Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Please log in to reply
1746 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
http://www.kalimotxo.com/mtb/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Jajjj, imadom azt a toltotollat... :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Feltöltött képFeltöltött kép
És a végére a csapágygolyós:
Feltöltött kép

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ez konkrétan csúnya, de gyönyörû gyûrûket csinál titánból a csávó. Van faberakásos, na az a tuti. Meg van egy csomó szép köves.
Sztem a gyûrûkbõl él, a lánckerekek gyártása csak hobbi:)

Nesztek: Feltöltött képFeltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép
Boone titán töltõtöll: 1695 USD

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ha a Morati hajtókarral is voltak problémák, aminél azért nagyon odafigyeltek gyártásnál, mennyi idõ alatt reped meg egy ilyen ropi hajtókar, ahol ráadásul kozmetikázták a varratokat? Szerintem epszilon idõ alatt.

A Morati karnak egyetlen helyen volt hibája. A külsõ oldalon a pedállyuk közelében a hegesztési varratnál volt gyenge. De van olyan amit még most is használnak!

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Váz torzulási teszt, érdekes! Tényleg rugalmas a titán? Rugalmasabb, mint az acél? Az alu tényleg baromi merev. Tényleg merev a carbon?

http://www.sheldonbr..._frametest.html
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

le_creme1.jpg

Ha a Morati hajtókarral is voltak problémák, aminél azért nagyon odafigyeltek gyártásnál, mennyi idõ alatt reped meg egy ilyen ropi hajtókar, ahol ráadásul kozmetikázták a varratokat? Szerintem epszilon idõ alatt.
--
tocsa

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Meg azért megnézném az én 90 kilómmal, hogy mennyire merev.....:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a legrandabb hajtokar amit mostanaban lattam. akarmennyi a sulya. es valszeg egy kisebb falu koltsegvetese az ara neki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Na ebbõl már nem menekülök...:)
Ott b@sztam el hogy enté ominózus HSZ-ét úgy értettem, hogy a ti-ot nem lehet pontosan megmunkálni, a kovácsolás felett elsiklott a figyelmem.

Tisztában vagyok vele (nagyjából) hogy hogy készül egy váz, sõt egy csavargyártást is el tudok képzelni.
Egyébként a merlin váz "sima mezei" ti váz, csak szép dolgok vannak a fejcsõbe meg a felsõcsõbe meg még pár helyre marva, CNC-zve, kinek hogy tetszik.

Enmeg csak itt pislogok :)
Asszem el kene olvasnom valami konyvet, mert az az erzesem, hogy teljesen hianyosak az ilyen ismereteim, es ugy tunik, hogy itt megerzesre/ranezesre nem feltetlenul lehet itelkezni. A heten voltam a BME konyvesboltban (V2 epulet), es bele is lapozgattam ilyen temaju konyvekbe, lehet meg kellett volna vennem :).
--
tocsa

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Na ebbõl már nem menekülök...:)
Ott b@sztam el hogy enté ominózus HSZ-ét úgy értettem, hogy a ti-ot nem lehet pontosan megmunkálni, a kovácsolás felett elsiklott a figyelmem.

Tisztában vagyok vele (nagyjából) hogy hogy készül egy váz, sõt egy csavargyártást is el tudok képzelni.
Egyébként a merlin váz "sima mezei" ti váz, csak szép dolgok vannak a fejcsõbe meg a felsõcsõbe meg még pár helyre marva, CNC-zve, kinek hogy tetszik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Azért nem árt különbséget tenni a hengerelt és kovácsolt alapanyagok közt amit késõbb alakra forgácsolnak valamint az azonnal végsõ formára kovácsolt alkatrészek között.

A hengerlés nem más, mint folyamatos nyújtó kovácsolás.

Igen, nem feltétel, hogy a kovácsolás legyen a végsõ alakító eljárás, de attól még kovácsolt marad a darab anyagszerkezete, hogy a forgácsolás az utolsó lépés.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

(...) hengerelt és kovácsolt alapanyagok(...)

Kulcsszó; enté jól rátapintott.
"In idem flumen bis non descendimus"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azért nem árt különbséget tenni a hengerelt és kovácsolt alapanyagok közt amit késõbb alakra forgácsolnak valamint az azonnal végsõ formára kovácsolt alkatrészek között.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Nem vitatom a kovácsolást; a magam részérõl csak szeretném tudni a Merlin mely vázrészeken használna ilyet.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ott kezdõdött a flém, hogy elmondtam arról a "remek" handmade titán hajtókarról a véleményemet.

Én pl. nem tudom titán vázakon van-e kovácsolt elem, de az biztos, hogy a legtöbb titán alkatrészt nem forgácsolják, hanem kovácsolják.

Ami biztos, hogy még mindig vannak aki alu témában hanyatt dobják magukat a CNC varázsszó hallatán. Pedig a kovácsolt erõsebb is, talán könyebb is lehet. (a gyártók ezt tudják úgyis)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

A merlin honlapján nem találtam képet, hozzánk pár napja érkezett egy váz, az gondolom 2007es lehet.
Majd tolok képet

Végignéztem, végigtapogattam a 2007-es palettát: hol, melyik vázelemeknél is lenne kovácsolt bármelyik Merlin váz?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az mondjuk pont sose cnc!

amugy csavarok kb ugy keszulnek /a jo csavarok/
hogy van egy rud annak a fejet szepen bezomitik
valamilyen fejforma kialakul /akar tobb lepesbol is/
majd egy masik gep ramangorolja a menetet a szarra.

igy keszulnek a nagyszilardsagu csavarok, mert igy sokkal erosebb. nincsenek megszakitva az anyag elemi szalai.

es nem cnc mert esetleg forgacsolas
ezek pedig azert nem cnc mert ezek automata gepek.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...