Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Írta 2011. január 21. - 20:02

mit gorcsoltok ilyeneken?
te le akarsz mindent irni szepen bazi raerosen mas meg nem.
minden valtozik es fog is ez a rendje a dolgoknak
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. január 21. - 19:34

Nevezheted bárminek, de a világ összes nyelve romlik, hígul, egyszerûsödik, keveredik, asszimilál, fakul. Csak egyetlen kivétel van!
“We are the Borg. We will assimilate you. Resistance is futile.”

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. január 21. - 19:32

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. január 21. - 19:31

Általánosítás... Az emberiség rákfenéje...
Persze,tudom...de ahogy öregszem egyre nehezebben harcolok ellene.
Írta 2011. január 21. - 19:30

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2011. január 21. - 19:14

A "valszeg" is ilyen. Engem ez zavar. Többek között. Magamból indulok ki, mégpedig hogy én veszem a fáradtságot és kiírom, leírom teljes terjedelmében a szavakat és utána még át is nézem hogy jól írtam e le minden szót. Engem zavar ha bárhol gépelési hibát találok saját vagy más írásában. Persze ezen, ha ez nem a saját írásom, nem ragadok le, csak szemet szúr. Röviden engem zavar ha nem tudom magam szépen érthetõen kifejezni, mint szóbeli, mint írásbeli formában. Az hogy miért korcsosul a szép ékes anyanyelvünk, én a digitalizációban látom, de errõl megoszlanak a vélemények.
Szerintem.
az az ekes anyanyelv amit te helyesen hasznalsz a 100 evvel ezelott hasznalthoz kepest nem "korcsosult?"
nem lehetne ezt inkabb csak fejlodesnek, vagy valtozasnak hivni?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. január 21. - 19:14

kérdeztem közben ott dolgozó ismerõst, azt mondta, hogy nyugodjak meg, mindenrõl tudnak, csak az APEH - most már NAV- malmai nem õrölnek túl gyorsannem mentem sehova de az illeték hivatalt én hívtam fel, hogy küldjék már a csekket

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 21. - 19:10

Írta 2011. január 21. - 19:05

Írta 2011. január 21. - 19:01

Biztos ti is ismeritek azt az arcbalogóhajas-cipõfûzõaderékszíjam-répagátyómvandeseggemégisabokámnál típust.
Írta 2011. január 21. - 18:42

Írta 2011. január 21. - 18:15

Szerintem.
Írta 2011. január 21. - 17:02

ingatlan vásárláskor nekem kell keresni az apehot, hogy illetéket fizessek vagy õk jönnek hozzám?
nem mentem sehova de az illeték hivatalt én hívtam fel, hogy küldjék már a csekket
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. január 21. - 16:55

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2011. január 21. - 16:40

Írta 2011. január 21. - 16:26

Igen, ez a saját "elméletem", de persze nem sokat lamentáltam rajta. Ugyanakkor kézenfekvõ, hogy az írásbeli kommunikáció során nélkülözni vagyunk kénytelenek a metakommunikáció eszközeit, például a sóhajtást, szájhúzást, amit pl. a 'jah', 'nah', stb. szócskákkal fejezünk ki. No, persze (itt a 'no' is mondatszó) arról most nem nyitnék vitát, hogy ez helyes, helytelen, rossz, vagy jó, csak leírtam, én mire vélem ezeket a vadhajtásokat.
Írta 2011. január 21. - 16:21

Szerintem a nah mint olyan sokkal régebbi, mint az MSN, csak régebben nem annyira volt olyan közeg, mint az internet, ahol leírták volna, mert még a "na" és a "nahát" is parasztosnak/cselédnyelvnek hat egy szépirodalmi mûben vagy egy újságban. Viszont itt, ahol nagyobb a szabadság, valszeg azért használjuk szívesebben, mert a nah életszerûbb, kevésbé mesterkélt és kifejezõbb mint a másik kettõ. Legalább érzésre számomra úgy tûnik.
Ez szerintem csak amolyan népetimológia. Hirtelen nem jut más eszembe, amihez hasonlítani tudnám, mint az, hogy néha valaki a "már" helyett "márt" mond, mert a "miért" köznyelvi "miér" mintájára azt hiszi, hogy az a helyes.
Írta 2011. január 21. - 16:13

Bloke: egyszerû, a 'na' csak simán egy indulatszó, rendszerint felszólító mondatban használják, de mondatszó is. A 'nah' ezzel szemben nem indulatszó, élõ nyelvbõl vették/veszik át, az élõ nyelv és írott nyelv határmezsgyéjén, vagyis az elektronikus csatornákon. Ez utóbbi érzelmet is kifejez bizonyos szubkultúrákban, a szó végi 'h' hang ugyanis kimondva, sóhajtást fejez ki. Hasonló, mint a 'jajj', 'hjajj', de nem keverendõ össze a 'vaj','vajh' párossal.
Na (itt sem indultszó) de ez most csak a saját elméleted, ugye? Sokszor látom még azt is, hogy "jah". Kicsit furcsállom, mert pont fordítva szokott változni a nyelv. Pl. ma már nem írnánk olyat, hogy "Oh, mint szeretném...", hanem inkább "Ó" lenne.
Írta 2011. január 21. - 16:12

Írta 2011. január 21. - 16:04