Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2010. május 21. - 18:51
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 21. - 18:01
jöhetne már! ..
ideteszem, h ne kelljen küldözgetni:
én ma délelõtt bringáztam egy kört itt a városban (mióta kiengedtek a kórházból, azóta elõször:)), hát mit ne mondjak...rendesen elment az erõm.
keréképítéses: ez valami újgazdag hülye kiscsávó lehet, azok nem tudnak szöveget értelmezni és elvárni, hogy minden magától mûködjön, amiért pénzt ad ki. (én pl. kifejezetten szeretem meghúzni a csavarokat magamnak, akár szervízbõl jött a bringa, akár nem..ad egy biztonságérzetet.)..ja, és mindemellett grammar nazi is szegény..
Írta 2010. május 21. - 17:59
Írta 2010. május 21. - 17:51
jöhetne már! kár a rossz idõért, szegény méhek alig tudtak gyûjteni akácméznek valótmikor lesz már jó idõ?
lassan elvirágzik, elég szopó ez így
nõi röpi edzés alatt görgõztem már én is, elég gyorsan repül így az idõ
ideteszem, h ne kelljen küldözgetni:
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. május 21. - 17:47
mikor lesz már jó idõ?
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 21. - 17:37
Írta 2010. május 21. - 17:21
Andris: küldd már át pls priviben, érdekel..
boltos téma: nálunk meg a gumis azt mondta, hogy vegyek Barumot 15k-ért, mert az jó, õ millió olyat szerel fel. ja, hogy a gumis elfelejtette mondani, hogy õ csak a Barumot meg a legdrágább Vredesteineket árulja, és akinek drága kocsija van, annak Vredestein-t ajánl, a többinek meg Barumot, és hozott gumit nem is szerel fel...és ezzel sokkal több embert (aki nem ért hozzá/nem néz utána) ver át szemrebbenés nélkül, mert meg kell élnie valamibõl. én meg vettem Pirellit máshol, mert bevált, mert a német tesztek jót írtak róla és mert pontosan 2/3 annyiba került darabja akcióban...
amúgy meg érdemes végiggondolni, hogy az itthoni rétegben kik a célvásárlói a rendes bringás alkatrészeknek...szerintem:
1. többé-kevésbé szponzorált versenyzõk - azzal mennek, amit a csapat alájuk ad/amire van kedvezményük. az, hogy mit ír a teszt, kb. nem fontos.
2. komolyabb hobbi kerékpárosok - kérdeznek a fórumon, és meg tudják ítélni, hogy az adott teszt mennyire reklámfogás, és mennyi a valóság benne. próbáltak már egy-két alkatrészt, nagyjából tudják, mit akarnak vagy kérdeznek itt a fórumon. aztán vagy a bevált helyen veszik meg (legyen ez offline/online bolt), vagy ahol épp akciós, ha tökmindegy. van egy többé-kevésbé kialakult "prioritásuk", hogy mi a fontos a cuccban, illetve hogy mi a végcél, az "álom"..
3. "kezdõbb" hobbi kerékpárosok - kérdeznek itt, kipróbálják a haver cuccát, megnézik mi jön be nekik, és aztán a 2. csoportba lépnek elõbb-utóbb.
4. qrvasokpénzem van apucitól - mindig a legdrágábbat/legújabbat/legmárkásabbat veszem, bármibe is kerül, ha lehúzza a teszt, ha nem.
5. jó a teszkós bicikli is, az is gurul - õk egyszerûen nem értik, hogy mi a f*szér kell kiadni 10ezret egy jó kormányra, amikor 30ért össztelós bicajt kap.
szóval a tesztek szerintem inkább a kezdõbb hobbikerékpárosokat téveszthetik meg ilyen szempontból, de kb minden mûszaki dolognál így vagyunk ezzel - az elsõ autó/tv/mp3 lejátszó/blabla nem pont olyan, mint ahogy a tesztben írták, de jó lesz az ismerkedni a témával. aztán a 2-3-x.nél már jobban értünk hozzá, tudjuk, hogy mi az, ami nekünk kell és mi az, ami tök felesleges...
Írta 2010. május 21. - 17:11
nõi röplabda:tavaly heti 2 edzést néztem mindig végig,gimnázium csapatáét.azt kell hogy mondjam nem untam:D
Írta 2010. május 21. - 16:47
köszi
keréképítés topic:
aki lemaradt volna, lementettem
a shopping témába kerülésért fizet a nagyker, továbbá a bringák teszteléséért is fizet. az, hogy mennyit, nem is fontos. de gondold végig. van egy médiaportálod, újságod, akármid. meg kell élned. tesztelsz bringákat, amiért kapsz némi pénzt. ha fikázod, többet nem kapsz, csõdbe mész... muszáj dícsérni, hogy legközelebb is kapj. gyanítom, hogy a németeknél sincs ez másként.Ezek után joggal vetõdik fel, hogy lehet-e egy média pártatlan és objektív, mennyire tárgyilagos egy termék tesztje, miért kerül, vagy nem kerül be valami a Shopping témába? Nyílvánvalóan mostantól a saját webáruházban forgalmazott termékek fényezése az érdek, még ha a látsztra ügyelve óvatosan is. .
abból, hogy tartalmat szolgáltatsz - INGYEN -, nem élsz meg. vagy teleb@szod az oldalt reklámmal - lásd iwiw. ott is van egy rendkívül népszerû ingyenes szolgáltatás, ami rengeteg reklámfogyasztót vonz, s ha már felmész az oldalra, gyorsan belédtolnak egy csomó reklámot - vagy valami más forrásból próbálsz pénzt szerezni.A termék tesztje, és a vélemény mennyiben függ attól, hogy "házon belül" is kereskednek vele? Hát szerintem naív kérdés. Ilyenkor ott bujkál az emberben a kérdés, hogy mennyire tárgyilagos a vélemény. Nyílván érdek fûzödik hozzá, hogy pl. a Spyral gyártmányok esetében, ahol maga a nagyker is az egyik tulajdonos érdekeltsége, lehetõleg jó vélemények jelenjenek meg. Az pedig, hogy a bikepro és a Bestparts kft nyíltan a Bikemaggal kapcsolatban álló cég, nem olyan egyértelmû. A világ többi részén inkább az egyértelmû, hogy egy újság, illetve most már csak weboldal, tartalmat szolgáltat. A német Bike, vagy Mountainbike szerintem azonnal elveszítené a hirdetõi tekintélyes részét, ha az addigi partnereinek konkurenciát csinálna. Nekem egyébként teljesen egyértelmû. Más területrõl véve a példát a totalcar.hu számomra azonnal hiteltelenné válna, ha azt látnám, hogy a készítõi nyitnak mondjuk egy Opel szalont
ha fizetõssé tennéd az oldalt - jelen esetben a fórumot - nagyon nem lenne 20 ezer regisztráltja és ennyi használója. ezért "muszáj" valamibõl pénzt csinálni - webshop.
az, hogy összefogott Zorg és a Probike? szenzációs ötlet volt! van egy nagy tapasztalattal rendelkezõ bringabolt, ami kiváló háttérként szolgál, s itt a fórum, ahol pedig itt a közönség, a leendõ vevõk. az, hogy a megvalósítás hogy sikerült, nem is érdekes.
csak hogy hozzak egy külföldi példát is:
starbike.com - van egy ingyenes felülete, ez pedig a weight weenies oldal, tele gramm adatokkal...
ne érts félre, nem akarok védeni senkit. az utóbbi idõben bele -kellett- merülnöm kicsit ebbe a szolgáltatásos témába, ezért írtam le - az általam reálisnak vélt - gondolataimat.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. május 21. - 16:31
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2010. május 21. - 16:31
Ez kicsit túllõtt a "hülyeség" keretein - suhintottam a szamurájkarddal...
Kösz, hogy szóltál!
azért mondjuk szegény Kandúr alu nipli problémájáért kár
(és még jó, hogy .jpg-ben mentettem)
Írta 2010. május 21. - 16:27
- Sok egyéb mellett volt benne olyan is, hogy valszeg (én így csinálnám) a saját forgalmazásból a jobbakat fogja reklámozni, nem a szart, így nem fogja azt sugallni, hogy ez biza hiper szupcsi.
- Az ilyen újságokban a teszt meg amúgy is félig meddig reklám, mivel a forgalmazó dönti el, hogy ad cuccot vagy nem. A magazinok szerkesztõinek nem sok beleszólása van abba, hogy mit tesztelnek. Mondhatja, hogy errõl meg arról szeretne írni, de a kereskedõ dönti el, hogy megvalósul-e a dolog.
A tesztelt cuccok pedig használódnak, sérülnek. Csak nagy veszteséggel /ok, hogy az eladások visszahoznák a kiesést, de sok forgalmazó ezt kidobott pénzként fogja fel/ lehet tovább adni rajta, ha lehet egyáltalán. Így nem mindenkinek éri meg X összeget befektetni egy "reklámba", amiben (tegyük fel, hogy teljesen szubjektív tesztekrõl beszélünk) esetlegesen még le is szólják a terméket, vagy a cég szolgáltatásait. Aztán a végén vagy nem egyezik bele a cikk közlésébe (így aztán tényleg kidobott pénz), vagy átíratja a neki nem tetszõ részeket, így meg a vevõvel van kiszúrva.
A leírtak úgy általánosságban értendõek, nem kimondottan egy magazinra...
Meg még mondhatnék csomó mindent, de fölösleges...
Írta 2010. május 21. - 16:16
Ez kicsit túllõtt a "hülyeség" keretein - suhintottam a szamurájkarddal...Fáj a hülyeség (a keréképítés topikban). Majd egy moderátor is benézhetne oda, nehogy elszabaduljanak az indulatok.
Kösz, hogy szóltál!
Írta 2010. május 21. - 16:04
Írta 2010. május 21. - 15:59
Fáj a hülyeség (a keréképítés topikban). Majd egy moderátor is benézhetne oda, nehogy elszabaduljanak az indulatok.
"Figyelem, figyelem!-szólal meg az autórádió-Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy õrült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!"
Írta 2010. május 21. - 15:58
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 21. - 15:50
"just chillin killin"
Írta 2010. május 21. - 15:36
Írta 2010. május 21. - 15:24
Kedves Enté, és Gyalogkakukk
A Bestparts (Kft) a cég neve. A Bikepro a webshop neve, amit a Bestparts Kft üzemeltet. A bikemag.hu Kft tulajdonosi köre nem egyezik meg a Bestparts tulajdonosi körével.
üdv
Bikepro
akkor mégis vagy mi?
Írta 2010. május 21. - 15:17
Én úgytudom, hogy a bikepro nyiltan a bikemag.hu médiával kapcsolatban álló bolt. A termékek tesztje meg ugyan mennyiben függ attól, hogy hol lehet kapni az adott terméket? A lehetõség nyitott más boltok számára is, lehet tolni a tesztelendõ cuccot.
szerk.: kiemelem a mondandóm második mondatát, csak hogy tiszta legyen.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére