha minden gond nélkül ki lehetne kapcsolni és nem trükközéssel, hanem egy gombnyomással.

Igazából jelenleg mindegy, majd komolyabbra akarom késõbb cserélni, ami mér pedálfordulatot, pulzust is a sebesség mellett, esetleg GPS-el meghatározza a magasságot.. De ez még messzebb van, addig marad ez.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni. Sebességmérõ cserén gondolkozok - most egy alap gagyi van.
Ami fontos, hogy kormányszárra rögzíthetõ legyen, valami keskenyebb dizájn. A szokásos alapfunkciókon túl nem kell semmi extra.
Nem tudom létezik-e olyan amiben az ODO méterbe be lehet vinni az elõzõ km állást. Nem fontos a wireless sem. Árban ne nagyon lépje túl a 10e-t.
Ki mit tud javasolni?

Köszi

Nekem ilyenem van, illetve a tavaly elõtti modell:

SIGMA BC 509 COMPUTER - Bringa Butik Webáruház

Alapfunkciós, de azt úgy tudja ahogyan kell. Mivel kevés a funkció van értelme a scan funkciónak is, ezért soha nem kell nyomkodni sem.

A km óra állását bele lehet vinni, és ha veszel hozzá még egy dokkolót, akkor a 2 bringás üzemmós is automatikusan mûködik,. A rögzítése szerintem hibátlan, nincs benne pöcök amit le lehetne törni, és a stucnira is rátehetõ.

Ez a legalapabb ebbõl a szériából, de van ami egy kicsivel többet tud, de én azért nem választottam, mert azon már pont emiatt nincs scan funkció.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni. Sebességmérõ cserén gondolkozok - most egy alap gagyi van.
Ami fontos, hogy kormányszárra rögzíthetõ legyen, valami keskenyebb dizájn. A szokásos alapfunkciókon túl nem kell semmi extra.
Nem tudom létezik-e olyan amiben az ODO méterbe be lehet vinni az elõzõ km állást. Nem fontos a wireless sem. Árban ne nagyon lépje túl a 10e-t.
Ki mit tud javasolni?

Köszi

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata a blacburn delphi 5 vagy 6 órákkal kapcsolatban?

Régebben, amikor én is pulzusmérõs kompáter vásárlás elõtt voltam, olvasgattam itt, hogy sokan azt mondták rá elég gyengék és könnyen jelet vesztenek, meg megazavarodnak, meg összeakadnak más wireless kompáterekkel. Szóval én is lemondtam végül róla.

Az a baj, hogy sok olcsónál nincs rendesen megoldva a jel kódolás, meg maga a jelátvitel és könnyen megzavarodnak. Szóval ha valami ilyenre költesz, lehet, hogy nem árt bõvebb keretet adni neki és inkább rászánni ~35-40ezret, az legalább minõség és nem csalódsz benne. Onnantól meg akár szóba jöhet Polar, meg talán Sigma között van még jó, de ebbe már nem tudok belemenni, mert nem ismerem õket, meg nem is olvastam róluk. Azt tudom, hogy az olcsó wireless cuccok legyen az egy sima km óra vagy pulzus, pedálfordulat, magasság, stb, stb, könnyen megõrülhetnek. Végül is ezért is lett az a vége, hogy nem volt keretem venni rendeset szóval lett egy sima km óra azt kész.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok !

Érdeklõdnék, van-e valakinek tapasztalata a Cateye CC-COM10W sebességmérõvel kapcsolatban.
Mivel zsinór nélküli model, ezért elsõsorban az érdekelne, hajlamos-e a jelvesztésre.

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Sziasztok!

Nekem is egy ilyen km órám van (Cateye Commuter) (Cateye CC-COM10W) most szeretném majd használni (karácsonyra kaptam) de csak most készült el a gépem. Használ itt valaki ilyent? Mert nekem "problémám" lenne vele,így megköszönném ha valaki akinek ilyen km órája van,felvenné velem a kapcsolatot...
köszönöm!