az a tarcsa jo lesz 160mm-snek is
szal nem nagy.
aztan igy hirtelen atgondolva a dolgokat nem hinnem, hogy olyan nagyon szamitana, hogy mennyire merev a masik alkatresz amihez csatlakozik.
ugyanaz az ero halad at rajtuk mindenkepp.
egyedul abban lehet nemi kulonbseg, hogy a fuggveny mely szerint valtozik az kulonbozik.
de azt meg nem mondom mi kulonbseg lesz a terhelendo elemre nezve,
esetunkben titan. aminek azert van szakitoszilardsaga (konnyen nagyobb like acel) es rugalmas, mint dog / ha joltom/.
Köszi az észrevételeket! Tárcsákban nem vagyok otthon, ezt nem tudtam jól megítélni.
Bár mérnök vagyok, de nem vagyok gépész. A váz - villa fejtegetést azért bátorkodtam felhozni, mert a BikeMag-ban volt már ilyen törés gyûjtemény. 30-40 törést elemeztek. A legtöbb arról szólt, hogy vagy iszonyatosan merev vázba tettek be egy nem hozzá méretezett villát, ezért minden hajlást a villa viselt. Nyilván a terhelést ugyanúgy megkapta a váz fej része is, csak az annyira túl volt méretezve, hogy nem hajlott. Az eredmény magától értetõdõ: a villa elõbb-utóbb megadja magát vagy a fejénél, vagy a vállaknál, vagy a lábán, amelyik a leggyengébb láncszem. A másik tipikus eset pedig az volt, hogy egy brutál villát raktak bele egy gyenge vázba. Ez pont a fordított eset ugye. Az eredmény abban az esetben is borítékolható: leszakad a fejcsõ, eleresztenek valahol a heggesztések, esetleg a legnagyobb erõt viselõ felsõ vagy alsócsõ elülsõ része adja meg magát.
A leggyengébb láncszem, asszem ez a kulcs.
De ettõl függetlenül egy villának nem szabad eltörnie. A Morati nehezebb is? Akkor nemcsak jobb minõségû anyagból van, hanem bõvebben méretezett. A Sibex/Spicer/Changda alul van méretezve.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére