Helló!
Nagyvonalakban:
6061: Jól hegeszthetõ, elõre edzett, ezt használják a leggyakrabban.
7005: Erõsebb mint a 6061-as, de nehezebb megmunkálni, drágább. Mivel erõsebb, ezért kevesebb anyag kell belõle, ergo könnyebb.
Csak vázanyagban egyeznek (6061). Véleményem szerint semmivel sem rosszabb egyik vagy másik, mindkettõnek megvan a maga elõnye, ill. hátránya, mintahogy azt pár sorral feljebb láthatod.
Vázformára pedig abszolút semmi köze az ide A2 váznak az akkori V4-hez. Sõt, még a tavalyi A2-tõl is nagyon sok dologban különbözik az idei változat. A V4-esek - mintahogyan például a tavalyi A2 vázak is - ovális csövekbõl készültek, az idei A2 váz pedig trapézformájú csövekbõl.
Triple Butted: háromszorosan húzott (vagy ha úgy tetszik, akkor vékonyított), azaz a csõvégek falvastagsága még két lépcsõben vékonyodik ahogy távolodunk a hegesztési varratoktól
Ha tudod, nézd meg az idei A2 vázát egy boltban, és látnifogod, hogy nagyon távol áll az elõdeitõl, és a Hexagon kategóriától is. Teljesen át van dolgozva.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!
Olvasgattam itt Sleek kerékpár-vásárlási kérdéseit, meg arra a válaszokat és közben nézegettem a bicókat amit ajánlott Exxpert; azt vettem észre hogy a 2011-es A2 Disc-nek ugyanaz a 6061-es alu váza van mint pl a 2009-es Hexagon V4-esnek. A szintúgy 2009-es A2 (és A2 XT) már 7005-ösre épül.
Mennyiben más vagy mennyiben jobb/rosszabb a 6061 mint a 7005? Mi a különbség a 2 váz közt.
Jah meg a 2011-es kollekcióban a "Kinesis hydroforming 7005 triple butted aluminum" váz miben más a 2009-es sima 7005-öshöz képest?(valami más gyártási eljárás?)
Elõre is bocs ha számotokra nyilvánvaló kérdéseket tettem fel.