Szasz'
kb 5órányi alvás után, és két fadarabbal a lábaim helyén itt vagyok...
Elöljáróban annyit, hogy már nem is emléxem mikor volt lyan maratonom, amikor minden majd nem 100% klappolt... már mint test, lélek, gép...

A rajt területre a rajtoltatásd elõtt 5perccel érkeztünk, mert addig Tyito kománál volt az orosházi, a mecseki, és a Aszta-féle pesti delegáció... A tömeget rajtoltatás után körbe vezették egy
lassú városnézõ körre, ami azt jelentette, hogy 35nél próbáltam kapaszkodni a tömeg elejébe, majd repülõ rajtként újra át a kapun, és irány a
kör... A gáton aztán ismét mint tavaly az eleje megõrült, és 35-40es tempóban téptek... Jómagam beálltam egy 25-27es tempóra, amit egy magam elég nehézkesen tartottam, de aztán a 10ik km-nél beért egy elég de nem túl gyors csapat, és beálltam menetszélbe... Késõbb zOrg mászter ért be, és át pártoltam hozzá, hamár egy kicsit gyorsabb volt, és így vonatoztunk az elsõ itatóig... Itt aztán benyomtam pár pohárka itókát, örömmel konstatáltam, hogy sk olyan emnber is mögöttem érkezett akirõl úgy véltem, hogy lassan a célterület környékén jár

aztán zúzás tovább... vagyis elkezdõdött...

elõször csak 2perces fájdalmaim voltak, majd sûrûsödött...olyan egybefüggõ nagy fájdalommá...

ilyen sem volt még velem, és erõsen a rajt területen kapott és félig elfogyasztott POW****R szeletre gyanakszom, de olyan hascsikarásom lett, hogy szinte lefordultam a nyeregbõl...

Épp hogy gurultam, bízva abban, hogy talán elmúlik, és nem kell megállnom... DE végül csak kerestem egy megfelelõ zöldest... :-X Aztán vissza nyeregbe, és tekerés... HIhetetlen módon percrõl percre jobban lettem, már csak a görccsökkel görcsöltem... Szatymazi körforgalom elõtt pár száz méterre aztán teljesen leállt a gépezet, de oly módon, hogy talán csak a lábujjaim tudtam mozgatni... Csak ültem és merev lábakkal gurultam elõre, várva azt a pillanatot, amikor elfogy a lendület, és vhogy lekéne rakni a lábam, hogy ne kelljen az árokba borulni... Ráadásul a körforgalomnál az árnyékban vki szurkolói is figyelték a jöttömet, és elég égõ lett volna farönként borulni el... Szerencsére enyhült a szorítás, így gyorsan megálltam és kiráztam... ööö... pontosabban
kigyúrtam a lábamból az átkot... Aztán a tudományhoz nyúltam, orcámba toltam a POWERGELt, várva a csodátz, és az utánégetõ enyhe égett kerozin szagát, majd tudtára hozva a környezetemnek, mely abban a pillanatban talán csak a mezõn rohangászó nyulakból állt, sátáni kacajjal tapostam bele a pedálba... aztán pár máéterre arréb vissaz is álltam... rákerllett jönnöm, hogy ez sem az a csodaszer, mely bevételtõl szûámított ké pillanattal hat, mint egy 2megatonnás rakétahajtómû... Így hát szép nyugodt tempóban, várva a vmicske frissülést tekertem, de ismét összesküdtek a fentiek... Egy ypszilon elégazásban az útszélén hûsölõ rendezõ enyhén balra-hátra integetve elküldött balra (ezt hogy lehetett volna más irányba értelmezni??)... a hibára már csak majd 2-2,5 km után jöttem rá, amikor túlságosan nagy csendre felfigyletem elõttem, és mögöttem is... EGy hatalmas kiszakadt B*ZZZZDMEGgel konstatáltam a dolgot, és egy elszabadfult rombolóként kezdtem a rendezeõ srác felé gyorsulni... Szerencséjére túúúúlontúl messzejutottam a fordulótól, és mire odaértem elszállt a dühöm, maradt a magamnak valóbizonyátsi vágy... Ráadásul, ahogy vissazálltam a jó irányba, pont elém került a három 14év forma gyerek... MOndanom sem kell, viszketett az orrom... Aztán vagy a gél, vagy vmi pszihés dolog hatására lábaim mint gõzgép megállsá nélkül dolgozni kezdtek, és az utolsó 20kmre egy nyári forróságban a homoks alföldre tévedt jégtörõ hajó magabiztos elõre haladásával 25-26os tempóban nyomultam elõre, mindössze két rövidke szakaszon leszállva a dakaron is, és szépen lassan beértem embereet, ami még jobban ösztönzött... Menet közben szegény Orsit is beértem egy 6-8fõs csoportban... tempóm adott volt, viszont a csoport elõttem pont egy majd 3méteres aranyos pocsolyát került libasorban... Én meg mint mondtam jégtörõ a szárazon, vigyorra hasadt orcával meglátva a nyílt utat teljes gõzzel bele a a pocsoláyba... :

;D Tusolás rendelt? ;D Orsi: :-*
Utolsó frissítõnél aztán ért meglepetés... Itókázok, amikor egy idõsebb Úr ér oda, felpillant, és:
"-Á! Most nézem csak milyen híres emberek is vannak elõttem...!"
GYorsan körül néztem, kirõl maradok itt le, de senkit nem láttam.
"-TEssék? HOgy kicsoda?"
:

aztán megegyeztünk, hogy a célban majd elmondja miért is, mert eléggé pillegtünk a melegtõl. AZtán usgyi... ismét fullgáz homokfutó üzemmód... A Boszi-sziget felüdülés lett volna, csak sajna ismét kezdett görcsölni a combom, így lájtosra fogtam magam... Nem iagzán szerettem volna útbaigazítóként függni vmelyik fatörzsön, egy erõs görccstõl...
ééééés BEFUTÓ! kiabálások, és üvöltés: PAAAAAAARAAAAAAAA! 8)
Amit muszály negatívumként leírni:
-pálya jelölés hihetetlen módon rossz votl most sajna, sok helyen ha csak nyomtam volna a pacit(ha bírtam volna) és egyedül mentem volna azokon a helyeken, tuti elmegyek a jelzések mellett... az a kis kerékpáros pikto iszonyat nem látszódott többhelyen sem... a szalag letépések a boszi-szigeten voltak elég durvák... de sajna ez utóbbit csak egy jól célzott-irányzott hidrogénbombával lehetne esetlegesen kivédeni...
szervezõ uraknak: esetleg jövõre kilehetne próbálni a bükk maratonon alkalmazott földre szórásos technikát... vmi jóóól látható anyaggal...
AMúgy jó verseny volt... A tombolánál ugyan bundára gyanakszom, mert mindössze ha jól számoltam két BMFT nyeremény lett... :

HATALMAS GRATULA NATINAK, AKI LÁZASAN IS MÁSODIK HELYRE TEKERT!!!!!
UGYAN CSAK NAGY GRAT CHEESYNEK AKI ÖREGEKizéSZENIOROK

KÖZT ELSÕ LETT ÉS UGYANCSAK GRAT TYITONAK AKI UGYAN ÖREGNMÁR DE FIATALNAK NÉZTÉK ÍGY AZ 5IK LETT SZERÉNYEN A FELNÕTTEK KÖZT 8) !
Csõváz és hátszél...
Joghurtos szép napot mindenkinek, és üdvözlet a többi tigrisnek

PéeF voltam