Jelentkezz be Regisztrálj
Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek
Posted 2009. June 11. - 21:19
Posted 2009. June 11. - 21:09
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. June 11. - 20:58
Posted 2009. June 10. - 22:32
Mary McConneloug's Team Kenda-Seven-NoTubes Seven Sola Gold
http://www.cyclingne...nneloug_seven09
A lényeg a Ti bringákról a cikkben: "csak" alkatrészeket kell cserélned a vázat nem .
Posted 2009. June 10. - 22:16
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. May 27. - 09:25
Nem tudom, nekem valahogy a matt jobban bejön, ha titánról van szó, aluban szeretem a polírt
Posted 2009. May 26. - 18:02
Posted 2009. May 20. - 22:28
a szemelyeskedest nem szeretjuk, amit a titanrol akartunk tudni azt tudjuk, ha kemia orat akarok akkor meg nem a bikemag forumra jovok
sem Szepy2884 sem kocsirke tovabbi hozzaszolasat a temaban nem szeretnem latni. (ugyis torolve lesz csak akkor meg bunti is megy hozza)
koszonom
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. May 20. - 20:23
Írod: "a vita rendben van, az arroganciát nem bírom"
Akkor olvas csak kicsit vissza! Szerinted az olyan bunkó stílusban feltett kérdésekre amik pont a te szádból hangzottak el egymás után 2x is hogy "he?", szerinted hogy kellett volna reagálnom? Ebbõl szerinted hogy kellett volna kitalálnom hogy mi a kínod?
Ja, hogy az a kifejezés nem tetszik, hogy "agresszív"? Hát akkor gyorsan én kérnék elnézést, mert nem vagyok se bölcsész, se jogász, hogy a szavakon lovagoljak, engem a konkrét tények érdekelnek. Aki meg akarja, úgy is megérti. De a te kedvedért akkor használjunk szakszavakat (bár nem biztos hogy itt mindenki díjazná) és mondjuk azt, hogy stabilis vegyület fázis ami nehezen oldódik és a hegesztés szempontjából rendkívül kedvezõtlen. Így jó lesz?
Én írtam: "a Ti ötvözet szerkezeti tulajdosnágai lásd szakítószilárdság, közel kétszerese a hasonló szerkezeti tulajdonságú acélénak"
Elismerem, ez így elég általános, hiszen az acéloknak is és az aluminiumoknak is annyi de annyiféle minõsége és ötvözete van, hogy azt felsorolni is szinte lehetetlen mert nap mint nap újabbak születnek a változó igényeknek megfelelõen. De az állításom még így általánosságban is helyt álló, mint ahogy az is, hogy nem egy olyan szerkezeti aluminiumot alkalmaznak pl a repülõgépgyártásban, ami kivált jópár hasonló szerkezeti tulajdonságú acélt már pusztán csak a súlya miatt is. És mindezt hogyan és mi befolyásolja, hát pont ez a metallurgia és az anyagszerkezettan csodája. (szintén általánosan és minden igény nélkül) a megfelelõ ötvözõk megfelelõ aránya, + T kezelés, + képlékeny alakítás melyeknek mind egy a célja: a minél finomabb, homogénebb szövet és szemcse szerkezet kialakítása. Persze azért ez nem ilyen egyszerû.
Írod: "Ti trioxid (ami egyébként bajosan, de elõállítható tiszta vegyületként)"
Oké hiszek neked, de akkor hogy mégis tanuljak, újra felteszem a kérdést. Hol és mire használják? Magyarán mi a gyakorlati haszna?
Posted 2009. May 20. - 18:57
Posted 2009. May 20. - 18:25
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. May 20. - 18:25
Posted 2009. May 20. - 17:57
Posted 2009. May 20. - 17:55
Posted 2009. May 20. - 15:39
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. May 20. - 15:32
"te mitõl vagy ilyen magabiztos?"
a magabiztosságodra vonatkozó kérdésem a hangnemnek szólt (t.i.: "mit nem értesz már megint?")
Biztos azért, mert mint mérnök 5 évig tanultam.
gratulálok. biztosan büszke lenne rád az anyagszerkezettan oktatód ha ezt olvasná: "a Ti ötvözet szerkezeti tulajdosnágai lásd szakítószilárdság, közel kétszerese a hasonló szerkezeti tulajdonságú acélénak".
(Bár az igazat megvallva az elterjedtebb szerkezeti anyagok mint acél ötvözetek és egy kicsit az AL ötvözetekkel többet foglalkoztam, így a Ti esetében a tévedés jogát fenntartom, vitázni lehet, sõt kell is.)
a vita rendben van, az arroganciát nem bírom
"a titánium dioxid annyira "nagyon agresszív", hogy az élelmiszeriparban E-171-es lajstromszám alatt szerepel mint ételfesték."
Összetéveszted a fogalmakat! Egy szóval sem mondtam, hogy mérgezõ vagy hogy a szervezetre veszélyes lenne.
kiváncsi lennék, hogy a te szótáradban mit jelent, hogy egy vegyület "nagyon agresszív".
Szóval egyed csak nyugodtan, de én jobban szeretem, ha felületkezelésnél alkalmazzák mint elterjedt pigment anyagot jó fedõképessége, valamint levegõn hosszútávon sem változó különösen tiszta fehérsége miatt.
köszönjük, megint tanultunk
"attól hogy evidenciákat puffogtatsz pontatlanul?"
Hát ezt most benézted öreg:lol1: Figyu csak: "még mielõtt kijavítanád magad, szólok, hogy a titán monoxidja, és a trioxidja szintén nem túl veszélyes." Kérlek áruld már el, ezzel így hol találkoztál? Esetleg 7-dikes kémia órán amikor egyenlet rendezést magyarázott a tanító néni, mert hogy ez így nem sztöchiometrikus azaz stabilis oxid fázis arra a nyakamat merném tenni.
ha már az élceimen lovagolsz, kérlek, áruld már el, hol állítottam hogy stabil a Ti trioxid (ami egyébként bajosan, de elõállítható tiszta vegyületként)?
Szóval a Ti oxidja a TiO2 (rutil), míg TiO3 csak mint FeTiO3-ként létezik azaz ilmenit.
és megint köszi az infót!
Szóval ha legközelebb megint nem értesz valamit, akkor tedd fel úgy a kérdésedet, hogy finomabban válaszoljak.
ja, én provokáltalak, értem.
edit
nem tudok normálisan idézni. akit érdekel, bogozza ki.
Posted 2009. May 19. - 23:23
Posted 2009. May 19. - 22:28
Posted 2009. May 19. - 22:19
Biztos azért, mert mint mérnök 5 évig tanultam. (Bár az igazat megvallva az elterjedtebb szerkezeti anyagok mint acél ötvözetek és egy kicsit az AL ötvözetekkel többet foglalkoztam, így a Ti esetében a tévedés jogát fenntartom, vitázni lehet, sõt kell is.)
"a titánium dioxid annyira "nagyon agresszív", hogy az élelmiszeriparban E-171-es lajstromszám alatt szerepel mint ételfesték."
Összetéveszted a fogalmakat! Egy szóval sem mondtam, hogy mérgezõ vagy hogy a szervezetre veszélyes lenne. Szóval egyed csak nyugodtan, de én jobban szeretem, ha felületkezelésnél alkalmazzák mint elterjedt pigment anyagot jó fedõképessége, valamint levegõn hosszútávon sem változó különösen tiszta fehérsége miatt.
"attól hogy evidenciákat puffogtatsz pontatlanul?"
Hát ezt most benézted öreg:lol1: Figyu csak: "még mielõtt kijavítanád magad, szólok, hogy a titán monoxidja, és a trioxidja szintén nem túl veszélyes." Kérlek áruld már el, ezzel így hol találkoztál? Esetleg 7-dikes kémia órán amikor egyenlet rendezést magyarázott a tanító néni, mert hogy ez így nem sztöchiometrikus azaz stabilis oxid fázis arra a nyakamat merném tenni. Szóval a Ti oxidja a TiO2 (rutil), míg TiO3 csak mint FeTiO3-ként létezik azaz ilmenit.
Szóval ha legközelebb megint nem értesz valamit, akkor tedd fel úgy a kérdésedet, hogy finomabban válaszoljak.
Posted 2009. May 19. - 21:32
Fél micsodám odaadnám érte!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960