Q épület körüli csendélet..
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
(az elsõ képen érdemes megfigyelni, hogy van, aki még ilyenkor is kondizik!)
de hogy jót is mondjak: az új épületet a bme-n (Q épület, sok gtk-s pin@val:D) valami zseniális tempóban építik...j
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Nálunk jók az alapok. Egy bajszos fiatalember tankoknak tervezte anno öket:)
Az elsõ 4 lépcsõt el kéne küldeni egy bányába, hogy közelrõl lássanak munkát is
(sorry)
Valamint feljelenteni azt, és persze sittelni, aki ilyen munkát megpályáztat.
A 3.5ös kisteher meg még csak 5 se tud nagyon lenni, megszakad az autó izléstelenül.
A 2250 kg-os összterheléses autóba be tudtam tenni annyit, hogy 2300 kg lett, konkrétan a vonóhorog rajzolta a földet.
Az 1150 tengelyterhelés, ok, "vékony" gumikon, de nem 5 tonna kétszer annyin.
Valamint 130al átsuhan, vagy 80al végiglapítja az aszfaltot...Kanyarkor normálisan kanyarodik, míg a futósok tépik az aszfaltot, még enyhe kanyarokban is. Több befolyásoló tényezõ van azért, mint a gumi szélessége. Mondom úgy, hogy sosem számoltam, illetve nem ismerem az utak terhelhetõségét, az aszfalt ellenállóképességét.
a lényeg itt Olee-nál van szerintem....mégpedig a "kispórolás" szócskában van az igazság....elspórolják, hogy több legyen a nyereség...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Igen, csak te. Homokra például szinte közvetlenül is lehet betonozni, s sosem fog megsüllyedni - ez talajtípus függõ. Aprókavicsosra is, mivel minden talajtípusnak van egy teherbírása - ha ez nem elég, akkor jön a tömörítés, s a különbözõ rétegek ráhordása. Nem ettõl szarok az utak.
Ami miatt azok, az leginkább a:
-sok fagyási ciklus
-az adalékanyagok kispórolása
-a betonminõség romlása, pl simán lehet, hogy C20-as helyett a kivitelezõ mondjuk C10eset építenek be
-vízelvezetések, átereszek kispórolása - s ezáltal alámosás
-váratlan károk, amik még Svájcban is befigyeltek volna - ilyen szerintem a mostani M1 probléma
Magyarországon amúgy világszinten elsõosztályú technológiával dolgoznak az útépítõk.
Ebben az a pofátlanság, hogy eleve 3szoros áron dolgoznak és még ezután is lopnak belõle.az a legjobb hogy hiába akarsz sokkal jobb utat építeni, nem teheted meg, mert a kiírás alapvetõen a régi elvárásokat tartalmazza, azt kell megépíteni amire kiírják a pályázatot(az egyik autópálya építõnél dolgozik a haverom õ mondta)
kicsit más téma: de 10% a hibahatár a burkolat építésénél, vagyis ha kapsz egy megbízást 100km autópályára és csak 8-9%-kal építesz kisebb burkolatot, számold ki mennyit anyagot lehet megspórolni:) jó üzlet ez!
A sebesség mindent megold.