Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
ezzel a modszerrel cseréltem csapágyat tegnap egy elsõ novatec átütös agyban(olyanban ami a linken is szerepel)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Azt a csövet nem lehet arrébb tolni? Csak nincs annyira beszorulva.
Mert ha nem akkor tényleg csak ez a szerszám marad.

Pont annyira van beszorulva, amennyire a csapágyak a két oldalon, tehát azok tartják. És az a baj hogy megegyezik az átmérõjük, tehát nincs sehol egy merem amire be lehetne támasztani és kiütögetni...

szerk.: ÁHÁ, leesett :) Arrébbtoltam. Köszi. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fulcrum racing 7 gyári kerékszett hátsó agya. Olyan rendszer van benne, hogy egy acél átmenõ tengely, aminek a két végén lévõ csavar összehúzza a csapágyak belsõ részébõl, és távtartókból álló második tengelyt, ami tulajdonképpen forog. A probléma az, hogy az agytest belsejében van egy csõ a két csapágy között, ami be van szorítva közéjük, és a belsõ átmérõje megegyezik a csapágyakéval, tehát kiütni nem lehet, csak van a találkozásuknál egy kicsi letörés, gondolom hogy beférjen az ilyen szerszám.

Ezt a komplett belsõ rendszert akarom kicserélni egy sima alutengelyesre.

Azt a csövet nem lehet arrébb tolni? Csak nincs annyira beszorulva.
Mert ha nem akkor tényleg csak ez a szerszám marad.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Amúgy ilyen szerszámot nem tudsz létrehozni magadnak? >.< Szerintem még ez is lehet és akkor tényleg olyan lesz, ami oda kell.

Tudod ki a fszom szórakozna vele....annyit nem ér az egész :)

Olyasmire akarom megcsinálni mint amilyen a zipp kerekemben volt hátul, hogy a tengely egyben van a kazettatesttel (szerk: mármint nem egyben van, csak az van ráhúzva a tengelyre elõször), és csak be kell tolni az egyik oldalról, és összehúzni a másik oldalon egy csavarral.
Mindezt aluból.

így valahogy:
Feltöltött kép

csak akkor már lehet hogy másik csapágyak is kellenek bele, hogy nagyobb átmérõjû tengely férjen bele :D Vannak problémáim érettségi elõtt 1 héttel...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Amúgy ilyen szerszámot nem tudsz létrehozni magadnak? >.< Szerintem még ez is lehet és akkor tényleg olyan lesz, ami oda kell.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyen agy?

Fulcrum racing 7 gyári kerékszett hátsó agya. Olyan rendszer van benne, hogy egy acél átmenõ tengely, aminek a két végén lévõ csavar összehúzza a csapágyak belsõ részébõl, és távtartókból álló második tengelyt, ami tulajdonképpen forog. A probléma az, hogy az agytest belsejében van egy csõ a két csapágy között, ami be van szorítva közéjük, és a belsõ átmérõje megegyezik a csapágyakéval, tehát kiütni nem lehet, csak van a találkozásuknál egy kicsi letörés, gondolom hogy beférjen az ilyen szerszám.

Ezt a komplett belsõ rendszert akarom kicserélni egy sima alutengelyesre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://www.dansmc.com/wheel_bearing_tool2.jpg

Van valakinek ilyenje? Asszem nálunk nincs a mûhelyben, és ki kéne mûtenem két csapágyat egy agyból +2-t egy kazettatestbõl.

Egy kis tuning :) 350g-os agyból kéne 300g alattit varázsolni...És nem, nem úgy akarom elérni hogy kiszedem a csapágyakat :D

Milyen agy?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Van valakinek ilyenje? Asszem nálunk nincs a mûhelyben, és ki kéne mûtenem két csapágyat egy agyból +2-t egy kazettatestbõl.

Egy kis tuning :) 350g-os agyból kéne 300g alattit varázsolni...És nem, nem úgy akarom elérni hogy kiszedem a csapágyakat :D

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hát a legjobbakat kivánom, nekem fóbiám 40-50-el leesni bringával. Inkáb leesek lépcsökön "piano".

Ma egy helikopteres hegyimentést kellet végignéznem, 2 sziklamászó eset le egy falról, @Burce mászott már ott. (amugy ma pont 9 éve, hogy kicsit meghaltam a mocival)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Balkézzel tudok csak pötyögni mert a jobb fel van kötve, a lényeg gyors, nagyívû, köves, ágas lejtön kb 40-50 között kicsúszott a hátsó kerék a jobb oldalon a plezúr végig leradírozódott térden, könyökön, a kettõ között, alkaron, combon, jobb térd nem nagyon hajlik a karomat nem tudom emelni a doki azt mondta úgy tûnik mintha az izom le akarta volna szakítani a vállcsontom egy darabját remélem gyorsan javulni fog. A budamarci valszeg kimarad.:(

Nem, nem tudtam:)
Egyébként mindig "olyan" kérdezi:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Miért, tudott?:)
Egyébként pont te kérdezed?:P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én meg kicsit össze törtem magam. Pár napig(remélem, tényleg csak pár)addig bal kézzel bénázok a klaviatúrán.

Elfelejtettél kerékpározni?:D:D:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nem kell oda ügyvéd, a határozatra írsz szépen egy értelmes levelet, amiben felhívod a jelölés hiányosságaira és szabálytalanságaira a figyelmet és kéred az eljárás megszüntetését. Kerékpárút az, ami az arra kitalált táblával annak van jelölve, amíg nincs, addig járda. A képen szereplõ tábla arra figyelmezteti a gyalogosokat, hogy a járdát keresztezni fogja egy kerékpárút. Át sem tudnál arra az oldalra menni, csak talán a következõ keresztezõdésben, vagy ahol elfogy a záróvonal, mert a kötelezõ haladási irány itt tiltja a balra kanyarodást, illetve az út folytatásán nincs kerékpárral behajtani tilos tábla. Ha már jármûnek minõsül a bringa, akkor nem vagyok köteles gyalogosként áttolni a zebrán.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nyert ügyed van.
Én meg kicsit össze törtem magam. Pár napig(remélem, tényleg csak pár)addig bal kézzel bénázok a klaviatúrán.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

A képen nincs olyan tábla, ami azt mutatná neked, hogy van kerékpárút. Ha nincs kint sehol a kerékpárút tábla vagy a kerékpározni tilos tábla akkor semmilyen szabályt nem szegtél meg.

Egyedül ez a tábla volt az út bal oldalán...
Az út bal oldala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A képen nincs olyan tábla, ami azt mutatná neked, hogy van kerékpárút. Ha nincs kint sehol a kerékpárút tábla vagy a kerékpározni tilos tábla akkor semmilyen szabályt nem szegtél meg.

Erre én is kíváncsi leszek, mert ahogy írtad, a fényképen semmiféle jelzés nem utal arra, hogy út másik oldalán kerékpárút lenne. Az viszont tuti, hogy az "utat keresztezõ kerékpárút" jelzõtáblának a fénykép szerinti elhelyezése értelmetlen.

A szabálysértési határozat kézhezvételét követõen, annak tartalma alapján javasolt szakember (a területen jártas ügyvéd) véleményének kikérése, és ha indokolt, akkor ennek alapján kifogással kell élni a határozat ellen.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ezen a képen nem látok sehol "Kerékpárral behajtani tilos" táblát az úton, amit elvileg akkor szoktak kirakni, amikor van normális kerékpárút az úttal párhuzamosan.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
biglike

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár