Jelentkezz be Regisztrálj

Giant Anthem 1
Írta 2008. szeptember 05. - 10:14

Paks ahol lakom kisváros. A napokban ez egyik helyi bringaboltosnál voltam, aki épp egy bringát szerelt amit bevittek hozzá javítani és ami, mint mondta nagyon ismerõs neki és szerinte lopott. Ezt abból gondolja, hogy ebbõl márkából ilyen festéssel stb. egy darabot adtak el Pakson, ismeri is a tulajt és mit ad isten pár hónapja eltünt a bringa a tárolóból. Amig ott voltam megjött a tulaj (akitõl ellopták) a garancia füzettel, a gyári szám stimmelt. Amikor eljöttem épp a rendõrséget hívták.
Írta 2008. szeptember 05. - 10:11

Igen!Szép lenne, csak elektromos árammal nem védheted még a saját tulajdonodat sem.Utána még téged(vagy aki ezt a módszert alkalmazza) jelentenének fel, büntetnének meg.Mert a bûnözõknek jogaik vannak...
Joga van a tolvajnak (rablónak gyilkosnak) meghalni, a komolyabb országokban.
Ott komolyan veszik az önvédelem és a tulajdon védelem fogalmát.
Ott miért lehet kint hagyni éjjelre minden nélkül letámasztva a bringát?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. szeptember 05. - 09:55

A bank rendszere többnyire tovább tárolja, akár 30-60 nap.
Ezért is fontos lenne azonnal jelenteni!
Ha takarásban volt akkor is látszik ha valaki azzal jön ki onnan az adott idõben és esetleg a látótérben halad.
Egyszer így találtam meg egy alu létrát aminek hajlott volt egy tagja és elvitték a klímások. Vissza néztem a videókat és megismertem a létrát amikor a vállán ment ki vele a fgszi, pedig csapnivaló volt a felvétel.
A bankban sorszámot szoktak adni amin rajta van az idõpont is.
Esetleg azt nem gyûrted zsebre?
Írta 2008. szeptember 05. - 09:37

Írta 2008. szeptember 05. - 09:11

vagy a banknak olyan kameraja, ami odalat?
Írta 2008. szeptember 05. - 09:02

Végülis kiheverhetõ, mert bár nem csak egy tárgy, hiszen számunkra az értéke nem mérhetõ forintban, de elõbb-utóbb beszerzünk egy újabb "szemünk-fényét". A gáz csak az, hogy erre tényleg egy egész üzletág specializálódott és az ilyen gazoknak valahogy mintha több joguk lenne, mint nekünk.
Köszi az együttérzést és a jótanácsokat, ami tõlem telik, azt meg fogom tenni (illetve már teszem is).
Írta 2008. szeptember 05. - 04:06

Írta 2008. szeptember 05. - 01:00

De ugye legalább a "számla" megvan valahol?Az nekünk is...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. szeptember 05. - 00:50

Távirányítóval beindítani a sokkolót a nyereg alatt. (sült tök)
Még egy utolsót ugrik vele, mielõtt eldobja.
Szép lenne, csak elektromos árammal nem védheted még a saját tulajdonodat sem.Utána még téged(vagy aki ezt a módszert alkalmazza) jelentenének fel, büntetnének meg.Mert a bûnözõknek jogaik vannak...mi meg azért küszködjünk(költsünk drága lakatra, stresszeljünk ha csak fél percig is vagyunk a boltban, meg ilyenek), hogy megmaradjon ami a miénk.
Elég szar a helyzet ilyen téren...
Szerintem összefogással el lehet érni valamit.Erre meg jó eszköz a fórum: az ország minden részérõl vannak itt jelen, így aki nyitott szemmel jár, segíthet másokon.Egyedi bicajok esetében pedig nagyobb az esély arra, hogy elõkerüljön az elkötött jószág.
Írta 2008. szeptember 05. - 00:44

Távirányítóval beindítani a sokkolót a nyereg alatt. (sült tök)Ki kell tenni egy ehhez hasonló jó bringát és több embernek figyelni. Esetleg felvenni fényképezõgéppel ha viszik, aztán már csak el kell kapni.
Még egy utolsót ugrik vele, mielõtt eldobja.
Írta 2008. szeptember 05. - 00:25

