Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tisza Maraton | Szeged

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1506 hozzászólás a témában

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Jó reggelt!
Nagyon pozitív élményekkel távoztam Szegedrõl, kiváló volt a társaság, a város gyönyörû, a verseny segget nem kímélõ, a Tisza jó meleg, a halászlé és a sütik pedig isteniek.
Soha ennyi Mo-on különlegesnek számító bringát nem láttam egyszerre, mint Szegeden! Cube, Be One, Gary Fisher, meg sok más, ami nem jut most eszembe. Biztos jól megy a feketepiac :-)
A versenyen kis ízelítõt kaptam abból, miért is tud izgalmas lenni egy országúti verseny. Hatalmas bolyozások mentek, mindig kitört valaki, de aztán elfáradt. Próbáltam vitetni magam a bollyal, de egy idõ után nem bírtam a tempót, és leszakadtam, ezért a 30. km-tõl egyedül mentem. A vége felé volt egy nagyon rázos szakasz, ennek hatását még most is érzem a különbözõ alkatrészeimben. Az már embertelen volt. A kézzsibbadást is nehéz volt lekûzdeni, pedig nekem szépen sziszeg a telóm. Nem tudom, a merevvillások hogy élték túl.
Ezúton is köszi Tyitónak az ellátást, a többieknek a navigálást és a kedvességet.

Szeged Rulez!

A képeket remélem sikerül feltennem hamarosan, egyelõre gondjaim vannak a nettel, de 1-2 napon belül fent lesznek.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

kicsit pihentebben, de még a fabetétekkel a lábaim helyén ismét itt vagyok, jobban átgondolva az egészet...

Szóval amit kihagytam, de feltétlen megkell említetnem, hogy az itatók felkészültsége-hozzáállása példaértékû volt! Igaz az elsõ ponton kicsit kevésnek bizonyzult a víz, de 5perc se, és volt megen az is... Választékban a víz...gatorade...kóla...7up?...banán...keksz... KORREKT... és egyszer sem volt olyan, ahogy Nati is írta, hogy NE VEGYÉL MÁ TÖBBET, MERT...
Az itatók száma is nagyon figyelmes votl a nagy hõségben, bár ahogy a többiek, Én is eléggé meglepõdtem, amikor a második után pár perccel már a harmadikhoz értem...

Asztának köszönöm a fuvart így utólag is...

Harangnak meg üzenem, szvsz harangoztak a duna marcinak részemrõl jó pár évig elõre, mert amíg az alföldön ilyen kemény és jó hangulatú, gördülékeny maratont szerveznek, addig a dunára való nevezési ktsgeim inkább a szegedi fagyizókban költöm el....
Tiszteletem...

Csõváz és hátszél...
Joghurtos Paraferenc jelentkezett az asztalos mûhelybõl... ::)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
"bár Harang szerint ez nem maraton,mert nincsen benne szintkülönbség,én azért ajánlanám neki,hogy menjen rajta végig egyszer!!!"
Így van!
Szerintem nem a szintkülönbségtõl függ a maraton,nem dumálnia kellene hanem normálisan szerveznie ,mint 2bakéknak még akkor is ha ez kisebb. >:(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok!
Na végre én is itt vagyok:)
Nekem nagyon tetszett a verseny 2 köre(na jó a második már nem annyira),csak a pályajelölés nem volt az igazi:(
Sajna az élbollyal nem tudtam menni,mert a töltésen a 40-45-ös tempó nekem sok volt,de a 2. élbojjal mentem ami olyan 35-40-es tempót ment,mindaddig,amíg nem kaptam defektet.Pedig azt úgy útálom!!Gondolkoztam is azon,hogy kiállok,mert rendesen visszaestem szerelés közben,de aztán mégsem.Sikerült visszaverekednem magamat arra a helyre,ahonnan kiestem,viszont setovább.A végére annyira kész voltam,hogy csak na.
Gratula:Lensnek a 2.helyért, és hogy minket elviselt az úton:),Cheesy-nak az elsõ helyért,és mindenkinek aki végigcsinálta,mert bár Harang szerint ez nem maraton,mert nincsen benne szintkülönbség,én azért ajánlanám neki,hogy menjen rajta végig egyszer!!!
Üdv:Thy

