Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nem a boríték miatt hajtotta el, efelõl biztos lehetsz

Mégpedig a csontnál is van fáradásos törés, akár hiszed, akár nem.
Keress rá németül arra, hogy marsch-fraktur...
Katonák között nagyon gyakori sérülésnek számít a hosszú erõltetett menetek esetén a lábtõcsontok valamelyikének, illetve a sípcsont/szárkapocscsont törése.
Egyszerû ok, hogy a folyamatos menetelés állandó terhelésnek teszi ki a csontokat, viszont ezt valamennyire az izmok védik, csillapítják a behatásokat. 40 km séta után 30 kg cuccal az ember azért már kezd fáradni és ez a védõfunkció egyre inkább csökken, a csontokra pedig minden lépéssel nagyobb terhelés jut, ami egy idõ után egészen a csonttörésig elmehet...

Nagyon porózus a csontszerkezeted, ez nem hiszem hogy normális. Valami szteroidot kéne szedned meg kalciumforrást.

Szeroidot ugyan ne szedjen :) A szteroidnak pont a csontritkulás az egyik mellékhatása (a sok egyéb mellett)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ez nem tûnik túl alapos és meggyõzõ vizsgálatnak. Szemre és arra építve, hogy 18 éves vagy?:(

ez a magyar egeszsegugy. Baratnom edsapja elment az urologiara ilyenolyan panaszokkal [kb lehet gondolni, nem reszletezem] mire emberunk adot neki valami antibiotikumot vagy mi a szoszt es hazakuldte hogy hetfon mehet dolgozni is ha akar. akkor elment a haziorvoshoz hogy kapjon egy masik velemenyt is, aki aztan beutalta tovabbi vizsgalatokra [ct vagy mr vagy mi nem ertek hozza] ahol kiderult hogy valami van ott. megmutottek hogy mintat vegyenek, es sajnos rosszindulatu daganata van. jovo heten mutik ujra.

a "szakorvos" meg ugye siman elhajtotta. gondolom mivel nem vitt boritekot neki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

3 hónapja a tavalyi törés miatti kihagyás után újrakezdtem a krav-magát, arra értette. bár én továbbra se hiszem, hogy a pontütõkesztyû, a pajzs vagy a boxkesztyûm kezdte volna ki.
sûrûséget nem mértek, szemmértékre ment minden. részben arra épített a doki, hogy 18 évesen túlságosan is hipohondernek tûnök a csontjaim és ízületeim terén. bár úgy látszott azt se akarja elhinni, hogy most tényleg csak a combomba törtem bele.

Ez nem tûnik túl alapos és meggyõzõ vizsgálatnak. Szemre és arra építve, hogy 18 éves vagy?:(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mi lenne ha nem fizikailag hanem mentálisan vezetnéd le az idegességet?
csak egy ötlet.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Értem. Akkor nem szólok be. :D

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nehezen születtem :D
semmi kórságról nem tudok, csak szimplán hirtelen harag, indulatos viselkedés.
próbálom levezetni, de véges a szabadidõm. pláne ha sérülés és/vagy bringahiány miatt nem tudok elmenni mozogni. :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hm. Ilyen ideges típus vagy? Vagy valamilyen kórság?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
3 hónapja a tavalyi törés miatti kihagyás után újrakezdtem a krav-magát, arra értette. bár én továbbra se hiszem, hogy a pontütõkesztyû, a pajzs vagy a boxkesztyûm kezdte volna ki.
sûrûséget nem mértek, szemmértékre ment minden. részben arra épített a doki, hogy 18 évesen túlságosan is hipohondernek tûnök a csontjaim és ízületeim terén. bár úgy látszott azt se akarja elhinni, hogy most tényleg csak a combomba törtem bele.

xian még nem tanultam meg a teljes önuralmat. az utolsó fázisban vagyok, így már csak magamban teszek kárt.
ez esetben még ez se volt... csak "játék".

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

gondolom mértek neki csontsûrûséget....

Nem vagyok orvos, nem is tanultam annak, de fáradásos törésrõl sok anyagnál hallottam már de csontnál még nem...

Az hogy rácsap a combjára, és eltörik egy csont, az valóban nem hangzik normálisnak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jah, verd inkább a ...

zasszonyt .)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
gondolom mértek neki csontsûrûséget....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Amúgy minek verdesed a combodat? De tényleg.

Nagyon porózus a csontszerkezeted, ez nem hiszem hogy normális. Valami szteroidot kéne szedned meg kalciumforrást.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
(elõzmény itt a #23447-tõl)

megvan a körkörösített gipsz, egyelõre nem mozdult el a csont szóval nem kell mûteni szerencsére (bár egy hét múlva ismét csekk)

ortopédián csak annyit mondtak, hogy fáradásos törés, nem a csontjaimmal van gond. érdekes.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

na az mar eleg nagy pedig.

mondjuk nekem akkora kert kell amiben lehet bogracsozni meg focizni meg sort inni az arnyekban. szal kell fu meg egy napernyo. minden ezen felul benne levo noveny, fa stb az foloslegeses.

ennyi idõsen még én is így gondoltam :)

most meg a 7en fogom felásni a kertet itthon, aztán települ a feketer ibizli, szeder, josta. a sütötegetöhely körül lugas lesz csemegeszölöbõl . meg azatán majd a szokásos paradicsom, meg a konyhakert. és egyre inkább meg akarom venni azt a 2 hektáros telket a kõhegy aljában :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na az mar eleg nagy pedig.

mondjuk nekem akkora kert kell amiben lehet bogracsozni meg focizni meg sort inni az arnyekban. szal kell fu meg egy napernyo. minden ezen felul benne levo noveny, fa stb az foloslegeses.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mert biztos nem eleg nagy a kertje

1 hektárnyi szöllö
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert biztos nem eleg nagy a kertje

en fater miota megvette a motorost [kulon melle rakod a 100lliteres hordot teli vizzel, meg a masikat amiben a vegyszer van, ez meg pumpal es kever] azota csak azt hasznalja. de a mi kertunk akkora hogy gyalog vegigerni rajta 10perc. szal valaki ul az autoban, ez a lom az utanfuton, es mivel van neki 15meter csove, ezert fater meg setal egyik oldalrol masikra, es csak a kis adagolopisztoly van a kezeben. teljesen jo

nyilvan mikor otthon a haz elotti 3 fat kell permetezni akkor elokerul a kezipumpas

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
bszki, faternak van 2 db motoros permetezõje, egy traktor után köthetõ ilyen 400 literes , aztán egy önjáró ilyen tologatós motoros....oszt mégis soxor ezzel az oldszkúl pumpálos szutyokkal permetez.....fel nem foghatom miért.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jah, buliban a legjobb :D
ozorán a tûzõ napon jött egy srác tipik sárga, kék háti permetezõvel és hûtötte a tömeget ütemre :) kár, hogy nem találok videót .)

közkívánatra: Oleomac AM 190 motoros h

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az igazi az a full vörösréz kanna ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök