Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tisza Maraton | Szeged

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1506 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

hát komolyan mondom, ameddig meg nem láttalak a rajtnál, nem hittem el hogy indulsz... ;)

grat a hõsies küzdelemért... 8)

Nos egy ideig én sem hittem el, de miután a sárga szalagot elhúzták mögöttem a rajt területén, már nem akartam visszakozni...

Mostmár amúgy tudom, mekkora az elmaradásom, gyúrhatok a következõre. :) Talán a Bükk Maratont is bevállalom, egy hegyes is kellene, élvezni akarom a lejtõket. :) és oda nem 2.00" Fast Fredeket viszek, hanem 2.35" B+ freeride-okat ;D

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

Nekem ez volt a zelsõ :-[, így azzal indultam útnak, ha kibirom máris boldog leszek... éés sikerült
ÉS nem is vagyok fáradt, és útközben sem éreztem hogy fáradnának a lábaim 8) ,lehet mégis jót tett a pénteki 150-es "túra" ::) :D

kicsit nehezen viseltem az egyenelten utakat :-\, de már értem mért szerettek maratonokra járni, az érzés fantasztikus.. és a BMFT-s társaság felülmúlhatatlan :)

számomra az egyetlen negátívum az a darázs volt, ami az utolsó kilómétereken úgy gondolta pólómban folytatja az utazást, de négy szúrás után meggyõzödtem róla, h. nem jó ötlet :(

:-* Lensnek a szállásintézésért, Zorgnak a plussz Powerbar-ért /nekem bejött/ , Balibának a szállítmányozásért ,Setikének a nyakmasszázsért Kahlesznek a csípésenyhítésért és fürdõért Tyitonak is :-*

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Köszike de remélem a Bükkbe össze jön a páros befutó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Helló!

Nos, nekem is tetszett a verseny, bár viszonyítási alapom az zéró, tekintve, hogy ez volt a legelsõ. :) Azt hiszem elégedett lehetek szinte mindennel. A frissítõkrõl már mindenki kiáradozta magát (bár én azért vártam azt az elsõt 15-nél) tényleg abszolút minden volt ami kellett, és számolatlanul adták a kezünkbe a poharakat. Az elsõ pihinél egy 2.5lityós Mánten Gyút egyazegyben beletöltöttem a tartályomba, és nehogy szóltak volna érte, de a segítõ srác ajánlotta. :o A piros robogós srác kb 4szer ment el mellettem, és folyton kérdezgetett, hogy minden oké-e, éhes/szomjas vagyok-e? Tök pozitív.

Mi kimaradtunk az elõzõ esti befor-party-ból, de legalább így kocsival voltunk, és ez rohadtul kényelmes volt. Délután 5-kor már otthon zuhanyoztam. 8)

A pályajelöléssel nekem is volt egy kis problémám, egy helyen elszálltunk egy olyan 10-15 fõs csapattal, és így plusz 5km-t mentünk. Nem igazán értem, hogy ha a gátról le kell menni jobbra, be az erdõbe, akkor miért a gát tövében van a jelzés, a fák között, a földön. ::) Néhol tök egyértelmû helyeken kint állt egy rendezõ, és mindenkinek szájába rágta, hogy balra, pedig volt szalag, meg tábla is, máshol meg erõsen hajlott a dolog egy tájékozódási versenybe. Dehát ez van.

Ja, görcsöm az nekem is volt, a két vádlimban, meg a két combomban, egyszerre, úgyhogy alig bírtam leszállni a géprõl, jóformán majdnem eldõltem. Az uccsó 10 km már csak olyan max 15-ös tempóban ment, de végül beértem. :D És ez egy nagyon jó érzés volt. :)

Szeretnék én is gratulálni a gyõzteseknek, plusz a Natinak, Tyitónak, igazán szép volt! :D

Lovas Gabinak köszi az imbuszért, erõsen életmentõ jellegû volt, kicsit le akart esni a nyergem. Kissfishnek meg köszi az elõnevezést, bár a nevemet nem írattam át (nemtom lehetett volna-e), így majd az õ neve mellett fog szerepelni az én csodálatos idõeredményem (4óra pár perc) ;D

Fityisz nem jöttél. :( , de így asszem én nyertem az egysebességes-kategóriát! ;D 8) 42-16 yeah!