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Na kérem:
Szóval ez is megvolt, a hangulatra most sem volt panaszom. A rajtnál elég hátul voltam és azon igyekeztem, hogy a mezõny közepére legalább felküzdjem magam. A felvezetõ körben már nem is néztem az órát, mert kb 35-40 körüli tempóval söpörtünk végig. Ez a tempó nem akart csökkenni, ez látszott a 31 km-es pontnál mért idõmön is. 1.09.28 Õrült száguldás, amibõl elegem lett. A táv 99%-át nagy tányéron nyomtam, nincs hegy, nincs emelkedõ, síkon meg elmegy így is. A gáton fölfelé kapcsoltam középsõre, de fönt ismét vissza nagyra, aztán nyomás. A boszin volt csak kis tányér. Csak azt sajnálom, hogy ez a szögedi Vass ember (Tyito) úgy elhúzott, hogy még a keréknyomát sem találtam. Mindegy, nyomás tovább. Orsival szinte végig együtt mentünk, elõzgettük egymást. (Orsi! Bocs a cél elõtti hajráért, de nekem ez még hiányzott) A bombatölcséreknél az egyikben sikeresen visszagurultam, a mögöttem lévõk õszinte örömére. ;D Történt ugyanis, hogy a hátsófékem mint ha nem is lett volna ott, nyekergett, csontra húzott karral sem fogott semmit. Fölfelé elkapart a hátsó kerék, satufék, a bicaj meg visszagurult. Nem csúszott, gurult. Eldûltem, kisebb tumultust okozva. De kitoltam, aztán nyomás a célig. A frissítõ állomások elosztása érdekes volt, az elsõ 31 km-ben semmi, aztán meg egymás hegyén-hátán. A fene sem érti ezt. A szénsavas ásványvíz, meg a Pepsi Cola már csak a hab volt a tortán. Maradt a GATORADE és a tiszta víz. Lekísérve banánnal, meg némi hazai szõlõcukorral. A homok nekem nem igazán ment, 1,95-ös gumik nem igazán erre valók. Amíg volt lendület, addíg tekertem, aztán tologatás lett a vége. A többi helyen viszont hibátlanul szerepeltek. A cél elõtt még hajráztam egyet, itt az órám szerint 46,2 km/h-ig pörögtem föl, igaz, csak rövid ideig. A teljes idõm regisztráció szerint 3.56.22 volt, ami a saját elvárásaimnak megfelelt, mert a tervem az volt, hogy négy órán belûl kell beérnem. A kis családom is így lett odarendelve.
Lens!
A kis srác már csak ilyen! Mindíg gondol az apjára! ;)
a tombola szerintem is érdekes volt, Tyito meg is jegyezte, hogy minden itthon marad!
Para, Csubee!
A leányzó a keresztlányom! ;)
Összegezve: Jövõre veletek ugyanitt, de elõtte még lenyomunk egy pár maratont!
Köszi a jó hangulatot, Tyitonak külön köszi a zuhanyzási lehetõségért.
Üdv:
Lovas Gabi
( a sárga AUTHOR-os csávó! ;D)

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
MIKOR LESZ A BOSZI SZIGET???????
:'( :'( :'( :'( :'(

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

a bmft szemben ült a szinpaddal??? (köztetek egy gt-s, a nõi 2.

az a morarti nem az atom-é volt full xtr-rel+truvatívvel?

Válaszok: igen, igen, igen, de

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
majd el felejtettem:
hazafele a binyigli szállítós vonattal mentem és kiráj volt a társaság!

