én most vettem egy 3 hónapos BKV-bérletet (utálok sorban állni mindig) - alapvetõen azért nincs gondom a BKV-val, de tény hogy lehetne tisztább meg modernebb a járrmûpark. általában akkor végzek az egyetemen, mikor a jónép indul haza - busszal 15-20 perc, míg hazaérek, autóval sokkal több lenne (a dugó miatt, fõleg ha van valami koccanás). reggel sajnos 35-55 perc ugyanúgy kell, a Budaörsi úton már nincs buszsáv, az ott nagyon megdobja a menetidõt. (mondjuk ha Kelenföldre átsétálok a villamosra, akkor az csak 25-30 perc, és az fixen annyi.) a sofõrõk is általában rendesek, persze van 1-1 tahó, de az hol nincs?
az éjszakai buszokkal sincs gond - igaz, hogy ide ki az utolsó az hajnal 2kor indul, az elsõ meg fél5-kor, de akármennyire is merültem bele a sörözésbe/bulizásba, mindig találtam valami éjszakait, ami idõre odavitt a móriczra, vagy legalább a közelbe elhozott és csak 15-20 percet kellett sétálnom. igaz, én csak egy diák vagyok, olcsó a bérlet is (12k 100 napra, az egy 100-as per nap...) és a legtöbb velem egy buszon utazó is vagy diák, vagy nyugger, vagy nem vezetõi pozícióban dolgozó ember...de öltönyös-aktatáskás felsõbb vezetõket max. a combinon szoktam látni, meg néha-néha a metrón - ezek amik tiszták és megbízhatóan járnak...
szóval annyira nagy gond amúgy nincs a BKV-val azon kívül, hogy qrvasok pénzt elsikkasztanak, amibõl a jármûparkot bõven felújíthatták volna és akkor megérné a felnõtteknek is bérletet venni, mert lenne az ár mögött egy minõségi szolgáltatás..
@tamaska: Bp-Zamárdi (125 km) diákjegy (50%-os), egy útra, másodosztály: 1240 Ft. szóval pont feleannyi, igen.
@kiskubai: a Zamárdis példát aktuálisan nézve, a qrvadrága Shell-benzinnel (375Ft/liter), 9 literes átlagfogyasztással (a 2 literes 406 ennyit eszek pályán, 130-nál, 4fõ+full csomagtartóval):
- ~4300 HUF benzin (12 liter)
- 1750 a matrica, ez szumma: 6000 HUF.
- menetidõ nyáron, nagy forgalomban: 1h10m, a vonaté 2h-3h. tehát ha 4-en vagytok, akkor fejenként 1 sörrel drágább kocsival menni (ha nem nyomom annyira a gázt, akkor kb pont egál) de a nyilvánvaló elõnyökrõl nem beszélnék. (hátrány: lefele a sofõr még nem sörözhet)
de ez a mostani, drága benzinnel - tavasszal az 1 sörrel drágább helyzet már 3 embernél elõállt, tavaly nyáron pedig már 2-nél is. szóval a drága benzin miatt most már tényleg korrekt az ár - remélem ezt ki is használja a MÁV, mert amúgy vonatozni jó dolog.