Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nekem autóval napi 84 km lenne oda-vissza és kb. 1 óra. Ez egy jól fogyasztó autóval is 5 lityi naponta, 100 lityi havonta, 1.200 lityi évente, ami 380 Ft-os 2011-es átlagáron számolva 456.000 Ft. Ez áll szemben a 106.000 Ft-os éves bérlettel, amivel nem csak munkába járok. Ez havi 29.200 Ft differencia, amihez hozzájön az autó megnövekedett amortizációja, szervizköltsége, stb. Ennyit nekem nem ér meg az, hogy autóval járjak. Persze speciális eset Budapest legészakibb részén lakni és a legdélibb részén dolgozni. :)

költözni nem akarsz? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Még jó hogy nem repülõvel jársz :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nekem autóval napi 84 km lenne oda-vissza és kb. 1 óra. Ez egy jól fogyasztó autóval is 5 lityi naponta, 100 lityi havonta, 1.200 lityi évente, ami 380 Ft-os 2011-es átlagáron számolva 456.000 Ft. Ez áll szemben a 106.000 Ft-os éves bérlettel, amivel nem csak munkába járok. Ez havi 29.200 Ft differencia, amihez hozzájön az autó megnövekedett amortizációja, szervizköltsége, stb. Ennyit nekem nem ér meg az, hogy autóval járjak. Persze speciális eset Budapest legészakibb részén lakni és a legdélibb részén dolgozni. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Te vagy a lila bukós? Kik a többiek?

igen én vagyok a lila sisakos

Sorban:
Bereczky László, Salamon "Sala" András, Horváth Balázs, Horváth Szabolcs (unokatesó)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Még mindig túl olcsó a benzin. :)

na ja. meg persze, hogy olcsóbb az autó, ha az externáliák nincsenek megfizettetve.
pesten úgy hullanak a szmogtól az emberek mint az õszi legyek, házak 2-3. emeletig mocskosak a finom portól.

érdekes módon minket húgommal sikerült felnevelnie a szüleimnek kocsi nélkül. suliba is tudnunk járni. vidékre nagyszülõzni is, nyaralni is. apámnak se derogál öltönyben bkvzni.
sose volt autó a családban, apámnak van csak jogsija de csak külföldre, ebben az országban nem is hajlandó vezetni.

de amúgy bkv. ha nem egy 200 fõs agglo faluban laktok ahol megy 1 db busz, akkor havi 9 azért, hogy szinte bárhova, bármikor eljuss hol drága? ennyibõl még egy szuzukit se lehet fenntartani. aki meg kocsiból egyszer-egyszer használja az meg könnyen dönt rosszul, ki lehet tapasztalni azokat a bkv-s útvonalakat amik a leggyorsabbak/legmegbízhatóbbak.

és a kocsin megspórolt talicska pénzen meg vígan lehet taxizni is ha már végképp kell.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha Ózd Bp távolsági buszvonalat nézzük a jegy mondjuk 3k (több amúgy). Kell még egy vonaljegy Ózdon meg vagy 3 BP-en (összesen 4*290). Ez oda-vissza 8320 forint. Autóval sem drágább. Ha ketten megyünk meg...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezt figyeld oda!
http://img717.images...9/rgibrings.jpg
áprilisban lesz pont 18 éves a kép, elsõ montis versenyem

Te vagy a lila bukós? Kik a többiek?

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ezt figyeld oda!

Feltöltött kép

áprilisban lesz pont 18 éves a kép, elsõ montis versenyem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Korrekt árról azért ne beszéljünk, szüleimnek már jobban megéri autóval Pestre feljönni, mint vonattal. ez minden, csak nem korrekt ár.

Még mindig túl olcsó a benzin. :)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Korrekt árról azért ne beszéljünk, szüleimnek már jobban megéri autóval Pestre feljönni, mint vonattal. ez minden, csak nem korrekt ár.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én most vettem egy 3 hónapos BKV-bérletet (utálok sorban állni mindig) - alapvetõen azért nincs gondom a BKV-val, de tény hogy lehetne tisztább meg modernebb a járrmûpark. általában akkor végzek az egyetemen, mikor a jónép indul haza - busszal 15-20 perc, míg hazaérek, autóval sokkal több lenne (a dugó miatt, fõleg ha van valami koccanás). reggel sajnos 35-55 perc ugyanúgy kell, a Budaörsi úton már nincs buszsáv, az ott nagyon megdobja a menetidõt. (mondjuk ha Kelenföldre átsétálok a villamosra, akkor az csak 25-30 perc, és az fixen annyi.) a sofõrõk is általában rendesek, persze van 1-1 tahó, de az hol nincs?

az éjszakai buszokkal sincs gond - igaz, hogy ide ki az utolsó az hajnal 2kor indul, az elsõ meg fél5-kor, de akármennyire is merültem bele a sörözésbe/bulizásba, mindig találtam valami éjszakait, ami idõre odavitt a móriczra, vagy legalább a közelbe elhozott és csak 15-20 percet kellett sétálnom. igaz, én csak egy diák vagyok, olcsó a bérlet is (12k 100 napra, az egy 100-as per nap...) és a legtöbb velem egy buszon utazó is vagy diák, vagy nyugger, vagy nem vezetõi pozícióban dolgozó ember...de öltönyös-aktatáskás felsõbb vezetõket max. a combinon szoktam látni, meg néha-néha a metrón - ezek amik tiszták és megbízhatóan járnak...

szóval annyira nagy gond amúgy nincs a BKV-val azon kívül, hogy qrvasok pénzt elsikkasztanak, amibõl a jármûparkot bõven felújíthatták volna és akkor megérné a felnõtteknek is bérletet venni, mert lenne az ár mögött egy minõségi szolgáltatás..

@tamaska: Bp-Zamárdi (125 km) diákjegy (50%-os), egy útra, másodosztály: 1240 Ft. szóval pont feleannyi, igen.

@kiskubai: a Zamárdis példát aktuálisan nézve, a qrvadrága Shell-benzinnel (375Ft/liter), 9 literes átlagfogyasztással (a 2 literes 406 ennyit eszek pályán, 130-nál, 4fõ+full csomagtartóval):
- ~4300 HUF benzin (12 liter)
- 1750 a matrica, ez szumma: 6000 HUF.
- menetidõ nyáron, nagy forgalomban: 1h10m, a vonaté 2h-3h. tehát ha 4-en vagytok, akkor fejenként 1 sörrel drágább kocsival menni (ha nem nyomom annyira a gázt, akkor kb pont egál) de a nyilvánvaló elõnyökrõl nem beszélnék. (hátrány: lefele a sofõr még nem sörözhet)

de ez a mostani, drága benzinnel - tavasszal az 1 sörrel drágább helyzet már 3 embernél elõállt, tavaly nyáron pedig már 2-nél is. szóval a drága benzin miatt most már tényleg korrekt az ár - remélem ezt ki is használja a MÁV, mert amúgy vonatozni jó dolog.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Igen itt is panaszkodnak a vonatokra, de sokkal tisztabbak es pontosan jarnak, es at van gondolva hogy mi mikor hova megy. Es kb annyiba vagy kevesebbe kerul mint otthon. Vettem multkor vonatjegyet, 200km 7font.

Ha az a felnõtt jegyár, akkor teljesen korrekt (és fele annyi mint nálunk). Egyébként szerintem a vonatok színvonalával sincs nagy gáz, eljutottat A-ból B-be (bár nem a legpontosabb...), korrekt áron. Mivel sokat vonatozok, volt olyan Októberben hogy egy héten 6x megjártam a Kecskemét-Budapest távolságot, van tapasztalat. Tény, hogy általában pontos, kivéve akkor amikor TÉNYLEG-SÜRGÕSEN oda kell érnem valahova. Akkor késik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem azt mondom hogy hasznalhatatlan a tomegkozl. hanem azt hogy amig ilyen viszonyok vannak addig csak aok fogjak hasznalni akiknek nincs mas valasztasuk vagy uber toleransak mint a Jorus.

Ha viszont ki akarod szallitani a melobajaros az autobol akkor sajna a szinvonalat emelni kellene. Mert igy sokaknak nem alternativa, es igazabol oket is meg lehet erteni.

Igen itt is panaszkodnak a vonatokra, de sokkal tisztabbak es pontosan jarnak, es at van gondolva hogy mi mikor hova megy. Es kb annyiba vagy kevesebbe kerul mint otthon. Vettem multkor vonatjegyet, 200km 7font.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én mondjuk elvagyok simán a BKV-n napi 3 órát, alszom, olvasgatok, tanulok, zenét hallgatok, átgondolom a napom, netezek, levelezek. Lehetne tisztább, de más gondot nem tapasztaltam az elmúlt 18 évben.

azta durva! nagyon jól bírod... nekem szarul esne, ha 10/15 percnél többet kellene autózni/bringázni melóba :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én mondjuk elvagyok simán a BKV-n napi 3 órát, alszom, olvasgatok, tanulok, zenét hallgatok, átgondolom a napom, netezek, levelezek. Lehetne tisztább, de más gondot nem tapasztaltam az elmúlt 18 évben.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

POD.

amugy oke hogy szokjunk ra a tomegkozlekedesre, de a magyarorszagi tomegkozlekedes minosege/kenyelme/megbizhatosaga es az ehhez hozzarendelt arszint egy rohadt nagy vicc.

Ez így van. Az a durva, hogy ennek ellenére családok nagy tömege eljut vele nap, mint nap munkába, suliba, stb.

(szerintem maradjunk Bp-nél, mert már csak a népességszám miatt is itt jelentkezik inkább a probléma, és itt jelent igazán alternatívát a tömegközlekedés - aki faluból jár be vmelyik kisebb városba, annak nyilván az átlag napi 2 busz nem jelent megoldást...)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tegnap akkor akadtam ki, mikor mentem be a városba, és nélunk több faluból is jön erre a busz, jött Sajókeresztúrból, felálltam. Öt kis inas hátul szotyizik a foldre, és ülnek a szomszed ülõhelyen is, es basznak rá, sztem a sofõr is látta. Ingerem volt páros lábbal mellberugni õket.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

POD.

amugy oke hogy szokjunk ra a tomegkozlekedesre, de a magyarorszagi tomegkozlekedes minosege/kenyelme/megbizhatosaga es az ehhez hozzarendelt arszint egy rohadt nagy vicc.

Emlékszem, amikor én voltam az Egyesült Királyságban, hányszor hallottam, hogy milyen rossz a vonatközlekedés. Na most azt hasonlítsd össze a magyarral.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Aztán megy a sírás hogy Ödönke asztmás.

POD.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
MO-on még ott se tartunk, hogy a gyökerek a fénysorompónál leállítsák a motort. Akkor sem amikor szemmel láthatóan egy 63 vagonból álló tehervonat "siklik" át olyan 8km/h sebességgel. Aztán megy a sírás hogy Ödönke asztmás.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers