Én is hasonló a dilemmán voltam, hogy A3 vagy a Hexagon X9. Végül az A3 mellett tettem le a voksot, annak az egyetlen gyengepontja a hátsó váltó.
Én is ugyanott, a Fehérvári úti First Bikenál érdeklõdtem eziránt és vettem meg sajnos. Azért mondom, hogy sajnos, mert az eladó (õszhajú fazon) átvágott rendesen, a gyári Kross nyeregcsõ helyett egy Wenson márkájú nyeregcsõ volt a biciklimben, amit már csak otthon vettem észre. Egybõl hívtam is õket telefonon, hogy ez hogy van, hogy nem a gyári Kross Sports Component nyeregcsõ van benne. Erre telefonban azt mondták, hogy a gyártó néha összecseréli a nyeregcsöveket és más alkatrésszel küldi a biciklit, de hogy nyugodjak meg, mert ez még jobb is, mint ami járt volna a biciklihez. Mivel ezt eléggé furcsáltam, felhívtam a nagykereskedõt és megkérdeztem tõle is, hogy valóban így van-e, de kiderült amire számítottam, hogy teljesen kizárt, hogy Wenson nyeregcsõvel érkezzen, hisz az egy teljesen más márka, nekik semmi közük nincs hozzá. Nem kell fizikaprofesszornak lenni, hogy összeálljon a kép, magyarán a boltban kivették az A3-as eredeti nyeregcsövét és kicserélték egy no-namere, az eredetit pedig vagy eladta külön vagy saját maga használja, ki tudja.
Miután visszamentem másnap a boltba és közöltem velük az állításom, továbbra is azt hajtogatta a fazon, hogy így jött a dobozba, sõt még õ volt felháborodv, hogy én mit képzelek és kicsit sem úriemberi hangnemben beszélt velem. Kértem, hogy cseréljék ki a nyeregcsövet az eredetire, azonban azt mondta, hogy nincs most készletük belõle, menjek vissza 1 hét múlva, addig hoz a nagykerbõl. Én erre kértem, hogy írjunk egy panaszjegyzõkönyvet, hogy legyen dokumentálva a dolog, amit többszöri kérésemre visszautasított. Végül mivel erõsködtem az lett a megállapodás, hogy adott 5000-t kaucióként a cseréig és megígérte, hogy jövõ héten kicseréli az eredeti nyeregcsövére.
Ez épp a mai napon történt meg, konkrétan a boltban egy Hexagon X3-asból elõttem vette ki a gyári nyeregcsövét és azt tette bele az én biciklimbe. (Valószínûleg aki az X3-ast fogja megvenni, az Wenson nyeregcsõvel fogja kapni). Persze megint itthon vettem már csak észre, hogy ismét átvertek, mert ugyan Kross nyeregcsövet tettek bele, de a "KROSS Sports Component" nyeregcsõ helyett "KROSS" nyeregcsövet tettek a bringámba (mivel az X3-asban az van). Szóval senkinek sem ajánlom, hogy abban a boltban vásároljon vagy szervizeltessen bármit is! Remélem nem fog kiderülni késõbb, hogy még ezen felül is átvágtak valamelyik alkatrésszel és több meglepetés már nem ér.
Azonban ha ezek után mégis ott vásárolna valaki, akkor érdemes kihasználni a Kerékpárosklub tagsági kártyája adta elõnyt, elvileg 10% kedvezményt adnak új bringa árából, bár a boltban mintha a fogát húzták volna az eladónak úgy alkudozott, hogy õ csak 5%-ra emlékszik, végül talán olyan 8,5%-ot adott. Fizetéskor is alkudozott, hogy nem tudnék-e inkább kp-ban fizetni, mert a kártyás termináljuk nem mindig jó. (Gondolom ez alatt azt értette, hogy meg akarta spórolni a banki jutalékot, ami neki költség vagy csak szimplán nem akart számlát adni ki tudja). Persze mivel mondtam, hogy csak kártyám van, azzal is fizettem, érdekes módon a terminálnak semmi baja nem volt.
Miután kifizettem a bringát, utána mondta, hogy most elfogyott a jótállás és tájékoztató papírja, így azt nem tud adni. Ez is eléggé felhúzott, hogy ezzel egészen addig sunnyogott, nem mondta egy szóval se, míg ki nem fizettem. Átfutott a fejemen, hogy mi van akkor ha jótállás nélkül nincs garancia se (törvényileg elvileg nincs). Végül másnap amikor bementem, akkor adott jótállást. A tájékoztatót azóta is várom, azt már soha nem fogom megkapni, elismerem, hogy nem érzem annyira szükségesnek, így ez zavart a legkevésbé.
Maga a biciki egyébként tetszik és meg vagyok vele elégedve összességében, bár még csak egy hete használom.
Azóta jártam kiegészítõk keresése folytán a 22. kerületi Omega Kerékpárboltban, akik szintén KROSS forgalmazók és nagyon készségesek voltak a srácok, bár eléggé el volt dugva a hely. Most már inkább egy kicsit drágábban ott vagy másik kross forgalmazónál vettem volna meg a bringát, de legalább nem vernek át.
Ha valaki esetleg tudja, hogy a KROSS Sports Component és a KROSS nyeregcsõ között mi a különbség, azt megköszönném ha leírná. Így kiderülne, hogy érdemes-e mégegyszer visszamenni reklamálni vagy inkább többet a közelükbe se menjek.