azzal önmagában nincs baj, ha nagy a rugóút, legfeljebb nem használom ki. engem inkább az zavarna, hogy a beépítési magasság miatt túl magas a hajtómû, csopperes a villa, hátra kerül a súlypont, stb. merev vázon engem nagyon zavar, ha a láncvillának nincs meg a "klasszikus" CC-s esése. ez a Genesis még hagyján, de látni ilyen geometriájú vázat +5-6cm-re belõtt középcsapágy magassággal is, és nem értem, hogy lehet velük mászni, hirtelen berántani egy éles kanyarba, stb.
az ugye megvan, hogy ezek a bringák (cotic soul és simple, cove hummer, genesis latitude és core, voodoo d-jab, kona buffer, stb.) nem csupán annyiban különböznek egy 80-100mm-es telóhoz tervezett cc vázra épített bicajtól, hogy nagyobb telót kaptak? hogy miben más a váz geometriája, hogy rövidebbek a stucnik, stb.? mindezt elolvastátok, megnéztétek, vagy csak a fikázás megy?
személy szerint én sem használok 100mm-nél több utat a bringámban, pedig megtehetném. nekem is az "oldszkúl" geometria jön be , ettõl függetlenül tetszenek ezek a long travel hardtail pacik. de nem tetszenek a félméteres rugóúttal megáldott össztelós szörnyek, az uborkaszeletelõs, parizeraprítós kerékre állított országútik és a hideg kiráz a színes-szagos, féktelelen egysebességes/fixis "kerékpárok"-tól, mégsem kötök bele egyikbe sem, pedig minden oldalon megtehetném. a bevásárlókosaras-sárvédõs epic-re sem szóltam egy szót sem, pedig hû_de_nagy_poén volt, azta!!
mikor elindítottam ezt a topicot, bicajokról készült képeknek igyekeztem helyet találni, nem pedig gumicsont rágó chat szobát teremteni.
lehetne, hogy a parttalan viták-elmékedések helyett inkább képek jöjjenek?
ON