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. szeptember 05. - 00:07

Én bemennék a környékbeli kocsmákba és játéktermekbe képpel, hogy ha behozzák szóljanak, adok a megtalálónak 50 ezret.
Ami fontos, és hidd el jótanács! Tudunk olyan esetrõl, amikor a tetthelyhez közeli kerékpárboltba vitték be a lopott bringát! Környéken levõ kerékpárboltoknak fax/emil, mert nagy az esélye, hogy vagy eladni viszik be, vagy a majdani "vevõ" szereltetni, venni rá ezt-azt.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2008. szeptember 05. - 00:01

Feljelentés is volt.
Ahol laktunk, onnan 7 bicajt vittek el.Utolsó alkalommal majdnem el is kaptam, de meglógott.
Egyszer egy külsõt akartak ellopni, azt a testõrök elkapták.Ugyanaz a kölyök visszajárt oda, és általában el is tûnt valami.Nevét tudom, címét is, de ha odamegyek, akkor meg jön a famili.Ha feljelentem, és valahogy kivágják magukat, akkor engem csesznek meg.Amúgy is csak "nagyon valószínû" hogy az a tettes.
Úgyhallottam hogy ugyanezek más városba is járnak "áruért".Holnap körbe is nézek ott...ennyit megtehetek.
Exxpert: én is próbáltam amit írsz, igaz nekem nem jött be...de ezek elég hülyék ahhoz, hogy megtegyék, mert én is hallottam ilyenrõl.Szóval ez egy nagyon jó ötlet, annak idején nekem is tanácsolták.
Csak a kocsmába se menjen egyedül, szerintem.
Írta 2008. szeptember 04. - 23:52

Az ilyenek nem csak egy bringát lopnak.
Elõbb-utóbb biztos, hogy lebuknak valamin és
akkor azokat a bringákat lehet rajtuk keresni
amit korábban bejelentett valaki, hogy
ellopták egy adott környékrõl ahol ezek garázdálkodtak.
Írta 2008. szeptember 04. - 23:04

Mivel eléggé egyedi a gép, én bízom benne, hogy megtaláljuk vhol. Fel a fejjel!
Remélem itt keleten fog felbukkanni.
Talán Bp.tõl minél távolabb akarják hurcolni, és itt meg el akarják adni. A ti esetetekben az átfestés nem a legjobb, mert a váz formája megmarad...
Együttérzek, tõlem is loptak már bicajt.Kórházból, testõrök által védett területrõl.Az értéke nem forintban mérhetõ számomra: nagybátyámtól kaptam, ballagásra.Pont elõzõ nap takarítottam meg és újítottam fel.
Matrix Mistral, 17" váz, Logan 860 teleszkóp.Flame márkajelzésû elsõ tárcsafék(dombornyomott volt az írás rajta), hátul Alhonga V-fék, a teló becsúszója köré koax kábel volt rakva, hogy ne kotyogjon. Kék-fekete nyereg, Zoom kiegészítõk.A váz oldalán a Matrix felirat olyan dombormintás matrica volt.
Hátsó kerék: Shimano agysapim küllõkkel, elöl-hátul RemerX GrandRock felni.
Ezüst színû kormányszarv.
Shimano Acera h. váltó, Shimano fékváltókar, 7 fokozatú.
Vázszámot sajnos nem tudok...

Ha esetleg találkozik valaki ilyennel, szóljon.Ha van rá lehetõség készítsen róla képet.A homlokcsõn vannak ismertetõjegyek.
Remélem megkerülnek a bicajaink.
Írta 2008. szeptember 04. - 22:27

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Írta 2008. szeptember 04. - 22:22

Írta 2008. szeptember 04. - 21:31

egy ilyen békésnek kinézõ helyen, a külvároshoz közel...
Valamilyen felmérésben láttam, hogy a 13-ban lopják Pesten a legtöbb autót... békés, külvároshoz közel...
Írta 2008. szeptember 04. - 21:22

Szóval nem csodálom, ha hülyének néztek. Sajna meggondolatlan voltam, de valahogy egyáltalán nem is gondoltam rá, hogy ez megtörténhet, egy ilyen békésnek kinézõ helyen, a külvároshoz közel...
vendég_Charon_*
Írta 2008. szeptember 04. - 21:15