Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Kiskubai:Májusi esõ aranyat ér, legalább a mezõgazdászok örülnek.
Bár egy éve meg 30 fok volt:(
"Ride today, heal tomorrow"

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Metallica cikk

Tényleg? :)

Hát Lars valóban szétverte helyenként, az One nagyon szétesett. Egyébként nekem nem volt bajom a hangerõvel, a hangminõség viszont változó volt. A pirotechnikára nem áll a cerkám, a nagy kivetítõt szerettem. Berekedtem, elfáradtam. Utána az egyórás dugóban ücsörgést kihagytam volna.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
debazmeg, májusban EZ MI?! :@
http://imagerz.com/Q...UtvAwJXVw8ZFwVQ

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jo de ha azt nezed, h kuporgat rá esetleg hónapokig, meg egyik kedvenc zenekara....es kurvara varja, aztan elotte valo nap hat bocs eladtuk a jegyedet....az h nem segít otthon azt meg kell dumalni, suliba meg jol picsan kell rugni reggelig h odaig csusszon...

de ha pl anyudek eladtak volna a yetidet mer csunyan neztel az ebednel te se koszonted volna meg....;)

sztem nem volt fair...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja lehet hogy a metallica jegy sajat penzbol volt, de az a 15rugo meg mindig lof@sz ahoz kepest hogy ok mennyit koltenek rad ruhara kajara iskolara stb. szal mar bocs, de meg mindig te tartozol, a 15ezred most soknak tunik, de ha belegondolsz, akkor csepp a tengerben. amig otthon vagy addig nem a tied semmi. majd ha mar egy fillert se hozol el otthonrol akkor lesz sajat tulajdonod. addig minden csak ajandek. az az ido is ajandek amiben el lettel engedve hogy dolgozz.

mellesleg van aki nem sajat szorakoztatasra hanem kenyszerbol dolgozik iskolas koraban, es beadja a csaladi kasszaba mert kell villanyszamlara. vagy kajara. mert ozvegy rokkantnyugdijas anyu egyedul nevel 5 gyereket.

szal bele kell gondolni ennek a dolognak tobb oldalaba is.

ez a "en lazadnek" mentalitas nekem speciel kinyitja a bicskat a zsebemben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha elkerülsz fõsulira majd meglátod, hogy Neked kell a tanárok után futni, lesni õket fogadóórán, szobrozni a folyosón órákat, hogy találkozz Velük és kikönyöröghess egy második/harmadik vizsgalehetõséget...

Órákat? :) Én 4 napot vártam a tanárra a folyosón, hogy írja már be a jegyemet a neptunon.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ja egyébként tanárokkal kapcsolatban van egy jó sztorim :)
...

ha elkerülsz fõsulira majd meglátod, hogy Neked kell a tanárok után futni, lesni õket fogadóórán, szobrozni a folyosón órákat, hogy találkozz Velük és kikönyöröghess egy második/harmadik vizsgalehetõséget...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Metallica cikk

Tényleg? :)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Otthoni segítség? A család egy közös projekt! Mindenkinek ki kell venni a részét a feladatokból, teendõkbõl! A nagyobb gyerekeknek is ki kell venni a részüket az otthoni munkákból. A szülõ nem poénból akar cseszegetni. Az iskola egy olyan dolog, ahol ha tetszik, ha nem helyt kell állni! Ha meg kell tenni valamit, azt meg kell próbálni legjobb tudásunk szerint végezni. Ha valamit csinálsz, azt próbáld a legjobban végezni. Ne másért, hanem ÖNMAGADÉRT! Felnõttként is nagyon kevesen tehetik meg, hogy csak azt csinálnak amihez kedvük van.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha most megtudtad írni 4-esre és a pótvisgán is megtudod majd, akkor év közben miért nemtudtad legalább 2-es átlagra hozni? Ezeket nem értem...

Mondjuk nekem is volt egy cukrász tanárom, akinek elsõ félév közepén beszóltam, aztán bármit csináltam rossz volt, a pótvizsgán (amire nem tanultam semmit) kérdezték, hogy év közben miért nem ment ugyan így 4esre?
Mosolyogva mondtam, hogy ezt a tanár úrtól kellene megkérdezni... Erre majdnem megölt a tekintetével a kis genya :P
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nekem a legjobban a "saját pénzembõl vettem" mondatra születõ reakciók tetszenek :)

15 saját (illetve ugyanúgy a szülõ) pénzébõl, persze a maradék milliók is az övébõl mennek.

Hihi :) Bonyolult családi kapcsolatok.

Mikor jön már a nyáááááááár?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ja egyébként tanárokkal kapcsolatban van egy jó sztorim :)
Hétõn mennék érettségizni informatikából (infó szakos szakközépiskolába járok), elõrehozottan. Alapvetõen szarok bele az informatikába, nagyon nem érdekel. A pénteki órarendem úgy néz ki, hogy 6 infó órám van. Ilyenkor általában fogom a laptopom, beviszem és film/photoshop/alvás. Ennek köszönhetõen az átlagom 1,21. Tegnap reggel közölte a tanár, hogy vagy megbukok és nem mehetek érettségizni hétfõ, vagy MOST AZONNAL írok egy osztályzóvizsgát. Hát, akkor osztályzóvizsga. Megírtam négyesre, ez azt jelenti hogy négyes lesz az évvégi jegyem. Utána a következõ szünetben átjött a másik infó tanár, aki összeállította a dolgozatot, és mondta hogy bocsi, mégis megbukok, mert az az osztályzóvizsga INFORMATIKA tantárgyból volt, nekem pedig INFORMATIKAI ALAPISMERETEK tantárgyam van.

Na ilyenkor mivan?
Egyrészt a tanár volt a balfasz, és iratott más dolgozatot, másrészt egész évben ezek mentek: excel, access, word, powerpoint, html, és a dolgozatban is ezek vannak. Valamint ha már ennyire fontos a két tantárgy közötti különbség, akkor annak, hogy INFORMATIKAI ALAPISMERETEKbõl megbukok, mi köze van az INFORMATIKA érettségimhez?
Hétfõn fél8ra ottvagyok, aztán lesz ami lesz. Igazából nem izgulok, mert az augusztusi pótvizsgán is ugyanúgy meg tudom írni négyesre, és októberben is le tudom tenni az elõrehozott érettségit...

btw, angolom 90% fölött :)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Jómagam is osztom kiskubai és kela véleményét.
Amit Saun Palmer mondd abban is látok igazságot..
Kitudja... Én így elolvasva, ez alapján tuti lázadtam volna.
De ez én vagyok.
Szerintem.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nem értek a gyerekneveléshez, bár tapasztaltam egyet s mást.
Lehet, sõt kell is büntetni (meg dicsérni is), de a hirtelen felindulás nem a legjobb megoldás.
Ha elõre le volt zsírozva, hogy "OK, kis pöcsös, mehetsz metálvillázni, amennyiben normálisan tanulsz, nem kummantod el a feladataidat,... De, ha nem, akkor irgumburgum/teremburáját!" akkor teljesen helyén való a dolog. Viszont ha nem, akkor nem biztos, hogy a legkifizetõdõbb opciója a regulázásnak.
Ellenben így tuti, hogy megtanulod, hogy vannak elvárások, amiknek meg kell felelni. Akár tetszik, akár nem. Büdös kölke!

A szülõ a felnõtt (fõnök), aki gondoskodik rólad, míg nem tudsz "megállni a saját lábadon", s mindent (elbassza a szórakozásodat is) megtesz azért, hogy a lehetõ legstabilabban tudj mûködni, mire tényleg felnõsz. Ha csak ebbõl tanulsz, akkor ezt a módszert alkalmazza.
Lehet lázadozni,meg mondani, hogy Én tuti nem így fogom nevelni a gyerekemet baz+,.... De, Te is ezt fogod tenni, mert 10 év múlva rájössz, hogy baszki, igazuk volt, hogy minduntalan cseszegettek. (vagy azért mert kellõképpen bejött az élet, vagy mert pont, hogy nem)

Nem mondom, hogy jó megoldás, de olykor a legdrasztikusabb beavatkozás a legkifizetõdõbb.

ja, és ne verjétek a tanárokat sem :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

jogok így, jogok úgy...
amíg nem vagyunk keresõk, nem vagyunk önellátók, addig függés van a szülõktõl. ezt be kell nyelni, meg kell keresni a közös nevezõt, ami néha nehezen megy...
az, hogy labidaniéknál ez mennyire volt erõs, nem tudjuk, helyzet/család/szokásfüggõ...

agree

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ha az említett dolgok zavarták anyukát, akkor mondjuk a gyereket egy-két reggel mondjuk 1 órával elõbb felébreszti, vagy edzés után nem hagyja leülni a gép elé, hanem mondjuk kitakaríttatja vele a szobáját. Szerintem ezekbõl jobban értett volna kevesebb feszültség mellett. De ez csak a személyes véleményem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Én is jó szar tanuló vagyok, de ha eladta volna a rammstein jegyemet (hasonló szitu, 10kor kedtél el árulni a jegyeket, negyed 11kor megvolt a kiemelt állóhelyem...) akkor adtam volna elfelé a telefonomat, és vettem volna meg a berlinbe szóló koncertjegyet :) Sokféleképpen lehet nevelni, hatni ránk, gyerekekre, de így semmiféleképpen sem. Azzal hogy megfosztja egy álmától, csak még elkeseredettebb lesz.
A szülõ az szülõ, a gyerek az gyerek, metallica metallica, de 15ezer forint akkoris 15ezer forint. btw én jól belelázadtam volna a világba és elmentem volna, ott vettem volna jegyüzértõl jegyet.

De én amúgysem vagyok egy könnyû eset :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

egy darabig nem állnk velük szóba az tuti....még jó hohy én már megneveltem anyut....

Tanárokat még nem pofoztátok meg a rossz jegy miatt?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
jogok így, jogok úgy...
amíg nem vagyunk keresõk, nem vagyunk önellátók, addig függés van a szülõktõl. ezt be kell nyelni, meg kell keresni a közös nevezõt, ami néha nehezen megy...
az, hogy labidaniéknál ez mennyire volt erõs, nem tudjuk, helyzet/család/szokásfüggõ...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Az emberi kapcsolatokban az sosem megoldas, ha visszatamadunk. Pl. nem szolsz hozza. Nem javit a helyzeten, sot rosszabb lesz. Nyitni kell a masik fele, felteve, hogy meg akarod tartani a kapcsolatot. Ha a szulo nem nyit a gyereke fele, akkor a gyereknek kell. Meg lehet beszelni a dolgokat.

labidani: ha majd egy kicsit megnyugszol, en a te helyedben megbeszelnem anyuddal, hogy mit erzel, es hogy miert volt ez a buntetes? Probald meg.

Es igen, idealista vagyok. Nem kicsit.