Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

widra

widra

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszi szépen!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Hali! Arra lennék kíváncsi, hogy milyen sisakot lenne érdemes vennem úgy 15-17eFt-ért! inkább dirt meg kicsi dh-ra kellene! Válaszaitaokat elõre köszönöm.

prodirer nek van valami olcsó bmx fulface, és a cratoni ramp is ebben az árban mozog asszem, mindkettõ könnyû, eccerû, és véd valamennyire. a proridernek az álvédõje nem csapódik a fogaid közé, ha csõröst versz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Full-facet

A sebesség mindent megold.

widra

widra

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali! Arra lennék kíváncsi, hogy milyen sisakot lenne érdemes vennem úgy 15-17eFt-ért! inkább dirt meg kicsi dh-ra kellene! Válaszaitaokat elõre köszönöm.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
valaki használ Casco Ares sisakot? tapasztalatok?
az ára kicsit húzós vagy talán keressek a kis fejemre egy másik modellt?
sajnos csak képen láttam és rendelésre hoznak
köszönöm

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Sziasztok!

A páromnak szeretnék beszerezni egy bukót és ebben kellene a segítség. Egy könnyebb, de hatékony bukóra lenne szükség, aminek a megjelenési faktora sem rossz. Illetve a lányom lassan egy éves és esetleg vinném õt is, de nem tudom, hogy ilyen piciknek mi jó, mire kell figyelni?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

na hali emberek!
most vettem egy Casco Viper sisakot de az azt hiszem nem az mx hanem egy regebbi kiadas!
a kerdesem az lenne hogy mi az a kis fekete pocok ami a bal fulehez kerul az embernek. ugy nez ki mintha be lenne csavarva valami a sisakba (egy fekete muanyag dugo egy belso hexel). Na szoval erre lennek kivancsi hogy az a kutyu mire jo?

Az a kütyü arra jó, hogy kihangosítót lehet(ne) oda tenni, de majdnemhogy 0 az esélye, hogy találsz ilyet. :) [nekem ezt mondták legalábbis]

Az MX az nem az újabb verzió, csupán fullfaceesítették.

Amúgy jó kis sisak. Nekem is ez van, nagyon szeretem. Használni hál' Istennek még nem kellett (kopp-kopp), de tesztek szerint tökéletesre vizsgázott. Kellemesen hûl, és a darazsak nem szúrkálják agyon a fejedet, ha bekerülnek a sisakba :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
ja amugy az is erdekelne hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel a sisakkal kapcsolatban?

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
na hali emberek!
most vettem egy Casco Viper sisakot de az azt hiszem nem az mx hanem egy regebbi kiadas!
a kerdesem az lenne hogy mi az a kis fekete pocok ami a bal fulehez kerul az embernek. ugy nez ki mintha be lenne csavarva valami a sisakba (egy fekete muanyag dugo egy belso hexel). Na szoval erre lennek kivancsi hogy az a kutyu mire jo?

-Rider's Soul Team- Sz.A.

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 posts

Én is a sixsixone-ról kérdeznék,..
Valaki tud valamit, hogy milyen a Pro bravo???
Külsõre nekem nagyon tetszik, de...
..szóval milyen? :)

Kedves Willmaker!
Csak javasolni tudom a pro bravot! Én is a bravo és a full comp között gondolkoztam. (Én a compot választottam anyagi okok miatt,de azt se bántam meg!) Ha van a bravo-ra elég pénzed(mert nem olcsó:29.900ft.-) akkor inkább ezt javaslom és nem a többit.

Egy kis ismertetõ a bravo-ról:Könnyû, szellõzõ sisak, teljes arcvédelem
Kézzel rétegelt üvegszálas, festett külsõ héj. FVHS (Full Helmet Venting System) rendszer gondoskodik a megfelelõ elülsõ, hátulsó, oldalsó és alsó szellõzésrõl. EPS hab belsõ bélés a maximális ütéselnyelésért és Coolmax-szal borított kényelmes hab belsõ az izzadtság elvezetéséért. Állítható rögzítõpánt gyorskioldó csattal. Megfelel az ASTM F 1447, ANSI Z90-4, CPSC, CE kerékpár bukósisak szabványoknak.
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Köszi a tanácsokat, amint lesz idõm bemegyek a legnagyobb választékkal rendelkezõ helyi boltba, és végigpróbálom azokat, amiket meg tudok fizetni.

gjano

gjano

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hali!

Mostanába vennék új bukót országúti használatra fõleg nyárra. Tud valaki valami jó tippet adni 15 ropi alatt?

Kösz Jano

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Én is a sixsixone-ról kérdeznék,..
Valaki tud valamit, hogy milyen a Pro bravo???
Külsõre nekem nagyon tetszik, de...
..szóval milyen? :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Casco Alpen, vagy Longus Ventex?

Szerintem onnantól, h szinte minden CC bukó InMold módszerrel készül, nincs nagy különbség abban, hogy melyik mennyire véd, vagy az max az anyagmennyiségtõl függ, ami meg ugye nagyban meghatározza a súlyt...
Ergo próbálj meg az alapján választani, h melyik mennyire passzol a buksidra, mert itt lehet eltérés, aminek bizony nincs köze ahhoz, h mennyire nagy márka az adott cucc! Fontos, h kényelmes legyen, és h rázós terepen se másszon el. Lehet, h én nem megyek elég gyorsan, de a szellõzésben nagy különbséget még egy CC bukó között se láttam, 30 fokban a Mátrában a sípályán felfelé mindben leizzadsz :) Szóval ha már megvan, h mely darabok azok, amik illenek a fejedre, akkor két további szempont segít a választásban; a kinézet és az ár...

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Igen, szerintem is, azért az valami kis biztosítékot jelent ha olyan cég gyárt bukót akinek ez a profilja vagy legalább ez is, és komolyan foglalkoznak vele... ez nem azt jelenti hogy az egyéb sisakok nem jók, csak azért több a kétely velük szemben, kevesebb a biztosíték arra hogy amikor igazán kell akkor megteszi a dolgát. Persze ez fordítva is így van, az hogy márkás cucc nem 100% hogy megvéd annyira mint szeretnéd, de nagyobb rá az esély szerintem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

és volt is már a kezedben?
vagy csak elvi kérdés?;)

azt is forgalmazzátok? ;)

de igazad van, amelyik kényelmesebb, meg amelyik szebb, meg amelyiket megtudod fizetni. aztán úgyis csak akkor derül ki hogy ér-e valamit, ha fejreesel. mert ugye a bukógyátók nem foglalkoznak azzal, hogy valami minõséget állítsanak elõ, a matricagyártók meg igen.

de én akkor is vennék inkább olyantól aki azt gyárt, mint daewoo-t aki minden szart.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nekem is Viper bukóm van, és csatlakozok az elõttem szólóhoz... :)
valamelyik nap felvettem a régi sisakomat és olyan kényelmetlennek éreztem a Viper után... pedig sokáig azt használtam és semmilyen kényelmi problémám nem volt azzal sem...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Szóval érdemes Vipert vennem, vagy fölösleges, elég az Alpen is?

Én ehez annyit tudnák hozzátenni, hogy nekem a Viper-nél kényelmesebb, jobban szellözö sisakom még nem volt és egyértelmü, hogy a következö is ez lesz. Nincs semmi, amit kritizálnék rajta.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

a casco bukósisakokat gyárt a longus meg nem ;)

és volt is már a kezedben?
vagy csak elvi kérdés?;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Bukót nem 1 évre veszel. Jól fontold meg, hogy melyiket választod! Nagyon fontos a kényelem és a minõség!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]