Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tisza Maraton | Szeged

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1506 hozzászólás a témában

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
tikshow: Szerintem 30cal kanyarban ugyan mindegy, hogy milyen gumi van felrakva a homokos aszfalton...
A slick a homok miatt csúszik ki, a bütykös meg azért mart büzykös meg aszfalt meg homok... :)
Én tegnak egy semi-slickel tanyáltam (igaz már aranyosan kopott...), a talaj meg kemény földben sziklácskák + gyökerek, rajtra sok por, sebesség hasonló...

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Jó guminincsen, mert nem az a baj, hogy nem tapad a gumi, hanem az hogy a por csúszik az aszfalton...meg amúgy is mindenhol...nbem az baj, hogy rossz a gumi, hanem az hogy nicsen kapcsolatod a mozdulatlan talajjal...szóval marad az óvatoskodás, mert tökéletes megoldás nincsen....

Üdv...Sianis

tikshow

tikshow

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
de azért fosóhomokra is legalább puha gumi kell vagy széles kemény talajra meg ugyan mindegy, hogy milyen mert így is úgy is szétrázza a töködetet ;D
de ha már így gumiügyben járunk valiki mondjon már egy jó gumit ami nem csúszik meg a homokon ami alatt aszfalt van, mert már tanyáltam el emiatt, 30 próbáltam bevenni a kanyart és akko láttam csak, hogy por volt az a úton amikor már felnyaltam ;D

Tiberius20

Tiberius20

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Ez egy vélemény, tök amatõr vagyok szal lehet, hogy hülyeség :-[

Nem érdemes túl sokat variálni a gumival. Mert a kemény talajon szinte minden gumival jól tudsz haladni (nincsenek hosszú mászások amihez kellenének a "nagy bütykök").
A fosóhomokban meg szinte csak a kondició számít. Mert ha kifáradsz és lelassulsz akkor beleragadsz, tök mindegy milyen gumid van.

Legalábbis ez az én tapasztalatom.

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Én Conti Explorer Proval megyek 2,1-es méretben, ez nekem bevált, mindíg megbízhtó, lehet hogy gyorsan kopik, de amiíg szolgál, addig nincs jobb gumi tõle...

üdv...Sianis

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Úgylátom ez a pincércsajszi téma beletrafált... :)
Szöszit még csak tudnék vinni nagy nehézségek árán, de a pincérlányruci lehet nem lenne kedvére való... ;)

sianis: Bicajozni nem ma kezdem azért... Csak a "verseny" az új dolog az életemben... Amúgy most is azon gondolkodom, hogy milyen külsöt pakoljak fel... :) Eredetileg a Ritchey Z-max 1.9(5) -t akartam, de az vagy nem kapható, vagy csak 2.1 ben... Lehet maradok a Ritchey Speedmax-nél... De ötleteket azért várok... :)
Ja! A Bikkmakk elözö számában a Z-max Megabite -ot hozták ki legjobbnak... A boltokban meg nem éppen ezt favorizálják... (nem az ár miatt) Most akkor hogy is van ez ???
Mind1, ha tudok szerezni az elkövetkezö 2 napban, akkor kipróbálom...:) Az számomra a legmegbízhatóbb információ... :)

Tiberius20

Tiberius20

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Ha egy ilyen csajszi ülne mögém biztosan sokan akarnának a szélárnyékomban tekerni ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D

mondjuk egy csini szöszi lengén öltözött pincércsajszit tuti könnyebb lett volna cipelni... ::) legalábbis az elsõ sûrû növényzetig... ::) ;D

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
obsidian: Ecsém, nehogy azt hidd, hogy mi sem voltunk kezdõk...de hidd el egyszer túlesel a tûzkeresztségen, és legközelebb amikor túrára, vagy maratonra mész, már az fog érdekelni, hogy vajon 1,95-ös gumit vagy 2,3-ast tegyek fel....

Szóval nyugodtan klérdezz, mert nekünk is így olyan infók csöpögnek az agyunkba, hogy nem is veszzük észre de mi is tanulunk folyamatosan...

Hmmm...pincérjány? Majd a szombati taliról elhozzuk ;D ;D

Üdv...Sianis

Tiberius20

Tiberius20

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

A pincérnõ cipelésrõl jut eszembe:
Unokaöcsém (5 éves) kért meg arra, hogy rakjak fel hátra egy gyerekülést és vigyem magammal ;D ;D

Érdekesen néztünk volna ki 8)

Tiberius20

Tiberius20

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Na, defektrõl annyit;
A szombati pályabejáráskor 9-en voltunk és egy defekt született.

Ez kb. olyan 12-17%-os arány. ::)

Fõleg a "Dakar-szakaszon" (fosó homok) van esély defektet szerezni, ha kimész oldalra tarlóba(vagy mittoom én hogy híjjákba)

Legalábbis ez az én meglátásom ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hm... ez a pincérlány nem is rossz kiegészítõ felszerelés... ehhh... 8)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
sianis, Paraferee:

Kösz az infokat! :) Tudom, hogy a kérdések tényleg hülyén hangzottak, de... :-[ Tegnap biztos bevertem a fejem is... A bukón pedig nem látszott... :)

A cromo-t meg nem azért kérdeztem mert gáz, csak érdekelt...
Felnin végigtekerni tényleg egy érdekes élmény lenne... :) Lehet nem is rakok fel gumit... 8)
Úgy döntöttem, azt viszem ami az övtetyóba meg a háromszögbe belefér... (zongora, bárszekrény, pincérlány... :D a fentieken kívül persze...)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hja...

tegnapig úgy volt, hogy a cromosaurusommal megyek, de több okból kifolyólag még sem az lett a nyertes ló hétvégére...

egyébként meg miért lenne probléma?
8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
obsidian:

:D bocs hopgy mosolygok... de...
no:
-a frissítõknél van hogy kinyujtják a poharat, van hogy nem.... van hogy megállsz, van hogy nem... ahogy épp neked jobb, illetve ahogy a frissítõ személyzet segít téged...

-defektnél nem esel ki, hisz ez nem errõl szól... ha nincs más csak felnin, akkoris végig mehetsz... ez arról szól, hogy végig küzd...

-vinni hosszútávra feltétlen vmi energia utánpótlást (csoki, energiaszelet, gél, banán, szendvics...) és vizet vigyél magaddal, plussz szerszámokból ha nem akarsz egy esetleges kellemetlen balesetet: imbusz kulcsok, pumpa, pótbelsõ, foltok, kiscsavarhúzó...

8)
Üdv PéeF

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Na öcsém akkor mondom mi kell...

Pótgumi alap, pumpa alap, gumileszedõ alap, gumijavító alap, imbuszkulcs alap...nos ezek a servicéhez kellenek...ezután kell egy jó ruha, amiben nem sülsz meg, de azuért ki sem kell hülni...

Figyi ez elvileg egy verseny, de azt tudnod, kell, hogy nem a Tour de France, szóval semmi exytrára ne számítsál, hogy itt most kamaera, meg 100000 nézõ...ez egy kis hétvégi program egy kis verseny, egy jó, egy nagyon jó BULI! Szóval számíts a családi légkörre, kedves emberekre a pihenõállomásokon, ahol meglehet állni...és pihizni, kifujni magad...ha defekted van akkor megszereled és mész tovább, ez ilyen egyzserû...

Szóval arra készülj, hogy életed egyik legszebb napja áll elõtted, elõzõ este már nem nagyon fogsz aludni az izgalomtól, én ezt tudom magamról, mert tavaly Mátra volt nekem elsõ és iszonyatosan izgultam, de rettenetesen élveztem, és nagyon megszerettem a bringás társadalmat, mert mindenki segít, ha görcsöt kapsz megmasszírozzák stb stb...szóval itt mindenki a haverod lesz erre készülj fel...mindenkivel szóba állhatsz nem fokg senki ferde szemmel nézni rád....

Szóval készülõdj és hidd el nagyon jó dolog lesz....

Üdv...Sianis

ui.:Hawerom cromoval indul....

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Jut'szembe! Cr-MO vázas bicajt használ még valaki rajtam kívül? :) Nemtom mér', de nekem valahogy az alu annyira nem jött be... Pedig jövöre kénytelen leszek azt venni... ;) Mondjuk fullynál mind1... 8)
A gázduda biztos jó ötlet? :-\ Már nem azért, csak nehogy a "yard" lefújja a maratont mert közveszélyes alakok is indulni akartak és biztos az egész csak egy maratonnak álcázott forradalom... :D :D :D
Egyébként nekem is ez lesz az elsö... ;D Úgyhogy a nagyoktól kérdeznék is párat: :)
A frissítöállomásokon szokás megállni, vagy csak kiadják a cuccost és hajts ??? És defektnél mondjuk kiestem, vagy ha van pótbelsõm, akkor mehetek tovább ??? Ki mit szokottm magával vinni magára a versenyre ??? (pótbelsö, "gumikulcs", kulacs, kaja, mittommégmi...)

"Kicsi vagyok, éhes vagyok, fázok..." :D

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
A bizonyos alatt a barátnõm bizonyosát érted? Na abba a tied nem fog beleérni.....az enyém meg majd estefelé biztosan...... :P :P :P Na de inkább aróól beszélj, hogy a különszám hány oldalas lesz, szerintem egy 20 oldalas elég lesz....BikeMax EXtra címmel megjelenik 200 Ft-ért....

Juj, de jó üzletember lesz belõlem

üdv...Sianis

ui.:na de tényleg...mikor lesz a rajt? lusta vagyok beírni, hogy www.tiszamaraton.hu/sport jah már be is írtam... ;D ;D ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D hehh... na ja... és abba a bizonyosba mikor ér bele a kezünk? ::)

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Akkor majd vasárnap hajnalban is fényképezünk.....tényleg mikor inul a verseny???? :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D , de akkor Para fényképez és el is intézi a Bikmakk szereplést, sõt különszámban leközli az egészet ..... 8) 8) 8)

üdv...Sianis