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
OOOpsz még valami!!!

valaki csinált fényképeket a talin!!!
Azokat megkaphatnám?

Köszi...puszi/pacsi

Üdvi....Sianis a gonosz Kaka Kapitány

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Én 19,1-et mentem ahhoz képest, hogy Lovas_Gabival beszélgettem a bicajtolás közben és közben is csöpögött az órámba az idõ...

Gondolom ott vesztettem igazából mikor megkellett állnom a 4 görcs miatt, mert az ugyebár igencsak idõigényes...

Szóval ha nem lennének a görcsök akkor szerintem 15-20 helyezéssel lazábban elõrébb lennék, és akkor még a Setike által tervezett páros befutó is meglehetett volna...Ja Setike bocs, hogy lemaradtam, de a szervezetem tiltakozott azután a mézes pálesz szag után amit magad után húztál...elõre nem tudtam menni így inkább lemaradtam...de a Boszi szigeten mindenkit odaaprítottam jó 1 km-el....szóval az volt az én világom....maradok továbbra is hûséges fórumozó

üdv...Sianis a Boszorkány-sziget réme.... ;) ;) ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D :D :D

hát komolyan mondom, ameddig meg nem láttalak a rajtnál, nem hittem el hogy indulsz... ;)

grat a hõsies küzdelemért... 8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nos én is:

Mint mindenki, meg vagyok halva, mint mindenkinek, nehezemre esik az ülés, és 12 óra alvás sem volt elég kipihenni, de megérte. :)

Az addig OK, hogy nem volt emelkedõ, de LEJTÕ sem volt! ergo végig nyomni kellett a pedált, és ez nekem az utolsó gát-ártér-gát szakaszra már nagyon nem ment, pedig a legjobb lett volna, ha nem 70 km után van... Ugye nem csak én mértem 65-nél többet eltévedés nélkül?

Tényleg eltévedés: 2* mellémentem, egyszer egy bollyal, egyszer meg magam, de mindkétszer útbaigazított egy szervezõ pár tízméter után erõs utánamkiabálással. Mivel eddig még más maratonon nem voltam, nem tudom, milyen a pályajelölés máshol, de itt azért hagyott kívánnivalót maga után, ami nem a szervezõket minõsíti, gondolom én. Volt egy Y elágazás, ahol egy 8-10 fõs társaság verõdött össze, és próbáltuk eltalálni, merre is az arra. Szerencsére valami Isteni sugallatra pont jófelé mentünk.... :)
Ami a frissítõket illeti: nagy örömmel vettem tudomásul, hogy amíg ittam, addig készségesen, néha kérdezés nélkül is megtöltötték a kulacsomat. Igaz, az elsõnél nem volt víz már, és a sok lónyáltól (ugye a Gatorade-hez is víz kellett) meg ragadt a szám a következõig.....

Ami a prológot illeti: mivel nem sikerült rövidebb monoblokkot szereznem, nem tudtam a nagytányérra váltani. 34/11-gyel meg elég mókuskerék volt a 29-30-as tempó is, úgyhogy ott szakadtam le nagyon.
Bár úgy terveztem az elsõ gát részen, hogy 20 alá nem megyek. Azután az elsõ homok után, hogy 18 alá nem megyek... Aztán a harmadik frissítõ utáni homok után már csak az volt a célom, hogy az átlagom alá ne menjek... végül 15.9-et jöttem átlagban. És meg vagyok elégedve magammal. :)

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Köszike a szállást HONK és a bemelegitö kört nagyon jo volt a kolesznak meg bocs az el ba***t zárért

Honk

Honk

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Én is gratula mindenkinek, Lensvernek meg pláne kalapemel és bocs, hogy elõzõ nap bevittelek tikteket a kukoriczásba! Meg a Setinek is köszönöm, hogy lehozott titeket hozzánk. Gyertek máskor is, majd addig építünk hegyet :) ...Harta nem leglaposabb része az országnak, csak nyaralnak a buckáink.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Üdv!

