Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1746 hozzászólás a témában

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

moratizo

boc shog yMillin nem beszélgettem többet de elfoglalt a versenyláz.
szép a bringád azért..de nem az én világom így.
gyere gyakrabban!! :)
pályabringából is van titán..:)

Gondolom a titán pályabringánál a súlynak van inkább szerepe mint a rugalmasságnak. A hazai mezõnyben használ valaki titánt? És milyen márkák ezek? (azért megnézném élõben is Feltöltött kép)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rendben, kösz. Írok majd egy privit valamikor.

A sebesség mindent megold.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Köszönöm. És ez az elõre-hátra hajlás tompítja a talaj felõl érkezõ ütéseket? Kocmo-ról van valami véleményed?

"Tartózkodási hely: Székesfehérvár"
Egyeztessünk egy találkozót és kipróbálhatod!
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

zOrgnak tárcsafékes...

Még... ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Még egy kis off: a klipszes pedálról (hogy érthetõ legyen): ennyire nem kell lehúzni, csak azért mert már ritkán használják. A tömege kb. ugyanannyi mint nemcsak egy alsó kategóriás patentnak, hanem egy-egy középkategóriásnak is (kb. 350-380 gr.), aztán nem annyira körülményes használni sem, mert menetközben simán lehet oldani-szorítani (ahogy egy amatõrnél a közlekedési helyzet, vagy egyéb dolog követeli), és behúzva nemcsak taposni lehet vele, hanem húzni is. Aztán nem akadhat be (megszorul v. rossz irányba fordul) a stopli a patentpedálba, mint a patenteseknél elõfordul (pld. Ritchey), vagy pld. egy verseny végén ki tudsz lépni belõle, bármilyen fáradt a láb (a patentesnél ha rá van húzva nem biztos). És végül a cipõjében lehet járni is, nem csúszik stb. Szóval az összkép nem annyira hátrányos a klipszre nézve...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
moratizo

boc shog yMillin nem beszélgettem többet de elfoglalt a versenyláz.
szép a bringád azért..de nem az én világom így.
gyere gyakrabban!! :)
pályabringából is van titán..:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nyilván sehogy, de ha már szóbahozta tocsa...
Én sem értem, hogy ezeket a pedálos klipszes dolgokat, és hogy ne legyen off,

mégha titánból van se :scratchhe

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
És ez hol kapcsolódik a topik témájához?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Pedig enté bemondta a pedál márkát. Nem kis pálya. Még a veterán pályaversenyzõk is kiröhögik??? Mitõl vagy te abban olyan biztos, hogy az a pedál könnyebb bármelyik klipszes megoldásnál???

Egy klipszes pedál súlyban jobb mint az alsó kategóriás patent pedálos rendszerek. Ez meg nem egy sima klipszes pedál. Többet adnék egy ilyenért mint bármelyik idióta eggbeater vagy más patent rendszerért.

Ugyan már...
Ki nem sz... le a márkát, ha elavult technológia? Igen, kiröhögnék aki ebben menne versenyezni és joggal. Persze kirándulni meg fagyizni menni jó, ha tetszik a kinézete, de arra minden jó szal ez nem nagy kunszt.
Ez vagy nem elég stabil (stopli nélkül laza szíjjal), vagy embertelenül körülményes kikászálódni belõle. Klipsszel, szíjjal egészen biztos h nehéz is.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

ez a villa is majdnem olyan perverz, mint egy Lefty :D

Perverz? Azért mert a paralelogrammás rendszerek nem divatosak, attól miért perverz? Tudtad, hogy a könnyebb, mint a hagyományos telók? Ha valamit nem láttunk/nem ismerünk, attól az még nem perverz. Én örülnék ha lenne egy palalelogrammás telóm.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

A habverõt én is utálom, de még mindig jobb és könnyebb bármilyen klipszes megoldásnál. Grammhuszároknak alap.
Ha emberünk feltesz egy klipszet arra a pedálra és felhúz egy merev talpú bringáscipõt a klasszikus stoplival (!), akkor hajtáshatékonyság kipipálva csak jól seggberúgta magát... nehéz és annyira körülményes használni h még a veterán pályaversenyzõk is kiröhögik.

Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Pedig enté bemondta a pedál márkát. Nem kis pálya. Még a veterán pályaversenyzõk is kiröhögik??? Mitõl vagy te abban olyan biztos, hogy az a pedál könnyebb bármelyik klipszes megoldásnál???

Egy klipszes pedál súlyban jobb mint az alsó kategóriás patent pedálos rendszerek. Ez meg nem egy sima klipszes pedál. Többet adnék egy ilyenért mint bármelyik idióta eggbeater vagy más patent rendszerért.
--
tocsa

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm. És ez az elõre-hátra hajlás tompítja a talaj felõl érkezõ ütéseket? Kocmo-ról van valami véleményed?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A titán villák érezhetõen jobban "mozognak", mint az acél társaik? Ránézésre nagyon hasonlítanak a morati és az xacd villák (a kocmo-k másképp néznek ki), van valami lényeges különbség köztük az árukon kívül? Mennyire törnek a titán villák maraton felhasználás mellett (gondolom nem nagyon) és hol érdemes keresgélnem eladó villát (itthon eddig egyszer láttam)? Kicsit sok a kérdésem, de egyáltalán nem értek a titán alkatrészekhez.

Fûggülegesen nincs mozgása csak elõre hátra, kb. annyi mint egy SID-nek. Az XACD igen gyenge másolata a Moratinak, sokkal jobban hajlik, könnyebb és ezért gyakran törik. Városba, túrázásra jó, de maratonra inkább nem. Ráadásul nem is szép, nagyon elõre ugrik a válla, vékonyak a csövei, rossz a papucsa.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A titán villák érezhetõen jobban "mozognak", mint az acél társaik? Ránézésre nagyon hasonlítanak a morati és az xacd villák (a kocmo-k másképp néznek ki), van valami lényeges különbség köztük az árukon kívül? Mennyire törnek a titán villák maraton felhasználás mellett (gondolom nem nagyon) és hol érdemes keresgélnem eladó villát (itthon eddig egyszer láttam)? Kicsit sok a kérdésem, de egyáltalán nem értek a titán alkatrészekhez.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Már hogy a pékbe ne számítana? Lehet nem jutok fel a hegyre elõbb, de nem szeretem pl. beletaposni a tányért az elsõ váltóba.

Nem nagyon foglalkoztam ezzel a merevség-dologgal, de sztem a beletaposás, az inkább váz meg monoblokk függõ. Az, hogy a hajtókar mennyre hajlik, az nagyon kis mértékben befolyásolhatja a tányér állását.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Holnap egy kis Morati találkozó a Duna Maratonon?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Elég kevés Ti dirt bicó van (Demonchaux Titanium)

Feltöltött kép

http://www.dmcx.com/en/s82.html

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ez nem zOrg bicója?

zOrgnak tárcsafékes

Ezzel?
Feltöltött kép

nem tudom. de gyanús, hogy ez volt.
olyan 35-40 év körüli rider ült rajta. már amennyira láttam a sisak alatt...
elég nagy váz volt az is...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Morati HC 1.2 softail, M 1834 g
Morati HC 1.2 softail, M 1900 g (csiszolatlan,tárcsafék konzolal)

66g -ot nyert a vázon Feltöltött kép

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Szépnek ugyan nem szép, de:
http://www.light-bik...ing.asp?id=1067

Ez már volt , de akkor is döbbenet!

http://forum.bikemag...5&postcount=272