Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Aki járt már olyan városokban, ahol ilyesmit bevezettek, az láthatta, hogy pénzben meg sem fizethetõ életminõség-javulást tud jelenteni.

Szegeden sajnos nem, pedig itt még nagy távolságok sincsenek
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Akkor lehet Napba dobni meg más egyéb ( a felmenõkkel kapcsolatos felhívásokat viszot visszautasítom! ) ugyanis a tömegközlekedésre kényszerszerítés elvének híve vagyok - a szóban forgó iratot ugyan nem olvastam, csak a totalcar reakciót rá.
Nem értem a nagy felháborodást körülötte, gondolom, nem arról van szó, hogy a belvárosba gépjármû többet nem hajthatna be, csak, hogy a saját maga által kreáltan túl mesterséges hátrányba is kerül az, aki az ésszerû kereteken túl is ragaszkodik az autóhoz.
Mi anno kocsival jártunk be, amíg bevezetésre nem került a fizetõ parkolás. (nem most volt!) Elsõre hatalmas sokk volt, de már nem tudom, hány éve úgy vagyok vele, hogy bpiként a tömegközlekedés lett a természetes. Attól még nagybevásárolni kocsival járunk, ha el kell érni fél 12-kor az éjféli postát, szintén, stb. De amikor nem szükséges, akkor nem.
Aki járt már olyan városokban, ahol ilyesmit bevezettek, az láthatta, hogy pénzben meg sem fizethetõ életminõség-javulást tud jelenteni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi a segítséget.
Aluból vannak a vezetékek sajnos. Tavaly piszkáltam egy kicsit õket a fürdõben a vibráló lámpa miatt onnan tudom. Nem érzem hogy melegedne bármi is a biztitáblán. Akkor megnézetem. Gondolom nem lesz egyszerû ha vezetéket kell cserélni, mert minden a falban fut és biztos bontani kell.

Nem feltétlen a ha jó a csövezés már pedig az nem oly öreg akkor megúszod annyival hogy a kötõ dobozokat kivonják és áthúzzák a vezetékeket.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Megtaláltam. Ezek zsenik. :)

Errõl van szó?

Lecserélné a BKV buszait a Levegõ Munkacsoport, hogy javítson a fõváros levegõjének minõségén. Ehhez a benzin árának megemelésével szerezne pénzt a szervezet.

Mást nem találtam, de érdekelne.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

kela: axa bank, 3-4 nap. de minek utaltál oda? nekem a VISA kártyám hozzá van párosítva, és emeli le magának, ha PayPal-el fizetek...vagy nem ilyen dombornyomott kártyád van?

vicceskedett velem a paypal, és mivel egy terméket nem akartam 2szer kifizetni, így inkább rátoltam netbankról a lét. most a paypal kiír nekem egy -80,5 euros tételt " pending " címszóval, és várom, hogy mi lesz belõle, mert a bolt mégcsak a rendelésemrõl sem tud.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van errõl valahol link?

Megtaláltam. Ezek zsenik. :)

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

akkor olvasd el a szomszédéknál(tc) a levegõ munkacsport ötleteirõl szoló cikket

übereli

Van errõl valahol link?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kela: axa bank, 3-4 nap. de minek utaltál oda? nekem a VISA kártyám hozzá van párosítva, és emeli le magának, ha PayPal-el fizetek...vagy nem ilyen dombornyomott kártyád van?

zeezoltano: ívet húz a falban?:o energetikából mi pont azt tanultuk, hogy azért "jó" a 230 voltos hálózati feszültség, mert annak a csúcsértéke 325 volt, míg levegõben a legkisebb átütési feszültség 327 volt, és ennél kisebb feszültség akármilyen kis távolságon sem tud átütni - így a konnektor is csak akkor rázhat meg, ha fizikailag hozzáérsz a vezetõhöz. (és ez talán nem is normál légköri nyomáson, hanem egy adott körülmény között...Paschen-törvény, úgyemlékszem)

urak, a tuti megoldás: kilõni õket a Napba. esetleg Bear Grylls kísérõinek adni õket - mindig szükség van egy kis fehérjetartalékra.:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Földbe ne! A cápák vagy a krokodilok biztos nem válogatósak!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Szerintem még arra sem jók, tuti nem ízlenének a maciknak, még gyomorrontást is kapnának. Inkább a blöff féle röfiknek... Vagy egyszerûen csak elásni õket.
:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Én arra lennék kíváncsi, hogy ez a "levegõ munkacsoport" nevû gittegylet hogy is védi a Földünket.
Vásárlásaik, autó használatuk, rokonaik(!) autóhasználata, stb stb.
Tippem, az van!