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
hi
nem rágtam még át a zirományaitokon de más a véleményem:
volt itt gáz is keményen: pályabíró, eligazító alig akadt, a szalagozás kaotikus volt, szerintem a díjjazás meg szûkmarkú....
de alapvetõen én is elvoltam

hajnali 5.40 es vonattal mentem le, ugyhogy csapódtam az azon közlöködõkhöz. király társaság volt.
nevezés frankó.
rajt egy csöppet macera volt a power baromkodás miatt... ha nem ilyen kevesen vagyunk itt becsõdölt volna minden...
felvezetõkör teccett de az iram eszelõs volt... nameg egy bunny közben elhagytam a kulacsom.
vesztemre elõrõl rajtoltam... méd olyan demoralizálót mint mikor csak elõznek és nem tudsz egy métert se faragni...15 kilcsin keresztül 27-8 ccal folyamatost...
mikor kezdtem beállni találkoztam Lensver (a nõknél õ a 2.-i? csak akkorr vele.) tigris klónjával, meg Aradi srácokkal... szoval lazult a hejzet...
CSakhogy kerek egy órányi döglés utánn elmértük az aszfalt lehajtót... 25 perc míg visszatértünk. ezután már az esélyteleneknyugijával nyomtam (elõtte se volt sok) a frissítõk jók voltak ,de az elsõ utánn megest elgombáztam .... valami szalmás út végén szembõl jöttek a többiek... nem cvághattam sokat mer az jött szembe akivel együtt frissítettünk.

az út irdatlan sz*** minõségü volt, majd meghaltam a végén... de a dakar legalább tekerhetõ volt...

na és a csajok. na bennük itt se csalódtam. legalább õk vidítottak!
az erdõnél már nem volt se bírõ se szalag... aki akarta kihagyta
14 óra elõtt 5 perccel értem be... nemvalami király hejen... de a célban kiri volt hogy mindenki megtapsolt mindenkit...

a bmft szemben ült a szinpaddal??? (köztetek egy gt-s, a nõi 2.

az a morarti nem az atom-é volt full xtr-rel+truvatívvel?

azrt tûrhetõ volt. még ha a kiírásban nem is tályékozódási verseny hanem maraton szerepelt...

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
mrc: Használd egészséggel, nekem már egy ilyen Mislen belsõ, sõt nem is egy hanem kettõm, már jópárszáz kilómétert kibírt, nemkevés maratonnal...jah és nekem csak 2.1-es gumim...

Boszorkány kupára mikor lehet nevezni, mert én ki nem hagyom az hótziher....

Megyek addig is nyaldosom a sebeimet, de a Boszi szigeten eskü, hogy széttekerem az agyam....

Üdv...Sianis a Boszorkány-sziget mániás

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
Cewasztok!
A hatalmas zápor amit szajkóztam a múlt 7 vége felé az nem igazán jött be :)
Helyette most ápolgatom az égési sérüléseimet amit az elsõ bájkos
versengésem 4 óra 20 perce alatt szereztem a tûzõ napon.
Tutti ,hogy volt vagy 80 fok árnyékban! Abból gondolom ,hogy 15 km után
láttam valami frissítõ állomást de ,ahogy közeledtem kiderült ,hogy csak
délibáb. :)
Én egyszer sem tévedem el pedig egyedül tekertem sok kilóméteren át a
híd után (ugye itt következtek az eltérítõs szakaszok).
A frissítõknél tényleg olyan jó kiszolgálás volt akár egy sokcsillagos szállodában.
A második és a harmadik frissítõ szerintem nagyon közel volt egymáshoz ...
legalábbis én meglepõdtem a közelségen de mivel nekem ez volt az elsõ
ilyen bájkos megmozdulásom , így nem tudom hol szoktak ezek lenni.
Nekem is volt viszont egy rossz élményem de nem eltévedés miatt hanem
mert majdnem elkaszáltak az úton. Ahogy elhagytam a kajak-kenus vizi pálya
szakaszt (bal oldalt nagyon sok sátor, busz ,ember stb stb.) és a
maraton pályáját keresztezõ közúton át akartam menni ....
a motoros rendõr bácsi a feltartott tenyerével megállította a szegedrõl
kifelé jövõ forgalmat de viszont nem foglalkozott a szegedre befelé
menõ forgalommal amibe én többedmagammal egy az egybe belehajtottam.
Ha nem fékezek akkor elkaszál egy kb.130-as tempóval haladó kisebb konvoj.
Lehet ,hogy én vagyok a hibás mert nem néztem szét de amikor láttam a
rendõrt ,hogy megállítja a forgalmat akkor biztonságban éreztem magam és
csak tekertem. :( :( :(
Pedig ha az emlékezetem nem csal akkor egy kézzel meg tudta volna
állítani mindkét oldalról érkezõ forgalmat. Szóval rendõrök ..... no komment.
Másik rossz élmény ..
Az utolsó kilóméterek az erdõben (ez a bombatölcséres rész vagy mi ) ...
na szóval amíg én lementem a töltésrõl és kanyarogtam a hûvös erdõben
, szomorúan tapasztaltam ,hogy mire kijöttem vissza a töltésre ...
legalább 10-en elõttem voltak akiket símán letekertem sok
kilóméterrel ezelõtt. Hogy is van ez? Hmmmm.... Szóval ez így nem fair. :(

De mindezt elfelejtetem majd mert csak a szépre emlékezem :)

Mindet összevetve számomra iszonyatosan nehéz és kemény volt!
De megmaradtam és maradok továbbra is bájkos :)
ßye : kergeegér

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
mrc-rõl jut eszembe... :)

A 17:20as vonatra raktak bicajvagont? És hányan jöttetek vele vissza Pest felé? Csak mert a 19:20-ason a kallernéni eléggé morci volt és le akart szállítani mindenkit, amikor meglátta a hátsó részét a vonatnak... ;D (7 vagy 8 bicaj volt berakva? ;D )
Mindenesetre eljutottunk a Nyugatiig... 8)

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Helloi!

Grat mindenkinek!
Koszonet illeti 2bakot es segitoit, hogy megszerveztek a maratont, es mindenki mast, hogy felejthetetlen lesz ez a masfel nap Szogeden. (Kulon koszonet a szogedi bombazoknak, hogy megjelentek a strandon ;) )
Ja, es Sianis, koszonet a szingo szelepes belsoer ::)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

8) üüüügyes...

(naná,hogy egy fotón sem vagyok... :P )

Para! Azok a fotók tavalyiak! Az idei év még nincs fönt!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Honk!

Legutóbbi hozzászólásomkor tudtam, hogy valamit kifelejtek, éspedig neked akartam irni, hogy:

Köszönjük a szállást, nagyon klassz volt!
És köszi az újbóli meghivást, szivesen élek majd a lehetõséggel.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
tikshow!

Hát, mivel olyan sok sárga Author nem rohangál az országban, így a válasz igen!
Azért nem rossz, ha feltûnõ az ember bicaja!

Egyébként részuemrõl is gratula mindenkinek, aki végignyomta, mindegy, milyen helyezéssel. A folyamatos napsütés és a szénsavas üdítõk kiveszik az emberbõl a naftát! ;)
Bõvebbet késõbb, mert most még nagy a bolondok háza!

tikshow

tikshow

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
lensver: az a boomer egy tunig cherokee volt(de jó volt)
a tombálán miért nem a 227-est húztátok a 224-es helyet, akkor enyém lett volna a brinyó :))

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
8) üüüügyes...

(naná,hogy egy fotón sem vagyok... :P )

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Paraferee: http://www.tiszamara...n.asp?mn=archiv ::) 8) ;)

Honk

Honk

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Kicsivel odébb is ö-znek a bombázók(H.m.vásárhely felé), de közelebbrõl nézve ott már némelyüknek ögen markáns bajsza is mögfigyelhetõ, ami ögen lelohasztja az embört. Viszont boszinak így még jobban mögfelelnek. :D
Nati! Ha legközelebb nálunk jártok, akkor a Szelid-Kiskõrös-Szelid partit hozom össze nektek, ha ennyire bejött a csárda. Nem is hiszitek, hogy itt az alföldbe milyen nehéz jó bringás társaságot találni. :-\