Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Mekkora méret?

Munka után mérek és fényképezek, ha szeretnéd! :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Pontosan. Itt van pl nálunk egy.Megvettük, de mi csak zuhanyzunk, így felesleges lett.... Be sem lett építve.

Mekkora méret?
Abban maradtunk, hogy egy sarokkád, és egy hidromasszázs+gõz zuhanykabin. Szeretjük áztatni magunkat:D Szép lesz csövezni:)
Tegnap Zsizsi embere megnézte a fûtés hálózatot. elméletileg a kazán nem lyukas, hanem a vízszerû lé a kémény kis szerelõ ablakán jön, ami a nedves fára utal, meg a ritka fûtésre. Az összes radiátoron le kell cserélni a csatlakozókat, meg csapokat, mert csöpögnek, és be vannak rohadva. Utána próbafûtés:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ariadne: nekünk van bevált vizes-gázos-fûtéses emberünk, akit csak ajánlani tudok. De a tisztességes hozzáállásnak és a tisztességes munkábak persze ára van. A kell kontakt, adok szivesen.

Charon: csavarbolt, illetve a Bricostore-Praktiker-Baumax szentháromság csavar részlegein találsz.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nincs is kadunk, csak zuhanyzonk es a poronty imadja! :D

trifo: ez most a homlokoncsapos-hanyattesos megoldas
(hol keressem?)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Thy:szeretnétek sarokkádat? Ha nem tartozik a kedvenc idõtöltéseid közé a fél köbméter vízben való lubickolás, akkor szerintem tök felesleges. Arról nem is beszélve, hogy takarítani meg kifejezetten szívás. A kölkök meg bõven elpancsolnak egy normál kádban is.

--Trifo

Pontosan. Itt van pl nálunk egy.Megvettük, de mi csak zuhanyzunk, így felesleges lett.... Be sem lett építve.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
A társasházunk strangjának felújításához keresnék vállalkozót, tudtok esetleg megbízható céget?

'70 körül épült háromszintes, lapostetõs házikóról van szó Zuglóban, a tetõ 2007-ben lett felújítva, de az egyik oldali strang (víz, csatorna csövek) még érintetlen megépítése óta. Mi felújításkor még ólomcsövet is találtunk egy darabon... Van két szellõzõ is mellette, errõl igazság szerint nem tudom, hogy fel lettek-e újítva.

Szóval ezeket szeretné a ház megcsináltatni, és keresek árajánlat adására és fõleg a munka tisztes elvégzésére céget.

Elõre is köszi, ha tudtok mondani tippet. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Thy:szeretnétek sarokkádat? Ha nem tartozik a kedvenc idõtöltéseid közé a fél köbméter vízben való lubickolás, akkor szerintem tök felesleges. Arról nem is beszélve, hogy takarítani meg kifejezetten szívás. A kölkök meg bõven elpancsolnak egy normál kádban is.

Charon: úgy hívják a cuccot, hogy hintaakasztó kampó, és kb 300Ft.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tetoterszigetelni johetsz majd hozzank is... ez lesz a kovetkezo nagy project :D
(Valami megjegyzes, hasznos tapasztalat eddig?)

Kerdes:
Kerti hitaagy felfuggeszteshez ket vegen kampos rugot keresek, otlet-honnan?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Mi a feleségemmel az elmúlt 2, és a következõ jó pár hétvégét tetõtér szigeteléssel töltjük. ISOVER anyagokat használva, 5 év után, végre hozzákezdtünk a könnyûszerkezetes tetõterünk szigetelését. Szeptemberben megy a fiam iskolába és szeretnénk addigra befejezni és lakhatóvá tenni. Ezzel 60 négyzetméterrel nõ az életterünk. :) Hõszigetelés, hangszigetelés, villanyszerelés, víz és fûtés.

A hétvégén pl tetõléceket szögeltem a fogópárokra, ezzel elõkészítve a gipszkaron mennyezetet. Elõtte meg a 14 cm-es ISOVER üveggyapottal szigeteltük a külsõ falakat. A belsõ közfalakra 15cm hangszigetelés megy. A mennyezetre 5 + 14 cm. Mire végzünk, nagyon belejövünk a szigetelésbe és többi munkába.

Tavaly nyáron meg régi, nagyméretû téglákból építettünk egy 20 méteres kerítésfalat. Kb. 2000 db téglát raktunk fel, 80 cm-es alapot ástam neki. Idén ezt is folytatjuk, ha marad még pénzünk és enregiánk.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Befejezõdött a csatorna hálózat rákötés, azonban egy melegvízcsõ el van törve a falban, és a fürdõkádat is ki kell bontani:(
A kérdések, ha már kijön a kád:
http://www.praktiker...kek//?id=225935
ilyennel van valakinek tapasztalata? Ennyiért ez használható? Mert egy normális
http://www.wellnessa...ek1.html?id=917 az 300 körül van.
Vagy inkább egy sarokkád+hidrós zuhanykabin?

Szerintetek a Construma jeggyel a Hungarothermre is be lehet menni? Mert mindkettõ aktuális, de nem akarok dupla jegyet venni:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Egy laza telefon eredménye: Nikecell rendszer, kompletten 2560Ft BRUTTO.

Ennyivel jobb lenne az eredetileg ajánlott LB-Knauf, vagy csak ennyivel drágább?

A házikónk esetében ez egy bõ félmillás eltérést jelent.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Köszönöm, beszélek is vele hamarost...

Közben kaptam árajánlatot homlokzat szigetelésre és majdnem leestem a székrõl... Csak a hõszigetelõ rendszerre ( 8cm-es polisztirol, ragasztó, üvegszövet, ilyesmi) adtak olyan árat, hogy 4551Ft anyag és 3740Ft munadíj 1m2-re. Ebbõl a 210m2 felületre kijön több, mint 1,7 milla. NETTÓ.

Tuti nem lehet ezt olcsóbban?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dantemobil ment privátban.
Õ is kíméletlen és szakszerû. :) Annyira, hogy ha szigorúan véve "csak rá" hallgatunk, akkor nem veszünk házat. ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
pont multkor futottam vele össze madaras teszkóban.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Káhlesz, mint fõ építészmester:) Szakszerû, és kíméletlen:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Yeeee... Contact? :)

Hívtalak, oszt nem vetted fel...

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
trifo -> Dante

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Namostjönakövetkezõ....

Hirtelen ölünkbe hullott egy elég kedvezõ(nek tûnõ) ajánlat egy házra. Ehhez viszont kellene nekem egy szakember, aki eljönne megnézni és megszakértené, hogy tényleg olyan jó-e, mint az eladó állítja. Ilyet tudtok mondani?

Miért is lenne az élet egyszerû? :)

--Trifo

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Köszi. Megnéztem az Energia Központ honlapját, meg írtam is nekik levelet. Kiváncsi vagyok...

Már csak azt kell kideríteni, hogy engedélyköteles-e nálunk a homlokzatszigetelés.

--Trifo

Önkormányzat építési engedélyezési osztálya lesz a nyerõ, õk meg tudják mondani. Ha akarják... :) De ha más nem, elõásom azt a jogszabályt, ahol az engedélyköteles (meg nem köteles) tevékenységeket sorolják fel, szüleimnek is úgyis hamarosan aktuális. Hoppá, hát õk is pályázhatnának, jut eszembe...

szerk: Ja és azt nem ígérem, hogy nem fogsz beleõszülni kicsit, de hát a pénz az pénz... Ha tudjátok, érdemes kombináltat beadni, tehát fûtést vagy nyílászárócserét is hozzá. Elég, ha egy-két ablak vagy ajtó cseréjére is pályázik az ember így, nem kell az egész, megkérdeztem. Viszont így egybõl 30% jön vissza mindkettõbõl.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Köszi. Megnéztem az Energia Központ honlapját, meg írtam is nekik levelet. Kiváncsi vagyok...

Már csak azt kell kideríteni, hogy engedélyköteles-e nálunk a homlokzatszigetelés.

--Trifo