Sehogy, gondolom úgy sejted te is.
Arra sem lennének érdemesek, hogy golyót pazaroljuk rájuk, elvégre az is környezetszennyezõ. Viszont be lehetne õket utalni egy kis fogócskára a veresegyházi medveotthonba, így tennének valamit a földért és a macik is meg lennének elégedve. Egy kis sport után kaja!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez egy elég összetett kérdés látni kéne hogy milyen minõségûek a kötések ill maga a szerelés. Amennyiben alumínium a vezeték akkor azt mindenképpen javasolt kicseréltetni rézre mert az alu elég gyorsan öregszik emiatt könnyen törik, mikor ilyen törés történik gyakran nem is venni észre mert az a szigetelés alatt történik, a hõtágulás miatt össze érhet elég stabilan azonban ha csak egy kicsit is eltávolodik egymástól a két rész akkor az ívhúzáshoz vezethet ami elég komoly hõtermelést jelent ez lakás tûzet okozhat. A szikrázás tönkre teheti az elektronikus készülékeket többek között az energia takarékos izzókat is. Szerintem mindenképp nézesd meg. A biztitáblán nézd meg kézrátétellel hogy valamelyik biztíd nem meleg-e.

Köszi a segítséget.
Aluból vannak a vezetékek sajnos. Tavaly piszkáltam egy kicsit õket a fürdõben a vibráló lámpa miatt onnan tudom. Nem érzem hogy melegedne bármi is a biztitáblán. Akkor megnézetem. Gondolom nem lesz egyszerû ha vezetéket kell cserélni, mert minden a falban fut és biztos bontani kell.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Csõváz, miután régen olvastam üzifalat, így azt sem tudom, hogy mi a téma. De azért remélem nem baj ha ezt belinkelem ide.

Akit érdekel egy kicsit is, dobja fel iwiwre, facebookra, myvipre meg mindenhova.

Egekbe szökõ üzemanyagár - Megismétlõdhet a taxisblokád? - Hajdú Online

Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS kõolaj-ipari cégek és az állam, hogy milyen amikor pénzt vesztenek. A következõ a recept, hogy CSÖKKENJEN az üzemanyagok ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM – JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap elõtt tankoljunk.
Emlékezzetek 1989 December 21, 22-re, amikor hasonló módon cselekedtünk és meg lett az eredménye. KÜLDD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, HOGY JUSSON EL AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK

(Próbáljuk meg! Veszíteni nem tudunk! A fuvarozók is lehetõség szerint ezen a 3 napon külföldön tankoljanak, ha van rá lehetõség, õk ugyanis a legnagyobb felhasználók, ezzel a legfõbb befizetõk, és legjobban kiszolgáltatottak!)

Ezt én is olvastam :-)

Aki dolgozik az autójával, az úgyis fog tankolni.
Aki "csak" dolgozni jár, és eddig kifizette, az most sem fog emiatt máshogy dolgozni menni (mert nem akar, nem tud)

Ilyen sztrájkot nyáron kéne "csinálni" akkor lehet több ember lenne fogékony rá :)

Én arra lennék kíváncsi, hogy ez a "levegõ munkacsoport" nevû gittegylet hogy is védi a Földünket.
Vásárlásaik, autó használatuk, rokonaik(!) autóhasználata, stb stb.
Tippem, az van!

Taxisblokád pedig soha nem lesz többet, mindent lenyelünk, bármit meg lehet már csinálni velünk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.277 hozzászólás

Az említett csoport összes tagját kényszeríteném, hogy az édesanyjuknak szerezzenek nemi örömöt, rendszeresen, éveken át! Csak úgy virtusból!

ja. de védekzzenek, mert különben még szaporodnak, azt ha most ilyen gyári hülye mindegyik milyen lenne a beltenyészet....

amelett hogy alapból környezetvédõnek gondolom magam, meg igyexem is a lehetõségekhez mérten úgy élni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

akkor olvasd el a szomszédéknál(tc) a levegõ munkacsport ötleteirõl szoló cikket

übereli

Az említett csoport összes tagját kényszeríteném, hogy az édesanyjuknak szerezzenek nemi örömöt, rendszeresen, éveken át! Csak úgy virtusból!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
2 nap szokik lenni nekem mkb-n keresztül
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Netbankomon keresztül utaltam pénzt a paypal számlámra, mennyi idõ alatt ér "oda"?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez egy elég összetett kérdés látni kéne hogy milyen minõségûek a kötések ill maga a szerelés. Amennyiben alumínium a vezeték akkor azt mindenképpen javasolt kicseréltetni rézre mert az alu elég gyorsan öregszik emiatt könnyen törik, mikor ilyen törés történik gyakran nem is venni észre mert az a szigetelés alatt történik, a hõtágulás miatt össze érhet elég stabilan azonban ha csak egy kicsit is eltávolodik egymástól a két rész akkor az ívhúzáshoz vezethet ami elég komoly hõtermelést jelent ez lakás tûzet okozhat. A szikrázás tönkre teheti az elektronikus készülékeket többek között az energia takarékos izzókat is. Szerintem mindenképp nézesd meg. A biztitáblán nézd meg kézrátétellel hogy valamelyik biztíd nem meleg-e.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mikori szerelésû a lakásod?
2. valószínûleg elöregedtek a kismegszakítóid és jóval nagyobb terhelésnél oldottak le mint kellett volna esetleg nem a vezeték keresztmetszetéhez méretezték a kismegszakítót.

1985ben építették a házat. Minden még a gyári. Akkor lehet csak a kismegszakítókat kell kicserélni?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, ha hõ van inkább meg szoktak feketedni a dolgok...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers