az a cyclocross gép a Tied?...Nekem nincsen tárcsám, de nagyon lapos a villám: http://img339.images...3271/spec1x.jpg
tetszik.
az a cyclocross gép a Tied?...Nekem nincsen tárcsám, de nagyon lapos a villám: http://img339.images...3271/spec1x.jpg
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Az országútik villája azért közel sincs így megépítve, ha megnézed a Stevens villáját ott látszik a vastagság is a tárcsafék miatt(is) muszáj anyagot beletenni a villába, de elég rendszeridegenül nézne ki egy monti merev karbon villára hasonlító a kör keresztmetszetével, így megmarad az országútis kinézet is és benne van a szükséges mennyiségû anyag is amit a tárcsafék csavaró hatása megkövetel.
Minden féknél számít a csavarodás, mert rontja a hatékonyságot, a csavarodó karbon villán nem igen lesz hatékony a fék...
Az országútik villája azért közel sincs így megépítve, ha megnézed a Stevens villáját ott látszik a vastagság is a tárcsafék miatt(is) muszáj anyagot beletenni a villába, de elég rendszeridegenül nézne ki egy monti merev karbon villára hasonlító a kör keresztmetszetével, így megmarad az országútis kinézet is és benne van a szükséges mennyiségû anyag is amit a tárcsafék csavaró hatása megkövetel.A pontos okot nem tudom a lapított villákra, de talán nem ez az elsõdleges. A tárcsa nélküli országúti (CX) bringák többsége is ilyennel van szerelve már egy jó ideje. 10 éve jelenhettek meg az aero villák, szerintem azokat követik design, divat, funkcionalitás miatt. Biztosan számít a forma kialakításában a karbon mint anyag használata (gyakorlatilag minden ma gyártott országúti bringa elsõ villája karbon).
Minden féknél számít a csavarodás, mert rontja a hatékonyságot, a csavarodó karbon villán nem igen lesz hatékony a fék...szamit egyaltalan egy karbon villanal, hogy csavarodik? el nem farad, kenyelmesebb, es jobban fog a fek. akkor mi a problema? egy telonal megertem, hogy kikezdi az egeszet, de itt ez nem nagyon szempont (elvileg). en is a tarcsat preferalnam, ha jol adagolhato. mentem 35os cx gumikkal tarcsas montival, nem ereztem semmilyen hatranyat, elonyet annal inkabb.
Szerintem a tárcsafék csavaró hatása miatt.
Szerintem ez különben sem a legjobb érvelés, hogy épp arra vékony amerre nem kéne meg fordítva.
Mutass egy olyan villát, ami menetirányból nézve széles, arra merõlegesen meg keskeny.
azt hiszem ebben az esetben én nem akarnék tárcsafékes országutit
Szerintem a tárcsafék csavaró hatása miatt.
Szerintem a tárcsafék csavaró hatása miatt.ezeknek a lapított villáknak tulajdonképpen mi értelmük van a designon kívül?
amerre rugalmasnak kéne lennie, ott legszélesebb, ahol meg merevnek, ott a leglaposabb
Reynolds 953-as szett, ez pár éve a csúcs, csak rohadt drága.
Amennyire én tudom, nincs rajta semmilyen bevonat.
Adam's Stainless Team Compact
Ha volna sok pénzem, akkor ilyenbõl készíttetnék egy országúti jellegû egysebességeshez való vázat.