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem még az üléssel gondjaim vannak... :) Viszont azt magam részérõl megnyugtatónak tartom, hogy nem csak nekem görcsöltek a lábaim... Már azt hittem nagyon gyenge vagyok... :)
A pálya szerintem tényleg tuti volt, a jelölésrõl meg annyit, hogy elõzõ nap bejártuk az egékszet és már akkor is voltak kitörve(!) olyan fadarabok, amin irányjelzõk voltak valaha... (pedig állítólag a jelölõk elõttünk haladtak 1-2 órával...) Amit tudtunk, visszaállítottunk. A frissítõállomások tényleg roskadoztak minden földi jótól és szinte már pofátlannak éreztem magam, mikor az x. frissítõt nyomták a kezembe... ;D
A Boszi tényleg izgi volt, fõleg azért, mert elõtte vmi oknál fogva kilazultak az elsõ fogasokat tartó csavarok és ment a para, nehogy leszakadjanak... :)
(nagytányérra nem is mertem felváltani...)
Mindent egybevetve nagyon jól éreztem magam életem elsõ maratonján, a lábgörcsök is elmúltak, egyedül csak azt sajnálom, hogy a szombati magáneksön után már nem volt erõnk visszamenni a találkára... (leírás alapján van mit sajnálni ) :'(

A hangulatért mindenkinek köszönet, a szervezõknek pedig egy köszönet++ a befektetett rengeteg energiáért!

obsidian (és mindenkinek gratula, aki teljesítette a távot!)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
::) hja... és állítólag volt nagyon rázós szakasz is... ::)

;D

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Szióka mindenkinek!!!

Most sikerült felébrednem de ez még nem az igazi.
Sianis Köszönöm MÓKUS nevében ö jól van otthon pihen. Gratulálok a rendezõknek és minden indulónak, nekem nagyon tetszet a verseny , jó volt a hangulat . Szeged pedig gyönyörü város Mrc vel tervezzük a leköltözést. De szerintem késöbb többen csatlakoznak majd. További jo napot mindenlinek. Lensver neked pedig szobafogi addig legalább amíg nem jön vissza a hangod.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

kb 5órányi alvás után, és két fadarabbal a lábaim helyén itt vagyok...
Elöljáróban annyit, hogy már nem is emléxem mikor volt lyan maratonom, amikor minden majd nem 100% klappolt... már mint test, lélek, gép... :(

A rajt területre a rajtoltatásd elõtt 5perccel érkeztünk, mert addig Tyito kománál volt az orosházi, a mecseki, és a Aszta-féle pesti delegáció... A tömeget rajtoltatás után körbe vezették egy lassú városnézõ körre, ami azt jelentette, hogy 35nél próbáltam kapaszkodni a tömeg elejébe, majd repülõ rajtként újra át a kapun, és irány a kör... A gáton aztán ismét mint tavaly az eleje megõrült, és 35-40es tempóban téptek... Jómagam beálltam egy 25-27es tempóra, amit egy magam elég nehézkesen tartottam, de aztán a 10ik km-nél beért egy elég de nem túl gyors csapat, és beálltam menetszélbe... Késõbb zOrg mászter ért be, és át pártoltam hozzá, hamár egy kicsit gyorsabb volt, és így vonatoztunk az elsõ itatóig... Itt aztán benyomtam pár pohárka itókát, örömmel konstatáltam, hogy sk olyan emnber is mögöttem érkezett akirõl úgy véltem, hogy lassan a célterület környékén jár ;) aztán zúzás tovább... vagyis elkezdõdött... :( elõször csak 2perces fájdalmaim voltak, majd sûrûsödött...olyan egybefüggõ nagy fájdalommá... :( ilyen sem volt még velem, és erõsen a rajt területen kapott és félig elfogyasztott POW****R szeletre gyanakszom, de olyan hascsikarásom lett, hogy szinte lefordultam a nyeregbõl... :( Épp hogy gurultam, bízva abban, hogy talán elmúlik, és nem kell megállnom... DE végül csak kerestem egy megfelelõ zöldest... :-X Aztán vissza nyeregbe, és tekerés... HIhetetlen módon percrõl percre jobban lettem, már csak a görccsökkel görcsöltem... Szatymazi körforgalom elõtt pár száz méterre aztán teljesen leállt a gépezet, de oly módon, hogy talán csak a lábujjaim tudtam mozgatni... Csak ültem és merev lábakkal gurultam elõre, várva azt a pillanatot, amikor elfogy a lendület, és vhogy lekéne rakni a lábam, hogy ne kelljen az árokba borulni... Ráadásul a körforgalomnál az árnyékban vki szurkolói is figyelték a jöttömet, és elég égõ lett volna farönként borulni el... Szerencsére enyhült a szorítás, így gyorsan megálltam és kiráztam... ööö... pontosabban kigyúrtam a lábamból az átkot... Aztán a tudományhoz nyúltam, orcámba toltam a POWERGELt, várva a csodátz, és az utánégetõ enyhe égett kerozin szagát, majd tudtára hozva a környezetemnek, mely abban a pillanatban talán csak a mezõn rohangászó nyulakból állt, sátáni kacajjal tapostam bele a pedálba... aztán pár máéterre arréb vissaz is álltam... rákerllett jönnöm, hogy ez sem az a csodaszer, mely bevételtõl szûámított ké pillanattal hat, mint egy 2megatonnás rakétahajtómû... Így hát szép nyugodt tempóban, várva a vmicske frissülést tekertem, de ismét összesküdtek a fentiek... Egy ypszilon elégazásban az útszélén hûsölõ rendezõ enyhén balra-hátra integetve elküldött balra (ezt hogy lehetett volna más irányba értelmezni??)... a hibára már csak majd 2-2,5 km után jöttem rá, amikor túlságosan nagy csendre felfigyletem elõttem, és mögöttem is... EGy hatalmas kiszakadt B*ZZZZDMEGgel konstatáltam a dolgot, és egy elszabadfult rombolóként kezdtem a rendezeõ srác felé gyorsulni... Szerencséjére túúúúlontúl messzejutottam a fordulótól, és mire odaértem elszállt a dühöm, maradt a magamnak valóbizonyátsi vágy... Ráadásul, ahogy vissazálltam a jó irányba, pont elém került a három 14év forma gyerek... MOndanom sem kell, viszketett az orrom... Aztán vagy a gél, vagy vmi pszihés dolog hatására lábaim mint gõzgép megállsá nélkül dolgozni kezdtek, és az utolsó 20kmre egy nyári forróságban a homoks alföldre tévedt jégtörõ hajó magabiztos elõre haladásával 25-26os tempóban nyomultam elõre, mindössze két rövidke szakaszon leszállva a dakaron is, és szépen lassan beértem embereet, ami még jobban ösztönzött... Menet közben szegény Orsit is beértem egy 6-8fõs csoportban... tempóm adott volt, viszont a csoport elõttem pont egy majd 3méteres aranyos pocsolyát került libasorban... Én meg mint mondtam jégtörõ a szárazon, vigyorra hasadt orcával meglátva a nyílt utat teljes gõzzel bele a a pocsoláyba... ::) ;D Tusolás rendelt? ;D Orsi: :-*
Utolsó frissítõnél aztán ért meglepetés... Itókázok, amikor egy idõsebb Úr ér oda, felpillant, és:
"-Á! Most nézem csak milyen híres emberek is vannak elõttem...!"
GYorsan körül néztem, kirõl maradok itt le, de senkit nem láttam.
"-TEssék? HOgy kicsoda?"
::) aztán megegyeztünk, hogy a célban majd elmondja miért is, mert eléggé pillegtünk a melegtõl. AZtán usgyi... ismét fullgáz homokfutó üzemmód... A Boszi-sziget felüdülés lett volna, csak sajna ismét kezdett görcsölni a combom, így lájtosra fogtam magam... Nem iagzán szerettem volna útbaigazítóként függni vmelyik fatörzsön, egy erõs görccstõl...

ééééés BEFUTÓ! kiabálások, és üvöltés: PAAAAAAARAAAAAAAA! 8)

Amit muszály negatívumként leírni:
-pálya jelölés hihetetlen módon rossz votl most sajna, sok helyen ha csak nyomtam volna a pacit(ha bírtam volna) és egyedül mentem volna azokon a helyeken, tuti elmegyek a jelzések mellett... az a kis kerékpáros pikto iszonyat nem látszódott többhelyen sem... a szalag letépések a boszi-szigeten voltak elég durvák... de sajna ez utóbbit csak egy jól célzott-irányzott hidrogénbombával lehetne esetlegesen kivédeni...

szervezõ uraknak: esetleg jövõre kilehetne próbálni a bükk maratonon alkalmazott földre szórásos technikát... vmi jóóól látható anyaggal...

AMúgy jó verseny volt... A tombolánál ugyan bundára gyanakszom, mert mindössze ha jól számoltam két BMFT nyeremény lett... ::)

HATALMAS GRATULA NATINAK, AKI LÁZASAN IS MÁSODIK HELYRE TEKERT!!!!!

UGYAN CSAK NAGY GRAT CHEESYNEK AKI ÖREGEKizéSZENIOROK ;) KÖZT ELSÕ LETT ÉS UGYANCSAK GRAT TYITONAK AKI UGYAN ÖREGNMÁR DE FIATALNAK NÉZTÉK ÍGY AZ 5IK LETT SZERÉNYEN A FELNÕTTEK KÖZT 8) !

Csõváz és hátszél...

Joghurtos szép napot mindenkinek, és üdvözlet a többi tigrisnek ;)

PéeF voltam

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Szerintem Marcit azért hagytad ott mert szegény gyereknek, csak én tudtam belsõt adni, én meg eléggé a sereghajtó bolyban voltam....

Para neked meg gratu, hogy hasfogó gyógyszer nélkül végignyomtad, biztos, hogy nem volt kellemes dolog....
Nekem meg az a bajom, hogy folyton begörcsöl a lábam, pedig a doki is mondta, hogy lábam olyan erõs mint egy lónak, és kitartásom is van elég, csak valmi még mindíg kellene ahoz, hogy ne legyeneke a görcsök, szóval ezzel ma elmegyek a sportdokihoz, hogy mondjon rá valamit....

üdv...Sianis

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem is nagy élmény volt a maraton, annak ellenére, hogy a szombaton még volt hõemelkedésem, közben is többször nyomott voltam, és a végére már a hangom is elment - mindenki nagy szórakoztatására. ;D

Fantasztikus volt a bmft ováció, amivel egymás ügyködését fogadtuk!

Gratula Tyitónak az 5. helyért, és cheesy-nek a senior 1. helyért!!! (http://kep.tar.hu/to...271&pid=2798738
Thommeynak azért, hogy két kört is lenyomott a tûzõ napon.
Magamnak meg azért, hogy betegen lenyomtam a marcit. Nem tudtam, képes leszek-e rá.
Viszont ha van csöpp eszetek, ti nem vállaltok be ilyesmit, mert most összeszedtem egy szép kis torokgyulladást. Na persze ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy én is próbáltam üvöltözni a többiekkel együtt.

Isteni volt a tegnapi Kiskõrösi Halászcsárda, oda feltétlenül vissza akarok menni még.

2baknak köszönjük a szervezést, szerintem minden nagyon jó volt . Minden itató pontnál roskadásig voltak az asztalok - bár én nem álltam meg, de többen mondták, hogy sok földi jóval. Nekem elég volt az, hogy a célban 5ször ihattam a Gatorade-es lötyibõl, és a kedves hölgy egyszer sem mondta, hogy "nem"!

A tombolán a fórumról Setike nyert, Baliba és ...ööö, ki is még?

Ja, és köszönet Tyitónak, hogy elõzõ este külön elvitt minket a bombatölcsérekhez, ez hasznos volt.

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
www.tiszamaraton.hu/sport -on lesznek majd az eredmények, remélhetõleg minnél hamarab...

Üdv...Sianis

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
WOW!!! Grat lensver-nek! ;)

Persze mindenki másnak is aki végigment rajta ... ;D

Eredménylistát hol lehet megnézni, hogy ki hányadik lett és mennyi idõ alatt tette meg??

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Sziasztok...

Beszéltem 2bak-val és mondta, hogy azért nem volt 15-nél frissítõ, mert sokna mondták, hogy túl korán lenne, ezért kimaradt...végül is nem gond, csak akkor nem kellett volna etetni vele...

A Boszorkány-sziget az tényleg eszméletlen volt, úgy döntöttem jövõre elmegyek a Boszorkányos versenyre is....

Üdv...Sianis

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
HI ALL! :D
Ez volt a legjobb versenyem,(18) meg a legjobb buli!
Grat:Tyitónak, 5. hely-hez (Le a kalappal)
Károlyi Zolinak a gyõzelméhez(!)
Trebo,Pacho,Nyök,Szasza,Ív,A Nagy családnak,Elnök úrnak,A Võnekieknek+Mindenkinek!!
A Boszisziget a végére elég Zsír volt!

Ki tud eredményeket?(2bak)?